Muusikoiden.net
22.02.2019
 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Treenikämpälle yhdessä hankittu tavara eron tullessa
1
Korkki74
17.02.2018 21:38:08 (muokattu 17.02.2018 22:03:44)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En nyt jaksanut enää tuohon bänditoimintaketjuun kirjoittaa asiasta, mutta tilanne on siis tälläinen:
 
Treeniksellä on treenannut kaksi bändiä ja treeniksen kulut on katettu sillä että jokainen on maksanut tietyn summan kuukaudessa tilille josta on sitten maksettu sähkölaskut ja haettu silloin tällöin pullo vuokranantajalle sekä ostettu kahvia yms käyttötarviketta.
 
Sen lisäksi vuosi sitten vietiin kaikki treenikselle kertyneet tyhjät pullot (neljä jätesäkillistä, about 200E) pois ja laitettiin nekin rahat yhteiselle tilille. Hetki tuon jälkeen käytiin läpi tiliä ja todettiin että ylijäämää on sen verran että voidaan ostaa studiokaiuttimet treenikselle.
 
Noh, nyt toinen bändi onkin lähdössä pois treenikseltä. Osittain häädettynä sieltä, jäsenmuutosten vuoksi. Treenikselle jäävän bändin kitaristi ilmoitti että yhdessä yhteisistä rahoista ostetut kaiuttimet jäävät tuonne, koska ne ovat "treenikämpän kaiuttimet". Voiko se ihan noin mennä lain mukaan ajatellen? Mun logiikan mukaan nuo kuuluisi jakaa (= kompensoida rahalla).
 
Hauskinta oli vielä vertaus siitä että jos toinen on laittanut kämpän remonttiin rahaa ei sitä voi saada pois, koska "jos sä muutat jonkun naisen luo ja teet omistasi remonttia siellä et sä niitäkään saa pois eron tullen". Sen ymmärrän kyllä. Mutta jos jotain ostetaan yhdessä niin kyllähän ne eron tullen kuuluu osittaa. Tämä ei sitten noiden mielestä menekään niin..
 
Aika lailla tässä on oppinut että ei kannata ostaa mitään bändeille yhteisesti vaan parasta on että yksi henkilö omistaa kaikki kamat.
 
Arkka
18.02.2018 00:14:47
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyl oletuksena pitää kompensoida ellei erikseen ole jotain sovittu. Jos kummallakaan bändillä ei ole varaa/kiinnostusta maksaa puolta nykyarvosta, niin myykää kolmannelle osapuolelle.
 
Sax-pappa
18.02.2018 10:38:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arkka: Kyl oletuksena pitää kompensoida ellei erikseen ole jotain sovittu. Jos kummallakaan bändillä ei ole varaa/kiinnostusta maksaa puolta nykyarvosta, niin myykää kolmannelle osapuolelle.
 
Nämä on vähän sellaisia sopimusasioita. Ja niinkuin huomataan, asiat kannattaa sopia etukäteen. Näin jälkikäteen se sopimukseen pääsy on paljon vaikeampaa. Eli kun hankitaan kamaa yhteisomistukseen, niin sovitaan mitä tapahtuu omistusoikeudelle erotilanteessa.
 
Arkka
18.02.2018 11:07:29
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sax-pappa: Nämä on vähän sellaisia sopimusasioita. Ja niinkuin huomataan, asiat kannattaa sopia etukäteen. Näin jälkikäteen se sopimukseen pääsy on paljon vaikeampaa. Eli kun hankitaan kamaa yhteisomistukseen, niin sovitaan mitä tapahtuu omistusoikeudelle erotilanteessa.
 
Toisaalta jos kyse on vaan jostain kajariparista, niin kyllä tällasessa pitäis sopimukseen päästä. Voiskohan tässä toimia vaikka huutokauppa? Molemmat tarjoaa puolikkaasta ja korkeempi tarjous voittaa. Silloin huudon häviäjä saa suuremman korvauksen, mitä puolikkaan arvoksi itselleen arvioi ja ehkä se sit lohduttaa.
 
Toisaalta kajariparihan on riitatapauksessa erittäin helppo jakaa kahdelle jos fiksuun sopimukseen ei päästä ;)
 
Kefiiri
18.02.2018 11:47:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arkka: Toisaalta kajariparihan on riitatapauksessa erittäin helppo jakaa kahdelle jos fiksuun sopimukseen ei päästä ;)
 
Todellinen Salomon tuomio :)
 
En ole musiikin asiantuntija.
Korkki74
18.02.2018 13:17:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sax-pappa: Nämä on vähän sellaisia sopimusasioita. Ja niinkuin huomataan, asiat kannattaa sopia etukäteen. Näin jälkikäteen se sopimukseen pääsy on paljon vaikeampaa. Eli kun hankitaan kamaa yhteisomistukseen, niin sovitaan mitä tapahtuu omistusoikeudelle erotilanteessa.
Juu, eipä sitä noita hankittaessa edes tajunnut että jossain vaiheessa voi jonkinlaisia eroja tulla. Eivätkä ne toisaalta mitkään tuhottoman kalliit ole mutta treenikselle jäävä bändi on lähinnä kateuttaan koittanut pompottaa meitä toisia koko ajan. Joka asiasta on ollut sanomista vaikka olisi tehty miten.
 
Nyt tuolla on vielä täysi jätesäkillinen pulloja vietäväksi, sanoin että ne viedään ja rahat jaetaan tasan ennenkuin me lähdemme tuolta, siitäkin tuli nurisemista.
 
Torniojaws
19.02.2018 12:35:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on porukalla ostettu, niin reiluinta olisi ostaa lähtijän osuus pois nykyarvon mukaisesti.
 
Sanotaan, että on ostettu 1000 euron PA neljään pekkaan. Jos jokainen osallistunut 250 eurolla ja PA:n nykyarvo (esim. Torilla) on vaikkapa 800 e, niin lähtijä saisi muilta kolmelta takaisin rahaa (800 / 4) = 200 e / 3, eli 66,66 euroa per nokka - yhteensä 200 e.
 
Vortech Industrial Death Metal
Korkki74
19.02.2018 19:38:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Salomonin tuomion sitten tein eli samalla kun meidän bändi otti kamansa pois muuttaessaan uudelle treenikselle vein tuosta toisen kaiuttimen kotiini odottamaan jotain kompensaatiota. Siitähän alkoi sitten varassyyttelyt ynnämuut tulemaan heti messengeriin. Tosin ainoastaan yhdeltä toisen bändin jäseneltä.
 
Mutta kyllä mä edelleen olen sitä mieltä että jos nuo monitorikaiuttimet on yhteisillä pullopalautusrahoilla ostettu niin ne ovat silloin bändien yhteiset eikä treeniksen omaisuutta kuten minulle koitetaan selittää. Se olisi eri asia jos pullonpalautusrahoilla olisi esimerkiksi parannettu kiinteistöä, kuten on tehtykin tai hankittu erilaisia tarpeita tuonne (kahvia yms.) mutta nuo kajarit ovat irtainta jolla on omistajina kaksi bändiä.
 
Objectif Lune
21.02.2018 09:30:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun mielestä jonkun treenikselle jäävän yksityishenkilön kannattaisi ostaa kajarit itselleen ja jakaa myyntitulot jengin kesken. Pidän aika huonona järjestelynä sitä, että treenis (tai edes yksi bändi) yhdessä omistaa asioita. Paljon parempi on, että joku selkeästi on se, joka kamat omistaa, jolloin vaikeissa tilanteissa ei tule kipeitä ongelmia.
 
Pelko: https://www.facebook.com/pelkohelsinki/ https://soundcloud.com/pelko-264900760
Pinewood
21.02.2018 13:32:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arkka: Toisaalta jos kyse on vaan jostain kajariparista, niin kyllä tällasessa pitäis sopimukseen päästä. Voiskohan tässä toimia vaikka huutokauppa? Molemmat tarjoaa puolikkaasta ja korkeempi tarjous voittaa. Silloin huudon häviäjä saa suuremman korvauksen, mitä puolikkaan arvoksi itselleen arvioi ja ehkä se sit lohduttaa.
 
Mielestäni tämä olisi reiluin tapa. Tai jos kummallakaan ei ole rahaa lunastaa järkevällä summalla, sitten vaikka torille myyntiin ja rahat tasan.
 
Viinan syytä taas kaikki. Jos ette olisi ryypänneet, ei olisi ollut pullopalautusrahojakaan eikä niillä ostettuja kamoja...
 
Tympee Huttunen
21.02.2018 14:38:47 (muokattu 21.02.2018 14:43:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kerran meni lusikat jakoon niin, että yhteisvaroilla ostetut pa-kamat meni puoliksi siihen asti, että toinen lunastaa ne pois, koska ne oli ihan yhteissummalla ostettu. Kannoin puolet kamoista himaan ja sanoin, että jompikumpi taho ostaa toiselta kamat. Sillä tavoin se nopeasti kävikin.
 
Sittemmin on kyllä noi bändihommat menneet niin, että bändikassoilla on julkaisuja, ständeja ja merkkareita maksettu, eikä kiinnostanut raha-asiat yhtään, kun tiet erosivat. Periaatteessa kyse on niin hiluista, ettei sitä halua hankaloittaa toisten hommia, kun kyse on enemmän ns. periaatteesta ja jotenkin kiusanteosta.
 
Jos jollain pullorahoilla on ostettu treenikämpälle kaiuttimet, niin olisiko helpompi vain antaa asian olla? Kukaan ei voi erotella kuka niitä pulloja on mitenkin paljon tuonut ja kyse on kuitenkin vain max. kympeistä per läpi. Joku epäonninen saa joskus hieltä, oluelta ja paskalta haisevat kajarit ja vie ne häkkikellariinsa mätänemään. Jos kajarit maksoi 200€ pullopantteina ja niiden realistinen arvo on nyt joku 140€, eli 70€ per bändi eli tekee reilu kympin per pää. Kannattaako asiasta tapella, ellei sitten halua jotain suolata tuota "häätö"-asiaa. Lähinnä mietin sitä, että onko asiaan käytetty aika ja energia sen veroista.
 
Paras ratkaisu on tietenkin tämä:
 
Aika lailla tässä on oppinut että ei kannata ostaa mitään bändeille yhteisesti vaan parasta on että yksi henkilö omistaa kaikki kamat.
 
sepisti
24.02.2018 15:02:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä näen tuon homman vähän toisella tavalla. Tuo teidän treeniksen yhteinen tili on vähän kuin taloyhtiön tili, jossa oleva summa koostuu maksetuista vastikkeista (jokaisen maksama treenisvuokra). Kun muutat pois taloyhtiöstä, et saa sinne maksamiasi rahoja takaisin, etkä saa ottaa mukaasi niillä rahoilla ostettuja tavaroita.
 
https://www.youtube.com/watch?v=L5gGjlyzxfo
Arkka
24.02.2018 15:51:47
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sepisti: Mä näen tuon homman vähän toisella tavalla. Tuo teidän treeniksen yhteinen tili on vähän kuin taloyhtiön tili, jossa oleva summa koostuu maksetuista vastikkeista (jokaisen maksama treenisvuokra). Kun muutat pois taloyhtiöstä, et saa sinne maksamiasi rahoja takaisin, etkä saa ottaa mukaasi niillä rahoilla ostettuja tavaroita.
 
Ei taitaisi oikeudessa tuolla vertauksella pärjätä. Mikäs siinä jos on erikseen noin sovittu, mutta jos ei ole, niin kaikki omistaa sen minkä on maksanut.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti