Muusikoiden.net
21.03.2018
 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Missä kaikki soittajat oikein piileksii?!
1 2
Leijonaletti
01.09.2014 15:01:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on pakko avautua. Omalle bändille on koitettu etsiä soolokitaristia jo monta kuukautta; sähköposteja on lähetelty kymmeniä samoin tekstiviestejä. Suurin osa ehdokkaista on löytynyt tuolta Wanted liirumlaarum paikasta, mutta miten voi olla ettei vielä yksikään ole tärpännyt? Meiän bändi soittaa Riihimäellä ja tässä ympärillä näitä kaupunkeja ja kuntia on sen verran järkevän matkan (30min autolla/junalla), että suorastaan ihmettelen kun ei kitaristia löydy. Tämän asian johdosta kyyneleeni ovat muuttuneet vereksi ja hiukseni harventuneet kummasti.prkl.
 
Jotta en tuntisi itseäni aivan hylätyksi, olisi kiva kuulla onko kellään muilla vastaavia kokemuksia? Vai onko asiat oikeasti niin huonosti, että olen yksin tämän hirvittävän asian kanssa.
 
Ja voi olla, että tulee sanomista, mutta jos joku yhtä epätoivonen soolokitaristi lukee tätä keskustelualuetta ja näkee kirjoitukseni lisään piruillakseni wanted ilmoitukseni tähän:
 
http://muusikoiden.net/wanted/nayta.php?id=123640
 
Suurin osa basisteista on oikeasti viisaita, minä löydyn sieltä vähemmistöstä.
sustain65
01.09.2014 16:50:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole sopiva soittaja, enkä pyrkimässä bändiinne, mutta huomiona Wanted-ilmoitukseen sellainen, että siinä olevaan Soundcloud-sivuun ei pääse, ainakaan kirjautumatta.
 
On kyllä oikeasti ihme ettei kitaristia löydy, kun yleensähän kai on pulaa kaikkien muiden instrumenttien soittajista ja laulajista, ei kitaristeista.
 
Herrasmiekkoinen
01.09.2014 18:17:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huuhaa - juttu taitaa olla tämä muusikoiden.netti. Kirjoitellaan vain tänne tyhmiä, huonoja vitsejä eikä kukaan enää edes soita mitään intstrumenttia.
 
azlag
02.09.2014 08:36:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä ottaa aikansa. Ja jos vaatimustaso on korkealla niin mahdollisten ehdokkaiden lista pienenee huomattavasti. Tuohon sitten vielä musiikkimaku ja henkilökemia päälle. Entisestään määrää varmasti karsii se, että hommansa osaavat, hyvät tyypit ovat jo kaiken todennäköisyyden mukaan soittamassa jossain bändissä. Ja jos mietitään että tunti yhteensä matkustamiseen, kolmen tunnin treenit kahdesti viikossa - vieläpä perjantaisin ja lauantaisin (jolloin ilmoituksen mukaisesti 16-20-vuotiailla voi hyvinkin olla muitakin harrastuksia, puhumattakaan tuosta vanhemmista kun vielä todennäköisemmin ollaan töissä ja rakennetaan kämppää ja hoidetaan muksuja) - henk. kohtaisesti en kovin kamalasti kummastele vaikka ei olekaan vielä tärpännyt. Jos ja kun ottaa huomioon muutkin mahdolliset prokkikset joille pitäisi aikaa jakaa :/
 
Siis, joo, meitähän on moneksi ja itse kuulun koulukuntaan joka poimii vaan ne mieluisammat jutut. Kun en saa erinäisiä kiksejä treeneistä tai keikoistakaan vaan nautin itse soittamisesta (melkeinpä "kotistudio" mieluisampi kuin treenitilat). Joten näkemykseni on varmasti muusi.net:in valtaosan vastainen. Tiedän tyyppejä jotka varsin mielellään vaikka muuttaisivat treenikämpälle kokopäiväisesti vaikka ei siitä koskaan elantoaan tienaisi. Itselleni tunti pari viikossa, arkipäivisin, parin kilometrin päässä on hyväksi havaittu optimi.
 
Ehdottaisin harkitsemaan, että joko laskee vaatimustasoa (jos se on missään vaiheessa edes ollut kynnyskivi) ja/tai oletettua treenimäärää. Tai sitten jatkaa odottamista. Vähän sama homma kuin kitaraa myydessä. Jos ei mene kaupaksi niin lasketaan hintaa. Jos ei halua laskea hintaa, kaikkien todennäköisyyksien mukaan vastaan tulee joku joka haluaa nimenomaan just eikä melkein sen kitaran ja maksaa halutun hinnan, siihen vaan voi mennä vuosia. Tietysti, "hinnan" pitää olla edes jotenkuten järjellisen rajoissa mutta tässä tapauksessa ei se varmasti ole ongelma.
 
Mainittakoon vielä sellainen maantieteellinen pulma, että Riihimäki on (? - en ole koskaan tainnut käydä) suhteellisen pieni paikka, suhteellisen isojen paikkojen ja Helsigin "läheisyydessä". Eli vähän sama homma kuin työssäkäynnin suhteen, pienemmistä paikoista mennään isompiin paikkoihin töihin vaikka niissä pienemmissä asuttaisiinkin. Syynä se että töitä on tarjolla. Hyvin harvan uskoisin käyvän Riihimäellä töissä ja asuvan Helsingissä. Päinvastoin uskoisin monenkin tekevän. Eli; bändejä isommissa paikoissa enemmän jolloin nämä samasta naapurustosta kaivavat helposti potentiaaliset soittajat. Bändejä paljon tarjolla joten miksi kukaan laiska muusikonrenttu lähtisi merta edemmäs kalaan. Kaipa nämä ovat jotain opittuja toimintamalleja tai vastaavanlaista psykologista huttua, mutta osaltaan myös käytännöllisyyden sanelemia rationalisuuksia. Yhtäkkiseltään ehdottaisin siis joko sielunveljen etsimistä Suomen laajuisesti tai sitten asiansa ajavan hemmon löytämistä Riihimäeltä tai lähikunnista. Niin tai näin, kompromisseja joutunee tekemään. Vaikka ei sillä, lottoanhan minäkin viikottain joten toivossa on hyvä elää :)
 
Tai, sitten teette kuten Andy ja pakkaatte kamat ja suuntaatte kohti Losia syömään hernekeittoa purkista. Sillä ainakin pystyisi maailmalle näyttämään että nyt mennään eikä meinata. Tai Helsinkikin välttäisi. Aniharva onnistuu mutta ei kait se siinä pääasia olekaan. Meikä heitti kymmenisen vuotta elämästäni juopotteluun. Paremmin olisi sekin aika käytetty jos olisi opetellut aikaisemmin soittamaan ja lähtenyt pariksi vuodeksi kiviselle tielle.
 
Ilmoituksen linkki ei tosiaan toimi kuten jo ilmi tuotiinkin. Mutta muutoin, hyvältä näyttää ja kyllä se sieltä vielä kohdalle osuu!
 
Numb
02.09.2014 09:43:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Herrasmiekkoinen: Huuhaa - juttu taitaa olla tämä muusikoiden.netti. Kirjoitellaan vain tänne tyhmiä, huonoja vitsejä eikä kukaan enää edes soita mitään intstrumenttia.
 
soittimenomistajien.net...
 
Mutta asiaan. Pienellä kikkailulla sain yhtyeen musanäytteet kuulumaan, ja kyllä tommoiselle musalle luulisi soittajia löytyvän.
 
Mahdoton sanoa mistä on kiikastanut, mutta kyllä se ripeäsorminen raikulipoika jossain vaiheessa vastaan tulee.
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head
Synastikki
02.09.2014 11:50:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leijonaletti: Nyt on pakko avautua. ...
http://muusikoiden.net/wanted/nayta.php?id=123640

 
Muutama juttu mikä itsellä särähtää tässä kirjoittelussa:
 
Vaatimustaso vs. ikähaarukka & Kiinnostus -> Haetaan nuorta jamppaa, jonka pitäisi pystyä säveltämään jne. mutta olla silti aloittelija...
 
Treenipäivät perjantai ja lauantai -> Jos haluaa että on muutakin elämää kuin bändi (tosin kuka nyt sellaista haluaisi) niin "parhaat vapaaillat" menee reeniksellä = ei houkuttele kovin monia.
 
Sijainti (ja ikä) -> Monille pk-seutulaisille "vihreän matkakorttivyöhykkeen" ulkopuolinen maailma on "ihansaatanankaukana" erityisesti, jos on alle 18-v. eikä omista autoa ja korttia. Muista lähikunnista en pysty sanomaan hirveästi, mutta matkustaminen on välillä aikash hanurista (nimim. 26-v. asun hki/vantaa, treenis Klaukkalassa, ei autoa eikä korttia, treenimatkat 30-60min. julkiset + kyyti 30min. yhteen suuntaan). Tähän kun vielä lätkästään se hintalappu, että kuinka paljon kustantaa edestakas Riksuun niin on siinä teinipojalla jo sen verta kynnystä, että pahaa tekee.
 
Muuta yleistä: Monet tuon ikäluokan muusikonalut ovat osaamistaidoiltaan vielä varsin alkutekijöissään, koska kitara on usealle sellainen instrumentti, johon siirrytään kun se viulu/sello/huilu/trumpetti/piano jne. ei enää maistu kun teininä rokkenrol vie menneessään, tai sitten aloitetaan uusi harrastus nollapohjalta. Lisäksi ainakin täysi-ikäistymiseen saakka vanhemmat joko pirttihirmuilee tai istuu rahapussin päällä ja huutaa, että mene kouluun/hommaa duuni ja leikkaa tukkas.
 
Soundcloud-linkki valittaa...
 
Korjauksia: Mikäli mahdollista niin laajentakaa ikähaarukkaa hieman ylöspäin. Mikäli teillä on kaksi kitaristia ja toinen bändistä jo löytyy niin miettikää mahdollisuutta siihen, jos molemmat kitaristeista soittaisivat sooloja tai että hakisitte uudesta jäsenestä vain komppikitaristia niin ettei vaatimustaso olisi aivan niin kova. Sijainnille ei valitettavasti tietenkään voi mitään. Treenipäivistä voisi toisen valita vakipäiväksi, jotta koko viikonloppu ei mene reeniksellä. Myös perjantai-sunnuntai tai lauantai-sunnuntai-kombo voi toimia mikäli arkireenaaminen ei onnistu.
 
Fear of Keytarnation
Leijonaletti
02.09.2014 20:24:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En nyt jaksa lainailla kenenkään tekstejä, mutta kiitos näistä vinkeistä ja huomioista. Ja hyvä, että tosta linkistä sanottiin, en oo ite huomannutkaan tommosta asiaa.
 
Osaatko ite soittaa viis kielistä bassoo?
sustain65
02.09.2014 20:48:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leijonaletti: En nyt jaksa lainailla kenenkään tekstejä, mutta kiitos näistä vinkeistä ja huomioista. Ja hyvä, että tosta linkistä sanottiin, en oo ite huomannutkaan tommosta asiaa.
 
No nyt sinne pääsee, myös ipadilla jolla aamulla kokeilin.
 
Dropped C
04.09.2014 15:21:23 (muokattu 04.09.2014 15:26:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En usko, että juuri kukaan PK-seudulta lähtee Riksuun saakka reeneihin. Oli sitten nuori tai wanha. Eli kyllä teidän pitäisi se kepittäjä löytää Riksu, Hyvinkää, max. Hämptön - akselilta.
 
Luultavasti juuri kenelläkään teidän ikäisellä soittajalla ei ole autoa Helsingissä. Sieltä päin ehkä näyttää, että Helsinki on lähellä. Toisesta suunnasta taas näyttää, että Riksu on iham vidun kaukana....
 
Vessajono
04.09.2014 17:36:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dropped C: En usko, että juuri kukaan PK-seudulta lähtee Riksuun saakka reeneihin. Oli sitten nuori tai wanha. Eli kyllä teidän pitäisi se kepittäjä löytää Riksu, Hyvinkää, max. Hämptön - akselilta.
 
Tietysti alaikäisyys ja julkiset on aika pahasti rajoittava tekijä mutta onko toi vanhemmillekin, mahdollisesti omin avuin liikkuville jotenkin hirveän ylivertainen matka?
 
En mä silleen ketään halua laiskaksi haukkua tai mitään, enemmänkin vaan ihan uteliaisuudesta sen suhteen, että kuinka paljon porukka ylipäätään on valmis liikkumaan?
 
Mä oon ite menny joskus alun toistasataa kilometriä yhteen suuntaan ja paras tapaus mitä on omalle uralle sattunut, oli muuan kitaristi, joka tuli aina Klaukkalasta Töysään treeneihin. Joku vähän päälle 300 kilometriä yhteen suuntaan. Ei siinä nyt tietysti sit ihan kolmea kertaa viikossa soitettu mutta parhaimmillaan saattoi olla kuitenkin kolme viikonloppua kuukaudessa. Että saipa siinäkin jonnin verran ajella.
 
Leuka rintaan ja paskat housuissa kohti uusia pettymyksiä.
Dropped C
04.09.2014 17:56:03 (muokattu 04.09.2014 17:57:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vessajono: Tietysti alaikäisyys ja julkiset on aika pahasti rajoittava tekijä mutta onko toi vanhemmillekin, mahdollisesti omin avuin liikkuville jotenkin hirveän ylivertainen matka?
 
En mä silleen ketään halua laiskaksi haukkua tai mitään, enemmänkin vaan ihan uteliaisuudesta sen suhteen, että kuinka paljon porukka ylipäätään on valmis liikkumaan?
 
Mä oon ite menny joskus alun toistasataa kilometriä yhteen suuntaan ja paras tapaus mitä on omalle uralle sattunut, oli muuan kitaristi, joka tuli aina Klaukkalasta Töysään treeneihin. Joku vähän päälle 300 kilometriä yhteen suuntaan. Ei siinä nyt tietysti sit ihan kolmea kertaa viikossa soitettu mutta parhaimmillaan saattoi olla kuitenkin kolme viikonloppua kuukaudessa. Että saipa siinäkin jonnin verran ajella.

 
Voi se vähän aikaa toimia. Yksi kaveri kävi aikanaan reeneissä ja matka oli Kamppi - Riksu. Se homma loppui siihen, kun sitten löytyi bändiä Helsingistä. Pitää ymmärtää, että sisältää jokatapauksessa riskin, ellei kyseessä ole todella kova keikkaileva bändi.
 
Ja aloittajan bändin musa oli ihan hyvää, luulisi nyt kotiseudulta jonkun tarttuvan tarjoukseen.
 
Ruutukunkku
05.09.2014 10:26:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellä matkaa reeneihin 360km yhteen suuntaan. Hyvin on suhde toiminut viimeset 7 vuotta.
 
You are number six
Rodger
06.09.2014 01:27:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Unohtakaa se "soolokitarisanne".
 
Sovittakaa biisit niin että homma toimii.
 
Berzerkowitz
10.09.2014 00:44:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä olen silloin tällöin miettinyt notta olishan tuossa W.M.D:n ja pre-emptiven jäljiltä joitain biisi-ideoita ja lyricsejä vielä jäljellä pöytälaatikon kätköissä ja tuli jopa keksittyä sopiva nimi kakkoslevyllekin. Että voisi toisaalta vaikka jatkaakin sen bändin kanssa. Nyt on vaan silleen että musiikillisten ideoiden varasto alkaa käydä vähän tyhjiin. Eli jos kuitenkin olisi tässä sopassa enemmän kuin 1 kokki mukana.
Vaan kokemuksesta tiedän että aikamoista säätöä tuo uusien jäsenien hommaaminen ja kaikenlaista pitäisi ottaa huomioon hakuilmoitusta speksatessa. Että saa nyt nähdä jaksaako tahi viitsiikö. Oppenheimer on aika lahjakkaasti kiinni muiden asioiden kanssa ja on jotain pieniä musiikillisiakin erimielisyyksiä ollut.
 
nisumaka
10.09.2014 09:04:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kokemuksesta tiedän että aikamoista säätöä tuo uusien jäsenien hommaaminen
 
Riippuu vähän tilanteesta, mutta jos nyt esimerkiksi meidän bändistä lähtisi kitaristi litomaan, niin kyllä se on vuoden homma, ennen kuin olisimme samassa pisteessä, missä tänään olemme. Näin se on.
 
Berzerkowitz
10.09.2014 23:35:31 (muokattu 11.09.2014 00:48:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nisumaka: Riippuu vähän tilanteesta, mutta jos nyt esimerkiksi meidän bändistä lähtisi kitaristi litomaan, niin kyllä se on vuoden homma, ennen kuin olisimme samassa pisteessä, missä tänään olemme. Näin se on.
 
Pahoin pelkään kanssa että vuosia kestävä prosessi olisi kyseessä joo.
 
Kesällä 2011 oli sellainen tilanne että olis pari biisiä mitkä kaipaisivat vielä pientä laittoa ja olis ollu kiva saada ne pienet laitot tehtyä jo sen vuoden aikana. Vaan vierähtikin sitten 2,5 vuotta säätää soolona. No oli siinä yhdessä biisissä soitonopettaja mukana nauhoittamassa mut kiuteskin.
 
Ja jos hakemalla hakee niin olisi tässä muitakin juttuja mitä pitäisi saada aikaiseksi.
 
MannihilatoR
21.09.2014 22:38:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuntuu aika mahdottomalta löytää rumpalia heavyrock bändiin Lahdessa. . . no mutta ihan kaikkea toivoa ei ole vielä menetetty. . . :P
 
...ja hymiöt viestini loppuun: :D :D :D :D :D :D
kalakukko
21.09.2014 23:09:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

..ja hymiöt viestini loppuun: :D :D :D :D :D :D
 
Tässä on kyllä allekirjoitus kohillaan :D :D
 
Ei ole. Parilla kolmella hullulla vaan, ja sitten ne vaihtelee niitä aina että vaikuttaisi että olisi monta.
MannihilatoR
22.09.2014 22:59:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kalakukko: Tässä on kyllä allekirjoitus kohillaan :D :D
 
no pakko laittaa hymiöt, koska ne pehmentävät huonoja kommenttejani :-P
 
...ja hymiöt viestini loppuun: :D :D :D :D :D :D
tuquoque
23.09.2014 13:00:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Etäisyysjuttuun kommentoisin. Soitan tällä hetkellä kahdessa bändissä, toisen treenikselle on matkaa 500m ja toisen 1km. Aiemmin soitin kolmannessakin, mutta lopetin, kun treenikselle oli yli 10km. Ei vaan jaksanut, mutta mä olenkin jo vanha ja ilmeisen laiska. Toivottavasti vielä on nuoria ja viitseliäitä.
 
m.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti