Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Schaller Floyd Rose, pilallako?
1
AndyH
11.07.2006 17:42:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Päivää.
 
Nyt on ikävä tilanne tuon Charvelin floikan kanssa. Base platessa olevat intonaation säätöpalojen lukitusruuvien kierteet (12kpl M3) on entinen omistaja ystävällisesti halunnut nuljata. Kyselisin floikista enemmän ymmärtäviltä että mitäs nyt pitää tehdä? Kai tälläistä on muillekin sattunut..
 
Kierteet olisi tietty helppo suurentaa M4:ksi, mutta sitten ruuvi ei mahdu säätöpalan läpi. Voisihan niitäkin jyrsiä, mutta tulee aika kova urakka.
 
Tässä vielä kuva kyseisistä ruuveista: http://www.igdb.co.uk/pages/guitar_setup/images/saddle_lock.jpg
 
P2
11.07.2006 17:48:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Schalleriin saa varaosia ainakin Musamaailmasta, myös tuo baseplate joihin nuo kiinnittyvät on vaihdettava osa ja maksaa n. 20e.
 
AndyH
11.07.2006 17:55:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok, täytyypä kysellä sieltä. Onkos tuo talla vaikea purkaa ja taas koota? Tai voiko siinä mokata jotenkin? Räjäytyskuvissa siinä näyttää olevan niin pirusti osia. :D
 
P2
11.07.2006 17:57:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiköhän sen purettua ja koottua saa kun vähän jaksaa katsoa mikä osaa menee mihinkin.
 
apuri
11.07.2006 17:58:24 (muokattu 11.07.2006 17:59:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Millbrook ja Musamaailma myy tota baseplatea. Jos MM tai Millbrook ei pysty tuota osaa myymään niin saksasta rockinger.de varmasti auttaa, postimaksut vaan aika kovat tollasele pikkuosalle.
Uudessa baseplatessa on vahvistetut kierteet.
Kuvaa http://www.audiozone.dk/tremolo/FR2both.jpg
 
Noiden kierteiden korkkaaminen on aika yleistä. Metalli on pehmeää ja kuusiokoloavaimella saa helposti kierteet korkkaamaan. Noita intonaationsäätöpultteja pitäisi Schallerin mukaan kiristää niin että avaimen pidempi osa on pultissa ja sitten varovasti kiristellään. Mutta eihän tuota tiedä edes monet "ammattilaiset"
 
Invader
11.07.2006 17:59:30 (muokattu 11.07.2006 18:00:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, tuttu ongelma. Itse jouduin vaihtamaan omaan Jacksonin Schalleriin tuon tallan pohjalevyn (baseplate) kun meni juuri nuo samat kierteet sileäksi. Ne kierteet on noissa Jacksonin schaller-talloissa vedetty suoraan siihen pehmeään pohjalevyn metalliin. Lisäksi noissa Schallereissa tuli tehtaalta vielä kaiken kukkuraksi liian lyhyet ruuvit noille tallapaloille, ne ei uppoa siihen kierteeseen kuin puoleenväliin asti. Ei ihmekään että porukalla kierteet menee, niiden kanssa pitää olla perhanan varovainen.
 
Mutta joo, uusi pohjalevy on tosiaan sellainen parinkympin juttu, ja siinä tulee mukana pidemmät ruuvit. Ne kierteet on noissa varaosa-pohjalevyissä toteutettu paremmin, teräksisiä inserttejä käyttäen.
 
edit: joo siinähän se edellä jo tulikin kaikki oleellinen
 
Tai sitten ei..
AndyH
11.07.2006 17:59:42 (muokattu 11.07.2006 18:04:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, ihmettelin kanssa että onpas lyhyet ruuvit. Saisihan tuon vanhan levyn holkitettua, mutta joutuu hitsaamaan ja levy on sen jälkeen muuta kuin suora :D Nyt vain menettää sen Charvelin logon siitä tallasta.. Mutta kiitoksia nopeista vastauksista!
 
AndyH
11.07.2006 20:47:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sain tehtyä jonkinlaisen tilapäisvirityksen. Löysin tallista pitempiä kuusiokoloja, taitavat olla juuri sellaisia kun ne pitääkin olla. Tallassahan on ehjää jenkaa vielä vähän jäljellä niiden lyhkäisten ruuvien vuoksi, sain jotenkin pultit kiristymään =D
 
pekurides
12.07.2006 00:42:38
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

heh! sama kävi mulki schallerincharvelissa, joku idiootti pihdannu lyhyillä ruuveilla! (ja pehmeä metalli)?hampaat irvessä että varmasti on kiinni japysyy...
 
Ne ei sit oo mitään m3 vaan tuumasia jenkoja niinku kaikki muutkin noissa talloissa, no ei mitään kaveri sorvas m4 ja pikkasen jouduin viilaa paloja, (pehmee metalli piece of cake) nyt kestää:)
 
Jos ei lödy sitä pohjaa ni kyl toi m4 ihan toimiva ratkaisu eikä edes kallis eikä vaikea.
 
Werde
14.09.2006 17:01:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikähän muuten mahtaa olla tuo tuumakoko noille tallapalan kiristysruuveille Schallerissa?
 
Möivät mulle prkl M3 kierteisiä pultteja Musapörssissä, ja pieneksihän ne jäi. Jotain 3,3 mm tuo on suurpiirteisesti mitattuna. Noilla kitaran pulteilla rahastetaan aivan törkeästi, suosittelen seuraavaa:
 
www.ruuvilinja.fi , lähettävät kirjeessä puoli-ilmaiseksi. Tuolta täräytin kokeeksi pultteja myös, joskin taas osui vääriä. 18 kuusiokoloa tosin maksoi 2,5 euroa, joten tappio ei ollut suuri :)
 
Hakusanaksi kun täräyttää "kuusiokolo", niin ilmestyy pitkää listaa. Noista merkinnöistä vaan ei ota susikaan selvää, tuumissa joku 1/8 olisi lähellä mutta niin pienissä käytetään jo erilaista merkintää.
 
zedder
17.02.2016 14:41:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässäpä jäätävä nosto!
--
Oiskohan jollakulla kokemusta vanhanmallisen Schaller (Jackson/Charvel jne.) pohjalevyn kierrekorjauksesta? Tokihan noita uudenmallisia Schaller -laattoja saisi kaupasta, mutta olisi kiva jos voisi korjata vanhan Jackson -leimatun yksilön..
 
Onko kuitenkin niin että M3 on oikea kierreaihion koko, eivätkös nuo Schaller -floikan ruuvit ihan millikierteisiä ole? Samat ruuvit kun sopivat niin Schallerihin kuin myös OFR:iin lukuunottamatta paksuvartisia kieltenlukitusruuveja.
 
Jostakin kaukaa Kiinasta näyttäisi löytyvän korjaussarjoja noin 20 euron hintaan (eBay). Josko sellaisella remontti hoituisi?
 
Jokaisella on oikeus kieltäytyä aikuisten kitaroista.
basisti1971
17.02.2016 15:04:52 (muokattu 17.02.2016 15:37:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
zedder: Oiskohan jollakulla kokemusta vanhanmallisen Schaller (Jackson/Charvel jne.) pohjalevyn kierrekorjauksesta? Tokihan noita uudenmallisia Schaller -laattoja saisi kaupasta, mutta olisi kiva jos voisi korjata vanhan Jackson -leimatun yksilön..
 
Onko kuitenkin niin että M3 on oikea kierreaihion koko, eivätkös nuo Schaller -floikan ruuvit ihan millikierteisiä ole? Samat ruuvit kun sopivat niin Schallerihin kuin myös OFR:iin lukuunottamatta paksuvartisia kieltenlukitusruuveja.

 
En ole originaalifloikkiin ko. korjausta tehnyt, mutta johonkin Jammun lisenssiin hienovireen kierteisiin (M4) kyllä.
 
Recoililta löytyy muistaakseni myös M3 setti (lienee tosin tilaustavaraa) jolloin normaalit metrisen järjestelmän pultit käyvät heittämällä, ja valinnan varaakin on mahdollisia tuumaisia enemmän.
 
EDIT: Ainakin Fixuksen verkkosivuilta löytyy parin päivän toimitusajalla tuo M3:kin.
Ei ihan halpa, mutta kyllä niitä kierteitä korjattavaksi löytyy jos moiseen investoi.
Kiinankopiot unohtaisin suosiolla.
 
Jos ihan just eikä melkein oikean kierteen haluaa, pitää tietysti tarkkaan selvittää mikä alkuperäisen kierteen koko on.
Aavistus on ettei ole metrinen.
 
T:Samuli
 
zedder
19.02.2016 08:58:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Erään tämän foorumin ulkopuolelta tulleen vinkin perusteella sain pohjalevyn eli sen ala-E -tallapalan kiinnityspultin jengat korjattua:
 
Helicoil -tyyppisen ratkaisun sijaan käytin tämäntapaista kiinteää kierreinserttiä:
 
http://www.ezlok.com/inserts-for-metal/solid-threaded-inserts
 
Asennus oli nopea homma johtuen siitä että pohjalevy tosiaankin on aivan pehmoista, lähinnä alumiini tuli mieleen lastujen väristä ja siitä kuinka helposti poranterä hujahti läpi. Tässä kuva holkista paikalleen asennettuna:
 
http://i1237.photobucket.com/albums … Schaller%20baseplate/5Inserted2.jpg
 
Kyseísiä holkkeja käytettäessä kannattaa huomioida se että seinämä on paksuhko ja tästä johtuen saattaisi olla haasteellista korjata sellaisella sekä etummainen että takimmainen kierre. Tässä tapauksessa se ei ollut tarpeen, ja tuskin tulee olemaankaan koska käytän ihan karvalakkimallin 9-42 -kieliä jatkossakin.
 
Kierre muuten on ihan tavanomainen M3/0,5, jos se sattuisi jotakuta joskus kiinnostamaan...
 
Jokaisella on oikeus kieltäytyä aikuisten kitaroista.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti