Muusikoiden.net
02.07.2020
 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: yamaha P3500 rikki?!
1
Fury
05.03.2004 19:10:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eli yamahan pa vaffari sano sitte itsensä irti tänään päivällä. jätin vahvistimen päälle siksi aikaa kun kävin autotallissa ja sitten kun tulin takas niin se oli sammunut eikä lähde enään päälle. onko tämmösissä isoissa pa vahvistimissa jotakin sulaketta tuolla sisällä niin kuin autovahvistimissa? tuntuu niin tyhmältä ajatella että tuo on rikki ku se ei vaan lähde päälle.. virran syötössä on varmasti vika koska tuulettimet eikä mitkään lähde päälle. en viitsisi turhaan avata tommosta joten kysäsen täältä ensin että onko tommosissa yleensä sulake?
 
kivi
05.03.2004 19:37:41 (muokattu 05.03.2004 19:38:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joten kysäsen täältä ensin että onko tommosissa yleensä sulake?
 
On, ja yleensä se on takaseinässä aivan näkyvissä, sellainen pikkukolikolla auki kierrettävä sulakepesä. Ota töpseli pois seinästä ennen kuin avaat sen.
 
Kannattaa katsoa, että saa tilalle paitsi ampeereiltaan, myös nopeudeltaan (tässä tapauksessa hidas eli T) sopivan sulakkeen. Huoltoasemalla myytävät sulakkeet ovat yleensä liian nopeita (F).
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)    
Fury
05.03.2004 20:32:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joo sulake sieltä oli palanut. ei kyllä ollut missään kannen alla vaan piti avata koko vahvistin että löyty.. ihmettelen vaan että minkä kokosia sulakkeita noi on kun niissä lukee vaan että 14L 250v ... Onko tuo 14 maksimi virran määrä vai joku muu? Näitä sulakkeita oli kaksi ja kummatkin oli palanut... toinen oli ihan musta ja toinen oli vaan katkennut. onko laitteessa jotain vikaa vai onko tullut joku virtapiikki? kumma kun muut laitteet eivät ole hajonneet vaikka samassa sulakkeessa on...
 
Fury
06.03.2004 19:53:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo... katoin väärin noi sulakkeen merkinnät. siinä lukikin T4L 250v. olisiko nuo siis 4A sulakkeita? Ja kyllä ne varmaan sähköliikkeissä tietää mitä sulakkeita nuo ovat?
 
kivi
06.03.2004 20:55:42 (muokattu 06.03.2004 21:00:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

siinä lukikin T4L 250v.
 
Kuulostaa uskottavammalta:-) Hidas, 4A, sanoisin. Ota sulake kauppaan mukaan, noita on typerästi neljää eri kokoa lasiputkea, euro ja USA, molemmista pitkät ja lyhyet.
 
Osta samalla yhdet varasulakkeet, ja teippaa ne vahvarin sisään. Hyvä tapa. Keikkapaikkakunnilla tms. ei kuitenkaan oo sulakekauppaa, ei ainakaan silloin yöllä kun ne pamahtaa.
 
Vinkiksi muuten, tuollaisilla pikkujutuilla saa esim auto- ja PA-vuokraamoista ikuisia ystäviä. Kun palauttaa kamat aina vähän paremmassa kunnossa kuin ne oli tullessa, alkaa yllättävästi hinnat pudota ja luottoa löytyä. Kokeiltu juttu.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)    
Fury
09.03.2004 14:12:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nii semmonen juttu viellä että onkohan tuo vahvistin mahdollisesti rikki kun sulakkeet palo tolleen? volumet oli täysillä mutta signaalia ei tullut sisään sillon kun ne palo. ja eikös noissa vahvistimissa napsahda protectioni päälle jos niillä luukuttaa liian kovaa liian pienellä vastuksella? ihmetyttää vaan että miten helvetissä noi on palanu.. ku se vahvistin oli siis vaan päällä.
 
kivi
09.03.2004 16:10:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ihmetyttää vaan että miten helvetissä noi on palanu.. ku se vahvistin oli siis vaan päällä.
 
Jännitepiikki. Naapuri laittanut betonimyllyn päälle. Jääkaappi hurahtanut käyntiin. Ihan mitä vain.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)    
Fury
09.03.2004 16:38:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kumma kun muille laitteille ei ole käynyt mitään vaikka ovat samassa sulakkeessa kiinni..
 
v_m_kangas
10.03.2004 10:17:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ihmetyttää vaan että miten helvetissä noi on palanu.. ku se vahvistin oli siis vaan päällä.
 
Sama tuli minulla mieleen. Mulla on kaksi kertaa palanut sulake Crestin päätteestä ja molemmilla kerroilla sieltä on hajonnut päätetrankkuja. No, toisen kerran jälkeen se on vieläkin korjaamatta oli se ensimmäinen remontti niin kallis, että sillä rahalla saa uuden käytetyn päätteen.
 
Humppaa tai soita
kivi
10.03.2004 12:30:02 (muokattu 10.03.2004 12:31:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sama tuli minulla mieleen. Mulla on kaksi kertaa palanut sulake Crestin päätteestä ja molemmilla kerroilla sieltä on hajonnut päätetrankkuja.
 
Nyt on oikea hetki tarkistaa kaappipiuhat, ettei missään oo oikosulun mahdollisuuttakaan, erityisesti kannattaa tsekata kaikki plugit, joiden sisällä ongelma usein pesii. Plus ja Miinus eivät ehdottomasti saa koskea toisiinsa kamojen ollessa päällä, eli jos kaappipiuhassa on plugit, niiden pitää olla jo kiinni, kun virta laitetaan päälle. Jos hajoamiset on tapahtuneet kaikki samassa paikassa, esim treenikämpillä, kannattaa laittaa samaan vaiheeseen mistä pääte saa sähkönsä, hehkulamppu. Ihan tavallinen pöytä-, jalka- tai kattolamppu, joka samalla luo valoaan treenikämpälle. Tasoittaa vähän sitä sähköä, jos ongelma on siinä.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)    
Fury
10.03.2004 17:07:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo o... Ostin tänään uudet sulakkeet ja vihree välähdys vaan kävi ku pistin vahvarin päälle. eli jotain siellä on paskana. missäs hinnoissa noi korjaukset oikeen liikkuu? eikös se pelkän vian etsiminen maksa sen 20-40e? Tietenkin sen vian saa helposti selville silleen että heittää rautanaulan sulakepesään ja kattoo mistä nousee ekana savua ;) Mutta sitte sitä vois sanoo hyvästit koko vahvistimelle vaikka vika löytyiskin.
 
Fury
16.03.2004 13:41:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään tutkailin vähän tarkemmin tota vahvaria... Transistoreja sieltä oli ainakin mennyt rikki.. varmaan semmonen päälle 20kpl. Muuntajaa katoin sen verran että antaa ulos 8-12v että siinä ei varmaan vikaa ole. Maahantuojalle on soitettu että paljon maksaa uudet transistorit. vastaus tulee sähköpostilla tässä parin päivän sisällä... toivottavasti ei oo mitään 10e kappale... siinä tapauksessa lentäs vahvistin roskiin. Mitäs veikkaatte et minä hintasia ne transistorit on?
 
Mase
16.03.2004 13:49:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän ne voi maksaakin sen 10e:tä, jos ne on jotain eksoottisia trankkuja... Eihän niitä välttämättä edes löydy mistään, mutta se onkin toinen juttu. Onko ne trankut varmasti hajalla, silmälläkö tarkastit vai mittarilla? Trankkujen sisältä pitäis löytyä diodit, joten sä voit mitata ne yleismittarilla (kun olet ensin ne irrottanut) jos tiedät ko. trankun nastajärjestyksen... Tyypin kun kerrot, niin webistä vois katella mitä ne trankut maksaa, tod. näk. saat ne halvemmalla jostain elektroniikkaliikkeestä kuin maahantuojalta, jos niitä vaan löytyy hyllystä...
 
Fury
16.03.2004 14:24:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

npn trankkuja näytti olevan.. Nastajärjestyshän on sillon emitteri, base, collektori. Kyllä mä ne ihan mittarilla katoin. Olivat oikosulussa kaikki jalat. Se voi olla että se koko piiri on oikosulussa muutaman rikkinäisen transistorin takia ja siksi katoin että kaikki transistorit olisivat olleet rikki.. kun mittasin aluks ne kun ne oli vielä piirissä kiinni. pitää huomenna irrottaa kaikki ne ja kattoa mitkä on ehjiä. kyllä mä siitä jo muutaman trankun irrotin ja katoin että ne oli ainakin rikki.. saas nähä et miten kalliiks ton korjaaminen tulee.
 
Fury
22.03.2004 14:27:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eipä ton korjaaminen sitten niin kalliiks tullukkaan loppujenlopuks. kattelin/mittailin noita piirejä ja kokosin kahdesta rikkinäisestä kanavasta yhden toimivan kanavan. se lähti pelittämään ihan hienosti. enää pitää saada toinen kanava kuntoon. joudun ostamaan 10uutta trankkua jotka saan halvalla(3e kpl) ja sitte 3 uutta tehovastusta. noitten pitäs tulla huomenna. hinnaks tolle korjaamiselle tuli vaivaset 30e. En uskalla edes ajatella mitä olisi tullut maksamaan jos olisin vieny ton liikkeeseen korjattavaks.
 
Fury
25.03.2004 16:28:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tjoo o.. vahvistin on nyt muuten kunnosa mutta vasemman kanavan sisääntulossa on jotain häikkää. Se vika on ainoastaan sisääntulossa koska kokeilin kumpiakin "kanavia" siinä toimivassa sisääntulossa ja sillon ne toimi. vika on semmonen että musiikki kuuluu kokoajan ihan hiljaa ja volumen säätö ei vaikuta mitenkään. ekana tulee mieleen että volumenamiska on rikki mutta mittasin sen säätövastuksen niin ihan kunnossa se oli. siitä piiristä mihin ne sisääntulot tulee niin olen mitannut kaikki transistorit ja kunnossa oli. mikähän noissa sisääntuloissa helpoiten kärähtää jos tulee joku virtapiikki? operaatiovahvistimen näköinen torakka siinä näytti olevan... se vissiin pamahtaa aika helposti.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti