Muusikoiden.net
22.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Putkicombo blues/jazz/rock -käyttöön
1 2 3 4 5
kimurantti1
11.06.2007 20:47:46 (muokattu 11.06.2007 20:58:37)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heipä hei,
 
Olen hommaamassa putkicomboa blues/jazz/rock -käyttöön. Olen ollut melko varmasti ostamassa HuugoKettusen Edition Tubea, kun parin musakauppatestin perusteella pidin siitä, ja käytettynä se olisi varsin huokeakin. Nyt olen kuitenkin tullut ajatuksiin, että pitäisi kartoittaa vähän enemmän vaihtoehtoja, kamojenvaihtorulianssista kun en liiemmin pidä. Mitäkö haluan? Dumble Overdrive Specialin. Siihen ei kuitenkaan ole varaa, joten täytynee tehdä kompromissi...
 
- Riittävästi tehoa bändikäyttöön (vähintään 20 wattia, ei missään nimessä mitään 100 watin hevimörssäriä).
- 1x12 combo
- Kaksi kanavaa, joista säröisemmällä pitäisi pystyä rokkiakin soittamaan. Yksikanavainenkin vahvistin voisi riittää, voin ottaa säröä pedaalista.
- Efektilooppi, jos säröt otetaan vahvistimesta.
- Hinta käytettynä korkeintaan 800e. Tästä on mahdollista vähän vielä joustaa jos "se" vahvistin löytyy, mutta kokeillaan nyt ensin tällä budjetilla.
 
Edition Tube on siis testattu ihan toimivaksi vahvistimeksi. Peaveyn Classic 30:llä olen soittanut liian monta kertaa, ja joka kerralla kiristellyt hampaita -> ei hyvä. Fenderin Deluxe Reverbillä muutamaan kertaan soitellut, ja hyväksi todennut. Teho vaan vähän mietityttää. VHT Pittbull Super 30 olisi torilla, ja muutaman klipin perusteella hyvä soundinen peli. Musamaailmassa näitä pääsee kaiketi kokeilemaan. Peaveyn Valve King oli liian tumma, ja puhdas kanava kovin keskinkertainen. Englin Classic Tubea olen joskus kokeillut, mutta siitä on niin hämärät muistot, että pitäisi kokeilla uusiksi. Missäköhän näitä pääsee Helsingissä testaamaan?
 
Soundi ei missään nimessä saa olla mitenkään tuhnu. Attackia saisi olla, mutta Screamermaisesta kireydestä en pidä. Tuleeko muita vaihtoehtoja mieleen?
 
Hyvää musiikkia? Käy vaikka tuolla: http://www.piecemakerband.com :-)
Thule
11.06.2007 21:01:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuleeko muita vaihtoehtoja tulee mieleen?
 
Onko yksi Laney per talous tarpeeksi? :) LC30-II tai vaikkapa 50 wattinen isoveli kenties? Eipä ole hinnalla liiaksi pilattuja ja ominaisuudet ainakin paperilla näyttävät hyviltä.
 
"Astronomy makes Stairway To Heaven sound like the theme to Gilligan's Island."
Chaanim
11.06.2007 22:07:28 (muokattu 11.06.2007 22:18:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko yksi Laney per talous tarpeeksi? :) LC30-II tai vaikkapa 50 wattinen isoveli kenties? Eipä ole hinnalla liiaksi pilattuja ja ominaisuudet ainakin paperilla näyttävät hyviltä.
 
Itse hankin pari viikkoa sitten Laney VC-30:n kakkosvahvistimeksi. Melko huokea tuokin oli käytettynä. Montaa tuntia en ole ehtinyt vielä soittaa, mutta hyvältä vaikuttaa. Kannattaa siis testata. Tosin VH100R kyllä tuntuu voittavan tuon ihan missä tyylilajissa tahansa...
 
E: Tosin ei taida olla kimurantille se oikea vaihtoehto tämä. Polkimella saa vaihdettua gainia, vaikkei tuo kai kaksikanavainen oikeasti olekaan. Säröt riittävät kuumien mikkien kanssa rokkiin, muttei kyllä mihinkään metalliin. Itse kokeilin MXR:n EQ-pedaalilla tuota boostailla ja hyvin toimi. Ja tiukkuudessa tämä on kyllä kaukana Screameristä :) Ehkä kuitenkin kannattaa kokeilla, mikäli Levytukkuun eksyt tuota LC:tä kokeilemaan.
 
kimurantti1
11.06.2007 22:22:44 (muokattu 11.06.2007 22:34:43)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosin VH100R kyllä tuntuu voittavan tuon ihan missä tyylilajissa tahansa...
 
Hmm, musta "se juttu" VH100R:ssä on nimenomaan sen mahtava hard rock -särö. Sillä klaaraa ihan mallikkaasti suurimman osan tyyleistä, mutta puhtaille ja pikkusäröille bluesjazz-käyttöön on musta parempiakin vahvistimia.
 
Niin ja nyt kun olen surffaillut, niin kyllähän näitä vaihtoehtoja löytyy. Levytukussa ainakin ne Laneyt sekä Craten V3112T. Sitten näitä pitäisi jossain päästä kokeilemaan: Engl Classic Combo, Hughes & Kettner Statesman Dual & Quad, Koch Studiotone, Vox AC30CC1. Onkohan Suomessa vielä yhtäkään Statesmania? Thomannilla ilmoitetaan viikon tilausaika, mutta sieltä en lähde tilaamaan.
 
E: Minkään sortin metallia ei tarvitse tällä vahvistimella soittaa. Nyt haetaan ennemmin jotain akselilta Ford/Carlton/Montgomery/Henderson jne. Korkeintaan jotain 80-luvun rokkia.
 
Teen toki testireissun Helsinkiin, jahka tiedän mitä kaikkea aion testata. Ihan ummikkona en täältä Tampereelta viitsi Helsinkiin lähteä pyörimään.
 
Hyvää musiikkia? Käy vaikka tuolla: http://www.piecemakerband.com :-)
Pasi 95
11.06.2007 22:47:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämähän kuulostaa siltä, että tarvitset Fenderin Blues Deluxen. Uutta hankittaessa budjettiin täytyy kuitenkin lisätä uudet putket. Puhtaalta puolelta irtoaa kaikki tarpeelliset saundit. Särökanavaa ei tarvitse koskaan. Rokkiin sopii eteen esim. ts808 tai Xotic AC. Vahvistin ei todellakaan ole "tuhnu" ja attackiakin löytyy. Kokeile!
 
"Old Time Rock `n` Roll" --> ja keikkaa pukkaa!
Kiinankeisari
11.06.2007 23:09:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäkö haluan? Dumble Overdrive Specialin. Siihen ei kuitenkaan ole varaa, joten täytynee tehdä kompromissi...
 
jossain jenkkifoorumilla puhuivat, että fenderin supersonicin särökanava muistuttais paljon sitä Fuchin dumble-kloonia, testaa ihmeessä. boogiemaiseksi sitä on kans kuvailtu, täytyykin huomenna testata jos oulusta tuota konetta löytyy. pistän jotain juttua jos saan sen näppeihini.
 
"soita silleen makeesti" -Albert Järvinen
Chaanim
11.06.2007 23:13:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm, musta "se juttu" VH100R:ssä on nimenomaan sen mahtava hard rock -särö.
 
Mjuu, aiemminkin tullut ilmi, että hieman poikkeavat meidän saundimieltymykset. VH100R:ssä puhtaat ovat tosi kirkkaat. VC:ssä on hieman tummempi saundi, joten sopii varmaan jonkun mielestä paremmin bluesiin :) En tosin ole vielä päässyt testaamaan saman kaapin kanssa, joten paha sanoa, miten paljon elementillä on tuohon vaikutusta. VC:ssähän on jokin halpa celestion vakiona.
 
kimurantti1
11.06.2007 23:18:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mjuu, aiemminkin tullut ilmi, että hieman poikkeavat meidän saundimieltymykset.
 
Ja silti molemmat omistamme VH100R:n + V30:llä ladatun 2x12-kaapin. :-D
 
Hyvää musiikkia? Käy vaikka tuolla: http://www.piecemakerband.com :-)
Numb
12.06.2007 09:03:49 (muokattu 12.06.2007 09:20:17)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ashdown Peacemakerin jos jostakin löydät, niin se istuu tuollaiseen menoon mahtavasti. Puhdas kanava on mahdottoman hieno siinä, ja sen saa todella tyylikkäälle rosolle. Särökanava ei ole aivan yhtä hyvä, mutta kelpo sekin. Puhdas puoli, ja siihen purnukkaa, niin hyvä tulee!
 
edit: Jaha, katsoinpa torille, ja siellähän se: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=170403
 
Nuo ovat liikkuneet n. 500€ hinnoissa.
 
Myyjä nyt aavistuksen hypettää tuossa Orange -asiassa, aika eri tyylin kone on kuitenkin kyseessä :)
 
edit2: Jonkin verran laittoa on tuossa. Jos liikkeessä laitattaa, niin töiden hinta asettunee vajaaseen sataan euroon. Siihen sitten putkien hinta päälle.
 
Gattubi ö skugi, bing bong bang -Remu Aaltonen
Country Larry
12.06.2007 09:30:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heitän peliin vielä Craten Vintage sarjan. Itselläni on V3112 combo jonka totesin itse parhaaksi vaihtoehdoksi tässä sarjassa(n.30 wattia, 2 kanavaa). Soundatassa pääsee kokeilemaan eikä hinnat päätä huimaa. Huippuhienot puhtaat ja särökanavasta maukas kevytroso jota on hyvä buustailla lempparifuzzilla. Hyvä viimeistely ja osat tuntuvat jykeviltä ja hyvin kasatuilta.
 
Kengät joihin mahdun, ovat mulle liian pienet.
kimurantti1
12.06.2007 18:03:16 (muokattu 12.06.2007 18:14:16)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kävin tänään Tampereella kokeilemassa vahvistimia. Testattua tuli Mesan F-30 Combo, Lone Star Special 1x12 Combo, Peaveyn Valve King sekä Fenderin Blues Junior. Kaikkia muita olinkin aikaisemmin kokeillut, paitsi Blues Junioria. Tässä jotain ajatuksia äskeiseltä reissulta.
 
Mesa/Boogie F-30 1x12 Combo: Älyttömän hyvä puhdas kanava, ihan niin kuin viime kerrallakin. Särökanava taas ei comboversiossa ollut niin mieleen. Todella kompressoitu soundi, jolla kyllä vetää leadit hyvin, mutta avosoinnut pikkurosolla meni täysin tukkoon. EQ-säädöillä ei ollut paljoakaan vaikutusta särökanavaan. Tässä on se yksi sliipattu jenkkilead, mutta se ei ole nyt aivan se, mitä haen. Ihme juttu, mutta nuppiversio 2x12-kaapin läpi kuulostaa paljon paremmalta.
 
Mesa/Boogie Lone Star Special 1x12 Combo: Aikaisemman koeajon perusteella odotukset olivat korkealla, enkä pettynyt tälläkään kertaa. Puhdas soundi oli jälleen kerran taivaallinen, ja särökanava toimi huomattavasti paremmin kuin F-30:ssä. EQ-potikoilla pystyi vaikuttamaan soundiin todella paljon. Gainilla ja master volumeilla pystyi muuttamaan soundin luonnetta, ja tällä kanavakohtaisten tehosäätöjen (5/15/30w) kanssa sai muokattua soundia vaikka mihin suuntaan. Särökanavalla 5 watin teholuokassa olisi voinut hymyssä suin leikkiä Robben Fordia vaikka kuinka pitkään. Toki tämäkin oli niin Mesaa kuin olla vaan voi. Tumma sliipattu jenkkisoundi, toteutus kuitenkin paljon parempi kuin F-30:ssä. Kaiku oli myös lämpimän ja luonnollisen kuuloinen. Vaikka sainkin aivan naurettavan hyvän tarjouksen, valitettavasti hinta on niin kipurajalla, että tähän tuskin päädyn.
 
Peavey Valve King 1x12 Combo: Puhdas kanava kuulosti paremmalta kuin muistin pienellä volumella, mutta mitä enemmän volumea ruuvasi ylös, sitä enemmän keskialue korostui ja heleys lähti. Ehkä vähän kohtuuton vertailu, mutta äskeisiin Mesoihin verrattuna, tämä on todella keskinkertainen. Särökanava oli aika hyvä, mutta yleisfiilis vahvistimesta toisellakin testikerralla - keskinkertainen.
 
Fender Blues Junior: Tämä yllätti positiivisesti. EQ-säädöt klo 12:sta soundi oli juuri kohdallaan. Etuastesäröä tästä ei lähde, mutta siihen tarkoitukseen löytyy kyllä säröpedaaleja. Haluan kuitenkin aivan puhdasta soundia bändivolumella, ja siihen 15 wattia oli aivan liian vähän. Volume puolessa välissä oli puhtaasta soundista enää turha unelmoida.
 
Yhteenveto: Mikään em. vahvistimista ei taida olla ratkaisu ongelmaani. Lone Star kyllä muuten, mutta hinta on liian kallis. Fenderin vahvistimiin pitänee tutustua paremmin, niin hyvä maku jäi tuosta Blues Juniorista. Todennäköisesti Deluxe Reverbin 22 wattiakin on bändikäytössä aivan puhdasta soundia ajatellen liian vähän. Ehkäpä ylempänä mainittu Blues Deluxe, tai Twin Reverb?
 
Hyvää musiikkia? Käy vaikka tuolla: http://www.piecemakerband.com :-)
opaa
13.06.2007 15:06:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkäpä ylempänä mainittu Blues Deluxe, tai Twin Reverb
 
Mä hommasin just itelleni 70-luvun Twin Reverb Silverfacen ja sillä taittuu kyllä kaikki jazzista bluesiin ja rokkiin. Pedaaleita tuo vahvistin kohtelee todella hyvin ja pedaalista mä ite ainaki rokkisärön löydän. Hyvin toimii! Tehoa löytyy ja puhtaan cleanin saa todella kovilla volyymeillä vielä ulos, mutta toisin kuin monet muut putkilaitteet, tätä voi soittaa myös hiljaa. Ite ainakin yllätyin miten hyvät soundit lähtee makuuhuonevolyymillakin. Ainoa miinus on että tätä on raskas roudata.
 
Blues Deluxea en ole edes päässyt kokeilemaan joten sitä suosittelen kokeilemaan myös. Vaan et sä Twin Reverbillä kyllä metsään mene.
 
LaXu
13.06.2007 16:11:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse en ENGL Classic combosta juuri välittänyt. Mielestäni se oli kovin mitäänsanomaton niin puhtailla kuin säröilläkin.
 
Laneylta on tullut tuo uusi LV sarja, jotka ainakin näyttävät komeilta mitä nyt Levytukussa vilkuilin. En vaivautunut testaamaan kuitenkaan. Onko joku tyypannut näitä?
Umas
13.06.2007 16:19:40 (muokattu 13.06.2007 16:22:04)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse en ENGL Classic combosta juuri välittänyt. Mielestäni se oli kovin mitäänsanomaton niin puhtailla kuin säröilläkin.
 
Laneylta on tullut tuo uusi LV sarja, jotka ainakin näyttävät komeilta mitä nyt Levytukussa vilkuilin. En vaivautunut testaamaan kuitenkaan. Onko joku tyypannut näitä?

 
Eiköös nuo ole ihan trankkuvehkesiä vaan?
edit. ...onkin hybridi vehkeitä, korvaavat TF-sarjan.
http://www.laney.co.uk/show_type.php?tid=12
 
Ihmisen ja eläinten ero on siinä, että kun siat ovat lihoneet tarpeeksi, ne syödään. Arvid 6v.
kimurantti1
13.06.2007 18:08:33 (muokattu 13.06.2007 18:11:55)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LV:t on trankkuja juu. Tarkoittikohan Laxu niitä Laneyn usia Lionheart-vahvareita? Ne ovat putkipelejä. Tosin comboversio on 5 wattinen ja nuppi 20 wattinen.
 
Harmi, kun vähän aikaa sitten oli Kitarapajalla vielä pari (oliko kolmekin) Silverface Twiniä. Nyt ei ole enää yhtäkään. Joko Silverface tai '65 Reissue käytettynä. Joku aika sitten oli näistä vanhoista Fenkuista ketjukin. Reissue on kuulemma todella paljon alkuperäisen Blackfacen kuuloinen. Jos Twin Reverb on millään tavalla sukua Deluxe Reverbille ja Blues Juniorille, niin se on ihan vahva ehdokas.
 
E: Eikun perhana. Oonhan mä sellaista '65 Reissue Twiniä kerran päässyt kokeilemaan. Tosin se oli niin pikainen kokeilu ja siitä on aikaa, joten en muista siitä paljoakaan.
 
Hyvää musiikkia? Käy vaikka tuolla: http://www.piecemakerband.com :-)
Kuha
13.06.2007 18:18:26
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Harmi, kun vähän aikaa sitten oli Kitarapajalla vielä pari (oliko kolmekin) Silverface Twiniä.
 
Tuosta lähtee pitkälti Twinin soundit, hyviä pelejä kaikin puolin:
http://www.kitarapaja.com/pics/ampfpro801.jpg
 
kimurantti1
13.06.2007 18:33:35 (muokattu 13.06.2007 18:36:58)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuosta lähtee pitkälti Twinin soundit, hyviä pelejä kaikin puolin:
http://www.kitarapaja.com/pics/ampfpro801.jpg

 
Pitää varmaan käydä kokeilemassa, kun Helsinkiin lähden. Katselin täältä (http://www.ampwares.com/ffg/) speksejä, ja vaikutti ihan lupaavalta. 70 wattia ja 26 kiloa (Silverface Pro Reverb) kuulostaisi myös vähän fiksummalta kuin 135 wattia ja 31 kiloa (Silverface Twin Reverb). Hinta (1250e) vaan vaikuttaa aika kovalta, vai mihin hintaan noita käytettynä liikkuu?
 
Hyvää musiikkia? Käy vaikka tuolla: http://www.piecemakerband.com :-)
Kuha
13.06.2007 19:30:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitää varmaan käydä kokeilemassa, kun Helsinkiin lähden. Katselin täältä (http://www.ampwares.com/ffg/) speksejä, ja vaikutti ihan lupaavalta. 70 wattia ja 26 kiloa (Silverface Pro Reverb) kuulostaisi myös vähän fiksummalta kuin 135 wattia ja 31 kiloa (Silverface Twin Reverb). Hinta (1250e) vaan vaikuttaa aika kovalta, vai mihin hintaan noita käytettynä liikkuu?
 
Tiedä vaikka tuo olisi mun vanha Pro, jonka joskus pajalle tyhmyyksissäni myin. 1000,- olisi varmaan passeli hinta tuolle.
 
Artist
13.06.2007 21:54:07 (muokattu 13.06.2007 21:55:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


- Riittävästi tehoa bändikäyttöön (vähintään 20 wattia, ei missään nimessä mitään 100 watin hevimörssäriä).
- 1x12 combo
- Kaksi kanavaa, joista säröisemmällä pitäisi pystyä rokkiakin soittamaan. Yksikanavainenkin vahvistin voisi riittää, voin ottaa säröä pedaalista.
- Efektilooppi, jos säröt otetaan vahvistimesta.
- Hinta käytettynä korkeintaan 800e. Tästä on mahdollista vähän vielä joustaa jos "se" vahvistin löytyy, mutta kokeillaan nyt ensin tällä budjetilla.
 
VHT Pittbull Super 30 olisi torilla, ja muutaman klipin perusteella hyvä soundinen peli. Musamaailmassa näitä pääsee kaiketi kokeilemaan.

 
VHT on hyvä laite, cleanit ja säröt oikein mainiot . Kevytkin vielä. Myös ihan asiallista ja jämäkkää tekoa. Musamaailmassa en ole Super Thirtyä nyt nähnyt, johtunee ehkä siitä, että se on ns. "limited edition" -vahvistin. Osviittaa saattaa antaa, jos testaat 45-mallia (pitäisi Musamaailmassa olla) siten, että se on Class A-modella (jolloin se antaa ulos 30W).
 
"I wish life could be Swedish magazines."
Kiinankeisari
14.06.2007 00:09:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

testailin supersonic-comboa tiistaina, erittäin hyvä puhdas bassman-modessa, vibrolux tosi ohut mutta kyllä sitäkin käyttää johonkin. särö perusosastoa, hyvä dynamiikka ja käyttökelpoinen gain-alue, muttein mikään maatajärisyttävä saundi. hyvä perusputkivahvistin.
 
"soita silleen makeesti" -Albert Järvinen
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti