Muusikoiden.net
28.10.2020
 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kanteleen hankinta ja mitä pitäisi tietää
1
(0_0)
13.04.2018 11:20:19 (muokattu 18.04.2018 00:23:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
Aloitan uuden keskustelun kun vanhemmista ketjuista ei oikein löytynyt tietoa.
 
Tarkoituksenani olisi kanteleensoiton harrastamisen aloittaminen. Musiikkitaustaa ei pahemmin löydy joten toivon että viisaammat pystyvät neuvomaan.
 
Olen käynyt läpi eri kanteleen valmistajien sivuja (Koistinen, Lovikka, Melodiasoitin,
Tmi J-A Kallioinen). Näiltä valmistajilta löytyy aloittelija ystävällisempiä 5- ja 11-kielisiä kanteleita, joiden tuotteet näyttävät olevan melko samankaltaisia. Hinta näissä näyttää olevan 100-200€ ja 200-400 euron väleillä.
 
Eli kyselisin nyt viisaammilta mitä kannattaisi ottaa huomioon kanteleen valinnassa ja onko minkälaisia kokemuksia edellä mainituista kanteleen valmistajista.
 
Jarmo_S
21.04.2018 13:38:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen hieman ihmetellyt tuota kannelta koulusoittimena? Sen rinnalla ukulele on varsin monipuolinen soitin todellakin. Parempi mielestäni joku triangeli tai muu rytmisoitin kuin kannel ;)
 
Ja kun sinulla ei edes ole kysymys käsittääkseni se, että siis koulusoitin. Mutta siis kantele vain on hyvin rajoittunut soitin mielestäni. Toki jos äänestä kovin paljon pidät. Mutten usko että kenenkään musiikn opiskelu jaksaa kantaa pidempään sillä.
 
Ukulelea suosittelen. Kannattaa etsiä musiikkikaupasta sellaista joka on helpposoittoinen ja aloittelijalle konserttimallia. Sitten vain jollekin aloittelijoiden kurssille.
 
Oopperari
20.09.2018 13:18:38 (muokattu 20.09.2018 13:27:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On jo hieman vanha keskustelu, mutta vasta nyt tuli eteen. Toivottavasti olet löytänyt kanteleen soittoon apuja ja harrastus hyvässä vauhdissa.
 
Tyttäreni aloitti 7 vuotiaana 5-kielisellä kokeilun ja aika pian siirtyi kotikanteleeseen. Muutaman vuoden jälkeen vaihdettiin konserttikanteleeseen ja nyt on edessä ensimmäinen levytys.
 
Kantele on monipuolinen soitin, jossa oma mielikuvitus on rajana (Lauri Schrek, Ida Elina jne).
 
Suosittelen!
 
Ai niin, kanteleen valmistajalla ei niin isoa merkitystä ole. Koistinen tai Lovikka toimivat.
Kannattaa kokeilla ensin pienemmällä, jos on mahdollista. Meillä on ollut Koistisen kanteleet ja niihin ihan tyytyväiisä ollaan oltu. Kanteleissa on sointieroja, joihin on hyvä tutustua etukäteen. Netistä kyllä löytyy tietoa ja olemalla yhteydessä valmistajiin saat varmasti asiantuntevaa opastusta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti