Muusikoiden.net
20.09.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Jelppikerho goes Kitarakamat uudelleen
1 2 3 4 547 48 49 50 51
tarzan
02.12.2006 22:02:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ketjun idea on simppeli. Aina kun mielesi tekee kysyä kysymystä, joka ei mielestäsi välttämättä vaadi omaa ketjuaan, kuten "Mistä saa Ibanezin pedaaleja Helsingissä", "Saanko Mesan 2Ninety powerampin sillattua" tai "Missä Triaxiksen versiossa oli Rectifierin etuaste" kannattaa se postata tänne. Näin saat kysymykseesi asiallisen vastauksen, etkä viä turhaa palstatilaa muutenkin tältä niin kovin ruuhkaiselta ja täydeltä palstalta.
 
olkaa hyvä ja jatkakaa
 
Helvetin hyvä paimen
mettän peikko
03.02.2016 17:12:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vottonen: Oiskohan siitä se kuusiokoloruuvi löysällä, mikä pitää sitä kampipesää paikoillaan, löytyy sieltä 'jousipoterosta' tallablokin vierestä. Olikohan ny mahollisimman vaekeesti selitetty :D
 
Sehän siellä oli löysällä. kiitokset vastauksista
 
Shredator
03.02.2016 21:09:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kojones: Sopiiko tiedustella minkä vuotinen marsu oli kyseessä? Mulla oli nimittäin yks 90-lukuinen, jossa tuumakokoisia osia.
 
Ihan tuo 1987x 2000-luvulta.
 
"If everyone is thinking alike, then somebody isn't thinking." Tilutusta: https://www.youtube.com/watch?v=cvKpIDCJw1o
rosberg
03.02.2016 22:32:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fender Pawnshop '51:n hard tail -talla ei oikein pelitä. Kitara muuten tuntuu hyvälle, mutta jotenkin olen saanut päähäni, että se ei vaan ole napakka.
 
Tuleeko kenellekään mieleen vaihtoehtoista tallaratkaisua tahi kannattaisiko vaihtaa vain tallapalat täysteräksisiin noiden kromisten tilalle.
 
Noin yleisesti sanoisin, että straton hardtail-vaihtareita on yllättävän vähän.
 
http://cheepthrillguitar.blogspot.fi/
73nd3r
04.02.2016 10:22:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan tuo kuitenkin läpibodyn talla, joten *pitäisi* pelata kunnolla - voi olla vaan henkimaailman hommia tuo napakattomuus.
 
Jos siihen korjausta etsii, niin ihan ekaks vois kokeilla mitä kaulakulman muutos tekee (shimmi kaulataskuun -> jyrkempi kielikulma yli tallapalojen -> enemmän downforcea), on ilmainen ja fully reversable. Seuraavaksi ne tallapalat vaihtoon.
 
Ja kyllä noita hardtail-talloja sentään muutama löytyy, jos ei auta muu kuin koko plätyn vaihto. Fenderin omat (AmStd ja AVRI, Import, CustomTelekin), Gotoh, Callaham, Hipshot...
 
Ja ihan sivumennen, osanumerot taas Fenderillä mitä sattuu; kytkykaaviossa 'BRIDGE BN005 PAWN SHOP #0092270000' mutta varaosasivulla '6-Saddle Hardtail Classic/Standard Series Bridge Assembly #0060068000'.
 
rosberg
05.02.2016 08:27:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

73nd3r: Ja ihan sivumennen, osanumerot taas Fenderillä mitä sattuu; kytkykaaviossa 'BRIDGE BN005 PAWN SHOP #0092270000' mutta varaosasivulla '6-Saddle Hardtail Classic/Standard Series Bridge Assembly #0060068000'.
 
Näissä Pawn Shopeissa puut on varmasti ok, mutta kaikki muu on burmalaista joulutinaa. Mikit on kiinaversioita alkuperäisistä jne. Keraaminen texas special jne.
Mietin myös bigsbyn laittamista. Se voisi tehdä ihan nannaa. Nyt vähän sellainen "ihan kiva". Ja mullahan on siis sekä '51 että '72. Molemmissa sama suttuinen kiinatalla.
 
http://cheepthrillguitar.blogspot.fi/
73nd3r
05.02.2016 09:24:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rosberg: Mietin myös bigsbyn laittamista. Se voisi tehdä ihan nannaa.
Jos modaustauti pahasti iskee, niin Duesenberg Les Trem II + joku T-O-M tyypin talla vois olla pohdittava optio.
Ja onhan Duesenbergillä B-tyypin vibrakin, alle originaaliBigsbyn hintojen.
 
JohnJ
08.02.2016 11:57:24 (muokattu 08.02.2016 12:04:27)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistä mahtaisi löytyä kohtuuhintaan tätä vastaava muuntaja? Eli ulostulo pitäisi olla 12 VAC, virtaa vähintään 200 mA (200 riittää vaikka tuossa kyseisessä on 300 mA):
http://g-l-online-store.myshopify.c … s/products/power-supply-12v-adapter
 
Tuolta linkkaamastani kaupasta on postikulut tänne 25 $ (itse muuntaja 14$), joten vaihtoehtoja kaivattaisi. Lisäksi EU-malli on loppu joten pitäisi tyytyä UK-malliin ja pistokeadapteriin.
 
EDIT: tässä lienee yksi vaihtoehto, http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=12932 mutta postikuluja tulee siihenkin 7,50 €. Löytyisiköhän pääkaupunkiseudulta vastaavaa?
 
Metal meets the bone!
M.A.C.H.O. #13 - JUU HÄV PIIN IREISD!!!1
rosberg
08.02.2016 12:52:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

73nd3r: Jos modaustauti pahasti iskee, niin Duesenberg Les Trem II + joku T-O-M tyypin talla vois olla pohdittava optio.
Ja onhan Duesenbergillä B-tyypin vibrakin, alle originaaliBigsbyn hintojen.

 
Joo. Nyt päädyin ebayhyn ja kahteen eri tutkintalinjaan. Tilasin teräksiset tallapalat ja myös fenderin oman vintage hardtailin. Tuo pawnshopin oma talla on jotain mystistä leimatonta kiinapaskaa. Puut on huiput, mutta muuten ihan sekundaa.
 
http://cheepthrillguitar.blogspot.fi/
OssiTheGlorious
08.02.2016 18:00:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitarassa on ilmennyt tollanen pieni "ominaisuus" että kun mikkivalitsin on rhythmissä ja siitä säätää volyymit nollaan niin silti vahvistimesta kuuluu heikkoa ääntä aina välillä. Mistähän mahtaa johtua?
 
fields
09.02.2016 14:32:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marsun 1987X nupin fx looppiin tekisi mieli saada hieman delaytä ja reverbiä, ehkä jotain muutakin tarpeen mukaan. Ajatus on ollut räkkimallisessa laitteessa, ettei tarvisi vetää välipiuhoja maahan saakka. Tosiaan vahvarissa ei ole vaihdettavia kanavia joten mitään massiivista nappihässäkkää en haluakkaan riesakseni.
 
Vanhaa midiverb 3sta pääsen testaamaan parin päivän päästä, ja muina vaihtoehtoina olen miettinyt esim Lexiconin MX200 mallia.
Onko kellään mnetin raadin jäsenellä ollut vastaavia, tekeekö niillä #¤%kaan tässä käytössä? Vai olisiko esim G-major parempi? Vai unohdanko nuo mulinexit ja hommaan vain delayspedun? Kommentteja?
 
Tosiaan lattialle haluan maksimissaan napin mistä saisi vaihtaneen leadin ajaksi vähän pidemmän delayn. Tai jotain buustia/equa sooloon.
 
Shredator
09.02.2016 14:37:58
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fields: Marsun 1987X nupin fx looppiin tekisi mieli saada hieman delaytä ja reverbiä, ehkä jotain muutakin tarpeen mukaan. Ajatus on ollut räkkimallisessa laitteessa, ettei tarvisi vetää välipiuhoja maahan saakka. Tosiaan vahvarissa ei ole vaihdettavia kanavia joten mitään massiivista nappihässäkkää en haluakkaan riesakseni.
 
Tuota noin, en tiedä onko tässä kyse vain omasta laitteestani vai mistä, mutta yleensä ottaen loopin laittaminen non master volume-nuppeihin on aika huono ratkaisu, sillä ne ottavat sen särön päätteestä. Näin ollen, loopin päällä pitäminen tiputtaa signaalitasoja ja vaikuttaa koko soundiin ja myös siihen säröytymiseen. En ole saanut 1987x:n loopissa toimimaan yhtään laitetta oikein, en räkkivehkeitä, enkä yksittäisiä pedaaleita.
 
"If everyone is thinking alike, then somebody isn't thinking." Tilutusta: https://www.youtube.com/watch?v=cvKpIDCJw1o
fields
09.02.2016 14:52:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Shredator: Tuota noin, en tiedä onko tässä kyse vain omasta laitteestani vai mistä, mutta yleensä ottaen loopin laittaminen non master volume-nuppeihin on aika huono ratkaisu, sillä ne ottavat sen särön päätteestä. Näin ollen, loopin päällä pitäminen tiputtaa signaalitasoja ja vaikuttaa koko soundiin ja myös siihen säröytymiseen. En ole saanut 1987x:n loopissa toimimaan yhtään laitetta oikein, en räkkivehkeitä, enkä yksittäisiä pedaaleita.
 
oletko saanut jotain delaytä toimimaan edessä?
 
Juzpe
09.02.2016 14:56:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fields: oletko saanut jotain delaytä toimimaan edessä?
 
Mulla on dilsat aina olleet säröllä olevan nupin edessä ja vaatii kyllä sen, että pitää säätää dilsan level/mix ihan eri lailla, mutta kyllä sen toimimaan saa. Asiaan auttaa sen dilsan Mix-potikan skaalaus siten, että potikan alkupäässä on enemmän säätövaraa niille pienemmille asetuksille. Mulla on yksi ihan tähän tarkoitukseen varta vasten tehty dilsa, joka toimii hyvin. Myös modernit digivehkeet (DD500, Timeline, TimeFactor... younameit) joissa saa mix-asetuksen tallennettua presettiin toimivat tässä hommassa kivasti.
 
Töissä "Tuu ihmeessä munanmittauskilpailuihin illalla. Kaks sarjaa, pisin ja lyhin." - Pulkkinen
Shredator
09.02.2016 15:07:55
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fields: oletko saanut jotain delaytä toimimaan edessä?
 
Juu, kuten Juzpe tuossa sanoi, niin mix-potikan säätö on tärkeässä roolissa. Mulla on nupin edessä sekä Catalinbreadin Belle Epoch (toimii mainiosti ja on erittäin kaunis delay) ja sitten Mooerin Echolizer (hyvä sekin). Olen tehnyt myös kokeiluja laittamalla räkkidelayta eteen. Ihan ok, mutta soundi on tietenkin hieman erilainen, vaikka olisi ns. unity gain. Voithan sitä looppihommaa kokeilla esim siten, että laitat jonkun clean/signaaliboosterin sinne looppiin delayn kaveriksi ja katsoa pitääkö se signaalin yhtä vahvana.
 
Valitettavasti tämä oli itsellekin yllätys, että loopit eivät toimi NMV-vahvaimien kanssa juuri tämän päätesärön takia. Olisi pitänyt tutkia tarkemmin, keskustelupalstoilla tuosta on ollut paljonkin juttua.
 
"If everyone is thinking alike, then somebody isn't thinking." Tilutusta: https://www.youtube.com/watch?v=cvKpIDCJw1o
fields
09.02.2016 15:38:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Shredator: Valitettavasti tämä oli itsellekin yllätys, että loopit eivät toimi NMV-vahvaimien kanssa juuri tämän päätesärön takia. Olisi pitänyt tutkia tarkemmin, keskustelupalstoilla tuosta on ollut paljonkin juttua.
 
Jaahas, sitten meni kokeilulinjalle... Delay suosituksia mielellään otetaan vastaan lisääkin. Joutuu kuitenkin ostamaan pääasiassa mitä haluaa kokeilla.
 
Onko tuossa 1987X fx-loopissa sama ongelma vaikka särö tulisi pedaalista?
 
Hieman ihmetyttää miksi vahvistimeen on looppi edes laitettu? Ei tämä kyllä ihan yllätyksenä tullut, netti pullollaan hieman ristiriitaisia tietoja...
 
Mutta oma korvahan sen ratkaisee loppupeleissä.
 
Juzpe
09.02.2016 15:39:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fields: Jaahas, sitten meni kokeilulinjalle... Delay suosituksia mielellään otetaan vastaan lisääkin. Joutuu kuitenkin ostamaan pääasiassa mitä haluaa kokeilla.
 
Mulla ois sopuhintaan pari noita jäsen Kojonesin analogeja "hiljaisessa" myynnissä. Toisesta voisin luopua. Pikis vilkkumaan (ei Maija) ja sillee.
 
Töissä "Tuu ihmeessä munanmittauskilpailuihin illalla. Kaks sarjaa, pisin ja lyhin." - Pulkkinen
Shredator
09.02.2016 16:07:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fields: Jaahas, sitten meni kokeilulinjalle... Delay suosituksia mielellään otetaan vastaan lisääkin. Joutuu kuitenkin ostamaan pääasiassa mitä haluaa kokeilla.
 
Onko tuossa 1987X fx-loopissa sama ongelma vaikka särö tulisi pedaalista?
 
Hieman ihmetyttää miksi vahvistimeen on looppi edes laitettu? Ei tämä kyllä ihan yllätyksenä tullut, netti pullollaan hieman ristiriitaisia tietoja...
 
Mutta oma korvahan sen ratkaisee loppupeleissä.

 
Juup, voinhan tuossa illalla vielä testailla noita eri pedaaleja omassa loopissa ja kertoilla miten kävi. Ongelmahan tuossa on säröytymisen kannalta, että se looppi on ennen PI:tä ja päättäreitä, joten jos siinä vaiheessa signaalin taso putoaa niin... Cleanilla toimii toki moitteetta :) Kokeiluhommia nämä aina.
 
"If everyone is thinking alike, then somebody isn't thinking." Tilutusta: https://www.youtube.com/watch?v=cvKpIDCJw1o
Shredator
09.02.2016 17:34:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Shredator: Juup, voinhan tuossa illalla vielä testailla noita eri pedaaleja omassa loopissa ja kertoilla miten kävi. Ongelmahan tuossa on säröytymisen kannalta, että se looppi on ennen PI:tä ja päättäreitä, joten jos siinä vaiheessa signaalin taso putoaa niin... Cleanilla toimii toki moitteetta :) Kokeiluhommia nämä aina.
 
Ok, itseäni lainatakseni; Sain delay-pedaalin pelaamaan loopissa, mutta räkkiefektejä en. Myöskään sellaiset pedaalit, joissa on joku ulostulonsäätö, niin eivät pelaa oikein. Ilmeisesti juuri tuon unity gain-homman takia. Että tällasta :)
 
"If everyone is thinking alike, then somebody isn't thinking." Tilutusta: https://www.youtube.com/watch?v=cvKpIDCJw1o
fields
10.02.2016 00:02:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Shredator: Ok, itseäni lainatakseni; Sain delay-pedaalin pelaamaan loopissa, mutta räkkiefektejä en. Myöskään sellaiset pedaalit, joissa on joku ulostulonsäätö, niin eivät pelaa oikein. Ilmeisesti juuri tuon unity gain-homman takia. Että tällasta :)
 
Kiitoksia vinkeistä, unohdetaan sitten nuo räkkiefektit ja mennään reilusti purkkilinjalla testailemaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 547 48 49 50 51

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti