Muusikoiden.net
18.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vintage Laney PA-kaapit
1
PenaL
17.11.2010 10:10:35 (muokattu 18.11.2010 09:48:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla on Laney PA-kaappipari oletettavasti jostain 60 -luvun loppupuolelta. Varustettuina vanhemmalla logolla, eli siis vanhaa "Supergroup" -sarjaa. Sen verran käytin toisen takakantta auki, että totesin, että sisällä olevat elementit ovat 12" ( 2 kpl per kaappi ) kokoisia, päälle päin ehyet, Parilla vahvistimella kokeilin ja toetesin noiden toimivan. Kaapit ovat n. 85 * 40 cm ( korkeus / leveys ) kokoiset. Elementin peltikartio on vasaralakattua, muut metalliosat ns. sähkösinkittyä metallia, pahvikartiot. Mitään merkintöjä elementeistä en löytänyt, mahdollisesti ovat jotkut ikivanhat Celestionit. Elementit on kytketty rinnan, kahden elementin rinnankytketty resistanssi on noin 6 ohmia. Saattaa olla, että nuo elementit ovat kytketty jälkeen päin rinnan; neljä tuollaista on helpompi periaatteessa sovittaa perinteisen putkivahvistimen päätemuuntajan toisioon sarjaan -rinnan, kuten usein vastaavat 4 * 12" kaapit on kytketty. Olisiko jollakin mahdollisesti esittää itseäni tarkempaa arviota, minkä merkkisiä ja tyyppisiä nuo elementit voisivat olla?
 
Kaapit ovat jotkut noista oikealla olevista, luultavasti ylimmäinen setti ilman tuota vahvistinta:
 
http://www.jemfest.com/misc/Simon/CK/bands/cat_pg7.jpg
 
Itsellä on myös Laney Klipp L-100 , muistaakseni vuodelta 1974, jonka ostin aikoinaan uutena, mutta tämä on jo uudempaa sarjaa, eikä liity tähän asiaan.
 
Kaapit ovat ikäisekseen hyvässä kunnossa, muuten suunnilleen alkuperäisessä asussaan, mutta niihin on alkuperäisten tassujen tilalle kiinnitetty pienet pyörät. Alkuperäiset muoviset suojahuput ovat mukana, melko ehyinä.
 
Kaapit ovat seiseet työpaikkani ( studion ) nurkassa vailla käyttöä ainakin kymmenen vuotta. Tuttavani, jolta aikoinaan ostin kaapit, kertoo omistaneensa ne suunnilleen uudesta, siis nelisenkymmentä vuotta. Itselleni ei noilla ole käyttöä, koska nykyajan PA-kaapit ovat aika lailla eri tyyppiset ja noiden soundi on laulukaapeiksi hieman "honottava". Oletan, että kaapit ovat melko harvinaiset, muistaakseni olisin nähnyt 70 -luvulla yhden vastaavan parin, myynnissä joko silloisessa PSO:n myymälässä tai Aron soittimessa Fredalla ja ehkä jollain kapakkabändillä käytössä.
Mukavan näköiset kaapit ovat, mutta tilanpuutteen takia olen jonkun verran yrittänyt myydä vanhaa tavaraani siitä päästä, jolla en tee mitään. Mitään kiirettä noitten kaappien myynnillä sinänsä ei ole.
 
Ehkä joku keräilijä olisi kiinnostunut? En yhtään tiedä, paljonko noista pitäisi pyytää. Eräs tuttavani tarjosi joitakin aikoja sitten tuosta parista 500 euroa, mutta en ollut vielä silloin myymässä niitä, ja hinta kuulostaa aika vähäiseltä, vaikka nuo Laneyt eivät mitään "Pleksi-Marsuja" ole koskaan olleet keräilymielessä. Olisi kiva kuulla mielipiteitä noiden kaappien hintaluokasta sekä siitä, minkä vuosimallin kaapit ovat kysymyksessä.
 
Jos joku noista on todella kiinnostunut, voi tarjota sopivaksi katsomaansa summaa, lähetän kännykkäkuvia. Kaapit ovat Helsingissä Vallilassa.
 
Pentti Leppäaho, äänittäjä, kitaransoittaja
 
p. 041-5235334
 
e-mail: pentti.leppaaho@helsinki.fi
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti