Muusikoiden.net
06.12.2016
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Behringer GX212-vahvistin rikki, apuja?
1
JnZm
15.09.2009 18:24:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.behringer.com/EN/Products/GX212.aspx
 
Behringer GX212-vahvistimeni on sanonut siis sopimuksen irti. Laite ottaa virtaa vastaan eli valot syttyy. Signaali menee ilmeisesti prosessorille asti kun pikkuruudun efektivalo vilkkuu. Mitään ääntä ei silti tule ulos asti.
 
Missä voisi siis olla vika? Konkassa ehkä? Etuaste rikki, jolloin ilmeisesti aika toivoton tapaus kyseessä? Elementit rikki? Onko kellään kokemuksia samankaltaisista vioista, osaako kukaan muuten vaan neuvoa?
 
Piirilevyissä ei näy mitään palaneita kohtia, "sähkö" ei tunnu haisevan. Toisen elementin musta johto on vähän löyhässä, mutta eihän sen pitäisi koko settiä tappaa?
 
Joo, en ole kovin paljon vielä availlut, koko "koneiston" olen irrottanut, työn alla. Kysyn ennenkuin teen mitään peruuttamatonta. En ole sähkömies/vahvistinteknikko/muutenkaan kovin handyman.
 
Ja ennen kuin vinoillaan että "osta uusi vahvari, Behringer on p*ska" niin minulla on opiskelijabudjetti eikä kovin paljon varaa uusiin hankintoihin. Tämä oli kuitenkin aikanaan suuri investointi minulle, joten olisi sitä nyt kiva käyttää, kun minun tarpeisiin kuitenkin toimii hyvin.
 
Jucciz
15.09.2009 18:27:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ihme, että sivuilla lukee "(Discontinued)".
 
Onkos tuossa vehkeessä efektilooppi, jonka avulla voisi kokeilla, toimiiko edes pääteaste?
 
JnZm
15.09.2009 18:34:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Ei ihme, että sivuilla lukee "(Discontinued)".
 
Vahvistin on 7 vuotta vanha, kaipa ne tajuaa uusia niitä mallejaan...
 
Onkos tuossa vehkeessä efektilooppi, jonka avulla voisi kokeilla, toimiiko edes pääteaste?
 
Ikävä kyllä en osaa vastata. Voinko tarkistaa asian jotenkin?
 
Jucciz
15.09.2009 18:44:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JnZm: Vahvistin on 7 vuotta vanha, kaipa ne tajuaa uusia niitä mallejaan...
 
Esim. Telecaster on 57 vuotta vanha malli, Fender ei vaan tajua uusia.
 
Ikävä kyllä en osaa vastata. Voinko tarkistaa asian jotenkin?
 
Jos vehkeen takana on send- ja return-liitännät (yleensä vielä teksti "FX loop", "effects loop" tai vastaava), semmoinen löytyy. Näin ollen voisit testata tökätä return-reikään minkä tahansa linjatasoisen äänilähteen ja kokeilla, tuleeko kaiuttimista ulos mitään. Jos tulee, edes pääteaste on ehjä ja vika on ennen sitä jossain kohtaa signaalitietä.
 
aristoteles666
15.09.2009 18:50:38 (muokattu 15.09.2009 18:54:35)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

katso sieltä takaa, siellä on manuaalin mukaan internal off ja/tai speaker off, jos olet vahingossa kytkenyt kaiuttimet pois päältä, tarkista samalla kuulokkeilla toimiiko vahvistin muuten.
 
edit. sieltä takaa pitäisi löytyä kuuloke liitäntä 6.3mm
edit 2. on siellä y-piuhalla toimiva efektilooppi, tossa nimeltä insert
 
JnZm
15.09.2009 21:37:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Esim. Telecaster on 57 vuotta vanha malli, Fender ei vaan tajua uusia
 
Tekniikka jokaisessa kitarassa on siis varmaan myös valmistettu vuonna 1957? :P
 
Jos vehkeen takana on send- ja return-liitännät (yleensä vielä teksti "FX loop", "effects loop" tai vastaava), semmoinen löytyy. Näin ollen voisit testata tökätä return-reikään minkä tahansa linjatasoisen äänilähteen ja kokeilla, tuleeko kaiuttimista ulos mitään. Jos tulee, edes pääteaste on ehjä ja vika on ennen sitä jossain kohtaa signaalitietä.
 
Nuo mielestäni löytyy, täytyy testailla.
 
JnZm
20.09.2009 16:24:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep, entinen on. Ei kuulu pihaustakaan. Kiitos avuista. :)
 
aristoteles666
20.09.2009 19:33:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JnZm: Jep, entinen on. Ei kuulu pihaustakaan. Kiitos avuista. :)
 
ei edes kuulokkeilla?
 
JnZm
21.09.2009 10:22:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei edes kuulokkeilla. Vähäsen vituttaa. :)
 
aristoteles666
21.09.2009 16:29:52 (muokattu 21.09.2009 16:32:43)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nyt selvennyksen vuoksi.
kokeilit päättäriä erikseen esim mp3 soittimella? eikä ääntä?
etuastetta kuulokkeilla kuuloke ulostulosta? eikä vieläkään ääntä?
ja takana speaker off kytkintä on kokeiltu kummassakin asennossa?
tuntuisi hyvin oudolta että etu- ja pääteaste ovat menneet samaan aikaan kun kuitenkin jotain virtaa kulkee vahvistimessa.
koska voisihan se periaatteessa olla jotain niin yksinkertaista kuin rikki mennyt (kolvauksista irronnut) sisääntulo jakki, mutta silloin edes päätteen pitäisi toimia. hämmästyttävää.
 
edit. ai niin siinä oli insert looppi eli tarvitset y- piuhan että testaat pääteastetta, tai voi onnistua työntämällä jakki vain puoleen väliin, nyt täytyisi tarkistaa oliko tip vai sleeve send ym, mutta on nyt kokkaukset kesken.
 
JnZm
21.09.2009 23:44:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No, en ihan noin pitkälle päässyt. Kokeilen huomenna, haen myös sellaisen y-kaapelin.
 
aristoteles666
26.09.2009 10:56:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

onko löytynyt mitään ääntä vielä mistään?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti