Muusikoiden.net
24.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: G-System-kommentteja
1
Bolt Shooter
03.02.2006 03:05:24 (muokattu 03.02.2006 19:42:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olikohan otsikon kieliasu oikein!? Joka tapauksessa itse investoin yli varojeni laitteeseen jonka uskoin olevan ratkaisu kaikkiin äänenmuokkaamisongelmiini.En pettynyt. Uusimman päivityksen ladattuani ja uskoessani nyt, että ko. laite nyt varmasti melkein toimii oikein, olen suunnattomien mahdollisuuksien kuilun reunalla ja useita kertoja myös kuiluun hypännyt ja sieltä uusia asioita myös löytänyt.Kiinnostaisi tietää, minkälaisiin kitarasysteemeihin te arvoisat kanssa-G-systeemit olette itsenne asentaneet.
 
Vita brevis, ars longa, occasio praeceps, experientia fallax, iudicium difficile.
Skebaristi
03.02.2006 07:56:45 (muokattu 03.02.2006 07:57:30)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostitko jostain saksan liikkestä vai ihan Suomesta? Paljonko tuosta vehkeestä yleensä pyydetään Suomessa? T-kaupassa hinta näyttää olevan 1555€. Tuommonen olis ainakin specsien perusteella aika unelma.
 
Edit. Kommettejahan täällä pyydettiin, mutta kysympä silti.
Tumppi38
03.02.2006 08:59:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olikohan otsikon kieliasu oikein!? Joka tapauksessa itse investoin yli varojeni laitteeseen jonka uskoin olevan ratkaisu kaikkiin äänenmuokkaamisongelmiini.En pettynyt. Uusimman päivityksen ladattuani ja uskoessani nyt, että ko. laite nyt varnasti melkein toimii oikein, olen suunnattomien mahdollisuuksien kuilun reunalla ja useita kertoja myös kuiluun hypännyt ja sieltä uusia asioita myös löytänyt.Kiinnostaisi tietää, minkälaisiin kitarasysteemeihin te arvoisat kanssa-G-systeemit olette itsenne asentaneet.
 
Moro ! Juuri laitoin härpättimen toimintaan ja kyllä , perskuleen hyvä peli ! Mulla se on kytkettynä siten että Mesan Formula Pre on ton luupissa ja sitten Mesan fiftyfitylle menee stereo ulostulosta. Kaikki romut räkissä ja vain pedaali lattialla ! Vielä on kytkemättä jo olemassa olevat volume ja Wah pedaalit mutta kun ei kaikkea kerkiä. Soundit on mitä parhaimmat ja hupia piisaa myös bändin muilla jäsenillä kun löytyy kaikkea kivaa noista valmis soundeistakin ;-)))))
 
"And when youre old and grey you will remember what they said, That two girls are too many, three is a crowd and four you're dead. (Ray Davies)"
jpentti
03.02.2006 18:57:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juuri latasin TC:n sivuilta 1.05 päivityksen - eikun testaan josko olis muutosta parempaan. Laatuloota mutta hieman raakileena päästetty markkinoille monine bugeineen. Eniten häiritsee äänenvoimakkuuden muutokset efektejä (erityisesti reverb ja delay) päälle/pois kytkiessä, jollei ei ole serial routing käytössä. Vahvistimeni rinnakkais-FX loopissa en ole saanut toimimaan siedettävästi vaan olen käyttänyt sarjaloopissa. Onneksi G:ssä on laadukkaat AD/DA-muuntimet, eikä se väritä vahvistimen omaa ääntä, kuten moni muu multihärdelli.
 
kunnasja
25.02.2006 13:46:08 (muokattu 25.02.2006 13:48:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mahtipelihän toi on, pienistä fiboistaan huolimatta.
 
Täytyy kokeilla serial-routingia, jos se auttaisi hermojen säilymiseen reverb ja delay volumemuutosten kanssa(!)
 
Kertokaas minkälaisia pedaaleja käytätte volume- ja expression-tarkoituksessa? Itsellä on Ernie Ball, jota TC:n pöljät insinöörit eivät ole vieläkään saaneet toimimaan footcontrollerin kanssa PRKL!! Expression (lue = wah) käytössä voisi olla joku muu kuin EB, koskapa EB:ssä on tahmea tatsi, jousilla pehmennetty sopivaksi volume-käyttöön. Mutta nopeat wahi-wakutukset eivät onnistu millään.
 
EDIT: Niin, setuppi.
 
Räkkisetti,
- Sansamp PSA-1 (G-systemin pre-loopissa)
- G-Force (Sansampin perässä myös pre-loopissa)
- G-system
- Mesa 2:50
 
Kaikki räkkiin, ja surffilauta vain lattialle. Nice.
Bolt Shooter
05.03.2006 17:17:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on ekat keikat takana uuden setupin kanssa ja upea oli tunnelma... Olen usein soittanut keikoilla laiskuuttani linjaan ja vaikka monitorikuuntelu olisi kuinka hyvä, olen silti aina joutunut taistelemaan huonosta dynamiikasta ja soundin oudosta syttymisestä johtuvaa "maitohappotatsia" vastaan useimmiten koko sodan häviten. Nyt ei tarvinnut repiä eikä raastaa, soittaminen oli kepeää ja vaivatonta. Ei enää ikinä vapaaehtoisesti linjaan!!! Tässä kattaukseni:
 
- Mesan V-Twin insert-loopissa (Kanavanvaihdot G-Systemin relay-toiminnolla)
- TC:n VPD-1 loopissa 1 (Tästä purkista löytyy hunajaisen pikkumuroinen bluessärö)
- Jekyll & Hyde loopissa 2 (Käytän etupäässä Jekylliä V-Twinin blues-kanavan kanssa. Gainia ei ole hurjasti, silti sustainia riittää ja särö "laulaa" kauniisti. Hydessä on raisumpi särö jota käytän harvakseltaan. Yhdessä en näitä käytä koskaan, sillä ilman V-Twiniä soundi kuullostaa kuolleelta ja blues-kanavankin kanssa säröä on ja aivan liikaa...
- Mesan vanha mutta väkevä Simul 395 on päätteenä ja kajareina kaksi Ev:n 12-tuumaista, samankaltaisia, mitä Mesan comboissakin on käytetty
 
Ekspressiospedupuolta en ole vielä ehtinyt kokeilla, ehkä sitten keväämmällä... Onhan tuossa vähän nysväämistä vanhaan verrattuna, mutta olen kokonaisuuteen enemmän kuin tyytyväinen. G-Systemin efektien laatu on aivan omaa luokkaansa ja valinnanvaraa ja mahdollisuuksia on mielikuvituksellisen paljon. Lisäksi kerrankin on varaa valita lukuisista erilaisista särösoundeista ja onhan noita looppeja vielä muutama vapaanakin... ;)
 
Vita brevis, ars longa, occasio praeceps, experientia fallax, iudicium difficile.
jpentti
09.03.2006 21:35:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä onnistu Eventiden ohjaaminen G-Systemillä kunnolla, ei sitten millään. Aina tarjoaa pelkästään Eclipsen tehdas presettejä 100:sta eteenpäin. Omia presettejä en saa vaihdettua kuin erillisellä Eclipseen liitetyllä jalkakytkimellä. Onneksi sentään Eclipsen bypassin saa kytkettyä G-Systemin midi CC käskyllä. Midi-mapping ei pelaa näitten laitteiden välillä millään. Mielestäni kaikki keinot kokeiltuani läpi aloin googlettamaan ja kas - Eventiden tukisivuilta sain vahvistuksen pelkooni; ovat saman huomanneet jo valmistajankin puolella, eikä homma todellakaan toimi, ellei TC tee korjauksia softaansa...olishan se ollutkin liian täydellistä jos näillä purkeilla olisi pärjännyt pelkästään.
 
Lienee edessä G-Systemin vaihto G-Forceen ja kunnolliseen midi-ohjaimeen. Harmi...G-System on ilman muutamia pikkujuttuja täydellisyyttä hipova, huippulaadukas all-in-one efekti. Myös TC:n tuki toimii kiitettävän nopeasti ja luvassa on kyllä uusi softapäivitys, mutta koska sitä eivät osanneet kertoa. Se saattaapi pitää sisällään joitain uusiakin mausteita...
 
Niin ja se nykyinen setup (näkyy myös omakuvassa):
 
Jackson KE-2, ENGL E670 SE (Engl:in etunen "G:n" insertissä), Eventide Eclipse, G-System, ENGL 4x12 pro cab.
 
JR
09.03.2006 21:49:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jpentti:
Onko g-systemissä / g-forcessa muka jotain mitä ei olisi jo eclipsessä tehty paremmin? :)
 
"God speaks trough Dr.Phil & Ted Nugent"
jpentti
09.03.2006 23:41:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jpentti:
Onko g-systemissä / g-forcessa muka jotain mitä ei olisi jo eclipsessä tehty paremmin? :)

 
On. Eclipsen presettien vaihto on huomattavan hidas varrattuna TC:hen. Myöskin joskus on tarvetta saada useampia efektejä samanaikaisesti käyttöön kuin eclipsen max. kaksi.
 
Efektien laaduista en ala kommentoimaan sen enempää; G-Forcesta ei ole henk.koht. kokemusta mutta sekä Eclipsessä sekä G-Systemissä efektit ovat pääosin todella hyviä ja käyttökelpoisia. Tosin Eclipsen parametrien säätö- ja muokkausmahdollisuudet ovat aivan omaa luokkaansa. Isommat erot - ja suurella todennäköisyydellä Eclipsen eduksi- paljastuisi vielä paremmin jos olisi käytössä stereokamat.
 
JR
10.03.2006 00:22:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On. Eclipsen presettien vaihto on huomattavan hidas varrattuna TC:hen. Myöskin joskus on tarvetta saada useampia efektejä samanaikaisesti käyttöön kuin eclipsen max. kaksi.
 

 
Ok.. onko sulla eclipsen uusin softaversio 3.0 siinä on nopeutettu patchien vaihtoa.
 
Ei vaihto silti ole varmaan g-system / force nopeus luokkaa varmaan. Ellei osta jotain loopperia, mutta sitten ei ole spillover mahista... hmm.
 
On tuo eclipse kiinnostanut / ollut haaveissa vuosia jo..
 
"God speaks trough Dr.Phil & Ted Nugent"
jpentti
10.03.2006 01:12:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uusin softa on Eclipsessä, silti kestää ohjelmanvaihto turhan kauan.
 
kunnasja
11.03.2006 21:22:06 (muokattu 11.03.2006 21:22:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nonniin, perun pahoja puheitani Ernie Ballin toimimattomuudesta: 6166 toimii myös footcontrolleriin kytkettynä. Ohjeiden mukaan kun kytkee... eli insert-piuhalla (stereo / 2 kpl mono plugipiuha) niin futaa. Osin omaa tyhmyyttä kun en kokeillut, mutta sanoivat TC:ltä että ei toimi ollenkaan kun kysyin ongelmasta alunperin 1.05 päivityksen asennettuani.
 
Voxin passiivi-volume pitäis toimia myös. Sellaista ajattelin pistää wahipedaaliksi, koska Ernie Ball on tehty volumepedaaliksi - liian tahmea nopeille wahi-jutuille. Ku pääsis vaan kokeileen johniin. Ketkäs olikaan siinä kamojen kokeiluringissä mukana? Pistäkää koodia jos jollakulla on moinen Vox-pedaali...
juikkipuikki
15.11.2010 11:56:33 (muokattu 15.11.2010 12:06:39)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huom! Olet kirjoittamassa yli 1709 päivää vanhaan ketjuun!
 
Haha.
 
Joo eli jouluksi pitäis hommaa pari expression pedaalia. Mitä pedaaleja porukka on käyttänyt g-systemin kanssa?
 
E: Ja toimii kans?
 
Annoin Ruokankaalle pikkusormen.. Se vei koko käden!
kunnasja
15.11.2010 23:36:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä pedaaleja porukka on käyttänyt g-systemin kanssa?
 
Ernie Ball 6166 toimii muuten loistavasti, mutta wahina se on liian tahmea. Suosittelen silti semmoista kaikkeen muuhun (expression/volume) ...ja vaikka erillistä wahipedaalia sen mukaan mistä tykkäät.
 
Paskaakos tässä. Helion - Dreamcatcher
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti