Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tietoa kaivataan "JA instruments" stratokopio (Made in Finland)
1
harpist
04.09.2007 01:53:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaristit tuntevat ehkä paremmin tämän soittopelin merkin historian ja tarjonnankin aikoinaan Suomessa ?
 
Löytyykö siis tietoa "JA instruments" kitaramerkistä. ( Huom. ei siis JAK )
Tehty Suomessa - enemmänkin / kuinka paljon ??
 
Kitara on stratokopio , uumaltaan ja sarviltaan hieman originaalia laihempi ( havaittu pleksiä sov. ) Talla "hard tail" - kielet läpi bodyn - joka on muuten koivua.
Kolme single-coilia asemoitu mikkivalitsimineen originaalin tavoin. Piuhan plugi tulee kuten fenkun bassoissa - ei siis viistoa upotushelaa.
 
Lapa "pieni" fenkun 60-lukulainen - Esp "vintage look" virittimillä. Lavassa ruskealla kursiivilla tyyliteltynä "JA instruments".
 
Kaularauta upotettu takapuolelta - peitelista mahonkia. Kaulan säätö bodyn puolelta. Otelauta ruusupuuta - 22 nauhaa. Uskomattoman tarkka kaikilta kohdin vireen suhteen.
 
Siis mikä "laitos" .. ?
 
" Soittaa tunteella - tarvittaessa vähemmän " ....... soittotaitoa sekin.
flattopguitar
04.09.2007 08:49:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oma veikkaus Jussi Ala-Kuha = JA instruments, josta myöhemmin tuli JAK.
 
rock-kukko
04.09.2007 13:11:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kitara hyvä?
 
harpist
04.09.2007 14:15:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kitara hyvä?
 
Alunperin luinen satula oli korkea "tötsä" , mutta kielten "yliviennit" oli upotettu oikeaoppisesti alas mahdollisimman kevyen soittotatsin saamiseksi. Ihmetyttää vieläkin millä se ylä-E sahaus/upotus oli tehty. Kolme-neljä milliä syvä - mikään nykyisistä tuntemistani viiloista/sahoista/kalvaimista ei saa yhtä kapeaa/ohutta työstöjälkeä. Valitettavasti käsin tehtynä satulan kielten välit eivät olleet osuneet tasan. Vaihdoin kitaraan tästä syystä Graph techin satulan.
 
Pleksi oli toteutettu maalaamalla kirkas aihio väärältä puolelta mustaksi. Pinta näyttää tällöin aina kiilloitetulta ! Hieno oivallus kitaran tekijältä. Luun värisessä kitarassa todella makean näköinen - valitettavasti vaan maali lähti hilseilemaan liukkaasta pinnasta ruuvi- ja mikkireikien kohdilta. Nykyinen pleksi on punainen tortoise - ala. "first Buddy Guy"
 
Mutta - kaula , vire , tatsi , sointi , koivu body , "bone" kuultomaalaus ( ... no mikit ? ) - kitara on teknisesti ja ulkonäöllisesti todella HYVÄ. ( Kampea tietysti joku vannoutunut stratomies haikailisi )
 
" Soittaa tunteella - tarvittaessa vähemmän " ....... soittotaitoa sekin.
Nade
19.03.2015 23:59:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hui. Tähän viestiin tulee varmistus hieman myöhässä. JA Instruments on ollut Ilmajokisen Jorma Aaltosen tuotemerkki. Valmistanut kitaroita tiemmä 80 luvulla. Suuri menestystarina tuotemerkillä oli kuitenkin "vasenkätiset " kitarat. Mestari on vielä hengissä, joten ei kummempaa salapoliisityötä tarvita, että yhteystieto selviää, mikäli tahtoo lisätietoja.
 
harpist
20.03.2015 04:48:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nade: Hui. JA Instruments on ollut Ilmajokisen Jorma Aaltosen tuotemerkki. Mestari on vielä hengissä, joten ei kummempaa salapoliisityötä tarvita, että yhteystieto selviää, mikäli tahtoo lisätietoja.
 
Kiitos - tämä loistava JA Instruments kitara on yhä omistuksessani.
 
Mutta perään pieni aiheeseen liittyvä käänteinen tarina.
 
Tuo samainen tieto JA Instruments = J. Aaltonen saavutti minut aikoinaan ja sen perusteella uskalsin "sokkona" ostaa m.netin torilta stratokopion, jonka lavassa lukisi tekijän nimi J. Aaltonen. (= siis sama tekijä kuin aiemmin omistamallani loistavalla JA Instruments kitaralla)
 
"Myyntipuheena" muistan vielä myyjän maininneen, että kitaranrakentaja olisi tehnyt tämän kyseisen kitaran viimeisenä työnä itselleen.
 
No ... shokki oli kyllä melkoinen kun kitara saapui postitse minulle.
 
Kitaran lapa oli valkoiseksi maalattu - hieman Ibanez Gio mallia myötäilevä - ja siihen on mustalla tussilla (!) kursailtu tekijän nimi - J. Aaltonen
 
Body oli petsattu ruskeaksi. Painosta ja petsin alta kuultavien oksien muodosta päätellen koivua. Contour oli kuin kirveellä veistetty - muilta osin straton mitoissa ....
 
... paitsi kaulatasku - joka oli sekin menty jyrsimään liian syväksi. Kaulan päähän oli pitänyt liimata ylimääräinen puupalikka, jotta intonaatio oli saatu kitaraan istutetun kaulan kanssa edes jollain lailla "sinne päin" .
 
Kaularaudan ja tallan säädöllä ei saanut kieliä 10 mm lähemmäksi otelaudan 12. nauhan kohdalla - mutta viimeistelemättömillä nauhan päillä olisi kyllä suomustanut kalan hetkessä.
 
Hardware kaikilta osin perus k(a)uraa.
 
Kaularaudan upotuksen peittävä puusoiro oli liimauksessa yhteydessä pullahtanut lavan päästä ylös kolostaan - mutta eipä haittaa kun vetää lakkaa päälle - oli ollut tekijän ratkaisu.
 
Pleksin alle en viitsinyt edes katsoa - vaikka olisi ollut helppoa. Kaikkiin pleksin kiinnitysruuvi-kohtiin ei oltu viitsitty edes vaivautua poraamaan reikiä - saati laittaa ruuvit.
 
Työn jälki - verrattuna aiemmin hankkimaani JA Instruments kitaraan - oli suorastaan katastrofaalinen. Yläasteen oppilastöinäkin olen nähnyt huomattavasti paremmin tehtyjä kitaroita - ja nyt piti kyseessä olla sentään oikea kitaranrakentaja.
 
Kyllä ensimmäisellä omistamallani JA Instrument kitaralla ja tällä "J. Aaltonen" tekeleellä on eroa kuin yöllä ja päivällä. Jälkimmäisen kohdalla ei voi puhua edes soittimesta .... mikähän lie käyttötarkoitus ?
 
Oletetulta rakentajalta en kehtaa tiedustella - mistä "inspiraatio" moisen lopputuloksen vääntämiseen - ja lapaan vielä "komeilemaan" kaiken tämän jälkeen tekijän nimi. Tällaista tekelettä ei missään nimessä olisi saanut milloinkaan päästää "maailmalle" - jos olisi ollut vähääkään ylpeä tekemisistään.
 
Toisaalta, olisi erittäin mielenkiintoista saada varmistus - onko kyseessä todella JA Instrumentsin (Jorma Aaltonen) tekemä "kitara" aka. tunnustaako hän tuon
"J. Aaltonen" oman pajan tuotokseksi.
 
Onneksi minulla on verrokki-kitara, jonka perusteella uskallan väittää, että kyllä tämä JA Instruments - kitaraksi nimetty "strato" on ainakin laadukas tuotos.
 
Varaston nurkassa joka tapauksessa seisoa tönöttää tämä surkuhupaisa "J. Aaltonen" - on sitä tehnyt ostopäivästään lähtien. Kenellekään en tuota soittimena voi mennä kauppaamaan - en edes "lyömä" - sellaisena.
 
" Soittaa tunteella - tarvittaessa vähemmän " ....... soittotaitoa sekin.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti