Muusikoiden.net
19.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Yamaha MSR100 äänenpaine
1
anjolain
08.11.2011 22:06:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yamaha MSR100:n spekseissä mainitaan maksimi äänenpaineeksi SPL 112dB (1m). Ehkä tyhmä kysymys, mutta tarkoittaako tämä sitä, että suurin äänenpaine, jonka laitteesta saa ulos on tosiaan tuo 112dB? Viimeksi keikalla alkoi ko. laitteesta (1kpl monitorina) loppua tehot kesken, ja soundi oli ruvella. Takapaneelissa oleva CLIP-valo vilkkui tiuhaan. Tarkoittaako tuo clip siis sitä, että laite leikkaa kaikki yli 112dB volyymit?
 
Antti1
08.11.2011 22:08:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Maksimiäänenpaine riippuu toistettavasta äänestä ja mittaustavasta. Muihin kysymyksiisi voin sanoa vain, että jotain tuli vahvistimen sisään riittävän lujaa, jotta limitteri alkoi puuttumaan peliin.
 
"Gradually slide from 12-bar Blues to a more Vivaldi-like cadenza. Intonation!"
rintapek
08.11.2011 23:45:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anjolain: Yamaha MSR100:n spekseissä mainitaan maksimi äänenpaineeksi SPL 112dB (1m). Ehkä tyhmä kysymys, mutta tarkoittaako tämä sitä, että suurin äänenpaine, jonka laitteesta saa ulos on tosiaan tuo 112dB? Viimeksi keikalla alkoi ko. laitteesta (1kpl monitorina) loppua tehot kesken, ja soundi oli ruvella. Takapaneelissa oleva CLIP-valo vilkkui tiuhaan. Tarkoittaako tuo clip siis sitä, että laite leikkaa kaikki yli 112dB volyymit?
 
Limitterihän tos puuttuu peliin ja yleensä tos kohtaa ei enää saundista kande puhua.
 
Mut missähän asennossa se aktiiviämyrin oma volapotikka on ollu? Se ei automaagisesti saa tai kande olla kybällä. Yleensä kumminkin päätevahvistimet on nimittäin volapotikan asennosta huolimatta aina "täysillä" ja volapotikka ratkaisee vain sen, et kuinka rajua signaalia sille tarvitsee tarjota, että saa maksimit ulos.
 
Niinpä ensiksi katsotaan, et mikseriin tulee sisään ja lähtee ulos niin asiallista signaalia kuin mahdollista. Sen mikserin ulosantokyvyllä on rajansa, joka tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin ja siin kohtaa mikseri klippaa, eli on "täysillä". Eli mikserillä et voi enää tehdä mitään lisätäksesi ääntä ilman että se menee ikävästi muroille. Tossa kohtaa sit ruuvaa mikseriä hieman vastapäivään. Vasta ton pisteen selvittämisen jälkeen on tullu aika kääntää sitä vahvistimen volapotikkaa asentoon "sopiva". Jos sitä sit ruuvaa vielä myötäpäivään, niin jossain vaiheessa se vahvarinkin klippivalo alkaa vilkkumaan.
 
Mut tos vaiheessa yhdistelmän äänenpaine on täysillä. Jos yrität mikseristä laittaa kovemmalle, ni mikseri klippaa ja jos käännät vahvistinta kovemmalle, ni vahvistin klippaa.
 
Mut jos lähtöasetelma on se, et vahvari on "varmuuden vuoksi" kybällä, niin kamoista, käyttötaidoista, olosuhteista ja kuun asennosta riippuen se vahvarin limitteri saattaa puuttua peliin jo ennenkuin mikseristä tulee ulos mitään järkevää tai käyttökelpoista.
 
One kind of music only - the good kind
anjolain
09.11.2011 00:36:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiennyt, että MSR100:ssa on limitteri, ainakaan tuotteen spekseissä ei siitä ole mainintaa.
 
Kyllä ne potikat olivat siellä takapanelissa lopulta täysillä, kun setin aikana yritti saada lisää tehoa. Aikaisemmin laitteesta ei ole otettu ulos täysiä äänenpaineita, joten ei ole haettu sitä tehokasta yhdistelmää mikserin ja aktiivimonitorin välillä. Onko siis todennäköistä, että ollaan jääty sen valmistajan ilmoittaman maksimin 112dB:n alle äänen jo mennessä ruvelle? Aihe kiinnostaa myös näin kuulonhuoltomielessä, kun ei ole noita äänenpaineita tullut lavalla mitattua.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti