Muusikoiden.net
22.10.2020
 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Digitallennin, raituri, minkä ihmeen värkin tarvitsen?
1
Lexicon
07.02.2017 23:26:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arvoisat "Muut soittimet" -palstan lukijat!
 
Ongelmani on seuraavanlainen: Tarvitsisin (koska olen niin päättänyt) kotiin jonkinlaisen masiinan, jolla voisin soittojani nauhoitella. Tiedän, että paras ratkaisu tietenkin on tietokone ja siihen sopiva softa. Mutta tällä hetkellä en omista riittävän tehokasta tietokonetta, enkä oikeastaan minkäänlaista konetta. Varmaan tulevaisuudessa sellaisen hankin, ja ehkä siihen jonkun nauhoitussoftankin, josko oikein innostun. Mutta nyt tarvittaisiin joku matalamman kynnyksen laite.

Toivoisin sellaista, jolla voisin nauhoittaa useamman raidan tallentimelle vuorotellen. Lähinnä kitaraa, bassoa ja koskettimia. Mitään eeppisiä muokkausmahdollisuuksia soundille en tarvi, mutta olisi mukava, josko valmiin tuotteen saisi aparaatista ulos jollain muistikortilla tms, jotta sen saisi tarvittaessa vaikka sillä kaverin tietokoneella väännettyä sopivaan tiedostomuotoon.
 
Tämä on nyt tavallaan todella noviisi kysymys, mutta kun en oikein kauheasti näiden päälle ymmärrä. https://www.thomann.de/fi/tascam_dp_03_sd.htm Olisiko joku tällainen laite kenties soveltuva käyttööni? Nuo Thomannin edullisemmat Bossit vaikuttaa siltä että niissä on kaikkia ihme himmeleitä, mitä en ehkä niin koe tarvitsevani. Mutta nyt saa kaikkia suositella, ja tietenkin, edullisempi parempi, kyse on nimenomaan matalan kynnyksen investoinnista, eikä ihan eeppisiä summia ole tarkoitus sijoittaa.
 
"Parempi hetken häpee ku viikon valmistautuminen"
basisti1971
08.02.2017 08:52:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Linkittämäsi Tascam täyttää varmasti tarpeesi siinä missä joku muukin.
Hintaluokkakin on realistinen ja mahdollistaa valitsemisen tavanomaista laajemmasta valikoimasta.
 
Plussapuolella joihinkin vastaaviin on tuo korkeaimpedanssiseksi kytkettävä instrumenttitulo, ko.ominaisuutta ei pakosti kaikissa jostain kumman syystä ole.
 
Itse käytän (harvoin) aataminaikuista Fostex VF16 kovalevytallenninta, joten näistä nykyisistä korteille tallentavista ei juuri kokemusta ole.
Useasti näkee kuitenkin kehuttavan Zoomin laitteita, etenkin R8 vaikuttaisi kovasti suositulta hinta/ominaisuus-luokassaan.
 
Käytettynä ostamista tullaan varmasti ehdottamaan taajaan, mutta ellei joltain luotettavalta tutulta saa irtokympeillä laitetta testattavaksi, en välttämättä noviisina noihin lähtisi.
Jos ei osaa kysyä tai ennakkoon netistä selvittää, ei myyjät yleensä ole kovinkaan hanakoita vanhempien laitteiden omituisuuksia julki tuomaan, ja pettymys voi olla melkoinen kun ei toimikaan niin kuin oli olettanut.
 
Workflow, eli tapa jolla äänitys, tallennus ja muokkaus suoritetaan vaihtelee myös suurestikin merkkien ja jopa mallien välillä, ja johonkin tapaan totutelleet voivat pitää jonkun toisen laitteen tapaa hyvinkin epäloogisena.
 

 
Itsestä tietysti kiinni mitä ominaisuuksia tarvitsee, ja mitä ominaisuuksia haluaa, mutta aniharvoin "ylimääräiset" ominaisuudet käyttämättä jäävät.
 
Toisaalta, kaikissa nykyvehkeissä ruukaa käymään niin että tulee käytettyä vain murto-osaa resursseista joka tapauksessa.
 
Osa-alue jota tuohon omaani kaipasin kun laitetta vaihdoin, oli vanhemman VF80:n kitara ja bassoefektit.
Eivät mitään ihmeellisiä, mutta käyttökelpoisia ja aina saatavilla kuitenkin.
 
T:Samuli
 
Lexicon
10.02.2017 17:27:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset herra basisti1971 / Samulille erittäin asiallisesta vastauksesta! Asioits tutkittuani tuo Zoomin R8 voisi todellakin olla minulle erittäin sopiva laite!
 
"Parempi hetken häpee ku viikon valmistautuminen"
basisti1971
12.02.2017 10:57:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Ole hyvä.
 
Jos ei hirmu kiirettä ole, kannattaa ehkä odotella muitakin mielipiteitä asian tiimoilta.
 
Raiturikeskustelut kun ruukaavat täällä mnetissä olemaan jostain syystä hivenen hiljaisen ja hitaan puoleisia ;).
 
T:Samuli
 
tuquoque
12.02.2017 21:27:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zoomin R8 on varsin pätevä laite. Tascam on hyvä sekin ja paljon simppelimpi ja nopeampi käyttää, joka tietysti samalla tarkoittaa, ettei se ole yhtä monipuolinen. Jos hyvin yksinkertaisia taltiointeja tekee eikä tarvitse muuta efektejä kuin kaiku, Tascam riittää. Zoomin sisäisille efekteille saattaa kuitenkin tulla ennen pitkää tarve, jonka takia se on noista suositeltavampi vaihtoehto. Zoomissa on myös hieman paremmat esiasteet, Tascamit tuppaa vähän suhisemaan.
 
Lexicon
27.05.2017 19:33:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aikansa se otti, että omat ostohaluni ja kotitalouden käytettävissä oleva rahamäärä kohtasivat. Mutta tänään taloon saapui Zoom R8, siitä on niin paljon puhuttu hyvää täällä ja muualla, että päädyin siihen, vaikka Tascam olisikin ollut tarjouksessa kuusikymppiä halvempi. Myös tuo rumpukoneen mahdollisuus tässä kiinnostaa. Nyt vain käyttöohjekirja kouraan, ja ankaraa opiskelua asian tiimoilta!
 
"Parempi hetken häpee ku viikon valmistautuminen"
zombywoof
22.07.2017 20:36:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lexicon: Aikansa se otti, että omat ostohaluni ja kotitalouden käytettävissä oleva rahamäärä kohtasivat. Mutta tänään taloon saapui Zoom R8, siitä on niin paljon puhuttu hyvää täällä ja muualla, että päädyin siihen, vaikka Tascam olisikin ollut tarjouksessa kuusikymppiä halvempi. Myös tuo rumpukoneen mahdollisuus tässä kiinnostaa. Nyt vain käyttöohjekirja kouraan, ja ankaraa opiskelua asian tiimoilta!
 
Onnittelut. Itsellänikin on tuo Zoom ja tyytyväinen olen ollut. Kannattaa tosiaan opetella huolella tuo käyttö, helpottaa elämää kummasti.
 
"Welcome Back My Friends To The Show That Never Ends"
VeKrio
04.08.2017 23:02:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni tismalleen sama tilanne kuin kysyjällä. Zoom R8 ja H6 äänenlaadun eroista olisi kiva tietää. Tuo H6 kuulostaa esim tässä https://youtu.be/fjnoWjjYgNA?t=4m25s todella hyvältä. Aikomus siis treeniksellä äänittää Rummut akkari laulu -juttuja. Zoom H6 mikit myös vakuuttavat, onko niistä kokemuksia täällä?
 
"Tuon väristä meillä on." -Kailis
The Jack
27.05.2018 20:46:21 (muokattu 27.05.2018 20:47:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni on juuri sama ongelma kuin ketjun aloittajalle, joten onko vuodessa tullut käänteentekevää vehjettä tai jossain kaupassa tällä hetkellä ohittamaton tarjous?
 
Oma läppäri vetelee viimeisiään ja en tykkää tietokoneella säätämisestä ylipäätään. Etsin uutta digitallenninta n. 200e - 300e hintaluokassa. Raitojen määräksi riittää hyvin 6, ja mitään mallinnuksia ja efektejä en niinkään tarvi. Haluaisin sen sijaan nauhoittaa soittoani mahdollisimman hyvällä äänenlaadulla, jotta voin vertailla eri kamoja keskenään. Ajattelin tilata Tompalta
 
https://www.thomann.de/fi/tascam_dp_008_ex.htm
 
Näissä vehkeissä ei luultavasti se sisäinen mikrofoni ole kovin hyvä, joten millä mikrofonilla voisin parhaiten mikittää 4X12 kaapin? Jonkun reilun satasen voin mikrofonista maksaa. Mikrofonin voisi tietysti Toriltakin ostaa käytettynä, mutta digitallentimen haluan uutena.
 
The Jack
28.05.2018 23:06:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zoomin R8 ja Shure sm57lc päätyivät ostoslistalle. Molemmat ilmeisesti päteviä vehkeitä ainakin omassa hintaluokassaan.
 
Eläkeläissoittaja
29.05.2018 08:05:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

The Jack: Zoomin R8 ja Shure sm57lc päätyivät ostoslistalle. Molemmat ilmeisesti päteviä vehkeitä ainakin omassa hintaluokassaan.
 
Hyvä valinta. Itselläni on myös ZOOM R 8 ja siihen Audio Technica AT 2035 konkkamikki laulua varten. Demobiisit teen MIDI:nä. Muutakin kalustoa löytyy, kuten Korg D 1600 ja Digitech Vocal Live 5 stemmaprosessori. Näillähän saan aikaan vaikka valmiin äänitteen tehtyä aivan kotipajassani. Korg on vielä käyttöohjeineen tutkittavana tulevia projektejani ajatellen.
 
Lippu korkealla, rinta rottingilla ja tanko liukkaana kohti uusia nöyryytyksiä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti