Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: budjettiystävällinen äänieristäminen
1
markusnen
28.10.2016 19:00:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuleva treenikämppä, jossa paljaat kiviseinät, putket ja patterit aiheuttavat kaikumista ja äänen etenemistä rakennuksen muihin osiin.
 
mikä olisi edullisin, mutta kuitenkin huolellinen tapa korjata kyseinen ongelma?
 
kaikenlaisia ehdotuksia ja kokemuksia aiheeseen liittyen, kiitos!
 
Antti1
28.10.2016 19:25:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Runkoäänen katkaiseminen, paljon massaa, ilmarakojen tiivistäminen, ilmanvaihdon ja lämmitysputkiston kautta etenevän äänen estäminen. Ei ole budjettiystävällistä mitenkään tehtynä, jos haluaa oikeaa vaikutusta. Mikä on maksimibudjetti? Sitä kautta on ehkä helpompi kertoa onko homma edes mahdollista. Toki sun antamilla pohjatiedoilla on täysin mahdotonta vastata oikeasti, mutta tuhansista puhutaan varmasti.
musamies
29.10.2016 01:48:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rautaneito: tuleva treenikämppä, jossa paljaat kiviseinät, putket ja patterit aiheuttavat kaikumista ja äänen etenemistä rakennuksen muihin osiin.
 
mikä olisi edullisin, mutta kuitenkin huolellinen tapa korjata kyseinen ongelma?
 
kaikenlaisia ehdotuksia ja kokemuksia aiheeseen liittyen, kiitos!

 
Mielestäni edullisinta ja helpointa on pureutua niihin äänilähteisiin, jotka aiheuttaa kovinta ja läpitunkevinta melua. Monessa bändissä on rummut, jos niitä saa erikseen hiljennettyä kuitenkin niin, että yhteys rumpaliin säilyy, tämä voi auttaa muuta paljon.
 
Paljon on siitä kiinni minkälaisia treenejä on tarkoitus pitää. Monia soittimia voi monitoroida jopa kuulokkein ja ei silloin kuulu juuri minnekään. Jos miettisin siltä kannalta pystysinkö kerrostalosa pitää treenit, siinä olisi laulu haaste ja pitääkö mukana olla rummut. Joissain musiikkityyleissä voi sähkörummutkin toimia.
 
Yksi lähestyminen olisi kokeeksi treenimelua tilaan ja kartoittamaan onko äänen vuodot muualle kuinka suuri ongelma ja kuinka suuri on siedettävä saundi ja balanssi treenitilassa.
 
oksatboys
29.10.2016 12:01:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuten jo mainittiinkin, äänieristys ei ole halpaa. Jos reenikseltä ei saa muualle kuulua melua, niin joko etitte toisen reeniksen, soitatte silloin kun paikalla ei ole muita tai meette jollain sähkörumpu-linjalla. Ainut halpa (tai ainakin edullinen) tapa eristää ääntä on tukkia pahimmat vuotokohda, esim. ovi ja ikkunat. Huoneesta toiseen meneviä ilmastointiputkia tuskin saa tai edes kannattaa tukkia, koska tukos voi sotkea ilmanvaihdon täysin.
 
Akustiikkaa (joka on eriasia kuin äänieristys) voi parantaa jo pikkurahallakin. Katso vaikka halpaa akustointia -ketju studiopalstalta alkuun. Sieltä selviää perushommat.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti