Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Lauluefektipedaalin kytkennästä..
1
JohnnDoe
18.12.2010 00:01:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli täällä varmaan osataan vastata kun itsellä menee miettiessä sormi suuhun..
Jonkin verran koittanut opiskella mikserin sielunelämää ja jotain oppinutkin ja nyt ajattelin taas lisätä tietoutta vähän teidän avustuksellanne..
 
Tulin hankkineeksi hetken mielijohteesta tuollaisen halvan lauluefektin nimeltään DOD Votec. http://www.dod.com/multieffects/votec.htm
Arvostelut eivät olleet mairittelevia, mutta ajattelin kokeilla kun halvalla sain.. Nyt tuli vaan mieleen, että mitenköhän tuo nyt sitten pitää laittaa kiinni mikseriin jotta se toimii parhaiten. Kun innoissani lämisin piuhat kiinni ja aloin räpeltämään, niin sain tulokseksi hirveää feedbackia ja kohinaa..
 
Kun hetken rauhoituin ja mietin asiaa niin tuossahan on siis Mikkietuvahvistin, eikö? Eli siis samanlainen kuin mikserissä.. Joka on tämä: http://www.thomann.de/fi/yamaha_mg_166cx.htm
 
Pedaalissa on siis XLR in/out ja myös jack in/out. Sitten siinä on "input" säätö. Eli siis jonkinlainen Gain säätö. Testihuumassa minulla oli siis sekä mikseristä gainit samassa kuin normaalisti suoraan mikin kanssa ja lisäksi pedaalissa input mikäliesäätö oli puolessa välissä.. tuloksena oli korviahivelevää vinkunaa..
 
Tuli vaan mieleen, että mahtaisiko tuo toimia Mixerin insertin kautta? Kun siihen en ole koskaan kytkenyt mitään.. Enkä tiedä osaanko.. Laitteen käyttöohjeessa oli tämän sortin maininta:
12. 1/4 HiZ Output jack Connect cable from this jack to your
mixers input, also doubles as headphone output.
13. 1/4 HiZ Input jack Plug in your microphone here.
 
Mutta voiko tuon kytkeä silti inserttiin? Ja miten se kytkentä tehdään? Ilmeisesti TSR -tyyppisellä piuhalla sitten? tämän tyyppisellä? http://www.thomann.de/fi/cordial_cfy_09_vpp.htm
Mutta onko sille mikserille merkitystä mitä siihen inserttiin syöttää? Mahtaisiko tuo toimia. Ja mahtaako sillä olla merkitystä häiriön kannalta..
 
Laitteessa on itsessään jonkin sortin noisegate, jolla saa tapettua sen tuottamaa kohinaa jonkin verran..
 
Ajattelin että jos joku osaisi neuvoa, että mikä on paras tapa kytkeä tuo ettei se anna kamalasti häiriötä jotta voisi kokeilla voiko sitä käyttää mahdollisesti johonkin..
 
Mase
22.12.2010 17:24:08 (muokattu 22.12.2010 17:24:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JohnnDoe: Eli täällä varmaan osataan vastata kun itsellä menee miettiessä sormi suuhun..
 
manuaalin vipalla sivulla ohjetta kytkentään: ftp://ftp.dod.com/pub/PDFs/Manuals/Multi-Effects/VoTecmanual.pdf
 
mikkipiuhan(mieluusti XLR) väliinhän tuo aparaatti tulee, joten säädät vaan gainit aparaatista ja mikseristä kohdalleen, niin homman pitäis toimia ok.
 
Saa kysellä tuuraamaan kitaran/basson varteen. Taustalaulut saa kaupanpäälle.
JohnnDoe
23.12.2010 18:11:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeeps.. Tulipa mielenkiintoinen ilmiö tuon kanssa.. Kokeilin kytkeä sitä vähän joka tyylillä.. Se oli ensin ihan mikkipiuhan välissä, ja se antoi kovasti häiriötä.. Sitten kokeilin laittaan sen inserttiin ja kokeilin vielä laittaa sen Line-tuloon jakilla kiinni..
 
Jostain syystä se vaimentaa ääntä ihan järkyttävän paljon.. Ja sitten kun laittaa Gainia niin paljon että se kuuluu edes lähelle yhtä kovaa kuin mikki suoraan mikserissä kiinni, se alkaa kiertämään.. Mistäköhän tämä voisi johtua...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti