Muusikoiden.net
29.03.2024
 

Muut soittimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Banjo keskustelua!
1 2 3 4 5 6 7 8
accjam
16.12.2009 13:37:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hellurei!
olen ekaa banjoa hankkimassa, keskusteluja käynyt jo läpi ja nettikaupoissa pyörinyt.
 
onko jollakulla kokemusta deeringin goodtime 2 banjosta?
 
saatavana näyttäis olevan original ja special versiota.. mitkähän on näiden karkeimmat erot?
 
ja kyseinen soitin on ilmeisesti suht laadukas? ihan nelinumeroista summaa en vielä oo valmis pulittamaan, kun on tosiaan ensisoitin. mutta ihan rimpulaakaan en halua!
halvimmillaan toi special on löytynyt nettikaupasta 475€. ilmeisesti varsin käypä hinta?
 
kiitos avusta!!
 
LiiJan
18.12.2009 03:21:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mutta mikä ihme on tämä J. karjalaisen tapa soittaa bajoa, ku se ei ole nyt ihan perinteinen bluegrass tyyli? ja ketä muita on tunnettuja ton tyylin soittajia? olen nimittäin harkinnut kyseisen instrumentin ostamista, ja edellä mainitsemani tyyli kuulostaa mun korvaan sopivalta. ittelle on alkanu tollanen kansanmusiikki homma vaan kolisemaan. Kitaraa maniskaa ja viulua on kyllä tulllu hangattua mutta banjo täytyis vielä saada.
 
Topi Nambur
18.12.2009 12:36:40 (muokattu 18.12.2009 14:59:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LiiJan: Mutta mikä ihme on tämä J. karjalaisen tapa soittaa bajoa, ku se ei ole nyt ihan perinteinen bluegrass tyyli? ja ketä muita on tunnettuja ton tyylin soittajia? olen nimittäin harkinnut kyseisen instrumentin ostamista, ja edellä mainitsemani tyyli kuulostaa mun korvaan sopivalta. ittelle on alkanu tollanen kansanmusiikki homma vaan kolisemaan. Kitaraa maniskaa ja viulua on kyllä tulllu hangattua mutta banjo täytyis vielä saada.
 
Onhan Scruggs-banjotekniikka toki muuttunut vuosikymmenten kuluessa perinteiseksi, mutta sitä vanhempia tekniikoita on monia, mm. Karjalaisen käyttämä clawhammer eli frailing. Muita tuon tekniikan taitajia ovat esim. Grandpa Jones, Kyle Creed ja Wade Ward. Clawhammeria on monenlaista, esimerkiksi perinteistä säestävää ja modernia melodiaa korostavaa.
 
Musik ist tönend bewegte Form, das auf fruchtbaren Boden fällt. Was? Quatsch! Nur wo Füchse und Hasen gute Nacht sagen.
Rize
25.01.2010 01:33:41 (muokattu 30.01.2010 18:31:39)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olin tässä viikonloppuna keikalla kera banjon ja sattuipa niin mielenkiintoinen tilanne, että kesken erään biisin (tiedä sitten innostuinko kovinkin voimalla soitintani käsittelemään) kaatui banjostani silta. Mahdollisesti tuota edesauttoi se, että banjoni on mikitetty sellaisella sillan ja kalvon väliin laitettavalla mikkisysteemillä.
 
Ajattelinkin nyt fiksummilta kysyä, että onko kenelläkään vastaavia kokemuksia ja etenkin, että miten tuollaisen vastaisuudessa välttää... Paitsi tietenkin soittamalla hillitymmin... Oletteko jonkin patenttiratkaisun kehittäneet?
 
Muutenkin otan mielelläni kaikenlaisia "for dummies"-kategorian vinkkejä tämän jalon soittimen hienosäätämisestä, sillä melko lailla uusi ihastus on banjo meikäläiselle, enemmänkin olen tuolla kosketinpuolella tottunut operoimaan...
 
Tie miehen sydämeen käy alaonttolaskimon kautta.
Rize
30.01.2010 18:49:56 (muokattu 30.01.2010 19:06:55)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sellaisen vinkin sain tuohon sillan kaatumisen ehkäisyyn, että lyijykynällä värittää kielten urat, jolloin kielet luistavat paremmin jos/kun joutuu banjoa virittelemään. Järkevältähän tuo kuullostaakin, varmaan tuo virittäminen juuri onkin se, mikä sitä tallaa vinoon vetää... Ja tuonne keikalle matkatessa oli banjo päässyt melko tavalla epävireeseen kun kerran kylmässä tavaratilassa matkaamaan joutui...
 
Nyt lähdinkin sitten alusta pitäen säätämään banjoani toivon mukaan kohti huippukuntoa ja vinkkejä otan mieluusti kokeneemmilta vastaan.
 
Nyt tulee mieleen sellaiset kysymykset, että onko teillä jotain suuntaa antavia nyrkkisääntöjä kalvon kireyden suhteen. Kiristin sitä näppituntumalta ja nyt kireys on kauttaaltaan tasainen ja kalvo alkaa resonoimaan kauniisti kun laulan yksiviivaisen f:n. Minun korvaani kalvoa saisi ehkä hiukan löysätäkin. Makuasioitahan nämä tietty ovat, mutta koska olen banjon soiton saralla melko noviisi, niin toistenkin mieltymyksistä kovasti saattaisin oppia. Ja tosiaan joku alkuun auttava nyrkkisääntö, jonka pohjalta voin lähteä kohti omia mieltymyksiä sitä mukaa, kun soittimeen paremmin tutustun...
 
Sellaista melko terävää, erottuvaa (etenkin akustiseen kitaraan nähden) soundia haen, kyseessä siis 19-nauhainen tenoribanjo, viritys standardi c-g-d-a tai vaihtoehtoisesti chicago d-g-h-e ja musiikkityylinä irlantilainen kansanmusiikki. Se, etten soita tuolla g-d-a-e-virityksellä, mitä irkkumusassa paljon käytetään, on tietoinen valinta. Koetamme hakea hieman nykyaikaisempiakin ulottuvuuksia irkkumusaamme enkä siis pelkästään tuplaile viulun melodioita vaan vire on siis tarkoituksella eri kuin viulussa. Ja tuo chicago-viritys on osaltaan toki laiskuutta, mutta osaltaan myös lyhytsormisen vastaus melodiasoiton haasteisiin. Ilmoitin vain, kun joillekin se tuntuu olevan banjon soitosta puhuttaessa punainen vaate... =)
 
Myös kielten suhteen otan suosituksia vastaan... Minkä merkkiset, mikä materiaali, mikä paksuus..? Vähän sellaisessa all around-käytössä tuo banjo keikoilla on. Siis sekä komppia että melodiaa soittelen, näppäillen pääosin...
 
Vinkkejä siis otan ilolla vastaan... Ja saa vääntää rautalangasta, neuvojanne odottaa tosiaan "päätyökseen" sormioiden ääressä viihtyvä kaveri, joten liian yksinkertaisia vastauksia ei ole olemassakaan...
 
Tie miehen sydämeen käy alaonttolaskimon kautta.
Kari Reiman
06.04.2010 14:39:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Melko paljon erilaista banjokirjallisuutta saa nyt Suomestakin täältä: www.pentatone.fi
 
-Pazi-
03.05.2010 16:07:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen tässä nyt toista tuntia jo pähkäillyt, että mitä banjoa käytetään tuossa Spiderbaitin Black bettyssä?
 
Veikko
04.06.2010 12:58:39 (muokattu 04.06.2010 13:09:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei auta, pakko saada kitarabanjo.
 
Budjetti olisi max. neljä sataa euroa. Onko väellä suosituksia tai kokemuksia tuon hintaluokan soittimista.
 
Varsinkin tämä Dean Blackwoods kiinnostaisi: http://www.activemusician.com/item--MC.BW6
 
Mr. Treehorn treats objects like women, man - The Dude
Herwood
14.06.2010 17:20:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin joitain aikoja sitten Washburnin banjon ja olen ollut tyytyväinen. Malli on ilmeisesti halvin valmistajalta ja maksoin siitä 250e. Ostin sen suoraan liikkeestä. Kannattaa tehdä vertailuja, jopa Tampereella oli banjoja kahdessa eri liikkeessä. Molemmissa oli saman hintaiset mallit, mutta toisessa liikkeessä oleva malli (jälkikäteen arvioituna) oli aivan paska. Onneksi en tietämättömänä ostanut sitä. Oli pakko ostaa banjo, koska miten ihmeessä voin kokeilla onko se minusta hauskaa? En minä ainakaan tunne ketään jolla sellainen olisi, tai missä sellaista voisi kokeilla.
 
Soitan rystyllä (clawhammer) ja sormilla (scruggs). Molempia tyylejä on vain treenattava hitaasti ja tehtävä jatkuvasti ns. motoriikka harjoittelua. Virityksien kanssa kannattaa pelleillä. Itse seilailen pitkälle G, Gm ja capo toisella nauhalla, A & Am. Virityksillä luodaan tunnelma, koska pelataan avoimissa virityksissä. Avoimessa-g:ssä voi soittaa kaikki soinnut, mutta g-sävellajin soinnut kuulostavat parhaalta.
 
Vaihdoin kalvon matta kalvoon ja ostin uuden tallan mallia "compensated". Halvoissa malleissa nämä ovat täysin laaduttomia ja pieni sijoitus kannattaa. Kokeilin myös nailonkieliä, mutta niistä puuttuu se "metallinen" fiilis ja muutenkin niistä ei mielestäni irronnut tarpeeksi volyymia.
 
Sorminäppäilyllä oli helppo aloittaa, koska soitan kitaraa samalla tyylillä. Nyttemmin olen treenannu lähes tulkoon pelkästään rystysoittoo. Se on aluksi hyvin vaikeata, mutta kun saa koneen käyntiin kunnolla niin kaverit pyytelee hidastamaan tempoa! :D
 
Blueskitaristina olen huomannut, että banjolla saa mahtavasti vanhan kuulosta deltabluesia soitettua. Slide liu'ut ja kalvo kuullostavat yhdessä hyvältä!
 
Palaillaan ja soitellaan!
 
Jop1
19.06.2010 15:35:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä on jo pitemmän aikaa kuumotellut banjon hankkiminen ja Thomannilta on tullut selailtua noita entry-level banjoja jonkun verran. En ole mitään instrumentteja aikaisemmin, joten tulee varmasti olemaan haastavaa, jos päätän aloittaa. Sellainen mietityttää, että mikä on oleellisin ero openback ja ns. "normi"banjon välillä? Soundi on tietysti erilainen ja itse diggailen openbackista jotenkin enemmän, mutta nuo tuntuvat (ainakin Thomannilla) olevan astetta kalliimpia.
Niin ja jos kotimainen loistava banjo/bluegrassmusiikki kiinnostaa, suosittelen Jussi Syren & The Groundbreakers nimistä yhtyettä. Orkesterin banjonsoittaja Tauri Oksala on varmasti yksi taidokkaimipia banjoilijoita Suomenmaassa.
 
jos korollalla ajjaa kolomeasattaa sääh ja suppari tippuu hele vetti irti, ni se ossuu yheksääsattaa lukio hinttejä ohtaan. kilijut käy muuten noppeemmin vittu ku ajjaa maa palloa myötä päivään häätänääh, ku aika kuluu noppeemmin! - Pelsi
risto
19.06.2010 19:28:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jop1: ... että mikä on oleellisin ero openback ja ns. "normi"banjon välillä? ...
 
Openbacissä ei ole lisäkaikupohjaa, molemmilla voi soittaa samaa musaa.
 
"Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut." Room 8:37
Zarmo
19.06.2010 21:51:17
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsehän soitan melkein enemmän tenoribanjoani ilman tuota takapalikkaa. Keikoille se tulee joskus ruuvattua kiinni kovemman äänen toivossa ja äänityksiin, jos äänittäjä sattuu tykkäämaan soundista enemmän sillä tavalla.
 
Ajatuksenjuoksun leimaa-antavin luonteenpiirre on pimeys.
Ostakaa muinaissoitinfolkia
Vapinamonologeja
Jop1
20.06.2010 02:20:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos näistä!
Vielä kyselen:
http://huuto.net/kohteet/banjoei-hv/141381433
Olisikohan tuollaisesta mihinkään? Hinta ei ole paha ja tosiaan pystyy myös irrottelemaan pohjan tarvittaessa.
 
jos korollalla ajjaa kolomeasattaa sääh ja suppari tippuu hele vetti irti, ni se ossuu yheksääsattaa lukio hinttejä ohtaan. kilijut käy muuten noppeemmin vittu ku ajjaa maa palloa myötä päivään häätänääh, ku aika kuluu noppeemmin! - Pelsi
risto
20.06.2010 06:28:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jop1: Kiitos näistä!
Vielä kyselen:
http://huuto.net/kohteet/banjoei-hv/141381433
Olisikohan tuollaisesta mihinkään? Hinta ei ole paha ja tosiaan pystyy myös irrottelemaan pohjan tarvittaessa.

 
Mistäpä sitä kukaan kokeilematta tietäisi ...
 
"Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut." Room 8:37
Jop1
20.06.2010 17:10:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

risto: Mistäpä sitä kukaan kokeilematta tietäisi ...
 
Niinpä tietysti. Mutta onko Albertone merkkinä tuttu kellekkään? Noin niinkun keskimäärin ovatko laadukkaita soittimia?
 
jos korollalla ajjaa kolomeasattaa sääh ja suppari tippuu hele vetti irti, ni se ossuu yheksääsattaa lukio hinttejä ohtaan. kilijut käy muuten noppeemmin vittu ku ajjaa maa palloa myötä päivään häätänääh, ku aika kuluu noppeemmin! - Pelsi
risto
20.06.2010 19:06:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jop1: Niinpä tietysti. Mutta onko Albertone merkkinä tuttu kellekkään? Noin niinkun keskimäärin ovatko laadukkaita soittimia?
 
Aika yleensä hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä, ainakin oman kokemukseni mukaan.
 
"Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut." Room 8:37
Jop1
20.06.2010 23:46:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

risto: Aika yleensä hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä, ainakin oman kokemukseni mukaan.
 
Luonnollisesti. Eli saman hintainen näyttäisi olevan kuin muutkin entry-level banjot. Pitää kyllä vielä harkita tarkkaan hankkiakko banjoa. Kun ei tosiaan ole musiikkia tosissaa ikinä tullut harrasttettua on varmasti melkoinen haaste aloittaa banjolla.
 
jos korollalla ajjaa kolomeasattaa sääh ja suppari tippuu hele vetti irti, ni se ossuu yheksääsattaa lukio hinttejä ohtaan. kilijut käy muuten noppeemmin vittu ku ajjaa maa palloa myötä päivään häätänääh, ku aika kuluu noppeemmin! - Pelsi
risto
21.06.2010 17:31:41 (muokattu 21.06.2010 17:33:29)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä banjolla voi aivan hyvin aloittaa, kannattaa kuitenkin hankkia entry level opus/opuksia, niin pääsee heti jujulle ja lähtee kehitys kehittymään eikä jää paikalleen ihmettelemään. Amerikan banjokeskusteluryhmissä olen havainnut paljon yli 50v vasta-alkajia. Kiinnostuksesta se vain on kiinni.
 
Ikäkysymysjuttu soiton aloittamisessa on muuten usein uudestaan käynnistynyt aihe täällä mnetissä. Löydät varmaan haulla. En muista lukeneeni kertaakaan että joku olisi pitänyt ikää esteeenä.
 
PS. Täällä on varmasti Thomannin entry level banjon ostajia, ehkä joku osuu tänne sanomaan sanansa näistä banjoista.
 
"Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut." Room 8:37
Zarmo
21.06.2010 19:03:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällasella toomannin banjolla olen irkkua yms. soitellut ihan iloseina: http://www.thomann.de/fi/tennessee_tenor_banjo.htm
Vähän muistaakseni sai satulaa viilata ja kaulaa säädellä. Virittimet on aika heppoiset ja kaula heiluu vääntämällä. Mukana tuli asiallinen kova laukku.
 
Ajatuksenjuoksun leimaa-antavin luonteenpiirre on pimeys.
Ostakaa muinaissoitinfolkia
Vapinamonologeja
Köttelö
17.07.2010 07:12:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miekin hommasin pari viikkoo sitten tuommosen tennessee tenoribanjon.
Mitenkähän tuohon soundiin sais enemmän sitä banjon omaista metallista särähdystä, nyt ei omasta mielestä eroa pajoa akustisen kitaran äänestä. Pitäskö sitä sit voimakkaammin pikata tai jotain?
 
Hard suck hallelujah.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7 8

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «