Muusikoiden.net
21.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: ROLAND TR-505 - kysymyksiä perus toimintaperiaatteista
1
MelliW
31.08.2010 14:43:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tere.
 
Sain tämmösen hienon masiinan käsiini. Netistä löytyy lyhytsanainen manuaali missä perusasiat kerrotaan. Siinä ei kuitenkaan selitetä yhtään laitteen toimintaperiaatetta. Siispä haluaisin tarkentaa, ymmärränkö laitteen perusperiaatteen oikein?
 
"There are 96 patterns, of which 48 are pre-defined and cannot be changed and 48 are user-definable. The 48 pre-defined patterns are divided over pattern groups A, B and C, each pattern group containing 16 patterns. The 48 user-definable patterns are divided over pattern group D, E and F, also each pattern group containing 16 patterns. "
 
Track:
 
Yhden trackin alle voit sijoittaa patterneja mistä tahansa groupista. Trackin idea on että voit tallentaa sinne kokonaiseen biisiin vaadittavat patternit. Näin sinun ei tarvitse livetilanteessa (biisin aikana) koskea laitteen nappeihin, vaan 505 soittaa koko biisin puolestasi kunhan vain ladot patternit oikeaan järjestykseen.
 
Huono puoli on että tällä tavalla et saa soitettua kuin 6 biisiä maksimissaan. Koska trackeja on laitteessa vain kuusi kappaletta.
 
Pattern:
 
Minulla on käytössä groupien D,E ja F patternit joita voin muokata haluamallani tavalla. Voin muodostaa näistä periaatteessa niin monta biisiä kuin haluan (enemmän kuin kuusi biisiä), mutta livetilanne vaatii silloin ns. koneenkäyttäjän, joka vaihtaa patternista toiseen aina tilanteen mukaan. Eli eka biisi vois käsittää vaikka groupista D patternit 1,2,3,4,5,6,7 ja 8. Toka biisi sitten vaikka D groupin patternit 9, 10, 11, ja 12. jne.
 
Olenkohan ymmärtänyt oikein?
 
jPekka
11.09.2010 21:40:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MelliW: Olenkohan ymmärtänyt oikein?
Luulisin, että jotakuinkin oikein. Tuota kyseistä mallia en ole käyttänyt, mutta muutamia muita Rolandin (ynnä Bossin ja Yamahan) tuonaikaisia rumpukoneita, ja tuollaisia ne olivat.
 
Olikos viisnollavitosessa jo midi-liitäntä vai joku Rolandin oma sekvensseriliitin? Tuohon aikaan sekvensserit olivat erillisiä laitteita, ja livekäyttöä varten bändin oletettiin lisäinvestoivan erilliseen sekvensseriin, jolla konerumpalia ohjattiin. (Patterivarmistettu) puolijohdemuisti oli hyvin kallista, joten sitä ei uhrattu kovinkaan paljoa itse rumpukoneeseen.
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti