Muusikoiden.net
19.04.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Onko kokemuksia Texas merkkisestä kitarasta?
1
fyndi
14.10.2009 08:56:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helsingissä Soitin Huttunen kauppaa varsin nättejä Les Paul kopioita, joissa on myyjän mukaan hinta-laatu suhde todella hyvällä mallilla. Rakennekin on ihan kuin esikuvassaan, mitä nyt runko on leppää, mutta kaula on liimattu ja kannessa on kunnon siivu vaahteraa jne.
 
Ihan nätti peli oli, mutta ennen kuin ostan niin ajattelin kysellä täällä kokemuksia merkistä. Minulle se oli ihan tuntematon merkki ja myyjän mukaan sillä on ruåtsalainen maahantuoja. Hintaa oli lähtönä 289 euroa.
 
Täältä löytyy kuvia:
http://www.soitin-huttunen.com/uploads/texlpch.JPG
http://www.soitin-huttunen.com/uploads/texlpvs.JPG
 
dropD
14.10.2009 09:33:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei oo merkistä tietoa, mutta eiköhän tuo ole yksi monista "jollain nimellä vaan" brändätty aasialaiskitara. Jos kitara tuntuu ja kuulostaa hyvältä, niin varmasti hankkimisen arvoinen. Nimestähän tuossa tuskin joutuu ylimääräistä maksamaan. Kannattaa ottaa vähän verrokkikokeilua saman hintaluokan soittimista esim. epiphone, stagg tms, niin saa tuntumaa soittimen toimivuudesta.
 
vain banjo puuttuu...
fyndi
14.10.2009 11:41:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dropD: Ei oo merkistä tietoa, mutta eiköhän tuo ole yksi monista "jollain nimellä vaan" brändätty aasialaiskitara.
 
Joo näin on, mutta ajattelin että josko jollakin olisi ihan omakohtaisia kokemuksia. Noita aasialaiskitaroita kun on niin monenlaisia, ilmeisesti J&D brothersin kitarat ovat jo kohtuu laadukkaitakin ja samoissa hinnoissa.
 
dropD
14.10.2009 12:06:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fyndi: Joo näin on, mutta ajattelin että josko jollakin olisi ihan omakohtaisia kokemuksia. Noita aasialaiskitaroita kun on niin monenlaisia, ilmeisesti J&D brothersin kitarat ovat jo kohtuu laadukkaitakin ja samoissa hinnoissa.
 
J&D taitaa erota noista "jonkunmerkkisistä" kitaroista sillä, että (ymmärtääkseni) on oma tehdas ja oma brändinsä. Varteenotettava vaihtoehto myöskin. Tuon hintaluokan kitaroista on paras se mikä tuntuu ja kuulostaa itselleen parhaalle. Ei niissä spekseissä ja materiaaleissa muuten niin suurta eroa ole.
 
vain banjo puuttuu...
fox
14.10.2009 17:30:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fyndi: Helsingissä Soitin Huttunen kauppaa varsin nättejä Les Paul kopioita, joissa on myyjän mukaan hinta-laatu suhde todella hyvällä mallilla. Rakennekin on ihan kuin esikuvassaan, mitä nyt runko on leppää, mutta kaula on liimattu ja kannessa on kunnon siivu vaahteraa jne.
 
Mikä mahtaa tuo mystinen hinta-laatusuhde tällä olla? Kun se niin hyvällä mallilla on.. Onko 1:2,385 vai jotain muuta? Juu, ei se leppärunko mitään isompaa eroa tee, ja vaahterakansi - oletko ihan varma että siinä on sitten "kunnon siivu" tuota loimuvaahteraa?
No, varmasti on "verraton vaihtoehto" näköiskitaroitten suureen joukkoon tuokin.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
fyndi
14.10.2009 18:07:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Mikä mahtaa tuo mystinen hinta-laatusuhde tällä olla? Kun se niin hyvällä mallilla on.. Onko 1:2,385 vai jotain muuta? Juu, ei se leppärunko mitään isompaa eroa tee, ja vaahterakansi - oletko ihan varma että siinä on sitten "kunnon siivu" tuota loimuvaahteraa?
No, varmasti on "verraton vaihtoehto" näköiskitaroitten suureen joukkoon tuokin.

 
Niin se hintalaatu kysymys on aina vaikea mutta jos Gibsonin LP maksaa 1000 euroa ja Epi 500 niin onko hintalaatu tässä tasan 1:1? Ja jos aasialaisen saa 250 euroon, niin voiko tässä hyväksyä että suhde on 2:1 aasialaiselle vrt. Gibsoniin?
 
Itse ajattelin hyväksyä vähän huonommin tehdyn version näin alkuun.
 
fox
14.10.2009 18:22:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fyndi: Niin se hintalaatu kysymys on aina vaikea
 
Semminkin kun pitäs olla jotain standardeja sen määrittämiseen, mielestäni.. ;) Eli korreloiko halpa hinta huonomman laadun?? Silleehän sitä vois myös laskea.
En ollenkaan itse kitara-asiaan, saati tuohon brändiin, joka siis todennäkösesti on joku näistä "Kiina-importeista", ota kantaa, vaan siihen, että välttämättä ei oo ihan kaikkein hedelmällisin ilmaisu tuo "hinta-laatusuhde". Oon eneemminkin ilmaissut, että paljon parempi on käyttää "vastinetta rahalle" (value for money) joka on toki hieman yleistävämpi, mutta eipä myöskään harhaanjohtava, niinkuin tuo "suhdevertailu". Totta kai on kovin kiehtovaa tehdä omaehtoisia vertailuja, kuten sinäkin nyt oot tekemässä, vaan siinä tulee hieman tuudittauduttua valheellisiin fiiliksiin.. Itsehän totesit, että "Tämä on kuin alkuperäinen spekseiltään, paitsi runko nyt on leppää..." tjsp.
Joten, jos oletetaan, että Teksasin hinta on noin 300, sen laatu on "hyvä", niin totta kai, jos sovitaan jotkut painotetut tekijät, sen "hinta-laatusuhde" on heti alkajaisiks noin 2/3 parempi. Mutta vieläkin parempaa suhdetta varmaan löytyy. =)
 
Sano sille myyjälle, että mikä on tämän soittimen hinta-laatusuhde tarkalleen, ja siltä pohjalta jatkat. Jos onnistut tinkimään vähän hinnasta niin suhde eiku paranee. =)
Mutta oliko se kansi oikein vaahteraa? Sitäkin kovasti kyselin...
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
uunikala
14.10.2009 19:20:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samaan hintaluokkaan menee myös Vintage V100-mallit. http://www.musiikkiliike.fi/index.php?target=products&product_id=31026
Itelle ostin tuollaisen, mutta täysi aloittelija kun olen eikä vertailupohjaa käytännössä ole niin en sen enempää sano onko hyvä/parempi kuin joku muu vai ei. Onhan tuo omaan käteen passannu ja kitaralta kuulostaa :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti