Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Halpa hanuri..
1
AadolfK
24.06.2010 16:49:34
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistä moinen? Huuto.net -osoitteesta olen kaivellut, mutta siellä myytävät kurtut eivät kovin halpoja ole.. Muutama kymppi olisi tuhlattavissa yhteensä, joten mitään tuhannenkaan euron pirunkeuhkoa en pysty kustantamaan itselleni :D Taitaa olla aika long-shot, mutta kysynpä silti.. Venäjällä asti kävin metsästämässä halpaa haitaria, vaan eipä niitä missään myyty.
 
risto
24.06.2010 19:04:20 (muokattu 27.06.2010 10:35:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvät haitarit ovat aina olleet kalliita ja sellaisina pysyvätkin, on siellä sisällä aika lailla hienomekaniikkaa ja kamalasti tyyriitä kieliä.
 
Venäläisen pikkuhaitarin eli garmoshkan voit löytää muutamalla kympillä, mutta nissä on ihan ikioma venäläinen logiikkansa - siis näppäinjärjestyksensä - sekä diskantissa että bassossa. Mitään länsimaista haitaria ei siten opi soittamaan garmoshkalla.
 
Sitten voit löytää muutamalla satasella venäläisen 3-rivisen tai 5-rivisen haitarin. Niissä on diskantissa B-griff näppäinjärjestys, mutta basso on sama eli stradellajärjestelmä kuin suomalaisessa. Silläkään ei siis siten opi soittamaan suomalaista haitaria diskanttipuolelta, mutta basson kyllä. Toisaalta venäläinen B-järjestelmä on yleisesti käytössä myös mm. Norjassa ja kait Belgiassa ja jossain muuallakin länsimaissa. Myös monet klasarimusaa haitarilla soittavat käyttävät B-järjestelmää. Itsekin olen juuri tsekkailemassa sitä ihan vertailun vuoksi.
 
Euroopassa käytetään yleisesti nk. C-griff järjestelmää 5-rivisissä haitareissa. Se on logiikaltaan sama kuin suomalainen, mutta rivit ovat siirtyneet pykälän verran. Kuitenkin suomalaisen haitarin taitaja pystyy transponoimalla soittamaan C-järjestelmän haitaria ja päinvastoin.
 
Sitten on vielä länsimaiset diatoniset haitarit - yleensä 2-rivisiä, mutta myös 2,5- tai 3-rivisiä - joista niistäkin löytyy useita näppäinjärjestelmiä, ja eri maissa suositaan eri järjestelmiä. Suomessa yleisesti G/C rivejä. Nämäkään eivät sitten ole halpoja haitareita.
 
Eli minusta siis kannattaa ihan ensimmäiseksi selvittää tietotasolla näitä näppäinjärjestelmäasioita ja selvitellä mitä haluaa soitella ennen kuin pistää rahojansa mihinkään mitä sitten voisi katua.
 
Täältä mnetistä löydät henkilöön nim.merkillä Klezberg (oliko nimessä myös t kirjain vai ei, en nyt muista), hän soittelee garmoshkaa ja voi kertoa lisää jos sellainen kiinnostaa.
 
EDIT: Digitaalisista haitareista halvin on Rolandin FR-1, joista FR-1 on pianohaitari ja FR-1B näppäinhaitari. Soittimessa ei ole omia kajareita eli tarvii vahvarin ja ämyrin. Siitä kuitenkin löytyy mm. suomalainen, C ja B järjestelmät. Hinta uutena about tonni.
 
EDIT: Pianohaitareita voi löytää halvemmalla kuin näppäinhaitareita ja niissä on sama stradella bassojärjestelmä kuin 5-rivisissä näppäinhaitareissa.
 
"Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut." Room 8:37
Klezberg
24.06.2010 20:40:16 (muokattu 26.06.2010 10:44:09)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muutamalla kympillä on kyllä vaikea löytää yhtään mitään. Itse maksoin ensimmäisestä karmoskastani kuusikymppiä huuto.netisssä, sillä sai hiukan aavistusta mutta ei sitä oikein soittaa voinut. Sittemmin olen ostanut kaksi lisää, hinnat satasen nurkilla ja vähän yli, kumpikin jo ihan kelpo soitin. Karmoska on yksinkertainen soittaa, käy yhteen sävellajiin samaan tapaan kuin huuliharppu. Systeemi on eri kuin muissa haitareissa, eli sen pohjalta ei suoraan pysty soittamaan muita haitareita, mutta ei siitä haittakaan ole.
 
Venäläisiä pianohaitareita on myös näkynyt huuto.netissä. Kannattaa seurata, sieltä voi löytyä sopiva aloitussoitin kohtuuhintaan. Mutta oikeastaan soitin pitäisi päästä kokeilemaan ennen kuin maksaa sen. Muuten halvan soittimen hankinta voi tulla kalliiksi.
 
Venäjältä kaupasta tuskin saa kovin halvalla. Halvimmalla soittimen saa sielläkin ostamalla yksityishenkilöltä esim. nettimyyntipalstan kautta. Mutta kaiken kaikkiaan ei taida tulla halvaksi. Virossa liikkuu myös venäläisiä käytettyjä soittimia, suomalaiselle helpoin on katsoa Kuldne Börs:istä. Tosin jokin toinen saitti oli kuulemma parempi, enemmän venäläisiä myymässä kai.
 
Ja miksi haitarin pitäisi olla halpa. Halvimmastakin saksofonista pitää maksaa useita satasia ja kunnollisesta tonnin verran. Haitari on aika monimutkainen värkki, paljon soivia lehdyköitä, kaikkien oltava kunnossa ja vireessä ja kaikki paikat tiiviinä.
 
P.S. Tuossa mun tämänhetkisessä musiikkinäytteessä soi juuri karmoska.
 
P.S.2 Kuldne Börsissä on nytkin yksi karmoska ja pari näppäinhaitaria selvästi alle sadan euron. http://www.kuldnebors.ee/search/mus … b_cat_id=11208&pob_action=show_cats
 
Ja Ristolle, Klezbergissä ei ole teetä, ei edes lausuttaessa.
 
huomasin tässä että mun klarinetinsoitto kuulostaa aika luonnonmukaiselta... lähinnä niinkuin sorsalta
risto
27.06.2010 09:10:52 (muokattu 27.06.2010 09:16:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Klezberg: ... Sittemmin olen ostanut kaksi lisää, ...
 
Onko viimeisin aivan uusi hankinta? Viimeinen muistikuva on, että sulla oli niitä hankittuna kaksi.
 
Ja Ristolle, Klezbergissä ei ole teetä, ei edes lausuttaessa.
 
Okei :-) Juuri tuosta lausumisesta meinaa se 't' tunkea sinne väliin.
 
EDIT: Kiinostava palsta tuo naapurimaan keltainen pörssi kun jotkut pianotkin maksavat satasen tai vähän päälle.
 
"Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut." Room 8:37
Klezberg
27.06.2010 10:11:54
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

risto: Onko viimeisin aivan uusi hankinta? Viimeinen muistikuva on, että sulla oli niitä hankittuna kaksi.
 
Joskus lokakuussa jo hankin. Silloin se ensimmäinen oli jo palasina. Laitoin sen myöhemmin taas kasaan, mutta ei se siitä parantunut :-)
 
huomasin tässä että mun klarinetinsoitto kuulostaa aika luonnonmukaiselta... lähinnä niinkuin sorsalta
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti