Muusikoiden.net
10.12.2016
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vahvistin pitää rohinaa kun kytkee standbyn on/off
1
vale
15.11.2007 16:09:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin, elikkäs mistä mahtaisi johtua, kun tänään laitoin H&K Puretoneni päälle lämpiämään ja siinä se n. 5min lämpeni normaalisti ja sitten napsautin standbyn soittoasentoon niin alkoi aivan totaalinen meteli. Ääni oli sellaista ukkosen jylinää. Jota kesti n. 15 sek ja sitten vahvistin toimi ihan normaalisti. Eilen kaikki oli ihan kunnossa. Tässä välissä ei vahvistinta ole siirretty minnekkään, se on ollut ihan paikallaan jne.
 
Mahtaako olla niin että pääteputket on nyt menneet? Putket kyllä loistavat ihan niinkuin aiemminkin. Vai onko nyt jossain muussa vikaa? Kenelläkään kokemuksia vastaavista tilanteista?
 
Rock n' Roll is the only way to DIE!
aleksi-
03.10.2009 14:27:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vanha ketju mutta ongelma on sama.
 
Eli kun vahvistimen (orange rocker 30) laittaa standby-tilasta päälle, hetken päästä alkaa kuulumaan järjetöntä meteliä. Kun vahvarin sammuttaa ja laittaa taas päälle, ongelma katoaa ja kaikki toimii niin kuin pitääkin, mutta sama meteli saattaa alkaa myöhemmin uudestaan.
Missä vika? jos putkissa, niin etu- vai pääteaste? vai huoltoonko suosiolla?
 
In God We Trust
Numb
03.10.2009 16:27:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla kun oli JCM800:ssa tuommoista oiretta, niin pääteputket osoittautuivat syypäiksi. Olivat lopussa ne. Mikä ei tietenkään tarkoita, etteikö syy teillä voisi olla joku muukin.
 
Pitäisikin varmaan pääteputkipari hommata...
 
Kaihomielinen ja poissaoleva jahkailija, joka vetäytyy mieluusti musisoimaan.
aleksi-
04.10.2009 01:35:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pääteputket tilauksessa, saa nähdä miten käy. Muitakin teorioita saa esittää.
 
In God We Trust
Minushuman
04.10.2009 12:35:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilmoittele kuin käy.
 
"I have come here to chew bubblegum and kick ass... and I'm all out of bubblegum..." - "Man's got to know his limitations."
Vemmy
04.10.2009 12:39:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, pääteputkilta tuo kovasti kuulostaa. Toinen vaihtoehto on konkat, ja biasoinnin puolellakin saattaa olla häikkää, siis komponenteissa, ei säädöissä. Ja hapettunut potikkakin voi aiheuttaa melkomoista rutinaa ja älämölöä ajoittain. Mutta pohditaan sitä sitten lisää, jos ei putkien vaihdolla tokene. Ja joka tapauksessa, pääteputkethan pitää vaihtaa puolen vuoden välein, vai miten ne kultakorvat sanoivatkaan... ;)
 
t:nimim. viimeksi vaihtanut pääteputket markka-aikana.
 
Ketä kiinnostaa.
LaXu
04.10.2009 18:27:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Putkien vaihtoa kannattaa kokeilla ensin. Mulla viallinen etuasteputki aiheutti tuollaista, mutta sittemmin samassa vahvistimessa piti tehdä konkkaremppa samanlaisen vian (plus volan puute) takia.
 
Zeeboo
04.10.2009 19:13:06 (muokattu 04.10.2009 19:14:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vale: No niin, elikkäs mistä mahtaisi johtua, kun tänään laitoin H&K Puretoneni päälle lämpiämään ja siinä se n. 5min lämpeni normaalisti ja sitten napsautin standbyn soittoasentoon niin alkoi aivan totaalinen meteli. Ääni oli sellaista ukkosen jylinää. Jota kesti n. 15 sek ja sitten vahvistin toimi ihan normaalisti. Eilen kaikki oli ihan kunnossa. Tässä välissä ei vahvistinta ole siirretty minnekkään, se on ollut ihan paikallaan jne.
 
Mahtaako olla niin että pääteputket on nyt menneet? Putket kyllä loistavat ihan niinkuin aiemminkin. Vai onko nyt jossain muussa vikaa? Kenelläkään kokemuksia vastaavista tilanteista?

 
Kannattaa kokeilla tällainen juttu:
 
Napauta kevyesti (E: siis todella kevyesti, esim langan päähän laitetulla neulalla) jokaista putkea, myös etuasteen putkia, kun vahvistin on päällä. Volumet voi olla suunnilleen normaalissa soittoasennossa. Jos tulee mellakkaa jotain putkea koputtaessa, niin se putki pitää vaihtaa.
 
Jos se vika on mikrofoninen putki, niin se löytyy todennäköisesti etusesta. Tuo standby-kytkinhän katkaisee anodijännitteet myös etuasteesta...
 
"Kaikki äänet, jotka saat soitettua, syntyvät tekniikasta. Ne äänet, jotka jätät soittamatta syntyvät hyvästä mausta."
aleksi-
10.10.2009 11:50:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilmoittele kuin käy.
 
Noniin, pääteputket tuli ja kovan säätämisen jälkeen sain ne myös vaihdettua. Ei ole tehty helpoksi orangessa, koko vahvistinosa piti ottaa irti.
Mutta tosiaan, nyt toimii taas täysin eli vika oli pääteputkissa niinkuin täällä arvailtiin, kiitokset vielä neuvojille.
 
In God We Trust
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti