Muusikoiden.net
23.04.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mandoliinin kielten kääntö.
1
Kujala
25.02.2013 22:41:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Riittääkö pelkkien kielten kääntö tehtäessä oikeakätisestä maniskasta vasurille sopivaa vai täytyykö tehdä jotain muutakin?
 
jannehh
25.02.2013 23:19:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kujala: Riittääkö pelkkien kielten kääntö tehtäessä oikeakätisestä maniskasta vasurille sopivaa vai täytyykö tehdä jotain muutakin?
 
Ei riitä.
 
Kaulat ovat kai enimmäkseen symmetrisiä (paitsi joissakin on otelaudassa jatketta pidemmällä ohuempia kieli varten), joten niiden pitäisi toimia.
 
Koppa voi olla epäsymmetrinen ja f-mallisilla se tarkoittaa esteettisen hämmennyksen lisäksi sitä, että kaulalla ei pääse hirveän korkealle helposti.
 
Satulan urat ovat aikalailla isommat matalampia kieliä varten, joten ihan heittämällä ei mene kaulan yläpäässä asiat. En ole varma, mutta ei taida olla sellaisia satuloita, jotka ihan vain kääntämällä voisivat toimia, joten uuden hankkiminen taitaa olla välttämätöntä.
 
Toinen ongelmakohta on sitten talla. Riippuu mandoliinin mallista ja omasta korvasta, että kuinka suuri se ongelma on. Tallat eivät ole yleensä täysin symmetrisiä, joten pelkällä oikeakätisen tallan kääntämisellä tulee intonaatio-ongelmia. Noista ongelmista en osaa sanoa, että kuinka isoja ne ovat. Joidenkin olen kuullut valittavan, ettei mandoliinin kaulassa intonaatio ole ikinä ihan kohdallaan. Voi olla, että useimmat eivät kuitenkaan huomaisi mitään eroa.
 
Mandoliineja ja tallojakin on tietenkin monenlaisia. Mandoliinissani on tuollainen epäsymmetrinen talla, mutta mandolassa on sitten sellainen, että siinä voi jokaista kieliparia säätää erikseen, joten sen kanssa kääntäminen vasuriksi olisi helppoa.
 
(Vähän joka kohtaan tulee mieleen poikkeuksia, mutta ei ihan kaikkea just nyt jaksa selittää.)
 
Kujala
26.02.2013 10:46:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo kertoi paljon. Täytynee katsoa löytyykö jostain edullista peliä vasenkätiselle.
 
jannehh
26.02.2013 23:11:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kujala: Tuo kertoi paljon. Täytynee katsoa löytyykö jostain edullista peliä vasenkätiselle.
 
Niitä vasenkätisiä ei välttämättä ole ihan helppo löytää. Kannattaisi ehkä myös kysyä joltain soittimien korjaajalta tai rakentajalta, että mihin hintaan yläsatulan saisi vaihdettua. Ei se ihan hirveästi voi maksaa.
 
Talla voi maksaa vähän enemmän, mutta sitäkin kannattaa kysyä. Tai sitten voi kokeilla, että onko se intonaatiosta iniseminen tarpeetonta hifistelyä. Mandoliinin kielet ovat aika lyhyet, joten parin millin heitot, joita pelkästään tallaa kääntämällä syntyvät, voivat olla ratkaisevan isoja toisille, mutta ei ne ehkä kaikkia hidasta.
 
Puavali
27.02.2013 21:30:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kujala: Tuo kertoi paljon. Täytynee katsoa löytyykö jostain edullista peliä vasenkätiselle.
 
Tai teet oikeakätiseen vasenkätisen tallapalan, käännät kielet ja kokeilet onko intonaatio kohdallaan. Pientä vuoleskelua sitten, että saat sen justiinsa.
 
Zarmo
28.02.2013 12:27:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kujala: Tuo kertoi paljon. Täytynee katsoa löytyykö jostain edullista peliä vasenkätiselle.
 
Huuto.netissä ainakin pyörii jotain halpiksia myös vasurina, jos tuollaista oikein halpa halpaa oot ettimässä.
 
Ajatuksenjuoksun leimaa-antavin luonteenpiirre on pimeys.
Ostakaa muinaissoitinfolkia
Vapinamonologeja
Kujala
28.02.2013 17:06:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zarmo: Huuto.netissä ainakin pyörii jotain halpiksia myös vasurina, jos tuollaista oikein halpa halpaa oot ettimässä.
 
Thomannilla näyttäisi olevan vasurina sähkömaniska. Löytyy uutena ja b-stockkina. Mietin vain, että kannattaakohan noihin b-stock-värkkeihin luottaa...
 
oksatboys
28.02.2013 18:23:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kujala: Thomannilla näyttäisi olevan vasurina sähkömaniska. Löytyy uutena ja b-stockkina. Mietin vain, että kannattaakohan noihin b-stock-värkkeihin luottaa...
 
Kyl ne on iha kunnossa olevaa kamaa. Toki maniskoissa, joissa voi olla maanantaikappaleita, voi olla että joku on palauttanut sen huonon laadun takia. No onhan niissä palautusoikeus, niin ei muuta kuin takasi, jos ei oo priimaa. Ite oon yhden vahvaimen ostanu b-stockina, eikä siinä ainakaan mitää käytönjälkiä ollut.
 
"Itseasiassa Bugeran tunnus on BE. Bugera kertoo määritelmän mukaan laitteen ongelmien (Bug) määrän ajanjaksossa (Era)." - mattim
Kujala
28.02.2013 21:19:59 (muokattu 28.02.2013 21:24:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oksatboys: Kyl ne on iha kunnossa olevaa kamaa. Toki maniskoissa, joissa voi olla maanantaikappaleita, voi olla että joku on palauttanut sen huonon laadun takia. No onhan niissä palautusoikeus, niin ei muuta kuin takasi, jos ei oo priimaa. Ite oon yhden vahvaimen ostanu b-stockina, eikä siinä ainakaan mitää käytönjälkiä ollut.
 
Minäkin kerran yhden b-sarjan vahvistimen tilasin ja ihan oli kuin uusi. Mutta ehkä tuon mandoliinin kohdalla on parempi hankkia ihan hela nya. Lähetin tosin viestiäkin sinne ja kysyin tuon b-maniskan kunnosta ja vastaukseksi sain: "Meillä ei valitettavasti ole tarkempia tietoja tuotteesta. Sen pitäisi olla soittokunnossa. Tuotteella on 30 päivän palautusoikeus ja 3 vuoden takuu." Miten niin ei ole tarkempia tietoja? :/
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti