Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Washburneista asiaa, niiden harvinaisuus
1 2
Jester46
09.08.2009 22:59:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksi ihmeessä Washburn kitarat tuntuvat niin kovin harvinaisilta täällä päin maailmaa, jälleenmyyjiäkin saa todella metsästää. Itse olen kokenut kyseisen merkin kaiken parhaaksi, tuntuu että ompa aliarvostettu kitaramerkki.
 
duc
09.08.2009 23:12:10 (muokattu 09.08.2009 23:12:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäs siitä merkistä niin erikoisen tekee? Mulla on yksi wanha Washburnin kitara, ja ihan hyvä vehje se oli aikansa, vaikka vanhuuttaan se onkin mennyt lähes käyttökelvottomaksi, eikä ole jaksanut korjauttaa.
ReBeat
09.08.2009 23:23:12
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

duc: Mikäs siitä merkistä niin erikoisen tekee?
 
Mielestäni yks mainitsemisen arvoinen juttu on tämä: "The Buzz Feiten Tuning System. is standard on all USA made Washburn guitars and basses and is featured on select imported models. Washburn is the only major guitar manufacturer to incorporate the system as a standard feature on production guitars."
 
Itsekin olen ihmetellyt miksei Washburneja näy enempää.
 
duc
09.08.2009 23:25:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: Mielestäni yks mainitsemisen arvoinen juttu on tämä: "The Buzz Feiten Tuning System. is standard on all USA made Washburn guitars and basses and is featured on select imported models. Washburn is the only major guitar manufacturer to incorporate the system as a standard feature on production guitars."
 
Itsekin olen ihmetellyt miksei Washburneja näy enempää.

 
Onkohan nuo kaikki niiden nykyiset jenkkimallit tehty periaatteessa custom shopissa, ja halvemmat jossain koreassa tai kiinassa? Katselin vähän noita DV:llä myynnissä olevia malleja ja tämä ei olis pahan hintainen CS-kepiksi:
http://www.dv247.com/invt/44687/
 
Tuo Nuno-malli on joskus kaasutellut, vaikka en niin paljon floikasta välitä...
Damien55
10.08.2009 00:04:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Washburneja ei näy enempää koska niitä ei suomessa markkinoida yhtä aggressiivisesti kuin esim Esp:iä.Jackson on tehnyt saman virheen.
Itsellä löytyy kaksi wapikkaa tällä hetkellä ja aikaisemmin oli myös Cs-780.Aivan järkyttävän hyvä keppi, kaulasta pidin todella paljon.Harmittaa että tuli myytyä.
 
Unionflag
10.08.2009 08:59:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse en ole kokenut washburneja niin harvinaisiksi, koska Turun Soitin-Laine on Washburn-jälleenmyyjä, ja siellä niitä roikkuu vaikka millä mitalla:).
Itseltä löytyy Washburnin Kiinassa tehty halpismalli, oliko se jotain x-10 ta x-12, ja ihan hyvä hintalaatusuhde noilla kyllä on.
 
Kitaravirtuaali
10.08.2009 09:46:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itseltäni löytyy tällä hetkellä yksi ainoa merkkikitara, ja se on tuo Washburnin RS-980 ( http://picasaweb.google.com/lh/phot … H3BnO3_vfSRmEMoH3Ag?feat=directlink ). Vaikka se ei ole vähään aikaan soittoa nähnytkään, en tule siitä luopumaan koska kuitenkin heti perään harmittaisi, eikä uuden hommaaminen oikein tulisi kysymykseenkään. Omani on ainoa livenä näkemäni yksilö, ja nettiäkin pyörittelemällä olen vain kahteen vastaavaan törmännyt muualla kuin musakauppojen sivuilla, missä sielläkin lukee vain out of stock.
 
CS-780:stä aikoinaan metsästin kun tuli tuo vastaan. Maksoin 200e ja annoin Ibanezin Gio-sarjalaisen vaihdossa, eli pilkkahintaan lähti rahattomalta opiskelijalta. Hieman oli kolhittu ja paskainen, mutta onpahan mojoa. Ehkä joskus tulee vastaan se Chicago-sarjalainenkin, mielellään silloin kun on varaa ostaa moinen.
 
Tältä pohjalta.
Krice
10.08.2009 09:52:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikki Washburnin kitarat on sellaisia vähän muotopuolia. Ei niin hienosti muotoiltuja, mutta eihän se ole aina pääasia. Mitä joskus katsoin noita, niin hintaa tuntuu olevan enemmän kuin monilla muilla kitaramerkeillä. Lisäksi 500-1000 hintaluokassa ei tunnu olevan kovin paljon valintaa, eli on jotain parinsadan ritsoja ja sitten hypätään sinne kahden tonnin hilpeään hintaluokkaan.
 
jpaa
10.08.2009 10:05:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mullon Washburnin WP-50 lespakopio jostain 80-90 lukujen vaihteesta. En ole kehdannut luopua kun kysymyksessä on elämäni ensimmäinen kunnollinen kitara. Matkassahan tuo on kulkenut ihan kohta sen 20 vuotta. Koreassa tehty kitara
joka kyllä soi niin kuin kitaran pitää. En ole kyllä samanlaista missään nähnyt pyörimässä vaikka tiedän kyllä että niitä on Suomessa kaupiteltu 90-luvun alussa enemmänkin.
 
Pitäis sillon tällöin muistella soittaakin sillä, kieliä ei ole kyllä vaihdettu varmaan kahteen vuoteen. Taidanpa ottaa tänään projektin että tsekkaankin sen läpi..
 
kimmokel
10.08.2009 10:33:16 (muokattu 10.08.2009 10:35:10)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällä majailee Washburn BT-8. Mukavan pienikokoinen kitara ja laadukkaan olonen kaikin puolin. Wasikan omat tuplahumpparit, Tune-O-Matic ja Groverin virittimet löytyy. http://stupendousman.info/guitars/bt8.php5 Tossa kuvia vastaavasta kitarasta joskin meikäläisen yksilö on enemmän elämää nähnyt.
 
h.e.k.a
10.08.2009 23:16:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kävin viikko sitten juuri Soitin-Laineella kokeilemassa Nuno-mallia (USA-versio), mutta aikamoinen pettymys se oli. Ihan kohtuullisesti se sopi käteen, tosin action oli hieman korkea, mutta sekä volapotikan että mikkivalitsimen sijoittelu oli aika hanurista. Kampi on tiellä jos yrittää vetää volumeswellejä, ja mikkikytkimen käyttö istualteen soitettaessa on jokseenkin hankalaa. Lisäksi floikassa oli jotain häikkää, yksittäistä kieltä voimakkaammin soitettaessa ilmenee eräänlainen "tremolo/ring modulator"-ääni, en tiedä josko kyse on vain jousien löysyydestä tms., en ole pitkään aikaan noiden kanssa leikkinyt. Kyseisen kepin jälkeen testasin mm. Musarin Axis Super Sportia, ja se taasen oli aivan loistava.
 
"I don't want you to play me a riff that's going to impress Joe Satriani; give me a riff that makes a kid want to go out and buy a guitar and learn to play" -Ozzy Osbourne
Osteri
10.08.2009 23:20:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noh, kai ne tosiaan ovat harvemmassa kuin muut "johtavammat" merkit. Tyypillinen tilanne, että sulla on jotain sellaista mitä muilla ei ole. Hyviä kitaroita joista olen tarvittaessa valmis antamaan positiivisen lausunnon.
Ollut RS 10 V ja nyt on WI64DL sekä Mercury-sarjan yksilö jollaisesta ei kuvaa muualta netistä löydy paitsi mun omassa kuvassa.
 
RS-980 ja CS-780 on tavoittelemisen arvoisia kitaroita. Uudemmista gas'ittaa WI420 valkoisena.
 
Washburneissa mielestäni tämä paljon puhuttu hinta/laatu ovat erittäin hyvässä suhteessa. Vanhemmissa malleissa mikit usein kuraa, mutta muu työn jälki hyvää.
 
duc
10.08.2009 23:34:22 (muokattu 11.08.2009 00:14:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän huonot kuvat, mutta tällanen löytyypi multa:
http://i26.tinypic.com/16bat5h.jpg
http://i25.tinypic.com/v40x1u.jpg
 
Tallamikki lienee vaihdettu joskus kun kehys ei ole relikoitunut samalla tavalla kuin muu kitara :) Tunnistaako kukaan mallia? Minä en.
 
edit:
hah, innostuin vähän googlettelemaan, niin Washburn T-Bird Deluxe on kyseessä. 1982-mallia, Matsumoku valmistanut.
kimurantti1
11.08.2009 01:04:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

h.e.k.a: Kävin viikko sitten juuri Soitin-Laineella kokeilemassa Nuno-mallia (USA-versio), mutta aikamoinen pettymys se oli. Ihan kohtuullisesti se sopi käteen, tosin action oli hieman korkea, mutta sekä volapotikan että mikkivalitsimen sijoittelu oli aika hanurista. Kampi on tiellä jos yrittää vetää volumeswellejä, ja mikkikytkimen käyttö istualteen soitettaessa on jokseenkin hankalaa. Lisäksi floikassa oli jotain häikkää, yksittäistä kieltä voimakkaammin soitettaessa ilmenee eräänlainen "tremolo/ring modulator"-ääni, en tiedä josko kyse on vain jousien löysyydestä tms., en ole pitkään aikaan noiden kanssa leikkinyt. Kyseisen kepin jälkeen testasin mm. Musarin Axis Super Sportia, ja se taasen oli aivan loistava.
 
Sori kun näin dumaan, mutta nää kaikki kuulostaa mulle jotenkin erikoiselta. Action on säädettävä, ja suorakaulaisella kitaralla jonka nauhat on kohtuullisessa kunnossa sen saa tarvittaessa todella alas. Kyseessä on Nunolle suunnitelty signature-kitara, ja ominaisuudet on myös sen mukaan. Nuno ei volume swellejä juuri tee, ja ilmeisesti mikinvalitsin on hänelle helpossa paikassa. Tremoloefekti on ihan kaikissa floikkatallaisissa kitaroissa. Mitä ohuemmat kielet ja löysemmäksi säädetty talla, niin sitä hepommin sen saa aikaan pikkaamalla liian lujaa. Eli sä taisit vaan kokeilla sellaista kitaraa, jota et alunperinkään ominaisuuksiensa puolesta halunnut, ja petyit. :-)
 
m@tu
11.08.2009 07:26:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on ollut joskus semmoinen X-33-mallinen stratokopio, en kyllä muista yhtään minkälainen se oli mutta kaipa sillä soitteli. Torilla näyttäisi olevan muutama Washburnin hevikeppi myynnissäkin... Pikkusiskolle ostin WI66-mallisen Lespakloonin ja mun mielestä se on kyllä aika pirun hyvä. Kaula sopii hienosti käteen eikä viimeistelyssäkään ole mitään mikä laadullisesti pistäisi silmään.
 
Offtopic: Tuo Buzz Feiten-hommeli on kai ihan hyvä homma intonaation kannalta mutta jos meinaa saada kitaran soimaan joka otteesta oikein, kannattaa tutustua sivustoon http://www.truetemperament.com/site/index.php
 
"I don't care much about music. What I like is sounds." Dizzy Gillespie
h.e.k.a
11.08.2009 09:51:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli sä taisit vaan kokeilla sellaista kitaraa, jota et alunperinkään ominaisuuksiensa puolesta halunnut, ja petyit. :-)
 
Juurikin näin varmasti kävikin. En ollut alun alkujaankaan kovin paljoa ehtinyt kyseisen kepin speksejä tsekata, joten en ollut luonut mitään erityistä mielikuvaa mallin ominaisuuksista.
Kaikki mainitsemani asiat ovat tosiaan täysin makukysymyksiä, ja tällä kertaa toteutus ei vastannut sitä mitä toivoin. Volumepotikan ja mikkikytkimen lisäksi hieman petyin volumepotikan käyttäytymiseen (soundin kirkkaus katoaa melkein heti), mutta tämäkin tosiaan lienee Nunon toivoma ominaisuus. Mitä tulee floikan säätöihin niin en odottanut, että tuon hintaisessa kitarassa tuollainen ilmenee. Tosin tuotakin kitaraa lienee "rääkätty" liikkeessä jo jonkun aikaa, joten tämä annettaneen liikkeelle anteeksi.. ;)
 
Mutta mainitsin jo alkuperäisessä viestissäni että kyseinen kitara oli pettymys, ts. se oli minun omiin mieltymyksiin verrattuna liian erilainen. Kyseessä ei varmastikaan ole huono kitara, ainakaan jos Nunolta kysytään.
 
"I don't want you to play me a riff that's going to impress Joe Satriani; give me a riff that makes a kid want to go out and buy a guitar and learn to play" -Ozzy Osbourne
wilo
11.08.2009 11:01:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Offtopic: Tuo Buzz Feiten-hommeli on kai ihan hyvä homma intonaation kannalta mutta jos meinaa saada kitaran soimaan joka otteesta oikein, kannattaa tutustua sivustoon http://www.truetemperament.com/site/index.php
 
Kommentti offtopikkiin... =)
Buzz feiten ja earvana taitaa olla ratkaisuja eri asiaan kuin true temperament. Jälkimmäinen pyrkii saamaan tyypilliset kitaraintervallit temperoitua ns. oikein soiviksi, kun taas buzz feiten ja earvana pyrkivät saamaan kitaran alimpien nauhojen soinnut soimaan vireisesti (ei ylävireisesti).
 
Jottei menis ihan offtopikiks, niin...
Kun alottelin soittelua 15-20 vuotta sitten, oli washburneja enemmän kaupoissa. Kaveri jopa ostikin yhden. Sitten ne vaan jotenkin katosivat ja kyllä mäkin sitä vähän ihmettelin. Loppujen lopuks washburn ei kuitenkaan oo mun kitara, eli sen suurempia ongelmia ei oo ollu.
 
Ville
 
kimurantti1
11.08.2009 16:57:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

h.e.k.a: Kaikki mainitsemani asiat ovat tosiaan täysin makukysymyksiä, ja tällä kertaa toteutus ei vastannut sitä mitä toivoin. Volumepotikan ja mikkikytkimen lisäksi hieman petyin volumepotikan käyttäytymiseen (soundin kirkkaus katoaa melkein heti), mutta tämäkin tosiaan lienee Nunon toivoma ominaisuus.
 
Itse asiassa tääkin on kaikkien kitaroiden, tai ennemminnkin potikoiden ominaisuus - toisten enemmän ja toisten vähemmän. Sekin on mahdollista korjata ns. treble bleed -modilla. Siitä löytyy muistaakseni artikkelikin täältä.
 
KooAa
11.08.2009 17:11:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jpaa: Mullon Washburnin WP-50 lespakopio jostain 80-90 lukujen vaihteesta. En ole kehdannut luopua kun kysymyksessä on elämäni ensimmäinen kunnollinen kitara. Matkassahan tuo on kulkenut ihan kohta sen 20 vuotta. Koreassa tehty kitara
joka kyllä soi niin kuin kitaran pitää. En ole kyllä samanlaista missään nähnyt pyörimässä vaikka tiedän kyllä että niitä on Suomessa kaupiteltu 90-luvun alussa enemmänkin.
 
Pitäis sillon tällöin muistella soittaakin sillä, kieliä ei ole kyllä vaihdettu varmaan kahteen vuoteen. Taidanpa ottaa tänään projektin että tsekkaankin sen läpi..

 
Mullon kans. Eipä siinä ole sarjanumeroa eikä mitään muitakaan merkkejä nähtävissä. Näkyykös sulla jotain siinä?
 
Kalju juntti #1 KooAalla ei ole merkitystä sukupuoliyhteyden onnistumiseen.
h.e.k.a
11.08.2009 17:15:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimurantti1: Itse asiassa tääkin on kaikkien kitaroiden, tai ennemminnkin potikoiden ominaisuus - toisten enemmän ja toisten vähemmän. Sekin on mahdollista korjata ns. treble bleed -modilla. Siitä löytyy muistaakseni artikkelikin täältä.
 
Itsekin aikoinaan lisäsin omaan Olp:n MM1:seen tone-potikan juuri kyseisestä syystä, eikä moisen toimenpiteen uusiminen esim. N4:seen tuottaisi ongelmia, mutta kommentoinkin juuri perusversion ominaisuuksia. Alkuperäinen syy kokeiluun oli vertailu toiseen signature-malliin, eli Musarin JP6:seen, jonka laitoin tilaukseen muutama viikko sitten. Kyllähän kaikkia kitaroita voikin modailla suuntaan jos toiseenkin, mutta nyt oli kiva testata toisen artistin nimikkomallia (samalla tuli kokeiltua Musarin Steve Morsestakin vanhempi malli). Mutta joo, hyvä keppi, mutta ei meikäläisen makuun.
 
"I don't want you to play me a riff that's going to impress Joe Satriani; give me a riff that makes a kid want to go out and buy a guitar and learn to play" -Ozzy Osbourne
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti