Muusikoiden.net
27.10.2020
 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ruostepölyä treenikämpällä
1
Esse
17.07.2020 17:59:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Treenikämppä täyttyi paineilmaputkiin vuosikymmenten aikana kertyneestä ruostepölystä, kun putkiin ohjattiin epähuomiossa paine ja putket on sahattu poikki treenikämpän katossa. Kaikki pinnat ovat ruskean töhnän peitossa ja ilma on sakeanaan samaa tavaraa.. Vuokraisäntä lupasi imuroida/siivota paikan, mutta mitä pöly aiheuttaa vahvistimille, mikserille, kosketinsoittimille? Onko näkemyksiä asiasta? Laitteet olivat siis kämpässä vahingon sattuessa.
 
basisti1971
18.07.2020 07:53:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Esse: Vuokraisäntä lupasi imuroida/siivota paikan, mutta mitä pöly aiheuttaa vahvistimille, mikserille, kosketinsoittimille?
 
Jos ruostepöly ei pääse kosketuksiin sähkön kanssa, ei vaikuta kuin sotkemalla paikat.
Ruoste (rautaoksidi) ei ole yhtä magneettista ja sähköä johtavaa kuin "puhdas" prosessoitu rauta, mutta riittävästi kuitenkin aiheuttaakseen ongelmia sähkölaitteissa ja niistä etenkin elektroniikkalaitteissa.
Kokemusta on.
 
Eli puhaltimettomat vahvistimet, kaiutinkaapit ymv. ovat turvassa kunhan ne imuroi ULKONA huolellisesti ennen käyttöä.
Puhaltimelliset vahvistimet kannattaa imuroida hyvin sekä päältä että sisältä.
 
Kiipparit, mikserit yms. joissa on reikiä ja rakoja päälipinnalla ovat hankalampia, ja paljon riippuukin niiden rakenteista.
Etenkin halvemmissa laitteissa pölysuojauskin on usein varsin avuttomasti toteutettu, ja tuolloin kunnolla puhdistaminen vaatii laitteen purkamista.
 
Jos on epäilyksiä ettei imurointi ja puhdistaminen onnistu omin voimin, kannattaa olla yhteydessä vakuutusyhtiöön siitä miten tulisi toimia jos laitteet ovat vakuutettuja ja vuokranantajan kanssa pääsette asiasta yhteisymmärrykseen.
Yhteisymmärrys vaaditaan sen vuoksi että vakuutusyhtiö perää teille mahdollisesti maksamansa korvaukset vuokranantajaltanne, tai hänen vakuutusyhtiöltänsä.
 
Halpislaitteilden kanssa ei toki tarvitse pähkäillä sen kummemmin, putsaa niin hyvin kuin on mahdollista ja luottaa tuuriinsa, mutta kalliimpien laitteiden kanssa voi ajan saatossa tulla kaikenlaisia kenkkuja ominaisuuksia eteen jos puhdistus ei onnistukaan täydellisesti.
 

 
Kämppä on syytä tyhjentää soittokamoista imuroinnin ajaksi, ja karkeapuhdistuksen/-imuroinnin ja mahdollisten tekstiilien tamppauksen/pesun/tuuletuksen jälkeen imuroida toistamiseen HEPA-suodattimella varustetulla imurilla tai käsitellä tila ilmanpuhdistuslaitteella.
Perus (teollisuus)imuri kun lähinnä pilkkoo ruostepartikkelit pienemmiksi, ja puskee karkeafiltterin läpi takaisin imuroitavaan tilaan.
Toki, jos on mahdollista käyttää imuria jossa on erillinen poistoputki ulos, selvitään ilman jälkipuhdistusta.
Tai tehokas imuri ulos ja pitkällä letkulla siivoilee.
 
Jos tilassa on koneellinen ilmanvaihto, poistokanavat kannattaa nuohota ja/tai imuroida mandollisuuksien mukaan.
Tulokanavatkin jos paineilmaputkien päitä oli poikki muuallakin kiinteistössä.
Mahdollisen ilmanvaihtokoneen mahdolliset suodattimet on syytä vaihtaa, ovat mitä luultavimmin umpeen täynnä ruostepölyä, samoin kuin iv-koneen poistokammiokin.
 
Jos ruostepölyä on laitteissa ja tilassa paljon, pieteetillä puhdistaminenkaan ei takaa satavarmasti etteikö ongelmia jatkossa tulisi, mutta ainakin tietää tehneensä parhaansa.
 
T:Samuli
 
Pauli Lappalainen
01.08.2020 12:39:32 (muokattu 01.08.2020 12:41:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Esse: Treenikämppä täyttyi paineilmaputkiin vuosikymmenten aikana kertyneestä ruostepölystä, kun putkiin ohjattiin epähuomiossa paine ja putket on sahattu poikki treenikämpän katossa. Kaikki pinnat ovat ruskean töhnän peitossa ja ilma on sakeanaan samaa tavaraa.. Vuokraisäntä lupasi imuroida/siivota paikan, mutta mitä pöly aiheuttaa vahvistimille, mikserille, kosketinsoittimille? Onko näkemyksiä asiasta? Laitteet olivat siis kämpässä vahingon sattuessa.
 
Vuokraisännän vakuutukseen vaan, tai kuka ne paineet päälle laittoikaan..
Ei tuota paskaa saa kunnolla pois jos se on vähääkään magneettista.
Se pöly kertyy laitteiden sisällä silloiksi magneettikenttien mukaan ja sitten hetken päästä tulee ihmeellisiä vikoja.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti