Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: yamaha MG166CX, äänitys suoraan pöydästä?
1
SamiKK72
27.05.2009 15:03:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi !
 
Ryhmä saattaa olla väärä mutta kokeillaan kepillä jäätä..
 
Eli bändiltä löytyy yamaha MG166CX mikseri ja sen perässä peaveyn vahvistin josta lähtee kaapit. Seuraavaksi olisikin hankinnassa aktiivi kaiuttimet, saa suositella tuohon sopivia n .600-700e/pari. Bändi menee kokonaisuudessaan mikserin läpi, 4 laulua, 2-3 akustista kitaraa, sähkökitara, koskettimet (piano/urku soundia suurimmaksi osaksi), akustinen basso, joitain lyösoittimia ja silloin tällöin sähkörummutkin.
 
Mutta kaappien lisäksi tarvitsen neuvoa miten saisi helpoiten nauhotettua bändin soitantaa ko. laitteen läpi, siitä on Rec out L/R ulostulo ja phones ulostulo. Kannettavia tietokoneita löytyy läjäpäin, eli siihen jos sen nauhotuksen saisi niin loistavaa. Yksi kannettava on varustettu jopa s-video töpselillä, voiko sitä käyttää hyödyksi ? Jos onnistuu suoraan tietokoneelle nauhottaminen niin mikä olisi hyvä softa, mieluiten freeware mutta voi maksaa muutaman kymmenen euroakin sopivasta. Tuli mieleen että vahvistimessakin on rec out linjat L/R.
 
Vastauksia mielellään myös kopiona sähköposti osoitteeseen;
sami.keskikuru@teliasonera.com
 
rintapek
27.05.2009 22:53:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SamiKK72: Moi !
 
Ryhmä saattaa olla väärä mutta kokeillaan kepillä jäätä..
 
Eli bändiltä löytyy yamaha MG166CX mikseri ja sen perässä peaveyn vahvistin josta lähtee kaapit. Bändi menee kokonaisuudessaan mikserin läpi, 4 laulua, 2-3 akustista kitaraa, sähkökitara, koskettimet (piano/urku soundia suurimmaksi osaksi), akustinen basso, joitain lyösoittimia ja silloin tällöin sähkörummutkin.
 
Mutta kaappien lisäksi tarvitsen neuvoa miten saisi helpoiten nauhotettua bändin soitantaa ko. laitteen läpi, Kannettavia tietokoneita löytyy läjäpäin, eli siihen jos sen nauhotuksen saisi niin loistavaa.

 
Ihan ensimmäiseksi suosittelen tutustumaan studiopalstan aloittelijakysymykset- ketjuun. Ja sit tietokoneet&musaohjelmat- palstaan.
 
Ton mikserin recout on muistaakseni mainoutin toisinto. Siitä kun vedät narulle, eli läppäriin, ni nauhalle päätyy just samaa, mitä mainout- liittimistä tulee vahvistimen läpi kaiuttimista ulos. Tohon väliin tarvitset piuhanpätkän, mis toisessa päässä on rca- liittimet ja toisessa päässä on stereominiplugi, jonka kytket läppärin line- inputtiin. Softaksi kelpaa jokseenkin mikä tahansa äänieditori. Jos koneessa on Nero, ni vedä vaik sillä.
 
Ton huono puoli on se, et kaikki se, mikä tulee ämyreistä ulos kulkeutuu jokaikiseen mikkiin, mitä paikalla on. Äänityksen laadulle se ny yleensä ei tee hyvää. Niinpä vedät sen äänityssignaaliin läppäriin just tolla samalla tavalla, mut syötät vahvistimelle&kaiuttimille signaalin aux1:sta ts. prefade- auxista. Juu, ihan monona ja vain niitä instrumentteja/lauluja mitä siin äänitystilanteessa on välttämätöntä kuulla. ja edelleen äänitys ihan sillä samalla millävaan- editorilla, mitä osaat käyttää.
 
Jos taas keikka tarttee äänittää, ni sit syötät saliäänen mainouttiin, pre- auxit lavamonitoreihin, (toi aux3 on vissiin jokatapauksessa varattu sisrak efektille) ja rakennat sen äänityssignaalin jompaankumpaan stereogruppiin. Tolla kytkennällä siis saat hoidettua ensisijaisesti saliäänen kuntoon, jolloin esim laulut, akkarit ja sähkörummut on valmiiksi keskenään balanssissa. Ne soittimet taas, joita saliin ei enempiä tartte vahvistaa, niinko skittakombot lyöt samaan gruppiin, mut et mainiin. Ja edelleen äänitys stereona millävaan editorilla.
 
Noin tehtynä saat mono/stereoääntä nauhalle jokseenkin simppelisti ilman kummempia kustannuksia. Äänenlaatu on sit ihan kiinni vaivannäöstä ennenko rec-nappia painaa. Jälkikäteen tietsikalla tuota ei enää miksailla.
 
Jos taas haikailet semmoisen systeemin perään, mis jokainen instrumentti äänitetään yhtaikaa kukin omalle raidalleen, ni ensimmäiseksi tarttet äänikortin, jossa on sisääntuloja "tarpeeksi". Seuraavaksi tarttet moniraitaäänityssoftan. Kristal on minust vieläkin ilmainen. Ja ainakin aloittelijalle aivan taatusti tarpeeksi hyvä. Mut noista enämpi sit studio- & tietokonepalstoilla osaavat kertoa.
 
One kind of music only - the good kind
Mase
28.05.2009 15:17:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumpiko malli MG116CX:stä on kyseessä? Tuosta on siis olemassa myös MG116CX USB, mitä voi käyttää suoraan USB:n yli ulkosena äänikorttina(vaatii muistaakseni WinXP:n toimiakseen).
 
http://www.thomann.de/fi/yamaha_mg_166cx_usb.htm
 
Mikäli kyseessä on ilman USB:tä oleva versio, niin sitten tuo recout on tosiaan main outin toisinto, kuten yllä mainittiin...
 
vesakos
27.03.2010 17:14:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Äänittääkö tuo YAMAHA MG 166C USB mikseri moniraitaisena? Siis esim. cubasessa vaikkas
kahdeksan eri kanavaa vai pelkästään yhden stereokanavan? Anybody knows?
 
rintapek
28.03.2010 12:58:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vesakos: Äänittääkö tuo YAMAHA MG 166C USB mikseri moniraitaisena? Siis esim. cubasessa vaikkas
kahdeksan eri kanavaa vai pelkästään yhden stereokanavan? Anybody knows?

 
Stereokanava siinä uuäsbeessä kulkee.
 
One kind of music only - the good kind
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti