Muusikoiden.net
22.04.2018
Tilisali Oy | #1 tilitoimisto muusikoille 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bigsbyä LP kitaraan.
1
ervi
18.05.2009 17:28:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sen verran ollaan nyt tuohduksissaan Viikatteen musiikista että ollisi meininki hankkia Bigsbyn tremolo ja kokeilla asentaa se halppis J&D les pauliin. Bigsbyllä on tarjota LP kitaroihin malleja B7, B70 ja B12. (http://www.bigsbyguitars.com/gibson_lpcherry.html) Onko jokin tietty Bigsby tremolo toistaan parempi? Onko asennus pässinlihaa? Tekeekö vibramatella mitään? Ko. härpäkkeen tarkoitus on ilmeisesti mahdollistaa asennus ilman porailua.
 
darrell
19.05.2009 10:44:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ervi: Sen verran ollaan nyt tuohduksissaan Viikatteen musiikista että ollisi meininki hankkia Bigsbyn tremolo ja kokeilla asentaa se halppis J&D les pauliin. Bigsbyllä on tarjota LP kitaroihin malleja B7, B70 ja B12. (http://www.bigsbyguitars.com/gibson_lpcherry.html) Onko jokin tietty Bigsby tremolo toistaan parempi?
 
Tässä tapauksessa on tärkeintä valita LP:hen sopiva malli, eli B7. Bigsby-tremolon tyylistä kampeaä löytyy aitona ja lisenssillä valmistettuna tarvikeosana (=kopio).
Esim. http://www.stewmac.com/shop/Bridges … os/4/Bigsby_Vibrato_Tailpieces.html
 
Mun kokemusten mukaan näissä aito vs. kopio Bigsby-tremoloissa on vain pieniä eroja käytön kannalta (vrt. orkkis-Floikka vs. lisenssi-Floikka, joissa erot saattaa olla huomattavia). Eniten itse kammessa vaikuttanee Bigsbyn jousen jäykkyys ja laatu (esim. huono jousi väsyy nopeammin). Bigsbyä asennettaessa on tärkeää, että tallan ja satulan toiminta tsekataan myös. Satula näissä J&D LP malleissa on muovia, ja siten turhan pehmeää materiaalia. Kielet tarttuu muoviin kiinni, ja kampeamisen jälkeen kieli ei palaudu takaisin vireeseen. Satulan kieliurat oli ainakin mulla liian syvät ja ahtaat. Kannttaa toki ensin kokeilla, miten vanha satula toimii ja saako sen viriteltyä paremmaksi ennen isompaa remonttia.
 
Rullatalla ainakin itselle osoittautui tarpeelliseksi, mutta toki voi kokeilla myös rocker-tallaa.
Rullatalla: http://www.stewmac.com/shopby/product/5276
Rocker-talla: http://www.stewmac.com/shop/Bridges … os/5/Bigsby_Vibrato_Tailpieces.html
 
Mulla on J&D LP:ssä kiinni tuollainen setti:
http://www.stewmac.com/shop/Bridges … Bridge_with_Bigsby_B70_Vibrato.html
 
Kuva:
Iso (2MB) http://koti.mbnet.fi/pigeon/pics/JD_Bigsby_EMGZW.jpg
Pieni (120kB) http://koti.mbnet.fi/pigeon/pics/JD_Bigsby_EMGZW_small.jpg
 

 
Onko asennus pässinlihaa?
 
Helppo homma. Kannattaa vetää tavallinen naru satulan uloimpien kieliurien ja tallan kieliurien kautta kiinni virittimiin, Näin voit suunnata tallan keskelle otelautaa ja kielet tulee tasaisesti keskelle Bigsbyn kielitukea (tension bar). Jos laitat tuollaisen Bigsbyn, kuten yo. linkissä, niin silloin kanteen tulee kaksi reikää kiinnitysruuveille (pysyisi varmaan yhdelläkin). Ei kannata vääntää suoraan puuhun, vaan tee poralla pieni alkureikä ruuville. Ainakin mulla tuo rullatalla meni suoraan vanhoihin tallan holkkireikiin, ja itse talla solahti paikoilleen ilman väkivaltaa. TOM:in stop barin holkit pitää ottaa pois, koska muuten ne jäisi kanittamaan Bigsbyn runkoa. Näistä jää tietty kanteen ne holkkien reiät.
 
Tekeekö vibramatella mitään? Ko. härpäkkeen tarkoitus on ilmeisesti mahdollistaa asennus ilman porailua.
 
Ei ole kokemusta. Ota kuitenkin huomioon, että tuo on lähinnä B5:lle, joka on tarkoitettu tasakantiselle kitaralle. Asennus kaarevakantiseen kitaraan voi olla haasteellista.
 
Antaa kaikkien kitaroiden soida. Kielten värähtely yleinen ja yhtäläinen.
ervi
20.05.2009 15:04:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset tyhjentävästä vastaukseta. Mainitsemasi veivi ja rullatalla lähtivät Stevemacista tilaukseen. Ilmeisesti pitää hankkiä myös kovempi satula ja vaihtaa se samassa rytinässä.
 
fox
20.05.2009 15:50:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ervi: Kiitokset tyhjentävästä vastaukseta. Mainitsemasi veivi ja rullatalla lähtivät Stevemacista tilaukseen. Ilmeisesti pitää hankkiä myös kovempi satula ja vaihtaa se samassa rytinässä.
 
Ehdottomasti kannattaa, nimittäin se on ihan muovia (joskin kovaa) noissa. Saattaa olla, että vallankin punotut kielet äkkiä tekee väljät urat, jos tuota Bigsbya kovin käytät, vaikka se ns. "herrasmiesvibra" onkin. Pistä messinkisatula?? 8)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
ervi
04.08.2009 20:57:32 (muokattu 04.08.2009 20:58:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No nyt on sitten asenneltu Bigsby kitaraan. Samassa rytinässä laitoin rullatallan ja kovemman graphtechin satulan. Ihan hyvin tuntuu pysyvän kitara vireessäkin. Kovasti olen tyytyväinen vermeisiin.
 
Pomeranssi
04.08.2009 21:20:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ervi: No nyt on sitten asenneltu Bigsby kitaraan. Samassa rytinässä laitoin rullatallan ja kovemman graphtechin satulan. Ihan hyvin tuntuu pysyvän kitara vireessäkin. Kovasti olen tyytyväinen vermeisiin.
 
Kuvia kehiin, kuulostaa kiehtovalta! :)
 
Juum.
Väsykäsi
04.08.2009 22:09:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muuten meneekös toi rullasatula Gibsoneihin ihan heittämällä? Jos ja kun saan rippilahjaks Giban LP:n niin ajattelin laittaa Bigsbyn siihen.
 
Itse asiassa niska on viivasuora ja toiminta on erittäin alhainen.
ervi
06.08.2009 16:22:58 (muokattu 06.08.2009 16:25:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni tuo LP ei ole aito Gibson vaan J&D merkkinen "halppiskitara". Noh joka tapaukseksessa rullatalla meni paikoilleen suht kivuttomasti. Hiukan jouduin tallan tappeja kyljestänsä viilaamaan mutta kysymys oli todennäköisesti vain noin ehkä alle puolesta millistä. Itse Bisgsbyä jouduin myös hieman tuunaamaan. Kuten kuvassa http://koti.mbnet.fi/pigeon/pics/JD_Bigsby_EMGZW.jpg oli Bigsby hieman turhan lähellä ylempää volumepotikkaa ja jouduin viilaamaan hiukan Bigsbyn kyljestä metallia pois. Samoin oli vanhan stopbarin kitaran rungossa oleva holkinreikä pahimmoilleen Bigsbyn kiinnitysreijän kohdalla..ei täysin kohdillaan vaan ikävästi justiinsa niin että ruuvia ei saanut kiinni. Joudin poraamaan uuden kiinnitysreiän paikan Bigsbyyn ja kitaran runkoon. Noilla tempuilla suostui veivi sitten uppomaan paikolleen.
 
Todella tyytyväinen olen hankintaan ollut..ihan eri tavalla tulee Viikatetta veivattua kun voipi nyt kammestakin veivailla. Vireessäkin on pysynyt hyvin. Kielten vaihdon jälkeen kun tarpeeksi venyttelee niin että turhan löysyydet lähtee kielistä pois niin avot...hyvin pysyy vireessä. Tosin asiaan saattaa vaikuttaa myös tuo rullatalla ja kovempi satula.
 
Edit: Niin ja tuo kuva ei ole omasta kitarastani vaan Darrelin Hänelle myös kiitokset asennukseen liittyvistä vinkeistä.
 
bfoc
17.10.2010 16:48:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huom! Olet kirjoittamassa yli 437 päivää vanhaan ketjuun!
 
Juu mutta kirjoitan silti, koska 437 on mun onnenluku tai jotain. Eiku en oo koskaan avannu ketjua, enkä vitsi korkata nytkään.
 
Harkinnassa olisi Bigsbyn (B5) laittaminen kitaraan, jossa on myös d-tuner -tyyppinen ratkaisu. Kuvista päätellen nuo kielet ovat kiinni tension barissa, joka on molemmista päistään ankkuroitu tuohon Bigsbyn runkoon tällöinhän tuo d-tunerin käyttö ei vaikuta muiden kielien vireeseen, eikö? Onko kellään kokemuksia?
 
sutiojrikellA
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti