Muusikoiden.net
16.04.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fender hot rod deluxe
1 2 3 4 5 6 7
Jamz
10.10.2013 13:24:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt sain testailtua kunnolla remontin jälkeen ja hienosti pelas. Ei ollu kallis vika onneksi.
 
Raja se on raittiudellakin.
repomies
07.07.2015 16:15:05 (muokattu 07.07.2015 16:21:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jatketaanpa tähän vanhaan aiheeseen, kun olen nyt siirtynyt Hot Rod Deluxe -leiriin.
 
Säröpuolihan tässä laitteessa on enempi vähempi persiistä, minkä tiesin jo ostaessani, mutta cleanit kuulostavat riittävän Fenderiltä. Käytettynä 400€, jolla sai pikkuvikaisen vehkeen suojapussilla varustettuna. Se pikkuvika oli input ykkösen kateissa ollut kiinnitysmutteri. Jakin muovikierteet olivat näemmä korkanneet joten kalua siitä ei olisi enää saanut.
 
Yhteiselo alkoi suht auvoisasti, sain irti vahvistimesta ihan hyvää klangia muutaman tunnin.
 
Sitten revin etuasteen putket irti nähdäkseni mitä se on syönyt, ja takaisin laiton jälkeen vahvistin alkoi rätistä ja paukkua satunnaisesti. Tutkailin tuota hieman ja mittasin tyyppiviaksi laskettavan vaiheenkääntöputken "plate"-vastukset. Niistä R57 pitäisi olla 82kOhm, mutta se oli yli 200kOhm ja arvo heitteli. Vastaavaa vastusta ei ollut, joten kyhäsin miljoonalaatikon 0.25W paskavastuksista sitten 82kOhm klimpin jonka uskoin kestävän 400V ja 0.5W. Rattle and Pop lakkasi.
 
Tilasin sitten Uraltonelta läjän putkia ja komponentteja, ml. nuo plate-vastukset. Vaihdoin 19 vuotta vanhat isot elkotkin, vaikka ehjiä nuo kai olivat - ainakin jännitteet oli kunnossa. Todettakoon tässä että halusin F&T konkat, mutta koska Uraltonella ei ollut 500V 47uF mallia hyllyssä, päädyin laittamaan ensimmäiseksi 100uF. Tämä olisi iso EIEI jos tasuri olisi putkella, mutta koska se on diodeilla, niin toimii. Konkkien arvoja ei kuitenkaan pidä liikaa kasvatella virtalähteessä, koska monestihan osa soundista tulee juuri siitä ettei ne konkat oikein jaksa.. siis silloin kun soittaa täysiä. Ja jos ei soita täysiä niin sillä nyt ei pitäisi olla isoakaan väliä. En soita täysiä, joten aivan sama.
 
Plate-vastukset tuli kolvattua myös uusiksi, ei niistä muut olleet rikki mutta varmuuden vuoksi kuitenkin.
 
Nostin sementtivastukset irti piirilevystä, koska jengillä ainakin jenkkilän kuumuudessa on kärynnyt noita piirilevyjä enempi vähempi rikki asti niiden kuumuudesta. Youtubesta löytyy videotakin josta näkee noita tummuneita piirilevyjä.
 
Sitten vaihdoin master-volumen logaritmiseksi. En muuttanut vastusarvoa eli pitäydyin 100kOhm potikassa. Tässä joutui hieman säätämään, koska eihän ne uraltonen potikan jalat heittämällä sinne piirilevyyn sopineet. Sai vähän tunata niitä jalkoja ensin mutta sinne se sitten lopulta meni.
 
Input-jakin vaihdoin switchcraftiin. Näemmä Uraltonella on kaupassa myös jotain hyvin samannäköisiä varaosajakkeja kuin fenderin oma, mutta koska se oma on rimpula.. en halunnut yrittääkään pitää vahvistinta turhan originellina. Nimittäin, jos nyt ollaan rehellisiä, niin eihän tämä HRD ole fenderin paras putkivehje, vaan halpa työhevonen jolla ei ole vintage-arvoa ja jolle ei koskaan tule vintage-arvoa, sen verran järkyttäviä määriä näitä on markkinoilla. HRD:n hyvät puolet ovat cleanit, hinta ja hinta. Muita hyviä puolia en oikein tiedä.
 
Tonestäkkiä modasin hieman, eli kolvasin takaa katsottuna middle-potikan vasemman ja keskimmäisen jalan oikosulkuun. Näin keskiäänet saa teurastettua kokonaan. Vahvistin on nyt hiljaa jos kaikki tonet kääntää nollille.
 
Reverbistä niksaisin poikki vastuksen R103. Nyt se ei enää kuulosta avaruusefektiltä, vaan perinteiseltä kaiulta.
 
Kaiken tämän säätämisen päätteeksi vahvistin kuulosti edelleen enempi vähempi samalta kuin ennenkin, keskiäänien säätöön on vain enemmän kontrollia ja reverbissä on vähän enemmän järkeä. Noin muuten, ei varsinaisesti muutoksia soundiin.
 
Sitten aloin testailla erilaisia putkia. Käytin JJ:n 6V6S:t päätteessä. Bias osui heti tontille (30-45mV mittauspisteestä = 15-22.5mA per putki) ja ruuvailin sitä hieman. Ei pitäisi ruuvailla soittaessa mutta ruuvasin silti, siitä löytyi helposti sweet spot. Mutta ei, ne eivät kuulosta paremmilta kuin orggikset JJ:n 6L6 putket jotka siellä oli. Siis 6L6:t takas. 6L6 on mukavan heleä ja "lasimainen", siitä jotenkin kuulee tyhmempikin, että nyt on putki äänessä, eikä mikään fetti.
 
Etuaste tässä yksikanavaisessa ja kolmegainisessa vahvistimessa on tehty niin, että normaali-gainilla (clean) on käytössä kolme 12ax7 puolikasta ja drive-gainilla on sitten käytössä neljä 12ax7 puolikasta eli koko putket v1 ja v2. More-drive lisää kahden jälkimmäisen 12ax7 puolikkaan katodibiasointiin kondensaattorit mukaan, mikä lisää sitten tuon jälkimmäisen putken gainia yhteensä 12.7dB.
 
Etuasteessa oli alun perin nämä:
v1 JJ ECC 83S (12AX7)
v2 JJ ECC 83S (12AX7)
v3 (vaiheenkääntäjä) JJ ECC 82 (12AU7)
 
En tiedä miksi 12AU7 oli vaiheenkääntäjässä. Ainakin master-volume toimi tuolla yhdistelmällä hieman epäherkemmin eli vahvistin menee hiljaisemmaksi. Ei ihme sinänsä, 12ax7 pystyy teoriassa vahvistuskertoimeen 100 siinä missä 12au7 on noin 20.
 
Uraltonesta tuli tilailtua pari tung solin 12ax7:a, pari JJ 5751:ä, yksi JJ ECC 81 n(12at7), yksi JJ 832 jossa siis toinen puoli on 12ax7 ja toinen on 12au7. Tuo tunnetaan myös nimellä 12dw7. Lisäksi tuli ne 6V6:t tietysti.
 
Sitten aloin ruuvata putkia eri järjestykseen. Ensin tung solit v1 ja v2, jj 12ax7 vaiheenkääntäjään. Lopputulos muistutti etäisesti jotain Peaveyn trankkukomboa. Sähisee.. mättöhevi melkein onnistuu, vain palm-mutet jää aavistuksen tuhnuiksi mutta noin muuten, kohtuu katu-uskottavaa tukanheilutussähinää. Ei hyvä. Cleanitkin kuoli. Ei jatkoon.
 
Tung-Sol + JJ 12ax7 kombinaatioista ei löytynyt parannusta. Paskaa eri paketeissa vain. Ei jatkoon.
 
JJ ECC 81 oli suht eksoottisen kuuloinen etuasteessa. Jotenkin vähän metallinen, mutta harmonisia tuli cleaneihin kyllä. Särö oli sitten myös aika räkäinen. Ei jatkoon. Ei toiminut sen paremmin vaiheenkääntäjässäkään.
 
5751 vähensi gainia hitusen, ei mitenkään dramaattisesti, mutta sellainen perhanan kihinä/sähinä sinne vieläkin jäi säröjen yläpäähän. Saahan sitä pois jos säätää presencet alas mutta tunkkaiseksi menee lopputulema. Ei jatkoon.
 
JJ 832 on kehuttu v2 putkena, koska se jättää cleanit normaaliksi 12ax7-poluksi ja pudottaa melkein pois sen neljännen triodin drive & more-drive käytöstä. Okei, olihan se parempi kuin pelkät kolme 12ax7:aa mutta ei se silti ollut voittaja. Tätä voi kuitenkin melkein suositella kokeilemaan.
 
Lopulta oli pakko todeta että hukkaan meni putkiseikkailu, paremmaksi ei tullut yhdelläkään noista putkista.
 
Paras kombinaatio on kuitenkin alkuperäisten putkien uudelleenjärjestely näin:
v1: JJ ECC 82
v2: JJ ECC 83S
v3: JJ ECC 83S
 
Ja tuolla yhdistelmällä voi sitten unohtaa kaikki hevihommelit, mutta drive yltää kunnon rokkisäröön jossa on dynamiikkaa riittävästi, ja more drive yltää sitten rankempaan revittelyyn (muttei hevihommiin mielestäni). Ja se yläpään kihinä on kateissa ellei presenceä väännä ihan täysille. Drive täysille, vähän bassoa pienemmälle niin säädöt on melkein siinä, trebleä ja middleä voi säädellä hieman oman maun mukaan, keskiasennossakin ok. Rokkaa mulle ja muiden mielipiteillähän ei ole väliä. Cleaneista sanoisin että harmonisia on yllättävän paljon ja dynamiikkaa vähän liikaakin.
 
En tiedä johtuuko noiden JJ:n putkien vanhuudesta vai onko ne luonnostaan vähän tummempia soinniltaan, vai mistä, mutta noiden vanhojen putkien kanssa jatkan.
 
Päätepuolella on jotain pientä häikkää vissiin kuitenkin, koska bias-säätö yltää vain 60mV asti (=30mA per 6L6). Sen yli voi ruuvata mutta mitään ei tapahdu, 60mV seisoo yleismittarissa kuin paska junttilan talon seinässä. Tuota pitää vielä tutkia.
 
Edit: kitarana LP studio 2010 vakiomikeillään ja input 1. Yksikelaisilla mikeillä gainit ei riittäne ihmeisiin jos 12au7 on paikassa v1 tai v2.
 
PIM
07.07.2015 16:24:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

repomies:
Paras kombinaatio on kuitenkin alkuperäisten putkien uudelleenjärjestely näin:
v1: JJ ECC 82
v2: JJ ECC 83S
v3: JJ ECC 83S

 
Eipä sitten mikään ihme, että toi ekan ECC83 putken korvaaminen ECC82:lla on myös täkäläisten Blues Juniorien omistajien ensimmäisenä (ja usein ainoana) modauslistalla. Laineen Tommi (tamperelaiset tietää) tuota mulle joskus aikoinaan suositteli ja itse olen suositellut eteenpäin.
 
Kamaahan on sopivasti, tilaa vaan liian vähän.
repomies
07.07.2015 22:50:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tutkailin tuota bias-ongelmaani hetken. Ensin varmistin että kumpikin putki yleensäkin toimii eli mittasin biakset ilman toista putkea. Toimi odotetusti. Sitten mittailin kaikki tärkeimmät jännitteet. Negatiivinen eli C oli oikein, -53V. Samoin B+ ja Y. Mutta etusia syöttävä X oli parikymmentä volttia alle normaalin, eli vain 325V tjsp. Outoa, mutta ei vaikuta pääteputkien biasointiin, joten jää myöhemmin selvitettäväksi.
 
Google kertoi etten ole ainoa joka ei ole saanut säätöä riittämään JJ:n putkien kanssa. Eipä sitten muuta kuin piirikaavio käteen ja päätä raapimaan. Kokeilin vastuksen r77 rinnalle 470kOhm vastusta mikä efektiivisesti pudottaa ko. Vastuksen reiluun 80kOhmiin. Näillä eväin bias-säätö yltää 72millivolttiin eli 36mA per putki. Saa luvan riittää. Sen verran myöhä jo, että tuon 60-72mV alueen kahlaus läpi lujempaa soittaessa saa jäädä huomiseen.
 
tjj2000
08.07.2015 00:15:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

repomies: Tutkailin tuota bias-ongelmaani hetken. Ensin varmistin että kumpikin putki yleensäkin toimii eli mittasin biakset ilman toista putkea. Toimi odotetusti. Sitten mittailin kaikki tärkeimmät jännitteet. Negatiivinen eli C oli oikein, -53V. Samoin B+ ja Y. Mutta etusia syöttävä X oli parikymmentä volttia alle normaalin, eli vain 325V tjsp. Outoa, mutta ei vaikuta pääteputkien biasointiin, joten jää myöhemmin selvitettäväksi.
 
Google kertoi etten ole ainoa joka ei ole saanut säätöä riittämään JJ:n putkien kanssa. Eipä sitten muuta kuin piirikaavio käteen ja päätä raapimaan. Kokeilin vastuksen r77 rinnalle 470kOhm vastusta mikä efektiivisesti pudottaa ko. Vastuksen reiluun 80kOhmiin. Näillä eväin bias-säätö yltää 72millivolttiin eli 36mA per putki. Saa luvan riittää. Sen verran myöhä jo, että tuon 60-72mV alueen kahlaus läpi lujempaa soittaessa saa jäädä huomiseen.

 
Minulla on III malli ja siinä JJ putket sai biasoitua ihan "normaalisti". No ehkä siinä on jotain muutakin eroa vanhempiin malleihin verrattuna?
 
Kun en soittele, niin olen varmaan lenkillä http://www.movescount.com/members/tjj2000
repomies
08.07.2015 00:41:01 (muokattu 08.07.2015 00:47:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Syy siihen oman '96 mallin biaksen vajaaseen alueeseen on ehkä bias-trimmerissä itsessään. Siinä on selkeästi joku 30-45 astetta alueesta loppupäässä sellaista, ettei jännite muutu mihinkään. Nyt kun pudotin r77 alemmas jännitteen saa ylemmäs (vähemmän negatiiviseksi) mutta sama kuollut alue siinä trimmerissä on yhä.
 
Syy jännitteen X putoamiseen etuasteen putkissa on siinä, että niiden virtalähde on tehty perinteisin menoin, eli vastuksin ja kondensaattorein, ja vastus joka pudottaa jännitteen Y jännitteeksi X on mitoitettu kahdelle 12ax7-putkelle. Jos toiseen noista etuasteen putkista vaihtaa 12au7:n joka hörppää moninkertaisesti virtaa 12ax7 nähden, niin jännite putoaa. Sen mitä laskin, niin virtalähteen 10kOhm 1W vastuksen pitäisi tuo kestää kyllä. Saatan joskus pienentää tuota 10kOhmista kokeilumielessä saadakseni jännitteen takas 345 volttiin vaikka toinen putkista on 12au7.
 
HR Deluxe III virtalähde on kokolailla erilainen, etenkin mitä tulee tuohon biasointiin eli C- jännitteeseen.
 
uusiipe
08.07.2015 00:54:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

60 mA eli 60 mV R66:n yli mitattuna on juurikin skeman mukainen bias, jolla pääteputket asettuvat alle 50% anodidissipaatioon. Tämä on hyvin tyypillistä nykyvahvistimille, kun nykytuotantoputkien laatu on joskus mitä on. Jos laite leimaantuisi putkisyöpöksi, jäisi se kaupan hyllylle. Valmistaja pelaa tässä varman päälle.
 
Virtalähteen suotokonkkien koko, eli virtalähteen "jäykkyys", ei tarkalleen ottaen vaikuta vahvistimen sointiin eli soundiin, vaan käytökseen. Jäykkävirtalähteisestä soinnut lähtevät napakammin ja löysemmästä soinnut ikäänkuin tursuaa ulos. Amerikkalainen sanoo punch ja bloom. Molemmille on kannattajakuntansa.
 
HotRodeissa, kuten Blues Deluxeissa ja DeVilleissä (jotka kaikki ovat käytännössä samoja koneita) on juurikin mainittuja tyyppivikoja. Säännöllisesti noita työpöydälle tulee.
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
repomies
08.07.2015 10:05:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

uusiipe: 60 mA eli 60 mV R66:n yli mitattuna on juurikin skeman mukainen bias, jolla pääteputket asettuvat alle 50% anodidissipaatioon. Tämä on hyvin tyypillistä nykyvahvistimille, kun nykytuotantoputkien laatu on joskus mitä on. Jos laite leimaantuisi putkisyöpöksi, jäisi se kaupan hyllylle. Valmistaja pelaa tässä varman päälle.
 
Ymmärrettävää.
 
Minun tapauksessani tuo tehdassäätö on kuitenkin toistaiseksi ihan ok, koska ilmeisesti korvani on tottunut jo tuohon matalahkoon biasointiin. Kokeilin tuota säätää ja nähdäkseni ääni alkaa oikeastaan pehmentyä vasta kun mennään tuon 60mV yli, sen alapuolella ei niin nopeasti tunnu eroa äänessä. Ikävä vaan että minun korvaani kuumempi biasointi menee sitten aika äkkiä sellaiseksi hyvin pehmeäksi keskiäänihonotukseksi, ja vielä ikävämpää että säröillä minusta tuo tuntuu jotenkin räkäisemmältä sitten samalla, joten ei jatkoon. Säädin takas tuonne tehdasasetusten nurkille. Ehkä olen vain juntti, mutta minulle tuo oli nyt sitten se "oikea" säätö, ainakin toistaiseksi.
 
Enempi tuo toki semmoiselta klassiselta putkivahvistimelta kuulostaa, kun biaksen vääntää lähemmäs 70mV (35mA per putki). En vaan syystä tai toisesta tykännyt sitten kuitenkaan äänestä.
 
repomies
09.07.2015 17:22:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jatkoin vahvistimen modailua. Päädyin teurastamaan input-kakkosen, koska sen soundi oli surkea. Se selittyy impedanssilla (136kOhm) ja sillä, että se puolittaa sisäänmenevän signaalin voimakkuuden. Täysi turhake.
 
Kolvasin irti vastukset r1 ja r2. Ne 68kOhm vastukset. R2 sai tilalle metallikalvoisen 10kOhm vastuksen, ja ensimmäisen putken gridiltä maihin tuli lisättyä 470pF kondensaattori.
 
Näiden ohjeiden mukaan mentiin: http://www.valvewizard.co.uk/gridstopper.html
 
Vahvistimestä tuli hitusen hiljaisempi. Oikeastaan tuo on todella, todella hiljainen peli nyt, jos volumet on makuuhuonetasolla. Täysille kun kääntää niin toki sieltä sitten kohinaakin löytyy.
 
repomies
05.08.2015 21:15:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Seuraavaksi modiksi aion ottaa hot rod deluxe kolmosesta peräisin olevan tasasuuntaajan snubber-piirin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan HRD III tasasuuntaajan diodien rinnalla on 8200pF 1000V kondensaattorit, jotka laskevat värähtelytaajuutta (ja amplitudia) joka syntyy diodin ja muuntajan yhteiselosta diodin leikatessa virran poikki.
 
"Kiinan Elektori" (ebay) toimitti tänään komponentit joten tars alkaa kolvata seuraavaksi. Nykyinen ainokainen 8200pF sieltä diodien välistä jonkkaan ja jokaisen diodin rinnalle sitten omansa.
 
Harkitsen myös sitä että modaisin myöhemmin signaalitietä v1 putkelle niin, että se kulkee suojattuja johtimia pitkin, kuten kolmosessa.
 
Olisi sinänsä mielenkiintoista kuulla miten paljon hiljaisempi tuollainen III on kuin alkuperäinen HRD, siis häiriöiden ja kohinan osalta. Mutta tuota varten pitäisi vahvistimet saada rinnakkain ja vola säädettyä samalle tasolle.
 
repomies
05.08.2015 22:22:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kolvasin tuon snubberin nyt tasasuuntaajaan. Enpä voi väittää tulleen mitään dramaattista eroa, ei tuo varsin meluisa tosiaan ollut alkuaankaan. Mutta tulipahan tehtyä.
 
repomies
08.08.2015 23:11:22 (muokattu 08.08.2015 23:19:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jatkoinpa vaihteeksi modailua. Noista Justin Holtonin modeista tosiaan tuo SAG-mod tuli laitettua aiemmin, ja sillä on hieman vaikutusta vahvistimen soundiin. Hieman pehmenee, tuntuma on erilainen tietysti, enempi "vintagemainen", vaikka ero onkin verrattain pieni tuolla 100-ohmisella vastuksella jota käytin. Holtonin 150-ohminen olisi ehkä ollut sittenkin parempi valinta.
 
http://home.comcast.net/~fredholz/J … %20Tube%20Rectifier%20Sag%20Mod.pdf
 
Tänään laitoin drive-kanaville oman treblen. Tässä modissa käytännössä poistetaan kondensaattori C11 master-volumen vierestä ja korvataan se kondensaattorin ja potikan sarjaankytkennällä, niin että maihin päätyvien korkeiden taajuuksien osuutta voi säätää. Näin:
 
http://home.comcast.net/~fredholz/J … mes%20E_%20Vanden%20Berg%20Mods.pdf
 
Kuten mainitsin, olin aiemmin kolvannut master-volumen lineaarisesta logaritmiseksi, joten 100k lineaarinen potikka lojui hyllyssä tarpeettomana. Olin ostanut snubber-piiriä varten läjän 1kV 8200pF konkkia ebayn kautta pilkkahintaan, ja noita lojui ylimääräisenä, joten toteutin sitten noilla tuon, ei tarvinnut tilailla osia. Vähän paukkulankaa ja potikan laitoin input-2:n paikalle. Input-2 oli lähtenyt kävelemään aiemmin turhana. Siinähän impedanssi oli naurettava ja toteutus kuitenkin kohinainen, joten otin sen siis pois ja tein input-1:n pienempikohinaiseksi. Tuossa oli siis sopiva reikä potikalle, mitä nyt vähän liian iso joten aluslevyt joutui vaihtamaan, mutta onneksi niitäkin löytyi (vähän paksuja tosin) miljoonalaatikosta.
 
Joku nuppi pitäisi löytää tuohon potikalle, vähän pöljähän tuo pelkkä potikan varsi on käyttää. Tuollainen chicken head ei oikein mahdu joten erilaisen siihen joutuu valitettavasti laittamaan.
 
Tämä modi on vaikutukseltaan kaikista tähänastisista suurin. Vahvistimen särön tyyliä voi nyt muokata voimakkaammin kuin aiemmin, enempi vintagemaisen tunkkaisesta melko moderniin sähinään. Esimerkiksi yhdistelmä jossa tämä uusi treble on täysillä ja takaisinkytkennän presence melkein minimillä, kuulostaa metallitouhuja ajatellen jopa kohtalaiselta. Mainittakoon kuitenkin, että säröt täpöillä tonet täpöillä ja more drive päällä vahvistin alkaa vinkua, käytännössä on pakko vähän leikata trebleä tai gainia lopulta. Mutta en minä niin paljon gainia itse kyllä kaipaakaan.
 
Metalkallo
06.08.2016 15:36:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää vahvari tuntuu olevan täynnä ongelmia netin mukaan. Tässä videossa luultavasti näkyy hyvin mitä kantsii vaihtaa sisältä: https://www.youtube.com/watch?v=zaLN5MSnPTg
 
Onko tätä vahvaria mitään järkeä hankkia? Soundit vaikuttaa ihan hyviltä, ja ehkä tästä saisi kunnon vehkeen jos vaihtaisi nuo osat mitä videolla näytetään.
 
Stratossa pitää olla ISO LAPA!
Stone
28.12.2017 10:20:18 (muokattu 28.12.2017 11:35:59)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotkut aina silloin tällöin dissaavat hot rod deluxen säröä, mutta mikäli se yhtään kuullostaa tämän videon kaltaiselta, niin en itse kuule siinä juuri mitään vikaa...päinvastoin. Hyvin luonnollinen. Vai onko tähän hot rod III malliin tehty jotain isompia parannuksia vs. aiemmat mallit?
 
https://youtu.be/J1XIjDBvH_Q
 
"If you want heavy metal, listen to John Lee Hooker, listen to that motherfucker play. Thats heavy metal. Thats armour"! - Keith Richards
aristoteles666
28.12.2017 12:37:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stone: Jotkut aina silloin tällöin dissaavat hot rod deluxen säröä, mutta mikäli se yhtään kuullostaa tämän videon kaltaiselta, niin en itse kuule siinä juuri mitään vikaa...päinvastoin. Hyvin luonnollinen. Vai onko tähän hot rod III malliin tehty jotain isompia parannuksia vs. aiemmat mallit?
 
https://youtu.be/J1XIjDBvH_Q

 
kolmoseen on muutettu sarokanavaa.
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
Åboensis
28.12.2017 12:39:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stone: Jotkut aina silloin tällöin dissaavat hot rod deluxen säröä, mutta mikäli se yhtään kuullostaa tämän videon kaltaiselta, niin en itse kuule siinä juuri mitään vikaa...päinvastoin. Hyvin luonnollinen. Vai onko tähän hot rod III malliin tehty jotain isompia parannuksia vs. aiemmat mallit?
 
https://youtu.be/J1XIjDBvH_Q

 
Miten mulla on jotenkin sellainen olo, että Hot Rod -sarjan styrkkareita mollaavat pääsääntöisesti nimenomaan sellaiset ihmiset, jotka eivät ole niitä juurikaan kokeilleet, tai ainakaan yhtään enempää tosielämässä käyttäneet (kaupassa ohimennen roplaamista ei vielä lasketa). Sama pätee tietenkin moneen muuhunkin vermeeseen, esim. Peaveyn Delta Bluesin kaiutin käsketään netissä aina vaihtamaan oitis...
 
Tyydynkin lainaamaan itseäni noin seitsemän vuoden takaa: "Tulee mieleen jostain lukemani/ kuulemani tarina harrastelijakitaristista, joka osui kaverinsa kanssa katsomaan Los Lobosin soundcheckiä jollain festareilla ameriikoissa. Bändi joutui jostain syystä soittamaan lainakamoilla, ja harrastelijakitaristi intoutui mollamaan lavalla tarjolla olleita vahvistimia (jotain Fenderin halvempia putkipelejä) oikein olan takaa. Lobosin kitaristi/laulalja/hanuristi (jne.) David Hidalgokin oli irvistänyt vahvistimensa nähdessään, mutta ruvennut sitten tyynesti vääntelemään nuppeja haluamiinsa asentoihin. Pienen säätämisen jälkeen hän oli soittanut pari soolonpätkää soundilla, joka harrastelijakitaristin mukaan oli "yksi yhteen Claptonin Bluesbreakers -ajan soundin kanssa". Kitaristin kaveri oli sitten tyynesti todennut lavalle suu auki tuijottavalle ystävälleen, että "et sä enää mitään uutta vahvistinta tarvitse, sä tarvitset vain harjoitusta"."
 
Kannattaa opetella säätämään niitä vermeitä ;D. Mun on tietenkin helppo sanoa, kun itsellä on butiikkia ja vintagea, mutta mä olenkin parantumaton kamarunqvisti...
 
"Get some better tone and youre there - volume you dont need." - Scotty Moore Jeff Beckille
hallu
28.12.2017 13:18:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Åboensis: ............tuijottavalle ystävälleen, että "et sä enää mitään uutta vahvistinta tarvitse, sä tarvitset vain harjoitusta"."
 
Kannattaa opetella säätämään niitä vermeitä ;D. Mun on tietenkin helppo sanoa, kun itsellä on butiikkia ja vintagea, mutta mä olenkin parantumaton kamarunqvisti...

 
Tämän voisin oikeastaan allekirjoittaa ihan täysin. Ensinnäkin soitin itse parikymmentä vuotta Fenderin BluesDeVillellä, joka on jokseenkin samanlainen laitos kuitenkin. Toki säröä BDV tarjoilee lähtökohtaisesti maltillisemmin, mutta soundi on kyllä terve ei mitään syytä moittia. Boostailemalla särö taipui vaikka mihin ja vahvistin tarjoili bluesrosojen lisäksi tosi maukkaat ACDC rokit.
 
Näissä fendervahvistimissa on sama juttu kuin noissa butiikkivempeleissäkin, että näitä täytyy soittaa, eli se huono soundi on pitlkälti soittajan taitamattomuutta, koska nää on nyt niitä vehkeitä joissa soundi lähtee sormista. Se tarkoittaa, että näillä soittaminen on työlästä kun pitää koko ajan olla tarkkana niin monesta asiasta (soittodynamiikasta nyt lähinnä) ja vahvistin rankaisee heti jos pikkuisenkin soittaa falskisti. Vastapainoksi nämä vahvistimet tarjoavat soittajalle täydellisen kontrollin soundiin ja toistavat nöyrästi juuri sen mitä soittaja soittaa. Ja soittotatsin koulijana nämä ovat hyvinkin akustisen kitaran veroisia.
 
Jos on tottunut operoimaan masterdynamiikalla, niin nää Fenderit on aika vittumaisia vehkeitä, mutta soittamalla nää saa kyllä soimaan.
 
Tuossa aikaisemmin joku oli modaillut Hodrodiaan ja mainitsi vaihtaneensa master säätimen logaritmiseksi. Vaikutti vähän hassulta kun BluesDeVillessä säätimet ovat jo tehtaan jäljiltä logaritmisiä eli ainakin tässä suhteessa DeVille ja DeLuxe eroavat toisistaan.
 
Elämä on reiässä rattoisaa......
Tami
28.12.2017 13:58:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu:
 
Jos on tottunut operoimaan masterdynamiikalla, niin nää Fenderit on aika vittumaisia vehkeitä, mutta soittamalla nää saa kyllä soimaan..

 
...mitä on masterdynamiikka? :-O.
 
Mun mielestä hrd on hyvä perusvahvistin. Ihan samaa kastia kuin muut about 300-400e:n vekottimet esmes peaveyn classic30 taikka foxin ac15. Clean soundi on semmonen tavallinen ja polkimista sitten monipuolisuutta. Fenkun omaa säröä en ole käyttänyt, mutta se on enempi oma valinta. Tämähetkisiin tarpeisiin miinusta tulee isosta koosta ja painosta..
 
En ole gynekologi, mutta voinhan minä katsoa...
Stone
28.12.2017 16:28:27 (muokattu 28.12.2017 17:14:34)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jostain kumman syystä itse tykkään kovasti noista hot rod deluxe vahvistimista ja niiden soundista, vaikken sellaista omistakkaan. Voisin tosin kyllä hommata sellaisen, jos vain budjettini olisi myötämielisempi.
Ehkä olen vaan niin "fender uskovainen" pohjimmiltani, vaikka brittisoundilla nykyään mennäänkin.
Itselläni kanssa nykyään tavallansa butiikkivahvistin, mutta eipä se sinänsä soittoani ole parantanut, vaikka hyvältä kuullostaa muuten ;)
 
Tuossa mainittiin mm. Peaveyn delta blues vahvistin, johon suosittelevat kajarin vaihtoa. Meillä on treeniksellä sellainenkin ja kombossa se orggis kajari ja aivan pirun hyvältä kuullostaa...tosin on sillä hyvä pelimannikin ;)
 
Noista hot rodeista sen verran, että omistin aikoinani blues juniorin ekaoja malleja tweed pinnoitteella (1995 tai 1996 vuosikerta) ja se oli mukava vahvistin sekä yllättävän äänekäs, että sai kellosepän tarkkudella mastervolymea säädellä.
Kokeilin sitten liikkeessä viime talvena blues junior III mallia, niin swn mastervolyme toimi inhimillisemmin ja sen säröpuoli tuossa III mallissa oli jotenkin "mehukkaampi" äkkiseltään kuunneltuna. Voihan olla, että noihin hot rodeihin on vuosien varrella jotain muutoksia tehty...?? Tiedä sitten, että oliko se kajari vaan niin paljon parempi, kun siinä taisi olla Jensen liikkeessä ja itselläni oli pisimpään eminence swamp thang elementti.
 
"If you want heavy metal, listen to John Lee Hooker, listen to that motherfucker play. Thats heavy metal. Thats armour"! - Keith Richards
Metalkallo
28.12.2017 17:31:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hot rodit kuulostaa ihan hyvältä minunkin mielestä, mutta ainakin ykkösessä vaikuttaa olevan joitain huonolaatuisia osia jo valmiiksi jotka Fender olisi voinut muuttaa jo heti laadukkaammiksi. Kantsii siis vahvaria hankkiessa miettiä kestävyyttäkin. En tiedä miten kolmosen kohdalla on tuo laatu sitten?
 
Kuitenkin, jos hot rodin hommaa, kantsii hommaa kolmonen.
 
Vähemmän on nykyään enemmän
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «