Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Homeisesta treenikämpästä pois muuttaminen
1
ZAIWELABABAI
12.05.2016 00:34:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Homman nimi on siis se, että oltaisiin vaihtamassa uuteen treenikseen, koska nykyisessä kämpässä/siihen liitoksissa olevissa tiloissa on hometta ja varsinkin mulla alkanut oireet (toistuvaa flunssaa etc.) haitata elämää.
 
Onko siis kokemusta tämän kaltaisesta tilanteesta? Miten kamoja tulisi putsailla? Millä aineilla? Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon? Syyttääkkö basistia tästä kaikesta? Kuinka iso rovio?
 
Treeniksellä aika perus soittokamaa, rumpuja, kitaroita, vaffareita, miksereitä, kaiuttimia, roudauslaukkuja, parit bassoansat nurkissa.. Missään tavaroissa ei näkyvää hometta, mutta sen verran asiasta tiedän, etten putsaamatta lähde mitään uusiin tiloihin raijaamaan. Budjetti on suht pieni, elikkä ammattilaisia ei ole varaa palkata hommaa hoitamaan.
 
Kertokaahan fiksummat, mitä pitäs tehä!!
 
Tänks!
 
Eos
12.05.2016 17:58:47 (muokattu 12.05.2016 18:06:16)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Edellinen reenis meni allekirjoittaneella käyttökieltoon todetun kosteusvaurion (läpimätä koko rakennus) vuoksi ja aluksi itsekkin revin hiuksia päästä kun mietin että soittokamat on sen seurauksena vaurioituneet. Eipä sitten tullut juuri muita toimenpiteitä suoritettua kuin pintapuolinen puhdistus kapulasälästä ja muusta kuonasta, tosin kaikki kankaat, matot jne. jätettiin niille sijoilleen.
 
Ei ole reilun vuoden jälkeen ainakaan tuntunut että homeet olisi uuteen tilaan seuranneeet, tuota toki on hankala arvioida, kun tämä nykyinen on kasarmirakennus, jotka tiedettävästi on homeessa maanlaajuisesti.
 
E: muutamia keskusteluja aiheesta luin tuossa, erilaisia poppaskonsteja tarjotaan lontooksi;
http://www.drummerworld.com/forums/showthread.php?t=94605
https://www.pearldrummersforum.com/ … 32-Cleaning-Mold-Out-Of-A-Bass-Drum
 
Pahalta näyttää ensimmäisessä linkissä postattu kuva puisesta virvelistä. Luulisi tosiaan homeen näyttäytyvän aika nopeastikkin rumpujen kohdalla, omistani en tuolloin mitään sellaisia merkkejä löytänyt.
 
Funkånaut
13.05.2016 09:49:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ZAIWELABABAI: Homman nimi on siis se, että oltaisiin vaihtamassa uuteen treenikseen, koska nykyisessä kämpässä/siihen liitoksissa olevissa tiloissa on hometta ja varsinkin mulla alkanut oireet (toistuvaa flunssaa etc.) haitata elämää.
 
Onko siis kokemusta tämän kaltaisesta tilanteesta? Miten kamoja tulisi putsailla? Millä aineilla? Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon? Syyttääkkö basistia tästä kaikesta? Kuinka iso rovio?
 
Treeniksellä aika perus soittokamaa, rumpuja, kitaroita, vaffareita, miksereitä, kaiuttimia, roudauslaukkuja, parit bassoansat nurkissa.. Missään tavaroissa ei näkyvää hometta, mutta sen verran asiasta tiedän, etten putsaamatta lähde mitään uusiin tiloihin raijaamaan. Budjetti on suht pieni, elikkä ammattilaisia ei ole varaa palkata hommaa hoitamaan.
 
Kertokaahan fiksummat, mitä pitäs tehä!!
 
Tänks!

 
Ionosointi vois olla aika pop ratkaisu osan härveleitä kohdalla. Vaatii vaan vähän säätämistä, koska olisi hyvä saada ilmatiivis tila sitä operaatiota varten.
 
"It's hard for me to say what's right when all I want to do is wrong." - Prince
ÄrGee
16.05.2016 19:07:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epäilen samaa ongelmaa meidän treenikämpällä, kesällä ilma on erittäin kosteata. Mikä tietysti on yleinen ongelma taloissa joissa on huono ilmanvaihto. Kämppätilassa on sellainen ummehtunut haju, mikä tarttuu joskus vaatteisiin saakka. Silloin tällöin on näkynyt lattiassa outoja märkiä länttejä, aivan kuin katto olisi vuotanut... tai joku kaatanut kaljansa lattialle :D Jälkimmäistä epäilen hyvin vahvasti.
 
Tämä on siis suorastaan ''idyllinen'' treenikämppä kompleksi Konalan teollisuusalueella Helsingissä, jossa on varmasti monen tämänkin foorumilaisen treenikämppä.
 
Ibanez-pervo, kamarunkkari kitaristi.
basisti1971
17.05.2016 09:57:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
ZAIWELABABAI: Syyttääkkö basistia tästä kaikesta? Kuinka iso rovio?
 
Basistia kannattaa, ja voikin syyttää kaikesta.
Ei se kuitenkaan juuri taida välittää koska tietää ettei ilmankaan oikein tulla toimeen, ja ainahan sitä voi siirtyä toiseen bändiin jos syyttely alkaa ylenmäärin korpeamaan.
 
Basistille tarvitan suurehko rovio, ainakin jos on basistiksi normaalivartaloinen.
Jos on normista poikkeava kuivan kesän orava, pieni tynnyrinotski riittää.
 
:D
 

 

 

 
Millään tapaa oireitasi tai hometuomion saanutta tilaa väheksymättä, valtaosalla ihmisiä homealtistuksen oireelliseksi muodostuminen vaatii ensimmäisellä kerralla normaaleissa rakennuksissa varsin pitkän ajan (kuukausia/vuosia) ja pitkät altistusajat, useita tunteja (~8) katkeamatonta altistusta hyvin säännöllisesti (=päivittäin).
 
Tilanne toki muuttuu jos/kun kerta ei ole ensimmäinen, ja/tai olosuhteet ovat olleet niin otolliset että rakenteet ovat täysin homekasvuston peittämiä.
 
Olemme myös vastustuskyvyltämme kaikki erilaisia, joku oireilee jo isomman kukkaruukun mullassa asustavasta homeesta, joku toinen asuu vuosikymmenet hometalossa, ja aikaansaa "vain kroonisen nuhan".
 

 

 

 
Mitä hometilassa majailleiden tavaroiden puhdistukseen tulee, lepotilassa oleva homeitiö ei lähde kasvamaan ja lisääntymään ellei olosuhteet taas muodostu otollisiksi.
 
Ellei kyseessä ole todistetusti joku hyvin vaarallinen home, totaalista hävittämistä ei kannata pienellä budjetilla edes yrittää.
Eikä se totaalinen hävittäminen toki ihan helposti onnistuisikaan.
 

 
Eli jos on varmuus ettei otollisia olosuhteita ole tiedossa tulevaisuudessa, ei tarvitse välttämättä tehdä mitään.
Eihän oireettomana rakennuksesta jonka mahdollisesta homevauriosta ei ole tietoa muutettaesakaan tehdä homepuhdistusta kaikelle irtaimelle.
Vaikka ehkä pitäisikin.
Eikä kaikkea käytettynä ostettua tavaraa homepuhdisteta ihan vaan varmuuden vuoksi.
 

 

 

 

 
Koska puhdistamatta on mielenrauha kuitenkin tässäkin tapauksessa mennyttä ikupäiväksi, pikkubudjetillakin saa tietty jotain aikaiseksi.
 
Koville pinnoille homepesu, etenkin jos kasvustoja on kerennyt jo muodostumaan.
Sama instrumenttilaukuille, ellei vie otsonikäsiteltäviksi.
Otsonikäsittely on suositeltavampi vaihtoehto, varsinkin keinokarvan putsaus nestein on tuskastuttavaa puuhaa.
 
Huokoisemmille pinnoille hommaa pussillisen pölynimurin jonka voi huoleti kipata elektroniikkaromuksi kun homma on hoidettu.
Itsestä kiinni ostako halvimman halpiksen, vai hankkiiko kierrätyskeskuksesta tms.
Ulkona kun imuroi, ja kunnon suojain päässä, ei tule levittäneeksi itiöitä mihinkään muuhun sisätilaan.
 
Jos esim. puhallinjäähdytetyistä päätevahvistimista ei saa imurilla kaikkea skeidaa irti, menee usein purkamiseksi ja paineilmalla puhdisteluksi.
Paineilmalla saa kyllä sitten varomaton irtolian pakkautumaan hankaliin paikkoihin (etenkin jos ei vaivaudu purkamaan) mahdollisesti oikosulkuja ja kasvualustoja muodostamaan, ja pintaliitoskomponentit pöhäytettyä taivaan tuuliin.
Tislatulla vedellä voi piirilevyt pestä huoletta, ovathan ne jo valmistaessa saaneet ko. kylvyn ainakin kerran, kunhan antaa kuivua kunnolla ennen kun pukkaa sähköt päälle.
 
Jos bassoansat eivät ole arvokkaat, luopuisin suosiolla.
Kasvupinta-ala on kuitenkin sen verran suuri ettei puhdistaminen ole yleensä kustannustehokasta.
Eikä helppoa.
Sama pätee refleksikaappien demmpimateriaaleihin.
 
Villa on halpaa, vaihdolla selviää usein pahastikin homehtuneisa rakenteissa.
Vaihtoonhan ne hometalojen villatkin usein menee jos ei anneta tulen hoitaa kaikkea kerralla.
 
T:Samuli
 
ZAIWELABABAI
21.05.2016 02:30:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vinkeistä! Täytyy toivoa, että uus paikka ei ole otollinen kasvualusta.. Aikamoinen härdelli kyllä ollu menossa asian tiimoilta. Tänään sain kurkattua rumpumaton alle ja siellähän sitä itteensä piisas.. -_- Taitaa bassoansatki jäädä matkasta, kaiken muun sälän lisäks. Jälleen kerran ois kurkku kipeenä ja oikeen innolla odotan aamua että pääsee jatkaan putsausta.. Jiizaz
 
Minkälainen toimenpidé tuo otsonikäsittely on? Onko kallis?
 
-Marko
 
Funkånaut
21.05.2016 09:03:28 (muokattu 21.05.2016 09:10:11)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ZAIWELABABAI: Minkälainen toimenpidé tuo otsonikäsittely on? Onko kallis?
 
-Marko

 
Jos vuokraa koneen, se on noin koneen vuokrahinnasta riippuen paristakympistä rontti sataseen + räppänöiden tiivistys (jonka itse voi tehdä). Otsonikäsittelyn ajaksi on tilasta tehtävä ilmatiivis esmes tukkimalla muovimatolla ovien raot ja sen semmoiset. Pitää myös muistaa. että otsonoinnin aikana tilassa ei saa olla ja sen jälkeen täytyy oikeasti hyvin tuulettaa tilat tuulettamalla useampikin tunti. Otsonoidussa tilassa ei kannata pariin päivään liikaa hengailla.
 
E: Paras työjärjestys on siivota ensin ja lopuksi sitten otsonoida niin maan perusteellisesti. Ei pitäisi jäädä eloperäistä settiä pintojen koloihinkaan.
 
Tossa otsonaattorin vuokrauspaikkaa Tampereen alueelta. http://www.pirkanmaankylmalaitehuolto.com/vuokrattava-otsonaattori.htm Kannattaa myös kysyä HRT:ltä ja vastaavilta laitetta vuokralle. Muistaakseni meillä oli HRT:n kautta kone vuokralla. Kannattaa samalla kysäistä, millaisia asetuksia kannattaa käyttää tilanteessanne kun aikaan vaikuttaa ilmamäärä ja käsittelyn tehokkuus.
 
"Ei riitä pelkkä netissä mouhoominen, pitää olla myös kova kullimies ja otollinen Saatanalle." - Vessajono
basisti1971
25.05.2016 09:11:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
ZAIWELABABAI: Kiitos vinkeistä! Täytyy toivoa, että uus paikka ei ole otollinen kasvualusta..
 
Otollisia kasvualustoja ovat ilmankosteudeltaan tai rakenteiltaan kosteat tilat joissa on huono ilmanvaihto.
Koneellinen ilmanvaihto ei sitten ole missään nimessä tae hyvyydestä, milteipä päinvastoin.
 

 

 
ZAIWELABABAI: Aikamoinen härdelli kyllä ollu menossa asian tiimoilta. Tänään sain kurkattua rumpumaton alle ja siellähän sitä itteensä piisas.. -_- Taitaa bassoansatki jäädä matkasta, kaiken muun sälän lisäks. Jälleen kerran ois kurkku kipeenä ja oikeen innolla odotan aamua että pääsee jatkaan putsausta.. Jiizaz
 

 
Suojaintenkin kanssa touhutessa kurkku kipeä???
 
Koska hiukkassuodattimen kanssa pärjää likipitäen kaikissa tiloissa joita viranomaiset eivät ole naulanneet kiinni, eikä tilanne liene (vielä) niin paha että silmät muurautuu umpeen hetimiten, vartti-/puolimaskilla selviää, eli kustannus ei ole passiivimaskilla kuin kymppejä.
 
Jos tuntee vaikkapa kustannussyistä että rautakaupan paffinaamari riittää, käyttää edes sitä, vaika kaikki suurinpiirtein huonekärpästä pienempi läpi todellisuudessa toki tuleekin.
 

 

 

 
ZAIWELABABAI: Minkälainen toimenpidé tuo otsonikäsittely on? Onko kallis?
 
Google on ystävä.
 
Eikä ropelihattuosaston värkkääjälle omankaan laitteen väkästäminen ole kuin viitseliäisyyskysymys.
Ihan perus suurjännitesähkötekniikkaa kuitenkin.
 

 
Jos et ihan tiettömien taipaleitten takana korvessa asu, lähitienoon toimijoilta saatat saada hyvinkin edullisen tarjouksen kaupallisesta palvelusta.
 
Jos edellinen treenis oli kunnallinen, voi kunnaltakin tiedustella josko heidän teknisellä virastolla olisi valmiuksia auttaa.
 
Kannattaa kuitenkin muistaa että mihinkään laitteeseen/tilaan jossa et saa otsonoitua ilmavirtaa kiertämään ja saturoitumaan kunnolla joka soppeen ja nurkkaan, toimenpide on käytännössä hyödytön vaikka mielenrauha saavutettaisiinkin.
 
Pienemmät kikareet voi vaikka asetella laatikkoon tai muovipussiin jonka läpi ilmavirta puhalletaan/imetään.
 
Ja vaikka kuinka kallis olisi operaatio, terveyttä halvempi kuitenkin...
 

 
Homeelle herkistyminen kun pysyy kaverina kuoppaan asti, pahentuen joka kerran kun uusi altistusjakso kohdalle sattuu, eli ihan määrättömästi ei kannata asian kanssa vatuloida ja pihistellä.
 
Makaaberina kuriositeettina täytyy loppukaneettina mainita joidenkin pahasti altistuneiden henkilöiden toimimisen "homekoirina", eräällä puolitutulla kuulemma vartti homeasunnossa riittää :(.
 
T:Samuli
 
janik
27.05.2016 23:10:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ellen väärin muista niin tuolla muropaketin foorumilla joskus joku mainosti vuokraavansa diy otsonointi vimpainta...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti