Muusikoiden.net
19.12.2018
OGRE | Magnesiumkitarat 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Monipuolista 1x12" putkikomboa..
1 2 3
Grugi
02.10.2009 23:34:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oikastaan vähä tota mun kommenttia, eli tarkotin että ei taida nyt osua mikään normaali combo sun tarpeisiin mutta customit on asia erikseen ja sieltä varmaan kannattas lähteä kyselemään.
 
SDMF
Izer
02.10.2009 23:34:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wespa: Mesa vois muuten ollakin kova sana, mutta tuntuu todella turhalta ostaa 100W kun 15W riittää hyvin. Ja vähän liikaa säätöjä etupaneelissa tuossa Lone Starissakin on, vaikka aika hillitty siinä suhteessa Mesaksi onkin. ;)
 
Olisi kuitenkin ihan vain se pari kanavaa ja semmoinen parin napin kytkinkin + boosti suoraan toisella napilla polkimesta. Pelkkä reverbikin mukana ja cleanit nannaa korville :-)
 
Ridin' with the wind!
Wespa
02.10.2009 23:50:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Izer: Olisi kuitenkin ihan vain se pari kanavaa ja semmoinen parin napin kytkinkin + boosti suoraan toisella napilla polkimesta. Pelkkä reverbikin mukana ja cleanit nannaa korville :-)
 
Hmm, tuo Lone Star Specialhan vaikuttais aika passelilta, sarjalooppi, kanavanvaihto onnistuu manuskan mukaan ihan tuollaisella peruskytkimelläkin, tehoa putkien määrää muuttamalla joko 30W, 15W tai 5W ja muutenkin aika lupaavan oloinen. Hinta on tosin melkoinen, ja vähän hirvittää tuo säädettävän määrä old-school Marsuihin ja niiden klooneihin tottunutta. :D Mutta noitahan pitää alkaa tarkkailla miten liikkuvat käytettynä, ja ehkä käydä koeponnistamassakin. Lieköhän Levytukussa tuollaista?
 
"Malmsteen and I broke up over religious reasons... He thought he was God, and I didn't agree... Blackmore's God!" - Joe Lynn Turner
kimurantti1
02.10.2009 23:54:09 (muokattu 02.10.2009 23:54:51)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lone Star Specialia pitäis saada Suomesta ainakin parin tonnin hujakoille uutena. Eli ei enää mikään posketon hinta, jos kerran Bognerin Duendekin kävi mielessä. Mä diggailen ainakin Lone Starista, paras Mesa jota ole kokeillut. Kantsii kuitenkin käydä testaamassa, soundi on aika tumma.
 
Izer
03.10.2009 08:53:02 (muokattu 03.10.2009 08:54:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimurantti1: Lone Star Specialia pitäis saada Suomesta ainakin parin tonnin hujakoille uutena. Eli ei enää mikään posketon hinta, jos kerran Bognerin Duendekin kävi mielessä. Mä diggailen ainakin Lone Starista, paras Mesa jota ole kokeillut. Kantsii kuitenkin käydä testaamassa, soundi on aika tumma.
 
Itse vaihdoin V30:n Lone Starin elementiksi, kun originaalin soundi oli minusta turhan tumma. Soi nyt paljon paremmin.
 
Ja Levytukustahan noita tosiaan löytynee. En ole nyt vähään aikaan käynyt, mutta kyllä siellä Specialiakin joskus on pyörinyt.
 
Ridin' with the wind!
Numb
03.10.2009 08:59:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wespa: Hmm, tuo Lone Star Specialhan vaikuttais aika passelilta. ... Hinta on tosin melkoinen, ja vähän hirvittää tuo säädettävän määrä old-school Marsuihin ja niiden klooneihin tottunutta.
 
Kyl mää ton Lone Star Specialin hinnalla teettäisin jo. Pienemmälläkin rahalla jo saapi hyvää.
 
Tosin siinä on se jälkimarkkina-arvo, joka ei välttämättä teetetyllä ole yhtä hyvä kuin vaikka käytettynä hommatulla nimilaitteella.
 
Kaihomielinen ja poissaoleva jahkailija, joka vetäytyy mieluusti musisoimaan.
Jucciz
03.10.2009 11:10:22 (muokattu 03.10.2009 11:14:36)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu et, mutta mitä tapahtuu kun siihen kytkee tommosen tavallisen yksinappisen kanavanvaihtopolkimen mallia "Marshall" ja polkasee? Galaksit räjähtää? Jos kanava vaihtuu nätisti noinkin ja vielä takaisin niin ei tartte enää enempää miettiä.
 
En itse asiassa ole testannut, mitä tapahtuu, jos yksinappisen kanavanvaihtopedaalin kytkee suoraan Duenden takapaneeliin, mutta jos se toimii "juuri väärään hommaan", eli kanavien yhdistämiseen, asia on helppo korjata seuraavasti:
 
Bogner Duenden kanavanvaihtojakki on stereomallinen, eli siinä on kaksinappiselle pedaalille normaalisti paikka: toisella vaihtuu kanava (A/B), toisella kytketään molemmat kanavat yhtä aikaa päälle (A+B). Jos haluat käyttää yksinappista kanavanvaihtajaa pelkästään puhtaan kanavan ja särökanavan välillä pomppimiseen, osta kanavanvaihtajan ja Duenden väliin vaikkapa tämmöinen: http://www.thomann.de/fi/cordial_cfy_03_vgg.htm
 
Sitten vaan kytket tuon yksinappisen kanavanvaihtajan oikeaan jakkiin tuossa y-piuhassa.
 
Vahvistimen oman tremolon kytkemiseen päälle/pois on vielä toinen jakki (mono). Duenden omassa footswitchissä on kolme nappia ja sen piuhan päässä yksi stereoplugi ja yksi monoplugi.
 
varo
03.10.2009 13:09:00 (muokattu 03.10.2009 14:52:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wespa: Niijoo, Kochin unohdinkin kokonaan taas kerran. Mites toi soi hiljempaa, säröpuoli siis lähinnä? Ja mitä se tykkää tuollaisesta normaalista yksinappisesta jalkakytkimestä kun noita kytkettäviä juttuja on noin monta?
 
No mulla kyseinen vempele on ollut pääasiassa reeniskäytössä, joten tulee soitettua pääasiassa lujempaa. Kotisoittovolumeillakin olen kyllä kokeillut, ja en mä nyt sitä huonona silloinkaan pitäisi. Mutta kun kyseessä on putkikone, saundaa se tottakai paremmalta kovalla.
 
Ja mahdollisuus oli tehon puolittamiseen 25 wattiin, jolloin saadaan salonkikelpoisempi äänenvoimakkuus. Yksinappisen kanssa en ole testannut, olen käyttänyt vahvarin omaa 5-nappista kytkintä, joka on kelpo peli. Mikäli et ole liian nuuka efektien suhteen niin kochin jalkakytkintä käyttämällä voit poistaa reverb ja boost- efektit pedalboardista, ne kun on tuossa jalkakytkimessä.
 
Edit. Ja vielä kochin puolelta olis studiotone-vahvistimet, joita kävin testaamassakin. Säröä ei lähde niin paljon kuin twintonesta, mutta varmaan bilebändikäyttöön ihan riittävästi. Ja tuosta oli kaksi versiota: 20w ja 40w
 
artha61
03.10.2009 16:03:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wespa: Ei ei, pitää siis olla _parempi_ kuin Jubilee, ja sitä tuo Crate ei kyllä kaikella kunnioituksella ole. =)
 
Toi GT on jo vähän liian pieni, kyl se 12" pitää olla että löytyy tarpeeks alapään potkuakin. Ja tohon Rockeriin pitäs modata se luuppi, muuten kyllä erittäin mielenkiintoinen peli.
 
Kävin itse kyllä melkoisen kattavasti kaikki yleisimpien valmistajien ehdokit läpi, ja aika heikkoa oli tarkkoja vaatimuksiani vastaavien putkarien tarjonta. Esim. Bogner Duende olis muuten varmaan aika passeli mutta kun siinä on kaikkea ylimääräistäkin turhaketta ja kanavanvaihtoa tuskin saa millään ilveellä toimimaan yksinappisella polkimella.

 
Muistuipa vielä mieleen tää:
http://www.dc-developments.com/
Custom-malleja menny noille nimekkäämmillekin soittajille.
Vaikuttavat hyväsoundisilta, tehon pudotukset löytyy, eikä liikaa nappuloita jne.
 
Ite kuolasin sitä kohtuuhintaista Rambler-mallia, mutta mokomat lopettivat ko. mallin:
http://www.dc-developments.com/cornell_rambler15_combo.htm
 
Mutta esim tää:
http://www.dc-developments.com/cornell_romany_pro_combo.htm
 
Se vaan, että onkohan Suomessa näitä missään?
 
DV247:ssa suht edullisia:
http://www.dv247.com/search/4045/2082/ProductQuantity/Descending/-/1/
 
En allekirjoita - kunhan totean
Artist
03.10.2009 16:12:17 (muokattu 03.10.2009 16:15:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

artha61:
Mutta esim tää:
http://www.dc-developments.com/cornell_romany_pro_combo.htm
 
Se vaan, että onkohan Suomessa näitä missään?
 
DV247:ssa suht edullisia:
http://www.dv247.com/search/4045/2082/ProductQuantity/Descending/-/1/

 
Mulla oli Romany Plus, hyvä peli kyllä, tweed henkinen, eikä tietenkään mikään monipuolisin peli, mutta jos sitä soundia halajaa niin eipä pitäisi vikaan mennä.
 
E: Noissa Romanyissa ei kyllä ole juuri mitään ketjun aloittajan vaatimia ominaisuuksia, en ainakaan muista looppia tms. olleen, mistään särökanavista nyt puhumattakaan. EQ Cut tosin lisää gainia, mutta ei ole footswitchin takana.
 
"They tell me, but I tell them, I do it my way and I always will"
Lunnu
03.10.2009 17:02:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wespa: Hmm, tuo Lone Star Specialhan vaikuttais aika passelilta, sarjalooppi, kanavanvaihto onnistuu manuskan mukaan ihan tuollaisella peruskytkimelläkin, tehoa putkien määrää muuttamalla joko 30W, 15W tai 5W ja muutenkin aika lupaavan oloinen. Hinta on tosin melkoinen, ja vähän hirvittää tuo säädettävän määrä old-school Marsuihin ja niiden klooneihin tottunutta. :D Mutta noitahan pitää alkaa tarkkailla miten liikkuvat käytettynä, ja ehkä käydä koeponnistamassakin. Lieköhän Levytukussa tuollaista?
 
Levytukusta ainakin oman LSS 1*12 combon kannoin pois aikoinaan. En ole pettynyt. Soundit ovat täyteläiset ja combo on kompakti ja painoluokassa selkää hajottamaton.
Säröosasto ei ole mitään metallimättöosastoa mutta itse en sellaista kaivannutkaan.
Soundimaailma on tosiaan perustummahko, mutta toisaalta säätövaraa riittää aika monenlaiseen makuun.
 
Mielestäni säätöjä nyt ei niin kamalasti ole - kummallekin kanavalle omat nappulansa, ehkä siksi niitä näyttäisi olevan runsaahkosti.
Typerä yksityiskohta on mielestäni ollut sijoittaa kaiun säädöt taakse, kuten myös se, että footswitch kytketään etupaneeliin. Toisaalta footswitchissä ei ole kytkintä jolla kaiun saa pois, mutta vehkeessä on erillinen reikä sitä varten, eli ylimääräisellä yksinappulaisella switchillä voi myös säädellä myös sitä.
 
Nojaa. Nippelitietoa. Testaamallahan tuota kannattaa lähestyä.
 
Nostalgy is not what it used to be
LaXu
03.10.2009 17:43:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Musta tuota 30W rajoitustakaan ei kannata pitää mitenkään ehdotottomana. 30 ja 50 watin ero volassa on ihan mitätön, molemmat tuuttaa kovaa. Soundissa taas sitten voikin olla eroa, yleensä tehokkaampi vahvistin pysyy alapään osalta paremmin kasassa. Jubilee on Marsulle tyypillisesti semmoinen "luukuta niin saat soundia" vahvistin, eli kannattaisi varmaan hommata jotain, joka soi nätisti pienemmälläkin volalla.
 
NoCo
04.10.2009 09:17:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

artha61: Muistuipa vielä mieleen tää:
http://www.dc-developments.com/
Custom-malleja menny noille nimekkäämmillekin soittajille.
Vaikuttavat hyväsoundisilta, tehon pudotukset löytyy, eikä liikaa nappuloita jne.

 
Torilla olis yksi. *wink* :D
 
N.C.
Wespa
04.10.2009 10:27:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: Musta tuota 30W rajoitustakaan ei kannata pitää mitenkään ehdotottomana. 30 ja 50 watin ero volassa on ihan mitätön, molemmat tuuttaa kovaa. Soundissa taas sitten voikin olla eroa, yleensä tehokkaampi vahvistin pysyy alapään osalta paremmin kasassa. Jubilee on Marsulle tyypillisesti semmoinen "luukuta niin saat soundia" vahvistin, eli kannattaisi varmaan hommata jotain, joka soi nätisti pienemmälläkin volalla.
 
Juu ei se ehdoton edellytys ollukaan, ja wattimäärät ovat tosiaan vähän niin ja näin vertailupohjana muutenkin. Tuskin kauhean väärään osun jos veikkaan että tuo LSS A-luokassa operoivana pelinä tuuttaa tarvittaessa kovempaa kuin moni 50W A/B-luokan peli, vaikkapa Jubileeni.
 
Mutta joo, ainakin hieman itselleni yllättäen vahvin "voittajaehdokas" näyttäisi olevan Mesalta, eli tuo LSS vaikuttaisi aika mainiolta mun käyttöön. Eikun rahaa sukanvarteen ja käytettyjä kyttäämään siis.
 
Missä vaiheessa muuten Mesoissa alkoi lukea Mesa/Boogien sijaan tylsästi Mesa Engineering? Boogiessa on rutkasti enemmän mojoa.. :D
 
"Malmsteen and I broke up over religious reasons... He thought he was God, and I didn't agree... Blackmore's God!" - Joe Lynn Turner
duc
04.10.2009 11:46:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wespa: Mesa/Boogien sijaan tylsästi Mesa Engineering? Boogiessa on rutkasti enemmän mojoa.. :D
 
Mun Mark IV:ssa lukeekin vain Boogie. Paras vaihtoehto tämä :)
kimurantti1
04.10.2009 12:35:15 (muokattu 04.10.2009 12:38:34)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wespa: Mutta joo, ainakin hieman itselleni yllättäen vahvin "voittajaehdokas" näyttäisi olevan Mesalta, eli tuo LSS vaikuttaisi aika mainiolta mun käyttöön. Eikun rahaa sukanvarteen ja käytettyjä kyttäämään siis.
 
Mesossa on vaan sellainen juttu, että niistä pyydetään torilla järjestään aivan älyttömiä hintoja. Niitä saa kuitenkin Suomesta halvemmalla kuin mistään eurooppalaisesta nettipuljusta, eikä käytetyn ostaminen varmaankaan tulisi uutta paljoa halvemmaksi. Nytkin on esim. Lone Star 2x12 combo torilla pyyntinä 2000 euroa. Sen saa suurinpiirtein samaa hintaan uutena.
 
Kantsii myös kokeilla se 100 wattinen Lone Star. Siinä tehokytkin toimii skaalalla 10/50/100w, ja musta se toimii hiljaisella volumella oikein hyvin. Itse asiassa diggailin siitä vähän enemmän kuin Specialista. Specialissa on vähän keskiäänivoittoisempi ja "puisempi" soundi. Tosin jos roudattavuus on isokin kriteeri, niin Specialin 1x12 -malli pienine koteloinen on kyllä aika ässä.
 
Wespa
04.10.2009 12:44:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimurantti1: Specialissa on vähän keskiäänivoittoisempi ja "puisempi" soundi. Tosin jos roudattavuus on isokin kriteeri, niin Specialin 1x12 -malli pienine koteloinen on kyllä aika ässä.
 
Toi soundimääritelmä kuulostaa taas hyvinkin olevan enemmän mun makuun. :) Ja joo, kyl tommosen 2x12" kombon jatkuva roudaaminen on alkanut pidemmän päälle tympiä.
 
"Malmsteen and I broke up over religious reasons... He thought he was God, and I didn't agree... Blackmore's God!" - Joe Lynn Turner
humppahanuristi
04.10.2009 16:35:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wespa: Eli soittelenko suosiolla Matampille tai Bluetonen HarryK:lle, vai modautanko Orangen Rockeriin luupin, vaimitähäh? Soundivaatimuksista ja -mieltymyksistä vielä sen verran, että tuossa bilebändihommassa hyvät kliinit on ehkä sit kuitenkin tärkeemmät, mutta arvostan kyllä hyvää brittihenkistä säröäkin.
 

Suosittelen soittamaan Harrylle.
Kaveri sieltä tilasi (tai oikeastaan minä tilasin) deluxe reverbin ja ei voi sitä oikein haukkua mitenkään. On varsin kompaktikokoinen, mahtuu samaan kuljetuslootaan kuin hybridi-vox mutta soi varsin isosti ja tuo puhdas on kyllä mahtava. Säröä meidän hommissa ei juuri tarvita ja sitä ei ole edes vielä testailtu.
Niin, tämä yksilö sieltä tuli: http://kotisivukone.fi/files/blueto … combo_black_tolex_10.9.2009_006.jpg
 
Humpasta rautalankaan...
LaXu
04.10.2009 18:26:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimurantti1:
Kantsii myös kokeilla se 100 wattinen Lone Star. Siinä tehokytkin toimii skaalalla 10/50/100w, ja musta se toimii hiljaisella volumella oikein hyvin. Itse asiassa diggailin siitä vähän enemmän kuin Specialista. Specialissa on vähän keskiäänivoittoisempi ja "puisempi" soundi. Tosin jos roudattavuus on isokin kriteeri, niin Specialin 1x12 -malli pienine koteloinen on kyllä aika ässä.

 
Mä taas tykkäsin enemmän Specialista. Siinä soundi on Classicia tasapainoisempi, Classicissa saa vääntää bassohanikkaa aika pienelle.
 
Molemmissa Lone Stareissa on kuitenkin pari typerää juttua:
- Kaiun kontrollit ovat takapaneelissa. Eli niitä on ärsyttävää taivutella säätämään. Etupaneelissa olisi ihan hyvin tilaa, mutta ilmeisesti Mesalla on katsottu, että Mesan logo on tärkeämpi...
- Kontrollit on aika tiuhaan ahdettu. Itselläni osui sormet koko ajan toisiin potikoihin tai kotelon reunoihin eikä mulla ole edes mitkään hirveät lapiot. Myöskin miniswitchit ovat tosiaan todella pieniä. Vähän pidemmällä kytkinvivulla niitä olisi paljon mukavampi naksutella.
- Kaiun saa kytkettyä päälle/pois jalkakytkimellä, mutta jalkakytkintä ei tule mukana vaan pelkästään kanavanvaihtokytkin. Ehkä tuon saa tingittyä mukaan, mutta aika nihkeä veto noin kalliissa vahvistimessa.
- Sääli, ettei sitä lisäsäröä pukkaavaa Drive moodia saa kytkettyä jalkakytkimellä. Olisi meinaan näppärä soolosärö helposti siinä.
 
Olin aikoinaan hommaamassa juurikin Lone Staria, mutta olivat uutena silloin varsin kalliita ja käytettyjä löytyi aika heikosti. Soundi niissä on mielestäni erinomainen, varsinkin puhtailla. Myöskin kaksi lähes identtistä kanavaa on meikäläisen mieleen. Päädyin hommaamaan sen sijaan Diezel Einstein combon, jossa säröosasto on toki tyystin erilainen, mutta 6L6-putkilla puhtaat ovat varsin samanhenkiset.
 
kimurantti1
04.10.2009 18:39:08 (muokattu 04.10.2009 18:52:18)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No jaa. Eipä mulla ainakaan tule kaiun määrää lennosta keikoilla muutettua niin, että se potikoiden sijainti älyttömästi haittaisi. Ylipäätään mua ei haittaa sellaisten säätöjen pienoinen epäkäytännöllisyys, joita ei tarvitse keikalla lennossa väännellä, kuten noi kaikupotikat ja pienet miniswitchit. Se on kyllä älytöntä, ettei kaikua ole footswitchissa, kuten myös se drive-moodin kytkimen puute. Toisaalta molemmille kanaville on oma kaikunsa, mikä ratkaisee ongelman puoliksi -> puhtaalle vähän kaikua, särölle ei yhtään. Näin ainakin mulla.
 
Musta Einsteinin puhdas kanava oli kyllä todella eloton verrattuna Lone Stariin. Muuten Einstein oli oikein mainio laite, mutta verrattuna Lone Stariin ja muutamaan muuhun oikeasti hyvään puhtaan soundin vahvistimeen, niin sanoisin Einsteinin puhdasta soundia jopa vähän kehnoksi. Se ei myöskään tunnu kelpuuttavan pedaaleita kovin hyvin. Ainakaan mikään purkki jota sen puhtaan kanavan päälle olen päässyt kokeilemaan, ei ole kuulostanut kummoiselta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti