Muusikoiden.net
26.06.2017
 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Keikalle Saksaan
1
Landstr
13.09.2016 18:18:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko porukka järkkäillyt omille bändeilleen ulkomaan settejä? Kutkuttaisi ajatus lähteä katsomaan Saksan meininkiä, sinne päin on jonkin verran suhteita ja esim. Facebook-tykkääjiä näyttäisi siltä suunnalta olevan ihan kiitettävästi.
 
Mitä tällainen operaatio vaatisi? Vinkkejä, ohjeita? Miten aloittaa projekti, miten sovitaan keikat ja onko ulkomaan hommissa jotain todella vaativaa? Kannattaako edes?
 
Tähän mennessä keikkoja on Suomessa vedetty ja järkkäilty jo hyvissä määrin ja nyt tuo ulkomaan keikan järkkääminen kiinnostaa.
 
Tavoite olisi siis vuoden 2017 kesänä käydä tuolla. Kertokaa tietämättömälle.
 
Satanic warmaster of puppets.
Puolukki
30.12.2016 11:46:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää kiinnostais itteäkin. Alustavasti oon yhdeltä Ranskalaiselta tutulta kyselly, mutta mitään ei toistaseks olla saatu sovittua.
 
Onko aloittajan projekti edenny? Talous- ja (laina)kamapuoli enimmäkseen mietityttänyt. Ja aikataulut tulis olemaan vaikee sovittaa.
 
".. siistejä juttuja, jotka toi parhaimmillaan mieleen Opethin, jossa laulaa Kurt Cobain." - http://afterforest.bandcamp.com
firecane
10.01.2017 14:14:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei muuta kuin hyvää kirjettä vaan eri keikkapaikkoihin päivämäärä ehdotusten kera... Sitten vaan matkoja varaamaan ja käytännön järjestelyjä tekemään.
 
"Mulle brenkku ei ole koskaan ollut ongelma. Ei silti, toisinaan tykkään yhä rakentaa ranskalaistyylisen seitinohuen iltapäiväkännin." - Pentti Matikainen
JudeJude
16.02.2017 19:04:09 (muokattu 16.02.2017 19:14:59)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Music Finlandilla oli vielä hiljan iso vientihanke Aus Finnland, jossa promottiin suomalaista musiikkia saksankieliseen maailmaan. Hanke on jo päättynyt mutta kontaktit ja osaaminen on varmaan vielä talossa.
 
Myös esim. Suomi-Saksa-seurasta voisi kysellä kontakteja, joskaan en tiedä rokkipuolesta, kuinka paljon he siitä on kiinnostuneita.
 
Olin viikonloppuna soittamassa pienehköllä sveitsiläisellä pohjoismaisen musan festarilla (Nordklang). Aateltiin että nyt kun on kontakti saksankieliseen maailmaan sitä kautta, niin ruvetaan pikku hiljaa valloittamaan niitä huudseja. Ne oli kauheen kivoja siellä festarilla, ei muuta kun viestiä menemään josko ottaisivat teidät :) siellä oli poppia ja rokkiakin ja vaikka mitä.
 
Sit kun on yksi jalansija niin sen avulla seuraavan saaminen on jo helpompaa. Mut sen ekan saaminen on tietty hankalaa, totakin keikkaa hieroin puolitoista vuotta. Pitkän tähtäimen ajattelu on tarpeen jos haluaa tehdä kunnolla.
 
Muutama juttu mitä kannattaa ottaa huomioon keikkamyynnissä ja jotka on ihan samoja oli sitten tavoitteena Suomi tai maailma:
 
-musa kuntoon
 
Tehkää sellaista musiikkia, että menisitte itse kuuntelemaan ja kaverit lähtis kans.
Tää on tärkee, mutta ei riitä. Nimittäin seuraavaksi
 
-ulkoasu kuntoon
 
Bändin kuvat, nettisivut, some, levyt, promomatsku. Näytättekö siltä kuin kuulostatte? Saako esittelytekstistä selvän? Miksi te ootte just te? Tapahtuuko somessa jotain? Onko teillä seuraajia/tykkääjiä/videon katseluita?
 
-viestintä kuntoon
 
Mä lähetän tolla bändillä joka vuosi keikkamyyntimailia n. sataan paikkaan. Yleensä niistä n. kolme vastaa, ja kaksi niistäkin on ei-vastauksia. Ja sitten voi käydä niin, että muutaman vuoden päästä, kun on säännöllisesti mutta kohteliaasti muistuttanut olemassaolostaan, joku paikka muistaakin teidät etsiessään jotain tiettyä saundia. Eli ei kannata laittaa johonkin paikkaan viestiä vain kerran, vaan vaikka viis vuotta kerran vuodessa. Ei sittenkään kyllä välttämättä tärppää, mutta nyt kun ollaan tolla bändillä reilu kymmenen vuotta väännetty, niin kaikki tää alkaa kannattaa.
 
Viestinnästä vielä, että laittakaa bändin kielitaitoisin jäsen hoitamaan mailit ja puhelut. Jos tuntuu että kielitaitoa ei ole, ei ole mikään häpeä käännättää ainakin esittelytekstiä ammattilaisella. Se on tosi hyvä juttu pitkällä aikavälillä. Niin ollaan tehty ite, ja kyllä on kannattanut.
 
Mä oon nyt jonkun verran tehnyt tota keikkamyyntihommaa, ja kun oon ite tehnyt jo aika paljon virheitä mutta myös onnistunut monessa niin vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin. Saa tarjota esim. kaffit ja kysellä!
 
"Kaikki jotka soittavat bassoviulua tai pasuunaa, ovat useimmiten neuvottomia." -Anton Tsehov, Romaani bassoviulusta
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti