Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Jcm 2000 pääteputkista
1
-Rake-
10.10.2009 21:23:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meinasin tuolta uraltonelta svetlanat tilata niin mietin että kannattaakohan tuohon 100w high gain nuppiin laittaa nuita aikaisimmin säröytyviä? Jotku metallimmat biisit kaipaa välillä pikkusen lisää gainia. Saiskohan nuilla putkilla niitä mukavempia säröjä myös pienemmällä volalla?Tuleeko cleaneilla ongelmia? Blues/Jazz miesten mielipiteitä en kaipaa.
 
Jucciz
10.10.2009 22:17:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osta vaan aikaisemmin säröytyvät putket, mutta tällöin et pysty soittamaan yhtä äänekkäillä cleaneilla, kun alkaa jo mennä aikaisemmin ruvelle.
 
T: Blues/Jazz mies
 
pekurides
10.10.2009 22:53:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuota juu, juciz heitti läppää ei siin mitään:)
 
Mutta, sillä ei ole mitään merkitystä ostatko ikaisemmin vai myöhemmin säröytyvät putket koska ne pitää kuitenkin biasoida kyseisten putkien mukaan about 70% hyötysuhteelle MAX tehoista niin aivan samalta ne silloin kuulostavat.
 
toiset vaan säädetään isommalle.
 
tuo säröytymishommeli tarkoittaa hiukan eri asiaa tässä tapauksessa.
 
Eli jos ostat esim. medium putket ja säädätät vahvistimesi niiden mukaan niin jatkossa voit ostaa samoja medium putkia eikä tarvi joka kertaa säätää vaffarisi bias jännitteitä uudellen.
 
Pääteasteesi säröytymiseen voit vaikuttaa bias-jännitteen säätämisellä , säätämälle ne korkeammalle jolloin putket käy kuumempina.
 
mutta, 100w putkivahvistin ja päätesärö.... jucciz voi kertoa enemmän.
 
tutki myös tuo etuaste särö, sieltä ne säröt ensi lähtee ja muokkaantuu.
 
They see me rollin, they hatin.
-Rake-
11.10.2009 01:15:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oon nuilla trankkuvahvistimilla soitellu 13 vuotta ja nyt vasta tuli hankkittua eka putkivehe joten nämä asiat ei ole vielä oikein hanskassa. Etuseen olen kokeillu useampia putkia ja miellyttävin saundi löyty tungsol/jj sekoituksella. Svetlanat tuolla päättessä on tälläkin hetkellä mutta olis aika vaihtaa. No täytyy sitten ottaa vaikka mediumit jos sillä ei ole saundiin tai säröön merkitystä.?
 
LaXu
11.10.2009 02:33:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ei JCM2000:sta saa tarpeeksi säröä, on vika soittajassa eikä vahvistimessa. Nuohan on tosin aikalailla "luukuta helvetin lujaa jos pystyt" vahvareita...
 
taat
11.10.2009 11:01:29 (muokattu 11.10.2009 11:02:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: Jos ei JCM2000:sta saa tarpeeksi säröä, on vika soittajassa eikä vahvistimessa. Nuohan on tosin aikalailla "luukuta helvetin lujaa jos pystyt" vahvareita...
 
Samaa mieltä itsekin joskus aikoinaan omistin tuollaisen koneen ja käytin ainoastaan sitä Classic -kanavan Crunch modea josta säröä sai rokkitouhuihin jo liikaakin. Muutaman kerran polkaisin sen Gain osaston päälle mutta säröä oli kuin MG transistorisarjassa eli Gain namiskan sai pitää klo 9 metallitouhuissakin.
 
Eli sanon että jos tuosta koneesta ei saa tarpeeksi säröä niin ei ole vika vahvistimessa ei todellakaan. Toisaalta jos on soittanut transistoreilla oliko se 13 vai 14 vuotta Gain namiskat kaakossa niin se putkistyrkkari ei toimi ihan samalla tavalla.
 
Kannattaa myös kokeilla äänittää sitä omaa soittoa niillä omilla asetuksilla vaikka sitä säröä ei saisikaan tarpeeksi ja kuunnella sitä ja verrata johonkin. Koska todellisuudessa kovin moniin metallisessioihin ei todellakaan tarvitse niin paljoa säröä mitä tuosta koneesta lähtee. Ja mielestäni myöskään "Gain täysillä" ei ole suotavaa soittaa kun soitto "helpottuu" ja tekemiään virheitä ei kuule jolloin mitä luultavammin tekee samat virheet eikä asia korjaannu.
 
"Ilmainen ei ole minkään arvoista"
Torniojaws
11.10.2009 13:42:58 (muokattu 11.10.2009 13:43:57)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisikohan vahvistimessa sitten jotain laitevikaa/putki lopussa? Tai soittaakohan OP sitten pelkästään kotivolumeilla, jolloin mikään vahvistin ei kuulosta (hevi)jymäkältä.
 
TOM Floydrose
11.10.2009 13:59:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla oli dsl-100:ssa Svetlanan EL34 pari. Ei ollu mun makuun jynkkyhevitouhuissa. Vaihdoin JJ:tä kaikki 4kpl kiinni. Bias-säätö perstuntumalta ja etusessa yks JJ:n ecc81 muut ecc83 s. en muista millä paikalla tuo 81 on kiinni. vaikuttaa varsinkin punaisen kanavan soundiin positiivisesti. Paremmin "rääkyy" bändisoitossa läpi tällä kombinaatiolla. Parjattu vahvistinhan tuo on, mutta oon kyllä tykännyt tuolla heviä soittaa.
 
pekurides
11.10.2009 14:18:22 (muokattu 11.10.2009 14:24:53)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TOM Floydrose: Minulla oli dsl-100:ssa Svetlanan EL34 pari. Ei ollu mun makuun jynkkyhevitouhuissa. Vaihdoin JJ:tä kaikki 4kpl kiinni. Bias-säätö perstuntumalta ja etusessa yks JJ:n ecc81 muut ecc83 s. en muista millä paikalla tuo 81 on kiinni. vaikuttaa varsinkin punaisen kanavan soundiin positiivisesti. Paremmin "rääkyy" bändisoitossa läpi tällä kombinaatiolla. Parjattu vahvistinhan tuo on, mutta oon kyllä tykännyt tuolla heviä soittaa.
 
olisiko niiden JJ:n vaihto tuonut enemmän alapäätä?
ja sitä kautta lisää jonkinlaista kikkeliä marsuun kun mielestäni pienoinen alapään puute vaivannut kokeilemiani marsuja eli todellisia keskialueen pelejä, ja on mulla itelläkin pari ollut useita vuosia.
 
Svetlanat mielestäni parhaiten(tymäkämmin) keskialueita toistavat ja JJ:t melkeimpä heikoiten, makuasio...
 
Ainakin tällä hetkellä omat sympatiat täysin Svetlanan puolella oli kyse mistä putkesta vaan, himasoitossa itselle JJ:t soi kivasti mutta reeniksellä ne ovat olleet munattomia ja alapäät liian munattomia johon taas svetlanan päättärit ovat erottelevuudella ja munakkuudella tuoneet selvän parannuksen.
 
Tosin eri vaffareissa toiset putket tuntuvat toimivan kivemmin niin ei voi yleistää mutta yksi kiistämätön hyöty ainakin JJ:stä voidan saada, nimittäin jos vehke liian piikikäs tai kirkas saundiltaan niin JJ:t kivasti pehmentävät saundia.
 
Tässä myös mielestäni niiden ongelma piilee, jos vehke muuten terve saundiltaan.
 
They see me rollin, they hatin.
-Rake-
11.10.2009 15:20:30 (muokattu 11.10.2009 15:29:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuuntelin tuolta youtubesta kyseisen laitteen esittelyvideon ( http://www.youtube.com/watch?v=V2XB0W26ycw )eikä tosiaankaan lähde säröjä yhtäpaljon nuilla säädöillä joten jotaki häikkää on.
 
H.Corruption
12.10.2009 00:15:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Rake-: Kuuntelin tuolta youtubesta kyseisen laitteen esittelyvideon ( http://www.youtube.com/watch?v=V2XB0W26ycw )eikä tosiaankaan lähde säröjä yhtäpaljon nuilla säädöillä joten jotaki häikkää on.
 
Nähtyäni tuon videon joskus pari vuotta sitten, olin hyvin epäuskoinen noista soundeista. Kokeilin kaverin vahvistinta Lontoossa ja eihän sieltä videon kaltaisia soundeja saanut, ainakaan videolla olevilla asetuksilla. Epäilen vahvasti, että välissä on jokin purkki soundia ryydittämässä.
 
Tuosta JCM2000 päätteestä sen verran, että rankempi luukuttaminen voi johtaa korjaustoimenpiteisiin. Testasimme vahvistinta clean-moodissa keinokuorman läpi ja menihän se pääte ruvelle, joskaan ei pitkään. Ääni pieneni yhtäkkiä ja oli sen jälkeen pelkkää rutinaa.
 
Lopulta avasin vahvistimen vianhakua varten ja vaiheenkääntöputken toinen anodivastus oli palanut, samoin pääteputkien toisen puolikkaan katodivastus, joka toimii saman puolikkaan biasoinnin mittapisteenä. Vastukset olivat tehonkestoltaan aika alimitoitettuja ainakin luukutusta ajatellen. Lontoon kokoisessa kaupungissa luulisi komponentteja löytyvän helposti, mutta ei. Lopulta oli uudet komponentit löydetty ja vaihdettu ja biaskin laitettu tehtaan suosituksiin. Nyt konetta sai luukuttaa surutta, mutta kyllä JCM2000:t ovat omimmillaan etastesäröllä.
 
Miikathebest
12.10.2009 01:56:37 (muokattu 12.10.2009 01:56:55)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Rake-: Kuuntelin tuolta youtubesta kyseisen laitteen esittelyvideon ( http://www.youtube.com/watch?v=V2XB0W26ycw )eikä tosiaankaan lähde säröjä yhtäpaljon nuilla säädöillä joten jotaki häikkää on.
 
Tuossa videossahan soundi jotain ihan muuta mitä äänityshetkellä on ollut. Sehän on niin sössöä ettei mitään rajaa.
 
Liikaa säröä!
H.Corruption
13.10.2009 00:16:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miikathebest: Tuossa videossahan soundi jotain ihan muuta mitä äänityshetkellä on ollut. Sehän on niin sössöä ettei mitään rajaa.
 
Sama video löytyi ainakin joskus gearwire.comista, jossa soundi on hyvä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti