Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hardwire by Digitech pedaalit
1 2 3
McNulty
17.09.2008 19:39:07
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys!
 
Aloitetaan urlilla: http://www.digitech.com/hardwire.php
 
Tänäänpä sain etuoikeuden testata neljää Hardwire-sarjan yksittäistä pedaalia:
- Hardwire CM-2 Tube Overdrive
- Hardwire SC-2 Valve Distortion
- Hardwire TL-2 Metal Distortion
- Hardwire DL-8 Delay/Looper
 
-= Yleistä =-
Kaikki pedaalit ovat todella tukevarakenteisia (metallikotelo), todella stydit metalliset ja knurlatut potikannupit, tosi hyvät näpeissä päinvastoin kuin monet ahtaammat rasiat ja pienemmät potikat. Potikoissa on mukavasti pienet hammastukset, eli kun niitä säätää saa juuri sopivan jämäkän tuntuman ja tarkan toiminnan nopeaakin säätöä varten. Pakkauksessa on mukana velcro-tarra pohjalevyyn, glow-tarra jalkapainikkeeseen joka loistaa pimeällä lavalla sekä Stomplock-suojus joka asetetaan potikannuppien päälle ja omat suosikkiasetukset säilyvät tallessa ja potikat suojassa keikan ja kenkimisen aikana. Kyseiset spedut toimivat 9V paristolla, mutta operoivat 15V alueella. Kysykää Digitechiltä miten se on toteutettu, mie en tiiä muuta kuin että kyseisen tekniikan avulla pedaaleista onpi saatu todella dynaamisia. Yleisesti ottaen pedaalit vaikuttavat todella mainioilta. Jonkin sortin "true bypass" niissä onpi myös, eli signaali kulkee pedaalin läpi vaikka ilman patteria. Listahinnat onpi siellä 115-165e välissä, joten ei lainkaan paha juttu Made In USA-pedaaleille.
 
-= CM-2 Tube Overdrive =-
Tässä spedussa oli kaikki hyvän overdriven elkeet mistä minä diggailin. Kaksi eri toimintamoodia, eli classic ja modified. Classic-osasto oli dynaaminen ja mehukas perus-OD, vähän kuin Bad Monkey lisätyllä juicella. Hyvin reagoiva, jopa humbuckeri-kitaran volumeen reagoiva OD jolla lähti niin bluesit kuin 80s heavyt.. ja etenkin vahvistinta boostatessa todella mainio laite. Tämä oli ehdottomasti minun lempparini nuista sarjan säristimistä. Ns. ostoslistakamaa meikäläiselle. Modified-osio teki soundista aavistuksen modernimman, ja vähensi nenäkkyyttä. Ja vaikka tämä tuntuukin toistolta, niin kyseisessä pedaalissa oli todella hyvä dynamiikka. Ihan omalla pikkausvoimalla sai gainikkaankin soundin siistiytymään, puhumattakaan kitaran volan käytöstä. Tämä oli pitkästä aikaa todella mukava yllätys "massatuotanto-pedaalien" maailmasta.
 
-= SC-2 Valve Distortion =-
Dänkädänkää pienehkön metallirasian muodossa. Tästä spedusta löytyi hyvä, lähes autenttinen putkimarsu-soundi joka ulottui hienosti middlekkääseen rock/hard rock/heavy metal-soundiin. Pedaali toimi myös hyvin putkinupin boostaajana, ja sitä dynamiikkaa löytyi tästäkin. Ehdottomasti parempaa distortion-soundia kuin Bossit ja Behringerit. Valve Distortionissa on myös 2 eri moodia, eli crunch/saturated. Näistä Crunch oli enempi middlekäs ja juurikin dänkädänkä. Saturated sitten miedosti keskeltä leikattu ja gainikkaampi 80s-heavy.
 
-= TL-2 Metal Distortion =-
Tätä testasin pikaisesti kun alkoi kahden särön jälkeen jo puhdas soundi ja delay/looper houkuttamaan. Tässä TL-2:ssa oli paljon samaa kuin Bossin MT-2 Metal Zonessa. Todella herkkä "swiippaava" EQ-osasto, reilusti gainia ja todella paljon tarkkaa säätämistä. Pedaalissa myös kaksi moodia tight ja loose. Loosen kanssa elementit antoivat kivan "oomph"-efektin ja gainista tuli lähes fuzz-tyylinen. Tight-asennossa jyrättiin sitten ihan perus metalliosastolla.. sillä erotuksella että tässäkin spedussa dynamiikka oli oikeasti kohdallaan. Miedolla pikkauksella metallisärökin kuulosti miedolta ja sitten kun antoi kepille kyytiä niin gainia oli taas enempi kuin koko kylälle. Suosittelen kaikille metallisäröä etsiville ainaisten metal zone/metal core/metal master yms. matolaatikoiden korvaajaksi.
 
-= DL-8 Delay/Looper =-
Mistähän sitä alottaisi.. tässä kun on niin paljon herkkuja ympätty samaan rasiaan. No, 8 eri moodia jotka kattavat kaiken lyhyestä slapback echosta aina 20sek. loopperiin asti. Stereo sisäänmeno ja stereo ulostulo. Pedaalin kytkimen vierestä löytyy Tails On/Off-kytkin, jolla saa siis delayn hännät kuulumaan tai katkeamaan pedaalin polkiessa pois päältä. Digital delay osiot toimivat kuten pitääkin, niistä ei sen enempää. Sen sijaan analogi-osasto toimi mallikkaasti. Toistojen huipuista löytyi sopivasti hi-cuttia, tape ja modulated osasto piti sisällään chorus-tyylistä häntää jne. Kaiken kaikkiaan hyvä sinkkupedaali Bossin delay-rasioiden kilpailijaksi. Kooltaan nämä hardwire-sarjalaiset ovat Bossia isompia, mutta niin ovat myös soundeiltaan. Yksinkertaisen hyvä delay josta löytyy myös tap-tempo, analogi- sekä digitaalisoundi, kilpailukykyinen hinta verrattuna esim. Bosseihin jne. Minusta Bossilla on nyt selkeästi kirimistä ja paranneltavaa omissa rasioissaan.
 
-= Yhteenveto =-
Todella hyvä pedaalisarja seuraavista syistä (havaintojärjestyksessä):
a) Hyvännäköisiä
b) Jämäkkä rakenne, hyvät potikat ja potikannupit, hyvät lisukkeet paketissa
c) Soundi.. etenkin se dynamiikka joka säröpurkeista löytyi oli kerrassaan mainio. En olisi heti uskonut 115e spedulta moista.
d) Hinta, joka ei todellakaan ole kauheasti yli peruskaman (115-165e)
 
Sarjasta löytyy näiden neljän spedun lisäksi myös HT-2 Chromatic Tuner, CR-7 Stereo Chorus, RV-7 Stereo Reverb. Jossain vaiheessa testaan nämäkin kyllä. Eli niitä odotellessa, pitäkäähän tämä sarja silmällä uusia speduja hankkiessa.. mainioita ovat!
 
Oh, but you can't expect to wield supreme executive power just because some watery tart threw a sword at you.
Räbbänä
17.09.2008 19:44:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvää tekstiä. Alkoivat ihan oikeasti kiinnostamaankin. Delay varsinkin. Kunhan joskus tarvetta löytyy, niin pitää varmaan heti ensimmäisenä kyseiset spedut testiin ottaa.
 
M.A.C.H.O. #31 Oodi huomiselle: "Päässä kovasti jyskyttää, onko se krapula ensinnäkään/ Pääni pönttöön upotan, oloani vähä huojennan/ Eilen taisi mennä liikaa, pirtua ja jaloviinaa"
Fonisoul_
17.09.2008 20:30:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitenkäs tuo delayn tap-tempo on toteutettu? Onko echopark-tyyliin pikkunäpytyksillä (hyvä) vai jollain pidä-pohjassa-päästäksesi-tap-moodiin -tekniikalla? Erilliselle kytkimelle ei tainnut tuossa kuitenkaan olla liitäntää.
 
McNulty
17.09.2008 20:35:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitenkäs tuo delayn tap-tempo on toteutettu? Onko echopark-tyyliin pikkunäpytyksillä (hyvä) vai jollain pidä-pohjassa-päästäksesi-tap-moodiin -tekniikalla? Erilliselle kytkimelle ei tainnut tuossa kuitenkaan olla liitäntää.
 
Joo, tap-tempo on toteutettu Bosseista ja Digitecheistä tutulla, ei ehkä niin toivotulla, tavalla, eli se 2sek. pohjassa ja sitten polkee tahtia. Toimiva mutta ei ehkä kaikista näppärin. Ulkoiselle tap-tempo polkimelle ei ole paikkaa.
 
Oma lemppari tuosta delaysta löytyi nimenomaan analog-moodissa, eikä siinä välttämättä tap-tempoa kaivannut.
 
Oh, but you can't expect to wield supreme executive power just because some watery tart threw a sword at you.
Henkka370
17.09.2008 20:49:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aargh... Minkä ihmeen takia ton metal distortionin ääni näytteet on vedetty vähän leveliä, särö maksimissa meiningillä...
 
Quill
17.09.2008 21:01:09 (muokattu 17.09.2008 21:04:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.thomann.de/fi/search_dir … 234ff20d9135140&sw=hardwire&x=0&y=0
 
Saksan pojille jo näköjään tulleet.
Ei tuo Tube Overdrive pahan hintainen ole :)
Viritin on kyllä aika pahan hintainen, koska tuolla hinnalla saa jo Korgia ja Bossia ja vielä jää muutama kymppi päälle.
 
koponen
17.09.2008 21:06:01 (muokattu 17.09.2008 21:08:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys!
 
Aloitetaan urlilla: http://www.digitech.com/hardwire.php
 
Tänäänpä sain etuoikeuden testata neljää Hardwire-sarjan yksittäistä pedaalia: . . .

 
Sain viimeviikolla, vai olikohan toissaviikolla saman kasan omiin näppeihin ja olen kyllä täysin samaa mieltä suunnilleen kaikesta mitä kirjoitit. Hiton hyviä spedduja.
 
I'm endorsed by Marshall
tarzan
17.09.2008 21:53:15 (muokattu 17.09.2008 21:53:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsekin näitä kokeilin ja pitää yhtyä bonecrusherin ajatuksiin. Delay/loopperia en vielä ole ehtinyt ajaa tarkemmin, mutta pitää sekin käydä testaamassa. Ihan omien spedusuosikkien joukkoon nousevat nämä
 
Jungleman
17.09.2008 22:53:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin RV-7 Stereo Reverbin pari viikkoa sitten testattuani sitä 5 minuuttia kaupassa. Loistava vehje. Säätövara riittää pitkälle, hienovaraisesta tilan tunnusta luonnottomiin muljutuksiin - jälkimmäistä osastoa irtoaa etenkin Modulated- ja Reverse-moodeista.
 
Keikallakin tuo ehti käydä jo, toimi juuri haluamallani tavalla (... vrt. taannoin aloittamani Reverb-pedaali häiriintyneisiin soundimaailmoihin? -ketju, täällä: http://muusikoiden.net/keskustelu/p … sts.php?c=15&t=162528&o=0&#p8082352). Itse asiassa RV-7 täyttää kaikki tuossa keskustelussa listaamani vaatimukset.
 
Saman sarjan pedaaleista myös delay lähtee lähiaikoina kokeiluun.
 
Ei se ole vika. Se on ominaisuus.
Romantikkoitkijät #1
jaakko.
17.09.2008 23:10:50
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

plussa bonecrusherille ja kauhea cm-2 kaasu päälle. Bad Monkey on ollu mahtava sijoitus. Uskosin että tämä on seuraava. tässä vähä youtubepätkääki GAS:ia lisäämään: http://www.youtube.com/watch?v=83hmC9T-gPk
 
Keskity, perkele!
koponen
18.09.2008 00:11:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

plussa bonecrusherille ja kauhea cm-2 kaasu päälle. Bad Monkey on ollu mahtava sijoitus. Uskosin että tämä on seuraava. tässä vähä youtubepätkääki GAS:ia lisäämään: http://www.youtube.com/watch?v=83hmC9T-gPk
 
Ei jumaleissön DK:n Too drunk to fuck:ia soittaa tossa alussa. *peukkuylös*
 
I'm endorsed by Marshall
Artist
18.09.2008 07:38:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löytääkös näitä jo Suomesta jostain kaupoista? Reverbi kiinnostaisi, miksei myös distortion...
 
"Ei hevoshulluille tai NKOTB-faneille"
koponen
18.09.2008 09:25:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löytääkös näitä jo Suomesta jostain kaupoista? Reverbi kiinnostaisi, miksei myös distortion...
 
Kyllä noita Bonen testaamia malleja joissain kaupoissa jo on. Varsinainen invaasio täydellä rintamalla tapahtunee ihan lähiaikoina. Luulisin ettei tuota reverbiä ole _vielä_ missään.
 
I'm endorsed by Marshall
Artist
18.09.2008 09:58:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, tarkennetaan sen verran, että arvostaisin suuresti, jos joku osaisi sanoa stadista jonkun putiikin, jolla varmasti on edes joitain noista hyllyssä? Töiden jälkeen kun ei hirveän moneen kauppaan enää ehdi...
 
Thomannilltahan noita on enemmän tai vähemmän kaikki saatavilla, mutta mielummin ostaisi kaupasta kuin tilaisi.
 
"Ei hevoshulluille tai NKOTB-faneille"
Andy J.
18.09.2008 10:07:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, tarkennetaan sen verran, että arvostaisin suuresti, jos joku osaisi sanoa stadista jonkun putiikin, jolla varmasti on edes joitain noista hyllyssä? Töiden jälkeen kun ei hirveän moneen kauppaan enää ehdi...
 
Thomannilltahan noita on enemmän tai vähemmän kaikki saatavilla, mutta mielummin ostaisi kaupasta kuin tilaisi.

 
DLXn ikkunassa ohikulkiessani näin ainakin olevan rivin noita speduja.
 
Eemil
18.09.2008 11:12:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoisia kyllä. Täytyy mennä testaamaan ainakin tuo chorus ja miedommat säröpurkit.
 
dropD
18.09.2008 11:33:19 (muokattu 18.09.2008 11:59:58)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SC-2 vaikuttaa kiinnostavalta. Pitänee käydä jossakin kokeilemassa. Olikos näitä jossain muuallakin kun DLX:ssä?
 
EDIT: Osaakos joku SC-2 kokeillut verrata pedaalia Marshallin Jackhammeriin? Jackhammer OD-moodissa on mulla kyllä hoitanut kunnialla "marsusärön" virkaa, mutta ainahan sitä voi löytää jotain parempaakin...
 
myy mulle Bossin HM-2
Artist
18.09.2008 16:38:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DLXn ikkunassa ohikulkiessani näin ainakin olevan rivin noita speduja.
 
Thanks. Täytyy tsekata huomenissa.
 
"Ei hevoshulluille tai NKOTB-faneille"
Marklar
18.09.2008 17:14:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saksan pojille jo näköjään tulleet.
 
On ne siellä jo muutaman kuukauden olleet. Kovat on odotukset kun ne vanhatkin digitechin spedut on hyviä.
 
Vetämättömyyteni johtuu kilpirauhasen vajaatoiminnasta.
Artist
18.09.2008 21:08:12 (muokattu 18.09.2008 21:08:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin RV-7 Stereo Reverbin pari viikkoa sitten testattuani sitä 5 minuuttia kaupassa. Loistava vehje. Säätövara riittää pitkälle, hienovaraisesta tilan tunnusta luonnottomiin muljutuksiin - jälkimmäistä osastoa irtoaa etenkin Modulated- ja Reverse-moodeista.
 
Keikallakin tuo ehti käydä jo, toimi juuri haluamallani tavalla (... vrt. taannoin aloittamani Reverb-pedaali häiriintyneisiin soundimaailmoihin? -ketju, täällä: http://muusikoiden.net/keskustelu/p … sts.php?c=15&t=162528&o=0&#p8082352). Itse asiassa RV-7 täyttää kaikki tuossa keskustelussa listaamani vaatimukset.

 
Eli se piti kysyäistä, että pääsekö tuolla reverse reverbissäkin ja 100% wet asetuksilla unity gainiin?
 
"I think I fucked your girlfriend once, maybe twice, I don't remember"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti