Muusikoiden.net
21.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Räkkiviritintä ja muuta
1
aalataur
11.10.2009 15:15:56 (muokattu 11.10.2009 15:29:56)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajattelin miettiä pienimuotoisen räkin kasaamista.. eli mitä siihen pitäisi kasailla? Gate ja muut efektit löytyy purkkeina, G-Sharp on ennestään ja siihen päälle tarviisin jonkinlaisen virittimen. Onko tästä Behringerin virittimestä mihinkään?
 
http://www.thomann.de/fi/behringer_btr2000_racktuner.htm
 
Sävelen tunnistamisen nopeus minulle ei merkkaa mitään, kunhan on kromaattinen eli alennetut vireet löytyy. Kestävyydelläkään ei väliä kun Thomannilla on 3 vuoden takuu, ainoa merkitys oikeestaan sillä että mittari toimii kuten viritysmittarin kuuluu ja sillä saa keihään vireeseen. Kompressoria olen miettinyt räkkiin kanssa, en tiedä tosin tarvitsenko sellaista (käsitykseni on että kompuraa käytetään lähinnä low gain/clean toneissa tuomaan hiljaisia ääniä kovemmaksi ja tekemään äänentuottamista vaivattomammaksi? En ole koskaan kokenut tarvetta tällaselle kun puhtailla soittelen ja säröhän kompressoi itsessään jo, eikö?) Mutta mikä olisi suht ok ja suht halpa räkkikompura? Onko jotain muuta äärimmäisen olennaista/välttämätöntä mitä toimivaan räkkikokoonpanoon kuuluu?
 
Entä mitä ruuveja/pultteja tarvitsen kiinnityksiin?
 
http://www.thomann.de/fi/prod_bdb_AR_142732.html?image=8
 
Tuollaiseen mahtuu ilmeisesti 3 kpl G-sharpin korkuista räkkilaitetta?
kimurantti1
11.10.2009 15:41:11 (muokattu 11.10.2009 15:47:33)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noissa räkeissä pitäisi tulla tarvittavat ruuvit ihan mukana. Jos et ole ennenkään kompressoria tarvinut, niin et tarvitse nytkään. Ylipäätään tuntuu olevan vähän sellainen ajatus, että koska se on räkki, niin sieltä pitää löytyä vaikka mitä hilavitkutinta. :-) Toimivaan räkkikokoonpanoon tarvitset etuasteen ja päätteen, et yhtään mitään muuta. Kyse on vain vahvistimesta, jonka etu- ja pääteasteet nyt vaan sattuu olemaan eri kuorissa.
 
E: Ei kun niin, sä haluat vain efektiräkin? Samat lätinät silti. Ei sinne tarvita välttämättä yhtään mitään muuta kuin se G-Sharp. Räkin kokoa mitataan unitteina. Kantsii siis katsoa laitteiden kuvauksista, että monenko unitin korkuinen jokin laite on. Tuohon räkkiin mahtuu nimenomaan kolme G-Sharpin kokoista 1U laitetta.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
aalataur
11.10.2009 15:54:31 (muokattu 11.10.2009 16:49:37)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aivan, efektiräkin vain. Kompressoria olen miettinyt myös purkkimuodossa mutta laudalla alkaa olla jo kokoa ja olisi tavallaan kätevämäpää jos olisi räkissä. Myös tuo viritin olisi hyvä olla räkissä, mietin vaan onko tuo Behku täysi susi? Behkun midilankku mulla on mikä on palvellut hyvin, mutta merkin maine ei ole mikään parhain..
kimurantti1
11.10.2009 16:59:42 (muokattu 11.10.2009 17:05:27)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No tuota. Jos sua kiinnostaa kokeilla eri efektejä, niin ootko miettinyt G-Sharpin päivittämistä G-Majoriksi? G-Major on ihan snadisti vaikeampi käyttää (käyttöliittymä on kuitenkin helpoimpia mitä noista laitteista musta löytyy), mutta siinä olisi dynamiikka-jututkin sitten mukana. G-Major 2 kun tuli TC:ltä, niin ykkösversiota saa tällä hetkellä käytettynä aivan pilkkahintaan. Mitä tulee siihen soundin värittämiseen, mistä meillä aiemmin oli juttua, niin tuskin värittää enempää kuin G-Sharp. Plus että Roadsterissahan sulla on mahdollista kytkeä looppi pois päältä silloin kun et käytä mitään efektejä. Tietty jos räkkiä ollaan kasaamassa, niin kantsii miettiä, että haluaisitko kaikki toiminnot yhden napin painalluksen alle.
 
Räkkivirittimistä mulla ei ole kokemusta.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
aalataur
11.10.2009 18:35:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimurantti1: No tuota. Jos sua kiinnostaa kokeilla eri efektejä, niin ootko miettinyt G-Sharpin päivittämistä G-Majoriksi? G-Major on ihan snadisti vaikeampi käyttää (käyttöliittymä on kuitenkin helpoimpia mitä noista laitteista musta löytyy), mutta siinä olisi dynamiikka-jututkin sitten mukana. G-Major 2 kun tuli TC:ltä, niin ykkösversiota saa tällä hetkellä käytettynä aivan pilkkahintaan. Mitä tulee siihen soundin värittämiseen, mistä meillä aiemmin oli juttua, niin tuskin värittää enempää kuin G-Sharp. Plus että Roadsterissahan sulla on mahdollista kytkeä looppi pois päältä silloin kun et käytä mitään efektejä. Tietty jos räkkiä ollaan kasaamassa, niin kantsii miettiä, että haluaisitko kaikki toiminnot yhden napin painalluksen alle.
 
Räkkivirittimistä mulla ei ole kokemusta.

 
Mä aikanaan punnitsin että hommaanko Sharpin vai Majorin ja päädyin Sharpiin halvemman hinnan vuoksi ja ajattelen etten tarvitse pitch shifteri -juttuja mutta jälkikäteen ajatellen olisi ollut parempi hankinta koska siinä olisi ollut nuo EQ:t ja kompurat. Dääm. Thomanni ei näköjään myy enää edes tuota ykköstä.
 
Viritin tuskin voi olla niin paska, ettei sillä saa kitaraa tarkkaan vireeseen? En tarvitse kummempia hienouksia enkä nopeaa sävelentunnistusta, kyllä mulla on aikaa odottaa vaikka pari sekuntia per sävel että se löytyy. Kestävyyskin on samantekevä asia kun Thomann myöntää kaikista huterimmilekin muovirutkuille 3 v takuun.
oiva tumpeloinen
11.10.2009 19:17:47 (muokattu 11.10.2009 19:18:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Räkiviritinten kanssa huomaa kovin usein kaksi asiaa:
 
Ne pitää saada pois signaaliketjusta ja joissain keikkapaikoissa jalkamiina olisi kätevämmin siinä jaloissa.
 
E: jos kuitenkin hyviäkin puolia halutaan hakea, niin ainakin sen ison näytön kanssa on todella mukava tehdä viritykset kaikissa muodoissa. Mutta jos sulla on jo lattiamallinen viritin, missä viritystarkkuus on tarpeeksi hyvä, niin en välttämättä hommaisi räkkiviritintä vain siksi, että pitää olla räkkiviritin.
 
Antti1
11.10.2009 19:19:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oiva tumpeloinen: Räkiviritinten kanssa huomaa kovin usein kaksi asiaa:
 
Ne pitää saada pois signaaliketjusta ja joissain keikkapaikoissa jalkamiina olisi kätevämmin siinä jaloissa.

 
Jep, näkee siitä jalanjuuresta ilman, että tarvii mennä räkille perse pystyssä (yleisöön päin) ihmettelemään virettä, kun rillitkin on unohtunu kotiin.
 
Oh my goodness. What am I gonna do in a submarine?
Juicy
11.10.2009 20:56:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitchblack vaan signaaliketjuun, mykistää kivasti kaikki kamat viritettäessä, ei syö soundia ja on nopea.
 
"...pala kaulan yhden elimen, pitkä tappi."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti