Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Riittääkö teho / Roland Cube20X?
1
saltari
18.05.2011 17:48:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysyisin, riittääkö Rolandin Cube20X:n teho sellaiseen käyttöön, jossa lähinnä säestetään muun bändin kanssa 20 laulajan viihdekuoroa. Jos riittää, niin riittääkö silloinkin, jos kuorokin on vielä mikitetty esim. 4 mikillä ja kuoro tulee ulos PA:n kautta maltillisesti?
 
Komppaajakitaristi
 
oksatboys
19.05.2011 09:13:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

saltari: Kysyisin, riittääkö Rolandin Cube20X:n teho sellaiseen käyttöön, jossa lähinnä säestetään muun bändin kanssa 20 laulajan viihdekuoroa. Jos riittää, niin riittääkö silloinkin, jos kuorokin on vielä mikitetty esim. 4 mikillä ja kuoro tulee ulos PA:n kautta maltillisesti?
 
Komppaajakitaristi

 
Riittävyys on aina hyvin suhteellista. Kokeilemalla selviää. Väittäisin että ei ehkä riitä, elementtikin vain 10 tuumaa(?). Jos kerta kuoro mikitetään niin miksei samalla kitaravahvistinta? Ei tarvitsisi luukuttaa jolloin lavavola pysyisi pienempänä ja PA:n läpi ääntä leviäisi tasaisemmin yleisölle. Riippuu varmaan siitäkin kuinka kovaa kitaran on tarkoitus kuulua, ts. komppaillaanko vain taustalla vai soitetaanko lisäksi melodioita tai sooloja?
 
saltari
19.05.2011 16:14:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei,
 
Kiitos hyvästä vastauksesta!
 
Anteeksi, että oma kysymyksenasetteluni ei kuitenkaan ollut riittävän hyvä/tarkka. Siis: bändiin kuuluu akustinen piano, bassokitara, rummut ja sähkökitara. Viihdekuoron ollessa kyseessä kuoro on pääosassa ja bändi säestää sen vuoksi maltillisesti taustalla. Kitarsooloja ei ole.
 
Mikäli esiintyminen / esiintymispaikka on sellainen, että PA-laitteistoa ei ole, niin kuoroa ei tietenkään mikitetä. Bändi siis suhteuttaa volyymin ko. tilanteeseen. Tässäkin tapauksessa on suotavaa, että kitaristi (minä) kuulee oman soittonsa. Olen käyttänyt nyt muutaman kerran Rolandin Cube Streetiä, ja kun sen teho on vain 2 x 2,5 W, niin tehohan ei riitä ja omasta soitosta ei kuule mitään. Jokainen arvaa, mitä omalle soitolle tapahtuu, jos sitä ei kuule :( Tilanne ei muutu oikeastaan PA:n käytöllä, sillä sitäkään ei itse oikeastaan kuule, jos PA:sta tulee kaikki muukin soittomme / laulumme. Kontrolleja ei tietenkään ole käytössä.
 
Näin ollen tehoa pitäisi siis löytyä sen verran, että kitara kuuluu sekä yleisölle ja itselle ilman PA-kamojakin (ja yleensä ihan vaan clean sound joten särö ei suotavaa eli teho ei saisi lopua kesken). J basso ja rummut yleensä aina kuuluvat kuorokeikoissa, joten niitähän ei ole tarve mikittää koskaan (ainkaan vielä). Toisaalta, en viitsis hankkia yhtään isompaa comboa kuin on välttämätöntä. Harjoituksia kun on aika usein ja roudaamista riittää. Usein harjoituksissamme on vain piano ja kitara ja siihen tuo Cube Street on kyllä vallan mainio.
 
Olisiko tämän perusteella jotain suositusta? Vielä isompi Roland? 30 W? Tai joku muu.
 
Yst. terveisin
 
Kuorokitaristi
 
oksatboys
19.05.2011 18:03:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisiko tämän perusteella jotain suositusta? Vielä isompi Roland? 30 W? Tai joku muu.
 
Yst. terveisin
 
Kuorokitaristi

 
Näppituntumalla sanoisin että Cube 20 jää jalkoihin. Äänen voimakkuus ei riipu pelkistä wattimääristä, mm. elementillä on merkittävä vaikutus. Tuossa Cubessa on vain kahdeksantuumainen elementti, jota yleensä pidetään hieman liian pienenä. Isompi elementti = isompi soundi. Tarvitsetko mallinnoksia ja efektejä joita Cubessa on? Millainen on budjettisi? Muutamalla sadalla eurolla saa varmasti käyttöösi sopivan putki- tai transistorivahvistimen. Kannattaa lukea kitarakamat-palstaa.
 
saltari
19.05.2011 20:11:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OK. Kiitos vinkeistä. Budjetti ei varsinaisesti ongelma. Vahvistimet vaan ovat kehittyneet niin paljon niistä ajoista kun aloittelin, joten olen hieman pihalla. Hämmentävän pienillä laitteilla pystyy soittamaan. Elementtiasiassa olet kyllä varmaankin oikeassa. Siispä katson isompaa ja kitara-sivuja näyttää olevan yli tuhat, joten sieltä löytänen lisää näkökulmaa. Kiitos Sinulle!
 
Kuorokitaristi
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti