Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Gordon-Smith Explorer
1
Dog Breath
05.12.2008 22:36:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään se sitten Englannista saapui, se loppukesästä tilaamani Gordon-Smith Explorer. Arvioitu valmistumisaika eli viisi-kuusi kuukautta piti kutinsa hyvinkin tarkasti. GS:n kitaroista ei juurikaan mnetissä ole juttua ollut; siltä varalta, että joku sattuisi tuntemaan kiinnostusta kyseisen puljun tuotteisiin tahi vasenkätisiin Explorereihin, tässä joitakin ensihavaintoja yhdestä esimerkistä:
 
Helvetin hyvältähän tuo näyttää ja tuntuu. Ulkonäön miellyttävyys nyt ei sinänsä ole ihme, sillä se on juuri omien mieltymysten mukaan määritelty: (lähes) mattamusta, valkoisella pleksillä. Työnjälki on mielestäni hyvää, ja kitara on erittäin jämptin tuntuinen, paremman adjektiivin puutteessa. Korostan, että en sattuneesta syystä omaa kokemusta alkuperäisestä Gibsonin Explosta, mutta kokeilemistani Gibsoneista tämä muistuttaa tuntumaltaan ja viimeistelyltään eniten Studio-sarjan tuotteita.
 
Kaula on mahonkia, runkomateriaaliksi mainitaan "brasilian cedar" eli ilmeisesti jonkin sortin seetriä se lienee. Jossain näin väitettävän, että kyseessä olisi sama espanjanseetrin nimellä kulkeva puulaji jota akkareihin käytetään, mutta ymmärtääkseni eri lajikkeista on loppujen lopuksi kuitenkin kysymys. Kuulemma myös Gibson käytti satunnaisesti samaa puulajia 50-luvun kitaroissaan. En tiedä, miten paljon rungon materiaali vaikuttaa sähköiseen sointiin, mutta akustisesti tämä lankku soi todella nätisti. Se on myös kokoonsa nähden hämmästyttävän kevyt. Ei toisaalta ihme, sillä ominaispainoltaan "brasilianseetri" näyttäisi olevan noin viidenneksen keskimääräistä mahonkia kevyempää.
 
Vakion wraparound-tallan sijaan valitsin tuneomaticin, ja mikkeinä ovat GS:n omat humpparit, puolituksella varustettuna kuten heillä tapana on. Miltä GS:n näkemys Explorerista sitten kuulostaa? Siltä miltä näyttääkin, eli erittäin räyhäkkäältä rock-kitaralta. Tallamikki on juuri hyvällä tavalla pureva, kaulamikki taas pyöreämmän kuuloinen mutta kuitenkin tallamikin tavoin lievästi "honottava" (englanninkielen termi "quack" tulee ensimmäisenä mieleen). Tykkään kovasti.
 
Intonaatio oli säädetty kuntoon, mikä pikkupajan tekemän kitaran kyseessä ollessa on odotettavissakin. Koko komeus tuli maksamaan 850 euroa kotiin kannettuna; ei mielestäni hirvittävä hinta käsin tehdystä kitarasta nykypäivänä.
 
Luonnollisesti, "aito" Gibson Explorer liikkuu nykyään samassa hintaluokassa ja mikäli sitä olisi ollut saatavilla vasenkätisenä, olisin luultavasti sellaisen hankkinut. Tosin, nyt kun tähän GS:n versioon pääsin tutustumaan, en enää välttämättä kyllä vaihtaisi sitä Nashvillen tehtaalta tulleeseen. On jotenkin mieltä lämmittävää pidellä käsissään kitaraa, jonka likimain yksi ihminen on tehnyt alusta loppuun, tiettävästi vielä paljolti käsityönä. Lavan taakse on raapustettu numero 11067; ei noita ihan hirveän paljon ole liikenteessä.
 
Mulla on vähän sellainen tunne, että tästä kitarasta en hevin luovu.
 
Tuossa vielä pari (huonolaatuista) kuvaa tähän hätään:
http://www.aijaa.com/v.php?i=3198244.jpg
http://www.aijaa.com/v.php?i=3198247.jpg
 
In the Year of the Plague
PuNkKi
05.12.2008 22:41:36 (muokattu 05.12.2008 22:42:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Khuul. tätä onkin odotettu. Toi vakuutti ainakin itseäni niin paljon, että seuraava kitara tulee luultavasti hankittua kyseistä paikasta.
Aiemminkin jo noita katselin, ja hyvin lähellä olikin jo, etten sieltä les paul tyyppistä kitaraa tilannut/ostanut,
mutta tuo tosiaan riitti vakuuttamaan sen verran.. kun rahoja saa taas kasaan, niin pitää katsoa lisää..
 
EDIT:
sen verran kuitenkin pitää kysästä, että miten tuo maksu homma tuossa meni? haluavatko ennakkoon jo jonkun summan?
 
Se mikä ei tapa, sattuu aivan saatanasti.
Dog Breath
05.12.2008 23:03:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minimiennakkomaksu taisi olla 10% kitaran hinnasta, eli varsin kohtuullinen. Itse maksoin muistaakseni 200 puntaa ennakkoa, ihan kustannuksia tasatakseni.
 
Sen verran muuten noista GS:n "omista" malleista (lähinnä LP/Junior-tyyppisistä) kannattaa huomata, että niissä bodyn koko on ilmeisesti jonkin verran Gibsonin vastaavia pienempi. Kuvista on hieman vaikea sanoa, mutta ainakin jossain muistan sellaisen kommentin lukeneeni että isokokoisemman soittajan kaulassa moinen saattaa näyttää lievästi "alimittaiselle". Eli kaiketi vähän samaan malliin kuin joissain Ibanezin vanhoissa Gibson-johdannaisissa.
 
Mitä GS:n kitaroihin yleensä tulee, ainakin oman kappaleeni perusteella en voi muuta kuin suositella. En väitä, että tuo olisi parempi kuin Gibson, muttei missään nimessä huonompikaan; vasenkätiselle siis ainakin varteenotettava vaihtoehto.
 
On toki mahdollista, että sieltä saisi huonolla tuurilla ns. maanantaikappaleen, mutta se riski tietty aina on olemassa kun ostaa kitaraa kokeilematta.
 
In the Year of the Plague
mvleino
14.11.2009 18:39:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tattis. Arvokas raportti tämä, kaasuttaa kovasti.
 
Hamer Standard XT Vintage V100 TSB Bugera 333-212 (EL34) Digitech RP500 Marshall VS15R Landola nail-on-kicker
Dog Breath
14.11.2009 19:37:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mvleino: Tattis. Arvokas raportti tämä, kaasuttaa kovasti.
 
Hyvä jos oli tilityksestä hyötyä. Näin vajaan 12 kuukauden perspektiivillä voi todeta, että aiemmat luottosoittimet - '79 Musicman Sabre ja '87 japsi-Tele - ovat jääneet rikollisen vähälle käytölle kuluneen vuoden aikana. Jotenkin tuo GS vain hakeutuu käteen ensimmäisenä. Hyvä soitin, ja monipuolinenkin vielä, puolitettavien mikkien ansiosta. Itse asiassa, kiitos Gordon-Smithin, en ole enää katkera siitä että Gibson syrjii vääränkätisiä soittajia. :)
 
Shake some action
Jungleman
14.11.2009 21:58:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pahus. Erehdyin tuonne GS;n sivuille ja nyt olen jo pari tuntia kuolannut eri vaihtoehtojen perään... SG tai single cut GS/Gypsy, 1 tai 2 P90 -mikkiä (tai sitten 2 kromattua humbuckeria, vaahterakaula, kuusi- tai seetrirunko, wrap-around tai GSG vibra, TV Yellow... gääh.
 
Hinnatkin järkyttävät, ei voi olla totta miten halvalla voikaan saada EU:ssa käsityönä tehdyn kitaran. Tarvitsenko minä oikeasti tuollaisen? Oikeastihan minä haluaisin Godin 5th Avenuen, mustana, mikillä tai ilman...
 
Ei se ole vika. Se on ominaisuus.
Romantikkoitkijät #1
EddieTheHead
14.11.2009 22:01:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jungleman: Pahus. Erehdyin tuonne GS;n sivuille ja nyt olen jo pari tuntia kuolannut eri vaihtoehtojen perään...
 
No et ainakaan ole yksin...
 
zuppermuhle
14.11.2009 22:04:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onneksi ei ole firebirdiä tuolla niin ei kaasuta.
 
Soittoa: http://www.mikseri.net/artists/veri_heavynsooloprojektit.65005.php
Jungleman
14.11.2009 22:08:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EddieTheHead: No et ainakaan ole yksin...
 
Vertaistukiryhmä, hyvä juttu ;-)
 
Tuossa selän takana Jazzmaster, Jaguar ja kaksi Teleä kurkkivat huolestuneina olan yli: pannaanko joku lihoiksi ja käytetään fyrkat tuommoisen brittiritsan hankkimiseen.
 
Hmm, voisihan tuo Baja Tele tuosta ehkä joutaakin. Pitäköhän tosissaan harkita... Jos vähän kyselisi noista optioista - etenkin kaula olisi kiva saada hiukan paksumpana, ehkä myös pyöreämmällä radiuksella. Katsotaanpa...
 
Ei se ole vika. Se on ominaisuus.
Romantikkoitkijät #1
jhakwe
31.07.2010 15:59:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaaha, nostetaanpa yli 258 päivää vanha ketju jaloilleen. Taitaa lähteä itsellekin GS Explorer tilaukseen, odottelen parhaillaan lopullista hintaa ja maksuohjeita. Pistin kyselyä kiiltävän mustasta Explorerista pelkällä talla-kasiykkösellä ja tune-o-maticilla. Näillä näkymin toimituksineen hintaa tulee noin 1100€, mikä on melko lailla pilkkahinta käsintehdystä custom-luutusta, ja sadan punnan ennakkomaksua huutelivat. Jänskättää, hihi.
 
jhakwe
02.08.2010 14:23:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dodi, tänään tuli tilausvarmistus ja maksoin samoin tein ennakkomaksun. Päätin vielä viime metreillä jättää inlayt kokonaan pois, koska se on niinkös heviä ja kuulia. Arvioitu valmistumisaika lyheni melkoisesti, sillä kepin pitäisi olla valmis lähetettäväksi lokakuun alussa. Johtunee varmaan siitä, että tilaamani malli oli ominaisuuksiltaan melko lailla karsittu. Lopulliseksi hinnaksi posteineen tuli n. 1050€, ei lainkaan paha siis. Nyt pitänee ruveta pistämään rakasta Schecteriä myyntiin :)
 
dropD
28.04.2011 12:53:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huom! Olet kirjoittamassa yli 268 päivää vanhaan ketjuun! No niinno. Tää kaasutus ei vaan esittäny laantumisen merkkejä...
 
Jungleman: Vertaistukiryhmä, hyvä juttu ;-)
 
Tuossa selän takana Jazzmaster, Jaguar ja kaksi Teleä kurkkivat huolestuneina olan yli: pannaanko joku lihoiksi ja käytetään fyrkat tuommoisen brittiritsan hankkimiseen.

 
Mulla jo Wolfit ja Iban onttokoppa hikoilee ihan tosissaan "who's gonna be head cut?". Kun on vajaan vuoden pyörinyt mielessä noi GS:t ja SG:t ja flygarit. Humpparia, sinkulaa ja P90:stä. TOM:ia ja vibraa. Kaikenvärisiä... Nyt alkaa olla sormi liipasimella onttokoppaisen Gypsyn suhteen. Kromatuilla humppareilla ja vibralla. ARGH! Miksi meninkään koskaan painamaan sitä banneria
 
Virhe! Tyhmä tai liian lyhyt kirjoitus
Numb
28.04.2011 14:08:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun tekis mieli 12-kielistä Flygaria P90-mikeillä. Muttei kuitenkaan ihan sen tuhannen euron edestä, mitä sellainen maksais.
 
No, jos lotosta napsahtaa :)
 
Tero Vaara soitti Eruptionin
Traditional
28.04.2011 15:00:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Perkale. Nyt se valkeni Minähän oon testannu GS:n Spalted-kantista thinlineä lontoon denmark roadilla. Oli muuten erinomainen. Hintalappu tais olla about 900 puntaa.
 
LOL
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti