Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vanha venäläinen haitari
1
Ahee
06.03.2015 22:08:26 (muokattu 06.03.2015 22:51:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaapista löytyi vanha venäläinen haitari ja ajattelin, että jos sillä jotain arvoa on niin voisin myydä. Haitari saatu käytettynä 90-luvun lopulla tai 2000 luvun alussa. Iästä en osaa sen enempää sanoa. Hiukan testasin ja hyvin soi ja napit tuntuivat toimivan. Ulkopuolisesti myös erittäin hyvässä kunnossa. Myös kantolaukku löytyy, sen alkuperäisyydestä en ole varma, mutta jotain venäjän kielistä tekstiä siinä on.
 
Ebayta kun hiukan katselin niin vaihtelee hinnat todella paljon, enkä itse noista mitään ymmärrä, niin ajattelin täältä tulla kysymään jos joku osaisi arvioida paljon tommosesta voisi pyytää.
 

 
Kuvia: http://imgur.com/a/DM8pk
 
Kiitoksia jo etukäteen :)
 
Klezberg
07.03.2015 10:38:18 (muokattu 07.03.2015 10:54:25)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ahee: Kaapista löytyi vanha venäläinen haitari ja ajattelin, että jos sillä jotain arvoa on niin voisin myydä. Haitari saatu käytettynä 90-luvun lopulla tai 2000 luvun alussa. Iästä en osaa sen enempää sanoa. Hiukan testasin ja hyvin soi ja napit tuntuivat toimivan. Ulkopuolisesti myös erittäin hyvässä kunnossa. Myös kantolaukku löytyy, sen alkuperäisyydestä en ole varma, mutta jotain venäjän kielistä tekstiä siinä on.
 
Ebayta kun hiukan katselin niin vaihtelee hinnat todella paljon, enkä itse noista mitään ymmärrä, niin ajattelin täältä tulla kysymään jos joku osaisi arvioida paljon tommosesta voisi pyytää.
 

 
Kuvia: http://imgur.com/a/DM8pk
 
Kiitoksia jo etukäteen :)

 
Tshaika 2 -merkkinen venäläinen kaksirivinen (garmoshka). Toimivana oikea näppärä peli soittaa yhdessä duurissa ja sen rinnakkaisessa mollissa. Bassopuolelta löytyy tarvittavat bassot ja soinnut molempiin. Tuossa on vielä diskantissa rekisterinvaihtaja, saa tukevamman äänen (16'+8'+8') tai ohuemman (8'+8').
 
Mutta ikävä kyllä tuommoisella ei varsinkaan Suomessa ole paljon arvoa. Itse olen maksanut vastaavasta 150 euroa kerran, mutta silloin tosiaan halusin sen. Hintahaitari on 50 - 150 euroa, riippuu kunnosta ja ostajan kiinnostuksesta. Harva on noista kiinnostunut, kun systeemi on eri kuin muissa haitareissa. Toisaalta systeemi on hyvin kätevä ja nopea oppia, tuosta voi opetella ensimmäisen kappaleen https://www.youtube.com/watch?v=vyIEnoTN88E
 
Tallinnassa on yksi liike joka myy näitä käytettyinä ja jossain määrin kunnostettuina. Hinnat vähän korkeammat, ehkä 50 - 350 euroa. Virossa noita soitetaankin enemmän. Tässä linkki, siellä näyttää olevan pari Tshaika kakkostakin parhaillaan. http://kayansound.com/index.php?id_category=37&controller=category Noista hinnoista ei kannata ottaa mallia, ne ovat kaupan hintoja ja niissä on mahdollisesti kunnostuskustannuksiakin mukana.
 
Tshaikat ovat tulleet Shujan tehtaalta Venäjältä, tehdas on edelleen olemassa ja uuden soittimen hinta oli jokunen vuosi sitten 500 - 700 euroa, nyt varmaan ruplan kurssin takia paljonkin halvempi. Ja uudet onkin vähän hienomman näköisiä ainakin https://www.youtube.com/watch?v=9dUbyB49b6I
 
Tulee soiteltua mitä milloinkin jotenkin sinne päin milloin milläkin soittimella.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti