Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: apua kaipaan, vahvistimet tökkii/pätkii
1 2 3
käsi
22.09.2009 18:55:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kyseessä on siis jtm30 marsun kaksikanavainen combo ja marsun jcm900 hi gain dual master volume 50w combo.
 
oma diagnoosi: itse epäilen putkia, mutta niissä on hehku aika tasaisen oloinen.
 
tauti: Molemmat vahvistimet alkavat pätkimään jonkin ajan jälkeen kun on ollut päällä ja soittohommissa. Ääni ei lopu kokonaan, mutta selvää äänen volumen heilahtelua tulee, ja harvoin pätkäsee äänen/signaalin kokonaan poikki.
 
jtm30 teki niin, että muutaman tunnin treenien jälkeen vaan alkoi ns tehot hiipumaan, eli alkoi pätkimään todella pahasti, soundi oli tunkkainen ja volume meni alas.
 
Diagnoosiin kaipaan apua, mistä alan etsimään vikaa? putket on nyt tutkinnan alla, pidän noita tossa päällä ja seuraan miltä hehkut vaikuttaa. ja kokeilen aina väli ajoin soittaa niillä.
 
kiitollinen olisin avusta ennenkuin alkaan usorittamaan kirurgisia toimenpiteitä tai vaihtamaan elimiä vahvistimien sisälle. kiirustakin on kohta koska keikkaa pukkais aika pian
 
treenaaminen on turhaa, katotaan sitten iltamissa
aristoteles666
22.09.2009 19:01:28
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nyt sulla tätyy olla vaihtoputket ja kokeilla niillä, hehkun tasaisuus ei kerro mitään tärkeää
 
käsi
22.09.2009 19:04:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aristoteles666: nyt sulla tätyy olla vaihtoputket ja kokeilla niillä, hehkun tasaisuus ei kerro mitään tärkeää
 
hmm, paskempi homma. ei ole vaihtoputkia.
 
treenaaminen on turhaa, katotaan sitten iltamissa
aristoteles666
22.09.2009 19:06:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lainaa kaverilta, tärkeää on vain että tiedät että ne on kunnossa( ja tietenkin samanlaiset blah blah)
 
käsi
22.09.2009 19:17:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

laitoin uudet putket tilaukseen. hutkin ja tutkin noita muuten nyt. jtm30:sessa on kyl ainakin noin 4v vanhat putket, takana on noin 30 keikkaa ja satoja treenejä ja melkoinen määrä soittotunteja.
 
jcm putkista en ole varma, käytettynä ostin, mutta siinäkin about kaksi vuotta ja paljon treenejä sekä jokunen keikka takana..
 
kokeilen ensi lääkitykseksi putkien vaihtoa siis.
 
treenaaminen on turhaa, katotaan sitten iltamissa
Othoz
22.09.2009 19:37:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

käsi: kokeilen ensi lääkitykseksi putkien vaihtoa siis.
 
No se on varmaankin yleensä se ensimmäinen juttu, mitä kannattaa tehdä.
 
"...the first consert I saw was Metallica...well actually it was Johnny Cash, but i won't go into that cos I would bored you." - Devin Townsend
Jucciz
22.09.2009 20:10:58 (muokattu 22.09.2009 20:14:22)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulostaa ihan samalta kuin mulla yhdellä keikalla kun Buddan pääteputket tulivat tiensä päähän: volume heitteli ylös ja alas kesken keikan. Onneks oli varaputket mukana ja vaihdoin seuraavan setin alkuun uudet tötteröt sisään. Ongelma hävisi.
 
Sit ihan käytännön vinkki: putket ovat ihan yhtä tärkeät putkivahvistimen kanssa soittavalle kitaristille kuin plektrat, kielet ja piuhat, niitä PITÄÄ olla varalla, koska ne ovat kuluvia osia. On paljon kivempi ottaa varaputket (kuten myös varakielet yms.) kaapista/keikkasalkusta/whatever, kun niitä tarvii sen sijaan, että pitäisi ensi töikseen marssia musakauppaan asti.
 
Eli lyhyesti: kaikkea kuluvaa vähintään yksi täysi satsi jemmaan - ja jos joudut ottamaan varaputket käyttöön, hae välittömästi kaupasta uudet varaputket. "Pykälän verran edellä oleminen" on todella hyvä idea näissä hommissa.
 
Simo78
22.09.2009 20:18:35 (muokattu 22.09.2009 20:37:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Eli lyhyesti: kaikkea kuluvaa vähintään yksi täysi satsi jemmaan - ja jos joudut ottamaan varaputket käyttöön, hae välittömästi kaupasta uudet varaputket. "Pykälän verran edellä oleminen" on todella hyvä idea näissä hommissa.
 
Pitääpä varmaan ottaa neuvosta vaarin ja käydä kaupasta hakemassa varaputket. Mites se nyt taas oli pääteputkien kanssa kun niitä vaihtaa, pitikö siinnä jotain muistaa? Etuaste putket voi mun tietääkseni ihan huoletta vaihtaa itse. Oon vaan aina vaihdattanut putket, jotta noi biassoinnit yms. jutut on kunnossa, kun iteltä ei löydy taitoa tehdä niitä...
 
Pitänee myös tutkasta mitkä putket tuolla on sisällä tais olla päätteessä. Jos nyt en ihan väärin muista ja mitä virkistin muistiani, niin etusessa on ecc83:t ja päätteessä el34. Mitkäs ne on ne perusperusputket mitkä "yleensä" on marsun jcm800 (2204 50w) kiinni? Sellaiset ne kitarapajalla tohon on tunkeneet. Joo ja pitäis varmaan lukea fakkeja, mutta tähän hätään en millään kerkeä...
 
jarmo vh
22.09.2009 20:59:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos vika ei korjaannu putkia vaihtamalla, kannattaa sen jälkeen tutkia putkien kannat. Jos siellä on kulumaa, hapettumaa tms. niin oireet voivat olla vastaavanlaiset, tosin erilaiset häiriöäänet ovat usein mukana.
 
Saattaa sitä joskus tarvita.
Jucciz
22.09.2009 21:05:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Simo78: Pitänee myös tutkasta mitkä putket tuolla on sisällä tais olla päätteessä. Jos nyt en ihan väärin muista ja mitä virkistin muistiani, niin etusessa on ecc83:t ja päätteessä el34. Mitkäs ne on ne perusperusputket mitkä "yleensä" on marsun jcm800 (2204 50w) kiinni? Sellaiset ne kitarapajalla tohon on tunkeneet. Joo ja pitäis varmaan lukea fakkeja, mutta tähän hätään en millään kerkeä...
 
50W Marshalliin sovitettu pari EL34:iä. Satsi maksaa yleensä siinä 40-70 euroa riippuen merkistä. Esim. TAD on hyvä ja luotettava merkki. Yleisesti suositellaan, että pääteputket biasoidaan, mutta keikkatilanteessa huomattavasti olennaisempaa on se, että ylipäätään on varaputket, jotka voi heittää vahvistimeen ja näin ollen soitto saadaan jatkumaan. Biasointi voidaan sitten hoitaa keikan jälkeen kun on vähemmän kiire.
 
Etuasteessa on kolme ECC83:a. Multa saat muuten maailman parhaat, jos haluat lopettaa soundin etsimisen. ;)
 
Insane Kane
22.09.2009 21:13:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan ensimmäisenä efektilenkillisessä marsussa tutkisin luupin liittimien kunnon.
Hapettuvat pirulaiset...
Kytke kitarapiuha send:istä returniin, josko auttas.
Ja sitten vasta putkirempalle.
 
Oisko tässä spagaatin paikka?
Jucciz
22.09.2009 21:23:30 (muokattu 22.09.2009 21:23:42)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Insane Kane: Ihan ensimmäisenä efektilenkillisessä marsussa tutkisin luupin liittimien kunnon.
Hapettuvat pirulaiset...
Kytke kitarapiuha send:istä returniin, josko auttas.
Ja sitten vasta putkirempalle.

 
Niin joo, jos tossa kerran looppi on. Itelle ei oo koskaan tullu mieleen, että oikeassa Marshallissa mitään looppia olis... ;)
 
Vaan vaan, poistuipa ongelma tuon myötä tai ei, varaputkisetti on oikein hyvä idea joka tapauksessa.
 
Simo78
22.09.2009 22:47:35 (muokattu 22.09.2009 22:48:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: 50W Marshalliin sovitettu pari EL34:iä. Satsi maksaa yleensä siinä 40-70 euroa riippuen merkistä. Esim. TAD on hyvä ja luotettava merkki. Yleisesti suositellaan, että pääteputket biasoidaan, mutta keikkatilanteessa huomattavasti olennaisempaa on se, että ylipäätään on varaputket, jotka voi heittää vahvistimeen ja näin ollen soitto saadaan jatkumaan. Biasointi voidaan sitten hoitaa keikan jälkeen kun on vähemmän kiire.
 
Noin mä vähän aattelin omassa päässäni... Eli huoletta voi löydä kiinni, kunhan ottaa tietenkin virrat pois ja pistokkeet irti.
 
Etuasteessa on kolme ECC83:a. Multa saat muuten maailman parhaat, jos haluat lopettaa soundin etsimisen. ;)
 
Enpä taida parhaita tarvita, perusvehkekset riittää.. uraltonella näytti 9€:llä olevan jj:n etuaste putket, putkia kultapinneillä sitten kympin kalliimpia. JJ:n el34:set lähtee myös aika sopuhintaan. Mitäs eroja noissa jj:ssä ja elektro harmonixeissa on? TAi http://uraltone.com/kauppa/product_ … l&XTCsid=09i7958m592bduavvfdq20odu1 noissa verrattuna perusmalliin? Uraltonelta meinasin joka tapauksessa tilata, helppo hakea ja tilata jne. jne.
 
Jucciz
22.09.2009 22:58:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JJ:n putkien yleissoundi on yleisen mielipiteen mukaan aavistuksen tumma, eli jos vahvistin on luonnostaan kovin kirkassoundinen, JJ:llä voi yrittää tasoitella soundia. JJ EL34L-putki on tavallista pitkäikäisempänä mainostettu EL34-tyyppinen "Long life tms."-putki. Itsellä ei noista ole omakohtaista kokemusta. Electro-harmonixista sanoisin lyhyesti ja ytimekkäästi "Älä osta". Tasuriputkeksi EH:n voisin hätätilanteessa ottaa, mutta signaalitien putkien osalta sanon kyllä jyrkän "ei":n noille venäläisille halpisputkille.
 
JJ:n kanssa mulla on itsellä ollut vähän laatuongelmia: ainakin pari-kolme ECC83S-etuasteputkea on hajonnut muutaman tunnin päästä käyttöönotosta ja nyt en olekaan niitä aikoihin tästä syystä ostanut. Vielä suurempi syy on toki se, että Telefunkenien jälkeen mikään muu putki ei oikein tunnu miltään... ;)
 
Simo78
22.09.2009 23:04:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: JJ:n putkien yleissoundi on yleisen mielipiteen mukaan aavistuksen tumma, eli jos vahvistin on luonnostaan kovin kirkassoundinen, JJ:llä voi yrittää tasoitella soundia. JJ EL34L-putki on tavallista pitkäikäisempänä mainostettu EL34-tyyppinen "Long life tms."-putki. Itsellä ei noista ole omakohtaista kokemusta. Electro-harmonixista sanoisin lyhyesti ja ytimekkäästi "Älä osta". Tasuriputkeksi EH:n voisin hätätilanteessa ottaa, mutta signaalitien putkien osalta sanon kyllä jyrkän "ei":n noille venäläisille halpisputkille.
 
JJ:n kanssa mulla on itsellä ollut vähän laatuongelmia: ainakin pari-kolme ECC83S-etuasteputkea on hajonnut muutaman tunnin päästä käyttöönotosta ja nyt en olekaan niitä aikoihin tästä syystä ostanut. Vielä suurempi syy on toki se, että Telefunkenien jälkeen mikään muu putki ei oikein tunnu miltään... ;)

 
Luulenpa että ostan nuo jj:n putket. Kiitokset avusta. Paljos noi "maailman parhaat" ois muuten maksanut?
 
Antti1
22.09.2009 23:26:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Simo78: Luulenpa että ostan nuo jj:n putket. Kiitokset avusta. Paljos noi "maailman parhaat" ois muuten maksanut?
 
10 kertaa enempi. :)
 
Oh my goodness. What am I gonna do in a submarine?
Simo78
23.09.2009 00:36:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: 10 kertaa enempi. :)
 
joo eli mun harrastustoiminta ei edellytä noin suurta panostusta:-D
 
Jucciz
23.09.2009 00:41:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: 10 kertaa enempi. :)
 
Niillä main joo. Mut siinä ajassa kun jotkut käyttää 10 JJ:tä, mulla pöhisee sama Telefunken edelleen - ja soundi on ollu koko ajan parempi. :D
 
käsi
23.09.2009 01:00:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Niillä main joo. Mut siinä ajassa kun jotkut käyttää 10 JJ:tä, mulla pöhisee sama Telefunken edelleen - ja soundi on ollu koko ajan parempi. :D
 
mikä noista telefunkeneista tekee niin ylivertaiset? onko materiaalit paremmat ja tapa jolla se on tehty kestävempi? mikäs siinä on se juju?
 
treenaaminen on turhaa, katotaan sitten iltamissa
Juicy
23.09.2009 04:02:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

käsi: mikä noista telefunkeneista tekee niin ylivertaiset? onko materiaalit paremmat ja tapa jolla se on tehty kestävempi? mikäs siinä on se juju?
 
Se on se mojo. Pakkohan niiden on olla hyviä kun ovat niin kalliitakin.
 
Hyväntahtoisen vitsin merkiksi hymiö: =)
 
"...pala kaulan yhden elimen, pitkä tappi."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti