Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Straton kaulamikkiprobleema, tarttis vähän vinkkejä
1
käyhis
13.10.2009 00:02:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
 
Tilanne on seuraava: Mulla on strato, jotain 10-15 vuotta vanha jenkkistrato. Sarjanumeroa en osaa antaa kun tuli junnuna maalattua päälle. Kitara on vähän kovia kokenut, mutta soi vielä varsin nätisti ja soundaakin hyvältä niiden mikkien kanssa jotka vielä toimii.. Ainoa ongelma on kaulamikrofoni, joka ei aikanaan kestänyt sitä, että sen päälle hypättiin. Mikki on painunut mikin kuoren sisään ja osa sen.. miksi niitä nyt kutsutaan, navoista? Pole pieces englanniksi, on painunut mikrofonin sisään ja mikin kuori on haljennut. Kyseessä on siis sellainen malli jossa on niille navoille porrastettu korkeus. Mikistä lähtee kyllä vielä ääntä, mutta vain E ja A kieltä soittaessa, koska muuten mikki on painunut rungon sisään ja se mikin korkeuden säätöruuvin holkki on päreinä.
 
Aikomuksissa olisi nyt tuoda tämä klassisesta tuleen sytyttämisestäkin selvinnyt sotaratsu takaisin henkiin. Mietin vain, että onkohan kyseinen mikrofoni vielä pelastettavissa kuorien vaihdolla vai pitäisikö lyödä huoltomiehelle suoraan uusi kaulamikki asennettavaksi uusien potikoiden ohella? Jos näin, niin mistä löytyisi sellainen sarjaan sopiva mikki kuorineen siedettävällä hinta/laatusuhteella ja vieläpä pääkaupunkiseudulta? Ihan surkeinta en etsi, mutta kun itse olen basisti niin olen näistä kitarasysteemeistä aika ulalla eikä huvittaisi kakkossoittimeen niin hirveästi rahaa uhrata.
 
Kiitti etukäteen neuvoista.
 
Jucciz
13.10.2009 00:08:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noin viidelläkympillä saat oikeasti laadukkaan yksittäisen mikin, joten ei ihan omaisuuksia kannata nykyisen mikin elvyttämiseen käyttää. Seymour Duncanilta tai DiMarziolta pitäisi saada käytettynä jotain.
 
käyhis
13.10.2009 02:17:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vinkistä, pitää laittaa korvan taakse. Tilanne edistyi itseasiassa sen verran, että otin tuon nykyisen mikin osiin ja sain kuin sainkin naputeltua nämä navat suunnilleen oikeille korkeuksille ja testasin, että mikki toimii niinkuin kuuluukin. Nyt ainoaksi ongelmaksi jäi kierteet mikin säätöruuville. Ne ovat nimittäin selvästi poistuneet tästä maailmasta ja säätöruuvi pyörii tyhjää, eli en saa hilattua mikkiä oikealle korkeudelle. Nyt tympisi kahta kauheammin ostaa uusi mikrofoni kun vanha toimiikin ihan ok. Kaipa pitää kokeilla käydä hakemassa rautakaupasta pykälää tujumpi ruuvi ja runtata se mikin pohjalevystä läpi jos sillä paranisi. Jos ei, niin sitten uutta mikkiä kehiin.
 
Miikathebest
13.10.2009 03:43:14 (muokattu 13.10.2009 03:54:25)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

käyhis: Kiitos vinkistä, pitää laittaa korvan taakse. Tilanne edistyi itseasiassa sen verran, että otin tuon nykyisen mikin osiin ja sain kuin sainkin naputeltua nämä navat suunnilleen oikeille korkeuksille ja testasin, että mikki toimii niinkuin kuuluukin. Nyt ainoaksi ongelmaksi jäi kierteet mikin säätöruuville. Ne ovat nimittäin selvästi poistuneet tästä maailmasta ja säätöruuvi pyörii tyhjää, eli en saa hilattua mikkiä oikealle korkeudelle. Nyt tympisi kahta kauheammin ostaa uusi mikrofoni kun vanha toimiikin ihan ok. Kaipa pitää kokeilla käydä hakemassa rautakaupasta pykälää tujumpi ruuvi ja runtata se mikin pohjalevystä läpi jos sillä paranisi. Jos ei, niin sitten uutta mikkiä kehiin.
 
Tai sitten lämmität sitä mikin "korvaa" sen verran että muovi alkaa kutistua ja reikä pienentyä. Kannattaa tehdä varovasti ja lopettaa lämmittäminen heti jos näyttää että menee pilalle. En ole ikinä moista yrittänyt, mutta kuvittelisin että muovi käyttäytyy noin.
Hellan levyllä, sytkärillä, hitsauspillillä... mielikuvitusta kehiin.
 
Levyn alle voi myös laittaa jonkun levyn(muovia/metallia), johon tekee uudet sopivat kierteet.
 
Tai liimaat vanhan reijjän umpeen ja teet tilalle uuden.
 
Liikaa säröä!
s151669
13.10.2009 07:14:19
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos kaikki viritykset menevät pieleen, niin saahan noita kuoriakin kaikissa sateenkaaren väreissä vaikka tuolta:
 
http://www.beatman.fi/product_catalog.php?c=103&page=4
 
--
Jyrki
 
Antikitarasankari
Tuomoo
13.10.2009 21:46:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omassa washburnissa kävi kanssa sillä lailla, että kaulamikki putosi kotelon pohjalle jostakin kumman syystä (jonkun avustuksella???) korkaten samalla kierteet ruuvista ja mikin kannatuskorvake porautui suuremmaksi ja muotoutui soikeaksi. Jykevämmällä ruuvilla selvisin itse. Mutta tuo liimauskikka kuulosti kanssa hyvältä idealta.
 
Omistan 3 kitaraa, mutta vain 2 kättä ja voin soittaa vain yhtä instrumenttia kerrallaan, enkä sitäkään osaa...
bfoc
19.10.2009 12:42:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miikathebest: Levyn alle voi myös laittaa jonkun levyn(muovia/metallia), johon tekee uudet sopivat kierteet.
 
Tai sopivankokoinen pultti-mutteri -yhdistelmä. Voi olla että korkeussäädön joutuu tekemään niin että pleksi on irti, mutta tuski sitä tarvitsee koko ajan olla ruuvaamassa.
 
sutiojrikellA
LaMotta
19.10.2009 12:49:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1) Ota mikki irti, ja vie se mikintekijälle tutkittavaksi ja mitattavaksi. Jos siitä saa tarvittavat sähköiset tiedot mitattua, niin:
 
2) Teetä uusi mikki.
 
Gibson Les Paulin ja Fender Stratocasterin tärkein ero on siinä, että Stratocaster palaa kuumemmalla liekillä, mutta Les Paul palaa pitempään - Hikipedia
Miikathebest
19.10.2009 16:51:52 (muokattu 19.10.2009 16:53:11)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bfoc: Tai sopivankokoinen pultti-mutteri -yhdistelmä. Voi olla että korkeussäädön joutuu tekemään niin että pleksi on irti, mutta tuski sitä tarvitsee koko ajan olla ruuvaamassa.
 
Mutteri liimataan kiinni!
 
jarkkok: 1) Ota mikki irti, ja vie se mikintekijälle tutkittavaksi ja mitattavaksi. Jos siitä saa tarvittavat sähköiset tiedot mitattua, niin:
 
2) Teetä uusi mikki.

 
Vielä yksinkertaisempaa: Vie koko kitara korjaajalle ja käske laittamaan kuntoon.
 
Liikaa säröä!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti