Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Keikoille backup putkinupille
1 2
Foo Player
12.07.2009 19:18:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisi tarvetta hommata keikoille jokin backup-ratkaisu Elmwoodin putkinupille. Vaateita on oikeastaan vain että show jatkuisi pian vaikka vahvari louhahtaisi alta.. Tämä backup tulisi cover-bändin keikoille joka vetää kaikenlaista Abbasta, Beatlesin kautta Foo Fightereihin ja Nightwishiin.
 
Täydellisiä ei backup-soundien tarvitsisi olla. Mukiinmenevät clean, pikkuroso ja rocklead&rytmi-särö riitäisivät. Voisi olla pedaali josta saa suoraan kaiutinsimuloidun ulostulon PA:han tai ehkä jopa pienen pieni vahvistin jonka heittäisi 2x12 kaappiin kiinni. POD:t , tms multiefektit ei oikein innostaisi, mutta eivät täysin pois suljettujakaan.
 
Pedaalilaudasta löytyy Timmy ja Xcotic RC-booster joita voisi hyödyntää.
 
Jotain vaihtoehtoja mitä olen itse katsellut:
- Tech 21-character sarja
- Tech 21- SansAmp TRI-A.C.
- Blackstar HT pedaalit
 
Muita hyviä ehdotuksia?
 
It's one louder!
keskiorv
13.07.2009 09:02:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Foo Player: ...tai ehkä jopa pienen pieni vahvistin jonka heittäisi 2x12 kaappiin kiinni.
 
Epiphone Valve Junior tms. pikkunuppi? Aika kätevä lyödä kiinni kaappiin, jos hätä iskee. Kulkee myös suht vaivattomasti mukana.
 
JuSu
13.07.2009 09:07:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

keskiorv: Epiphone Valve Junior tms. pikkunuppi?
 
Blackstar HT-5? Olis jo kaksi kanavaakin ja ominaisuuksia kuin isommissakin vehkeissä, koko ja teho vain pienet.
 
Tai sitten näppärä ja pieni vois olla Crate PowerBlock. Siihen vaan eteen sopiva arsenaali pedaaleja, niin hoitunee homma. Käytettynä pitää etsiä, ei valmisteta enää.
 
JuSu
 
Mitäs sulle kuuluu?
monotone
13.07.2009 13:37:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No, tää: http://www.ehx.com/products/22-caliber
Foo Player
13.07.2009 17:05:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässähän tuli jo kaksi aivan loistavaa ehdotusta (Crate Powerblock ja EHX Caliber) jotka eivät olleet käyneet itsellä mielessäkään. Puolijohdepeleissä olisi se hyvä puoli että lojuttuaan vuoden verraan paiskottavana keikkasalkun pohjalle ne voisivat lähteä ehkä jopa toimimaan sitten kun tosi tarve tulee...
 
Powerblockilla voisi vielä ajaa vaikka passiviisia monitorejakin jos olisi lisämonitorin tarve tms. Tuollainenhan olisi aivan ehdoton peli olla pakissa mukana.
 
Laittakaa vaan lisää yhtä hyviä ehdotuksia. Ja täysin kunnossa olevia Powerblockkejakin saa tarjota vaikka pikaviesteillä.
 
It's one louder!
McNulty
13.07.2009 18:19:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Line6 POD XT tai POD X3, suoraan linjassa PA-kamoihin. Taipuu hätätilassa backuppina gospelista black metalliin. Helppo roudata, ei vie paljoa tilaa, soundit toimivat suht ok, ottaen huomioon että se on hätävarana jne.
 
Olen paras muusikoiden.netin Bonecrushereista!
JuSu
13.07.2009 21:51:05 (muokattu 13.07.2009 21:51:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bonecrusher: Line6 POD XT tai POD X3, suoraan linjassa PA-kamoihin. Taipuu hätätilassa backuppina gospelista black metalliin. Helppo roudata, ei vie paljoa tilaa, soundit toimivat suht ok, ottaen huomioon että se on hätävarana jne.
 
Kätsyä kyllä, mutta toimiva monitorointi on sitten aika must. Jos sen voi varmistaa, niin sitten kyllä, muuten voi olla aika orpo olo vetää, kun ei kuule mitä soittaa.
 
JuSu
 
Mitäs sulle kuuluu?
McNulty
13.07.2009 23:39:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuSu: Kätsyä kyllä, mutta toimiva monitorointi on sitten aika must. Jos sen voi varmistaa, niin sitten kyllä, muuten voi olla aika orpo olo vetää, kun ei kuule mitä soittaa.
 
JuSu

 
Voihan se pöydästä ohjata monitoriin lattialle tahi nappeihin korvassa. Melkein helpompaa se monitoroinnin toteuttaminen silloin muillekin, kuin että vaffari möykkäisi lauteilla jossain omassa nurkkauksessaan. Voi vaikuttaa positiivisesti myös lavasoundiin :)
 
Olen paras muusikoiden.netin Bonecrushereista!
JuSu
14.07.2009 10:01:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bonecrusher: Voihan se pöydästä ohjata monitoriin lattialle tahi nappeihin korvassa. Melkein helpompaa se monitoroinnin toteuttaminen silloin muillekin, kuin että vaffari möykkäisi lauteilla jossain omassa nurkkauksessaan. Voi vaikuttaa positiivisesti myös lavasoundiin :)
 
Juu toki, mutta sitten se pitää olla se monitori, tai ne napit.
 
Tosiasia on, että monissa pienissä paikoissa monitorointi on hoidettu aika vasurilla, jos sitä on ollenkaan, saati että olisi useampi monitorikanava. Varmasti se kitaristi, joka vetää suoraan linjaan, haluaa sitä kitaraa hippasen enemmän monitoriinsa, kuin vaikka laulaja tai rumpali.
 
Tokihan sitä voi kantaa oman aktiivimonitorinsa mukana, mutta sitten on kantamisen puolesta jo ihan sama, onko mukana varavahvistin. Toisaalta, pikkuinen aktiivipömpeli on kyllä ihan hyvä laite olla olemassa melkein kellä vaan.
 
Noita PODeja sun muita helposti ehdotellaan backupiksi, mutta musta ois kiva kuulla kokemuksia niiltä, jotka on oikasti joutuneet niitä käyttämään vahvistimen hajottua. Miten homma on toiminut?
 
JuSu
 
Mitäs sulle kuuluu?
Foo Player
14.07.2009 11:35:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meillä on se hyvä tilanne että oma PA + monitorit kulkee aina mukana tai sitten on ollut useamman sadan hengen keikoilla ammattikalusto ja ammattilaiset hoitamassa äänipuolen. Monitorointi on siten ollut aika OK aina.
 
Minä vain jotenkin tykkään livenä niin paljon enemmän analogialaitteista kun niissä ei ole valikoissa seikkailemista ja kaikki asetukset näkyvät suoraan vahvistimen etupanelista tai vilkaisemalla pedaalilautaa. Soundia niin paljon nopeampi sovittaa kuhunkin tilanteeseen. Eventiden TimeFactor on ainoa tuollainen "valikkkoefekti" joka on jäänyt lautaan.
 
Sinänsä minulla on kyllä laudassa midi-ohjain joka vaihtaa kanavia vahvistimesta, joten sillä saisi ohjattua tuollaista multiefektiä myös. Jotenkin vain Powerblockien etsintä ebaystä herätti heti innostusta, mutta PODeja ei ole alkunut jaksaa etsimään...
 
It's one louder!
Jucciz
14.07.2009 14:26:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää on muuten hyvä topic. Se sai mut tajuamaan, että mullahan kulkee keikoilla mukana varavahvistin (POD 2), jonka kytkemistä ja käyttöönottoa ei olla missään vaiheessa sen kummemmin tosissaan mietitty - ja vielä vähemmän monitorointia. Mulla on keikoilla hyvin harvoin omaa monitoria: rummut kuulen suoraan lavalta, basson bassokaapista ja kitaran omasta kitarastyrkkaristani. Laulut+koskettimet kuuluu sen mitä sattuu pöhisemään PA:sta ja muiden monitoreista - yleensä ihan riittävästi. Kuitenkin, jos Bogner laukeaisi kesken keikan, en olisikaan ollenkaan varma, miten saisin kitaran kätevästi kuuluville yleisöön saati itselleni.
 
Tuo 22-wattinen EHX-pedaali vaikuttaa kiinnostavalta: sen voisi hätätapauksessa kytkeä uros-naaras-kaappipiuhalla suoraan Bognerin combon kaiuttimeen, jos vahvistinosa sattuisi laukeamaan - kaiuttimen hajoamiseen en jaksa uskoa. Tällöin myös mikitys olisi valmiina ja itsellekin ääni tulisi samasta paikasta.
 
Ainahan voi vedota siihen, että näiden parin sadan keikan aikana ei vielä koskaan ole yksikään vahvistin hajonnut (vaikka kerran olenkin joutunut settien välissä vaihtamaan uudet pääteputket, normaalia kulumista). Siltikin moinen onnettomuus voi tapahtua vaikka ensi lauantaina.
 
Vicious
15.07.2009 03:29:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainahan voi vedota siihen, että näiden parin sadan keikan aikana ei vielä koskaan ole yksikään vahvistin hajonnut (vaikka kerran olenkin joutunut settien välissä vaihtamaan uudet pääteputket, normaalia kulumista). Siltikin moinen onnettomuus voi tapahtua vaikka ensi lauantaina.
 
Joo ehkä vähän offtopic, mutta mulla laukes kerran vahvistin reeniksellä kun pistorasia anto virtapiikin ja puhko sulakkeet. Onneksi ei oo ikinä keikalla sattunu mitään.
 
Ja mitä nyt ollaan keikoilla oltu nii pääasiassa tosi hyvien tyyppien kanssa jotka ois varmasti hätätilanteessa jeesannu jos oma vahvistin kyrvähtää, mutta tottaha se on, että siihen ei voi aina luottaa.
 
hyvä topic. kiitos.
 
I Will kick your ass 'til your dick shoots shit
Confidentum
15.07.2009 08:35:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viimeaikoina on varanupin virkaa hoitanut Boss Micro BR "taskustudio", varsinkin pienemmillä keikoilla, joissa harvoin ylimääräisiä vahvistimia on käytössä, niinkuin ehki isommissa pippaloissa. Toinen ratkaisu on ollut se, että useasti vetelen kahdella combolla rinnan, joten backuppi on vähän niinkuin luonnostaan olemassa. Nyttemmin olen fundeerannut jotakin Randallin MTS Module-tyyppistä ratkaisua. http://www.randallamplifiers.com/Amplifiers/MTS-Modules/ .
 
Wide Fat Neck
duc
15.07.2009 08:48:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vicious: Joo ehkä vähän offtopic, mutta mulla laukes kerran vahvistin reeniksellä kun pistorasia anto virtapiikin ja puhko sulakkeet. Onneksi ei oo ikinä keikalla sattunu mitään.
 
Varasulakkeiden (ja putkien) mukana pitäminen onkin hyvä vaihtoehto varavahvistimelle :)
Perza
15.07.2009 11:04:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

duc: Varasulakkeiden (ja putkien) mukana pitäminen onkin hyvä vaihtoehto varavahvistimelle :)
 
Niin siinä kesken setin kovimman kliimaksinhan sitä putki/sulake remppa ruvetaanki tekemään!
 
GAS Is My Busines And Busines Is Shit!!
arppah8
15.07.2009 11:09:47
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

monotone: No, tää: http://www.ehx.com/products/22-caliber
 
Oho, ihan uusi tuttavuus. Tämähän voisikin olla kätsy.
 
Status: Asiallinen mies, puhaltaa 1.37 promillea klo 7.30.
duc
15.07.2009 11:31:03 (muokattu 15.07.2009 11:31:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Perza: Niin siinä kesken setin kovimman kliimaksinhan sitä putki/sulake remppa ruvetaanki tekemään!
 
En tuota sulakkeen vaihtamista rempaksi luonnehtisi, ja äkkiäkös ne putketkin vaihtaa ja biasoi sitten myöhemmin. Ellei sitten polta käsiään kuumia putkia hiplatessaan.
pekurides
15.07.2009 13:48:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vicious: Joo ehkä vähän offtopic, mutta mulla laukes kerran vahvistin reeniksellä kun pistorasia anto virtapiikin ja puhko sulakkeet. Onneksi ei oo ikinä keikalla sattunu mitään.

 
Näin sähkärinä hiukan hymyilyttää nuo pistorasian antamat virtapiikit....
 
teillä taitaa olla itärajan takana reenis kun eip pitäisi olla suomen valtakunnnan verkossa mahtollista moiset "virtapiikit":)
 
....ettei vaan sattunut käymään vaffari hiukan kuumana tai vanhuuttaan myös toisinaan sulakkeet antaa periksi, se on ihan normaalia.
 
..no tiedä näistä...
 
Tunteella päin vittua.
Antti1
15.07.2009 14:00:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pekurides: ..no tiedä näistä...
 
Eipä noista aina tiedä millaisia teollisuuskoneita samaan töpseliin on kytketty ja sitä kautta jännitteet heittele miten sattuu, kun laitteita käynnistellään. ;)
 
En kyllä tiedä mistä tuollainen piikki voisi johtua, mutta jos pelottaa, niin ehkä kannattaa ostaa suoja sitä varten.
 
pekurides
15.07.2009 15:59:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Eipä noista aina tiedä millaisia teollisuuskoneita samaan töpseliin on kytketty ja sitä kautta jännitteet heittele miten sattuu, kun laitteita käynnistellään. ;)
 
En kyllä tiedä mistä tuollainen piikki voisi johtua, mutta jos pelottaa, niin ehkä kannattaa ostaa suoja sitä varten.

 
nii, oikosulkumoottori ottaa käynnistyessään n6x kertaisen virran hetkellisesti mutta ei sen pitäisi mielestäni ryhmän muihin laitteisiin vaikuttaa ainoastaan keskuksen ryhmäsulakkeesen.
 
..en kyllä ole ihan 100%varma.... myönnän tietoni vajavaisiksi.
 
no, oli miten oli tyhjänpäiväistä jorinaa anyway.
 
Tunteella päin vittua.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti