Muusikoiden.net
23.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Gibson firebird.
1 2
Page
23.02.2009 12:32:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisi suunnitelmissa kesällä hommata kyseinen keppi, niin olisiko jollakin omakohtaisia kokemuksia kyseisestä laitteesta? ruusuja ja risuja siis.
 
fox
23.02.2009 12:42:09
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on aikas pitkään ollut moinen, ja jokusia laitellut, joten:
Ihan ensittäin oletko ottanut huomioon sellasen seikan, että se F-birdi on melkoisen "kookas" kitara, sekä ihan omanlaisensa soundin puolesta. Siis jos puhutaan "oikeasta" Firebirdistä. Tosin luulen, että Gibsonin Firebird Studio, se liimakaulainen ja varustettuna normaali-humppareilla ei oo nyt se, jota oot hakemassa.
Elikkäs niitä "haittapuolia" näkisin lähinnä sen koko-kysymyksen, myös kitarana se on kaulapainoinen, johtuen pitkästä lavasta ja etenkin siitä, että orkkis Firebirdin Kluson Banjo-virittimet lisää vielä sitä lavan puolen painoa.
Plussan puolelle tietysti ulkonäkö ja se "firebird-soundi"
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Spandau-
23.02.2009 16:35:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mua on jo pitkään kiinnostanu, miten noi banjo-virittimet oikee toimii ja onko ne jotenki "paremmat" ku normivirittimet?
 
When i die, bury me upside down so the world can kiss my ass
fox
23.02.2009 16:40:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Spandau-: Mua on jo pitkään kiinnostanu, miten noi banjo-virittimet oikee toimii ja onko ne jotenki "paremmat" ku normivirittimet?
 
Ihan saman lailla ku mikä tahansa normiviritin, paitsi se nupin akseli on saman suuntainen kieliakselin kanssa. On ne huomattavasti suuremmalla välityssuhteella, joten ehkä vähä "tarkemmat".. Muusta paremmuudesta ei vastaavaan normivirittimeen voi sanoa, saman tasoisia ovat. Kluson noita tekee, ja varaosina on melko kovassa hinnassa. Eikä oikein kopioita eikä "halpamalleja" ole ollut, ihan muutamaa lukuunottamatta. StewMacilla oli ainakin joskus halvemmat Banjot listalla.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
powerfly
24.02.2009 11:23:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox:
Elikkäs niitä "haittapuolia" näkisin lähinnä sen koko-kysymyksen, myös kitarana se on kaulapainoinen, johtuen pitkästä lavasta ja etenkin siitä, että orkkis Firebirdin Kluson Banjo-virittimet lisää vielä sitä lavan puolen painoa.
Plussan puolelle tietysti ulkonäkö ja se "firebird-soundi"

 
Eikä se kokokaan mikään miinuspuoli mun mielestä ole, nahkahihnan ku hommaat siihen ni pääsee kaulapainostakin eroon.
Helvetin hyvä kepukka!
 
Ronkeli ei saa rinkeliä
Page
23.03.2009 12:19:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuosta gibsonin firebird studiosta, että ku oon katellu kaikki gibsonin ja t-kaupan nettisivut enkä oo löytäny tota keppiä. niin onko sen valmistus lopetettu vai jotain?
 
duc
23.03.2009 12:26:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Page: tuosta gibsonin firebird studiosta, että ku oon katellu kaikki gibsonin ja t-kaupan nettisivut enkä oo löytäny tota keppiä. niin onko sen valmistus lopetettu vai jotain?
 
Joo, käytettynä saattaa jostain löytyä, tai sitten jostain pienemmästä putiikista.
jra
24.03.2009 00:15:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on ollut Gibsonin Firebird V nyt vajaan kuukauden ja koko ajan tuntuu omemmalta kitaralta. Kun sain säädöt kohdalleen ja satulan viimeisteltyä, niin ainoastaan massiiviset ja hieman epätarkat banjo-virittimet ovat ainoa miinus. Soitettavuus, keveys (kokoon nähden) ja soundi ovat herkkua. Mikkien vaihtoa suunnittelen, mutta se menee enemmän mielenkiinnon piikkiin kuin siihen että nykyiset mikit olisivat huonot, varsinkin säröillä toimivat oikein mallikkaasti.
 
Gibsonin sivuilla näyttäisi olevan vieläkin esillä Epiphonen Worn Firebird Studio, vaikka sitä ei nettikaupoissa näytä varastossa olevan. Sillä pääsisi halvalla kokeilemaan miten Firebirdin mallinen kitara itselle sopii. Oikeaan Böördiin verrattunahan tuossa on väärää liimakaula, bodyn konstruktio, humpparit. Plussaksi voisi laskea että alle 300€ myydyssä kitarassa on satasen hintaiset Steinbergerin Gearless-virittimet, jotka ovat huomattavasti kevyemmät ja tarkemmat kuin oikean Firebirdin banjot.
 
Bodyn ja kaulan ulottuvuuksiin tuolla saa kuitenkin hyvän tuntuman, ja saattaa olla ihan ok, kitara esim. Gibsonin Firebird Studioonkin verrattuna.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
zuppermuhle
24.03.2009 00:38:36 (muokattu 24.03.2009 00:39:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

FIrebird on miehekäs ja hyvä soittoasento ainakin itsellä löytyy helposti. Omani rakenne poikkeaa sen verran herra McCarthyn tulkinnasta että muuhun en osaa kommenttia oikein laittaa.
 
EDIT: Mniijjoo banjo virittimet ovat epätarkemmat mitä normaalivirittimet. Tuossa Epiphone Studiossahan on Steinbergerin huippuvirittimet 40:1 suhteella.
 
M.A.C.H.O #18 "Who is your daddy and what does he do?"
fox
24.03.2009 00:51:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

veri_heavy: EDIT: Mniijjoo banjo virittimet ovat epätarkemmat mitä normaalivirittimet. Tuossa Epiphone Studiossahan on Steinbergerin huippuvirittimet 40:1 suhteella.
 
Taitaa olla vaan ns. "tottumiskysymys", Kluson Banjoissa on melko korkee tuo välityssuhde.. Eli ei ne esim. Groverin Kidneytä "epätarkemmat" ole. Väittäisin, että se on siit viritysnupin "oudosta" asennosta ja melko tuhdista string-postista (eli siit "tolpasta" johon kieli tulee) johtuva tunne...
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
jra
24.03.2009 01:14:05 (muokattu 24.03.2009 01:18:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Taitaa olla vaan ns. "tottumiskysymys", Kluson Banjoissa on melko korkee tuo välityssuhde.. Eli ei ne esim. Groverin Kidneytä "epätarkemmat" ole. Väittäisin, että se on siit viritysnupin "oudosta" asennosta ja melko tuhdista string-postista (eli siit "tolpasta" johon kieli tulee) johtuva tunne...
 
Eikös Klusonin banjot ole 14:1 ja "normaalit" esim. Gibsonin käyttämät yleensä 16:1 tai vähän tiuhemmat? Tosiaan nuo Steinbergerit sitten huimat 40:1, jolloin jos talla on kunnossa, niin viritys on lähes atomikellon tarkkaa;) Jos noita saisi SteMacin hintaan euroopasta ilman StewMacilta tilattaessa tulevia tulleja ja ALVja, niin tekisi mieli kokeilla. Vaikka kyllä siinä rapisisi osa Firebirdin karismaa. Menevät kuitenkin heittämällä banjojen paikalle ja painavat vain murto-osan, edestäpäin kitaran näkö ei juurikaan muutu. Mutta, tosiaan jos talla (ja hihna) on kunnossa, niin kyllä noilla banjoilla pärjää oikein hyvin.
 
E: Pitipä tarkistaa, ja tosiaan kyllä osassa noita Groverin perinnemalleja on välitys sama 14:1 kuin banjoissa. Esim: http://www.stewmac.com/shop/Tuners/ … tuners/Grover_Deluxe_Keystones.html
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
oipe
16.04.2009 11:00:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko näiden nykyisten esim. T- kaupassa myytävien, ja "aitojen" bodyt ym. erilaisia? Nykyisissä on laminate (onks se vaneri?) body, sit noi mikit, ne on high output keraamisella magneetilla. Jostain luin, että firebirdmikit ja minihumppari on eri-asia? Onko kokemuksia soundi ym. eroista nykyisten ja "oikeitten" välillä. Tollanen tulilintu kiinnostaa kyllä kovasti, tollasen Epiphonen sais kyllä halvemmalla, niitä on ainakin 3 mikkistä vibramallia myynnissä jossain päin maailmaa mutta........ :( jos joku semmosesta jotain tietää niin kiitti etukäteen, niinkuin muistakin vastauksista. Taitaa kyllä käydä niin, että lähtee akka tään kitarakaupan myötä, vaihtaiskohan joku ;)
 
Freewheeler
16.04.2009 11:42:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oipe: Onko näiden nykyisten esim. T- kaupassa myytävien, ja "aitojen" bodyt ym. erilaisia? Nykyisissä on laminate (onks se vaneri?) body, sit noi mikit, ne on high output keraamisella magneetilla. Jostain luin, että firebirdmikit ja minihumppari on eri-asia? Onko kokemuksia soundi ym. eroista nykyisten ja "oikeitten" välillä. Tollanen tulilintu kiinnostaa kyllä kovasti, tollasen Epiphonen sais kyllä halvemmalla, niitä on ainakin 3 mikkistä vibramallia myynnissä jossain päin maailmaa mutta........ :( jos joku semmosesta jotain tietää niin kiitti etukäteen, niinkuin muistakin vastauksista. Taitaa kyllä käydä niin, että lähtee akka tään kitarakaupan myötä, vaihtaiskohan joku ;)
 
Mitä tarkoitat aidoila ja oikeilla? 60-luvun alun originaaleja? Ei kai niissä ole eroa nykyisiin verrattuna kuin läpirungon menevän kaulan pitkittäin olevien laminaattien määrä. Niitä oli vähemmän alunperin, muistaakseni kolme. Nyt on seitsemän, tukevampi näin. Varsinaista bodyahan Birdeissä ei ole vaan mahonkiset siivet v-kulmaliimattuina läpirungon kaulaan. Mikit ovat kait nykyään hieman voimakkaammat, ainakin kokeilemani '63 Firebirdin tallamikki oli heleämpi ja siten parempi kuin omassa '90 F-birdissä. Minihumppari ja Firebird-mikki ovat eri vehkeitä. Joku tutkikoon tarkemmin faktoja, nämä ulkomuistista temmattuja.
 
Ei vinopäähevikeppejä mulle, kiitos.
fox
16.04.2009 13:07:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Freewheeler: Minihumppari ja Firebird-mikki ovat eri vehkeitä. Joku tutkikoon tarkemmin faktoja, nämä ulkomuistista temmattuja.
 
Alunalkaen niissä vanhemmissa se mikin "sisuskalupuoli" oli kelojen osalta ihan sama, toiseen kelarunkoon vaan oli laitettu naparuuvit. Ja tietty kuori oli f-birdhumpparissa siis umpinainen. Toisinaan näkee noissa vintage-birdeissä naparuuvillisia mikkejä, ne on LP Deluxesta "poistettuja" minihumppareita. Näitä "uudempia" F-birdmikkejä en oo purkanut yhtäkään, mutta ainakin niissä on magneeteissa eroja minihumppareihin (LP Deluxe) nähden. Täytyis joskus kysäistä vaikka tuolta Gibsonin omasta tehtaasta Elginistä.
Vähän "hätäsemmät" tosiaan tuntuvat kommenttienkin perusteella olevan nämä uudet Firebird-humpparit.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
oipe
17.04.2009 22:46:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitti vastauksista, kyllä toi niin paljon kiinnostaa, että pitää jonnekinpäin lähtee ihan testailemaan. Aikasmoisia hinnaneroja, kun Englanista saa 1200 ja roiskeet ja täällä on lähtö yli 2000.
 
Icy-Sun
17.04.2009 23:15:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bändikaveri aikoi rakentaa itselleen vapain käsin oman Firebirdin ;) Ei tule muistuttamaan paljonkaan esikuvaansa, mutta voin pyytää kirjoittamaan tänne juttua jahka hän joskus pääsee tuumasta toimeen.
powerfly
18.04.2009 10:12:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oipe: Kiitti vastauksista, kyllä toi niin paljon kiinnostaa, että pitää jonnekinpäin lähtee ihan testailemaan. Aikasmoisia hinnaneroja, kun Englanista saa 1200 ja roiskeet ja täällä on lähtö yli 2000.
 
Kitarapajalla näyttäis ainakin olevan pari kappaletta,v -76 ja sit vähän uudempaa!!
http://www.kitarapaja.com/usvi.htm
 
Ronkeli ei saa rinkeliä
oipe
19.04.2009 17:26:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huomenna meen kyseleen pääsiskö tää paikallinen kauppias lähellekään tota Kitarapajan hintaa.
 
oipe
20.04.2009 17:32:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä voin olla ens viikolla tulilinnun omistaja.
 
Freewheeler
20.04.2009 19:03:28 (muokattu 20.04.2009 19:04:15)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oipe: Mä voin olla ens viikolla tulilinnun omistaja.
 
Onnittelut!
 
Huomenna hommaat Johnny Winterin koko 70-luvun tuotannon ja alat treenata sitä. Erityisesti Captured Live -levyllä Firebirdi laulaa komeasti!!!
 
Ei vinopäähevikeppejä mulle, kiitos.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti