Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikit hurisee
1
Ape Escape88
27.08.2007 11:36:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitarana toimii Tokain ALS-48 vakiomikkeineen ja BluesJunnua luukutan. Kun nakkaan särön päälle ( Trex Mudhoney), alkaa meleko helvetillinen ulina jo pienemmilläkin gaineilla. Nyt sitten ajattelin että josko heittäs nuot tehdasmikit tuosta mäkeen ja pistäis jotkut rouheat rokkimikit tilalle. Eli saundillisesti miellyttää semmonen middlekäs säröillä ja puhtaat saa olla kirkaita. Millä toteutuksella pääsisin lähimmäs tavoitettani? Nämä kitaramikkiasiat on aivan uusia meikälle notta auttakaa miestä mäessä!
 
- Make -
 
Simo78
27.08.2007 11:44:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitetaan tähän vakio vastaus=) duncanin jb tallaan ja kaulaan 59(tai jazz)! Muitakin vaihtoehtoja on sitten pilvinpimein. Mulla on toiminut, paitsi tosta jazzista ei tietoa, mutta aika moni sitä on suositellut.
 
Arabian Lauri
27.08.2007 11:54:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu ainakin tuossa ALS-48:ssa kun on leppärunko, niin tuo jb on mun kokemuksen mukaan todella kirkkaan puolella, mutta jazz on kaulassa just hyvä.
 
Kato tallaan joku muu, vaikka viisysi tms. vintagempi. Riippu tietty mitä haet, sellanen Dave Mustaine -soundihan siitä tulee kun JB:n laittaa leppärunkoon.
 
Ja Dave-setähän on hyvin, hyvin, hyvin vihainen... ;?)
 
"Some people are like Slinkies... not really good for anything, but you still can't help but smile when you see one tumble down the stairs."
Stone
19.03.2012 12:05:58 (muokattu 19.03.2012 12:27:03)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nosto!
 
Ape Escape88: Kitarana toimii Tokain ALS-48 vakiomikkeineen ja BluesJunnua luukutan. Kun nakkaan särön päälle ( Trex Mudhoney), alkaa meleko helvetillinen ulina jo pienemmilläkin gaineilla.
 
Sama setup (paitsi kitaroina strato ja tele) ja sama ongelma mudhoney 'boost' toiminto päällä gainit klo 12---> ja junnusta pieni ruttu alla. Junnusta maximaaliset headroomit ja mudhoneyn kierto jo paremmin kurissa. En tiedä, mutta veikkaanpa tuon kiertämisen olevan "ominaisuus" mudhoneyssa 'boost' toiminto päällä, jos vahvari myös säröllä?? Ne mudhoneyn demot youtubessa taitaa olla soitettu enempi melko puhdas-soundisilla vahvareilla, niin ei tule sitä kiertoa? Kommentteja, tietoa?
 
Se on kylläkin todettava, että ko. pedaali puhdistuu/säröytyy (fuzzista kevyeen overdriveen ja kaikki välivariaatiot) asiallisesti ilman soundin "tummumista" kitaran volumella, vaikkei kitarassani ole minkäänmoista 'treble bleed' modia.
Täytyy testata vielä mudhoney ensi kerralla vahvari max. headroomilla, että pääseekö kuinka käyttökelpoiseen puhtaaseen ilman modeja?
 
"If You Want The Last Laugh.....Join The Rolling Stones." -Keith Richards
LaMotta
19.03.2012 20:00:19 (muokattu 19.03.2012 21:50:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...vanha ketju..........ei mittäää..............ei yhtikäs mittäää
 
"Hyvä ja halpa? Osta molemmat!"
Stone
07.04.2012 15:34:56 (muokattu 07.04.2012 20:40:43)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No nyt on testailtu mudhoneyta 'niin maan perusteellisesti' omilla kitaroilla (fender 72' telecaster custom ri + strato 60's classic player) kuin basistimme J&D stratolla (wilkinsonin mikit).
 
Vahvistin täysin puhtaalla ja vahvistin kiertää mudhoneyn (boost mode) kanssa jo pelkästään ilman kieliin koskemista molemmilla em. fendereillä, mutta J&D kuullostaa olevan immuuni kierrolle.
Stratossa fender custom shop 69' mikit ja telen tallassa duncan vintage lead '54 STL-1 ja kaulassa tehtaan 'widerange' humppari. Kiertää....kiertää...
 
Monta säröpurkkia on tullut ja mennyt, mutta ei ole kiertoa niillä aiheutunut ellei useampi särö yhtaikaa päällä. Mikäs tässä oikein maksaa?
Voiko kitaroille tehdä jotain (mikkejä en ole ajatellut vaihtaa)? Maksaahan toi kitaroiden huolattaminenkin, että purkkiko ei yhteensopiva suhteessa muihin kamiksiin?
Kommentteja?
 
"If You Want The Last Laugh.....Join The Rolling Stones." -Keith Richards
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti