Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Puhkisoitetut coverit?
1 2 3
Visioterapeutti
01.10.2013 14:47:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin, koittihan se päivä tännekin. Eli aika haudata haaveet jumalaisesta rocktähteydestä omilla biiseillä ja ottaa ensimmäisest askeleet kohti ah niin ihanaa coverbänditoimintaa.. ;)
 
Kun noita bilebändien biisilistoja netissä silmäilee niin ainahan siellä nuo samat rallatukset pyörii. Coverbändin ideahan varmaan on soittaa niitä biisejä joita yleisö haluaa kännissä laulaa mutta ne ihan iänikuiset tekisi oman viihtyvyydenkin takia jättää pois. Jotain edes vähän yllättävää olisi mukava settiin tarjoilla.
 
Joten listailkaa tänne biisejä mitkä aiheuttavat myös teille oksennusreaktion. Aloitan pelin näillä;
 
Europe: Final Countdown
Bon Jovi: Runaway, Livin` on a Prayer
Van Halen: Jump
 
Sääh.
 
JohnJ
01.10.2013 15:00:31 (muokattu 01.10.2013 15:01:43)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En nyt tiedä oksennusreaktiosta, ainahan nämäkin jaksaa livenä kuunnella jos hyvin esitetään, mutta melko reilusti soitettuja ovat myös:
 
Billy Idol - Rebel Yell
Dingo - Levoton tuhkimo
CCR - Up around the bend
Joan Jett - I love rock n' roll
ABBA - Dancing queen, Gimme gimme gimme
 
Ja kyllä, 4/6:aa noista on itekin tullu veivattua :D
 
Metal meets the bone!
M.A.C.H.O. #13 - JUU HÄV PIIN IREISD!!!1
arppah8
01.10.2013 15:00:46 (muokattu 01.10.2013 15:03:02)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heh, kaikkia noita on pitänyt coverhuoratessa soittaa. Oma ykkösinhokki:
 
Pelle - Moottoritie on kuuma. Hyiss. Bändin liiderille oon tehnyt selväksi inhoni ko. kappaletta kohtaan, virnuilee paskamaisesti aina kun aloittaa ton biisin. Onneksi on jo melkein jäänyt setistä pois.
 
Eikä Levoton tuhkimokaan hirveästi riemunkiljahduksia aiheuta.
 
Status: Asiallinen mies, puhaltaa 1.37 promillea klo 7.30.
Krisse82
01.10.2013 22:34:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oma inhokkini nro:1, niin soittaen kuin kuunnellenkin 1972 by Anssi Kela. Harmikseni täytyy myöntää, että on yksi ylivoimaisesti toimivimmista biiseistä bilebändeillä. Ja tämä riippumatta edes esittävän orkesterin tasosta. Joten todennäköisesti tätä soitan ja/tai kuulen jatkossakin. Kakkossijalle kiipeääkin sitten Maailman toisella puolen.
 
Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin...
Dirtyh
02.10.2013 08:57:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toki suurin osa kokemuksesta rajoittuu yleisön puolelle. Kaikki Bon Jovit ja Bryan Adamssit saa suuntaamaan lavalta pois päin. Samaten kaikki Sex on Firet ja muut lässyn lää biisit.
 
R.A.K.A.S, Äidin pikku poika, Aikuinen nainen ja muut vanhat iskelmät sen sijaan saavat jo oksentamaan.
 
Suomiosasto on kaikille muutenkin niin tuttua että bilebändit voisivat alkaa soittaa tuttujen bändien vähemmän tuttuja biisejä. Esimerkiksi tuolta Moottoritie-levyltä löytyy pari biisiä jotka haluaisin kuulla jokaisella bailukeikalla. Juokse villi lapsi ei kuitenkaan kuulu niihin. Vaikka kaipa se juuri on bilebändin idea että jokainen biisi on iso hitti.
 
Itseä kyllästyttää soittaa Apulannan Piiskaa-kappaletta mutta joka kerta yleisö menee siitä banaaneiksi. Frontside Ollie sentään heivattiin mäkeen. Tarvii varmaan lisätä tuo 1972 valikoimaan.
 
nisumaka
02.10.2013 09:52:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oisko Emma mitään. Nää vanhimmat rautalangat vetää varmaan aika pitkän korren.
 
locoloco
02.10.2013 16:12:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hurriganes: Get on
 
CCR: Proud mary
 
ferodoz
02.10.2013 18:12:33
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä puhkisoitetumpi biisi, sitä paremmin se keikalla toimii.
 
telaketju.com
MannihilatoR
03.10.2013 12:16:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

paranoid. . .
 
...ja hymiöt viestini loppuun: :D :D :D :D :D :D
Vessajono
03.10.2013 16:22:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Visioterapeutti: Coverbändin ideahan varmaan on soittaa niitä biisejä joita yleisö haluaa kännissä laulaa mutta ne ihan iänikuiset tekisi oman viihtyvyydenkin takia jättää pois. Jotain edes vähän yllättävää olisi mukava settiin tarjoilla.
 
Niin on ja jos se aiheuttaa puistatusta niin sit kannattaa ruveta touhumaan jotain ihan muuta.
 
Beat It ja Billie Jean on kummatkin melko läpeensä kaluttuja mutta jostain syystä eivät oo ainakaan vielä ruvenneet vituttamaan.
 
Enemmän mua oikeastaan vituttaa sellaset vaikeasti rockbändillä toteutettavat biisit. Joku Moves Like Jagger oli meidän pumpulla ainakin sellainen, että se aiheutti melko tavalla harmaita hiuksia.
 
"Vaihtovirta: Mitä tapahtuu kun moderaattori lukitsee toisen portaalin ja toisesta portaalista on tulossa Metallica-ketju 300km tuntivauhtia ja portaalien välissä sijaitsee Kuopio?"
Janus
04.10.2013 00:41:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Visioterapeutti: Noniin, koittihan se päivä tännekin. Eli aika haudata haaveet jumalaisesta rocktähteydestä omilla biiseillä ja ottaa ensimmäisest askeleet kohti ah niin ihanaa coverbänditoimintaa.. ;)
 
Kun noita bilebändien biisilistoja netissä silmäilee niin ainahan siellä nuo samat rallatukset pyörii. Coverbändin ideahan varmaan on soittaa niitä biisejä joita yleisö haluaa kännissä laulaa mutta ne ihan iänikuiset tekisi oman viihtyvyydenkin takia jättää pois.

 
Masokismilla on lukuisia muotoja. Löytyiskö tosta inspiraatiota esiintymisasuihin à la Gebardi, Jean S jne?
 
http://en.wikipedia.org/wiki/Cilice
 
Haipuma
14.10.2013 11:32:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuluneita bilecovereita on suuri osa siitä ohjelmistosta mitä bilebändit vetää. Listalle jatkoksi: Autiotalo, Let me entertain you, Tahdon rakastella sinua...
 
Pakko avautua:
Eihän se soittajasta aina ole kivaa soittaa samoja kuluneita hittibiisejä illasta toiseen (juu, olen itsekin todennut muutaman sadan keikan aikana). Jos homma kuitenkin oikeasti korpeaa ylimalkaisen paljon, niin kannattaaa varmaan harkita jotain muuta tekemistä kuin coverbändissä soittajana olemista. Kukaan ei pakota. Muitakin hommia on tarjolla mistä maksetaan liksaa.
 
Ehkä olen jotenkin omituinen yksilö, mutta noita kuluneitakin hittibiisejä on mun mielestä todella siistiä vetää silloin kun bändissä toimii henkilökemiat ja saa soittaa itseä parempien soittajien kanssa. Fiilistä kummasti kyllä laskee jos sattuu olemaan vaikka soittokaverina keikalla esim. elämään ja covereihin kyllästynyt basisti.
 
Eikös ole loistava juttu, että on tarjolla ylipäätään keikkoja mistä maksetaan manitsufyrkkaa?
 
"Älkää soittako enää tätä paskaa, soittakaa jotain hyvää välillä."
rintapek
14.10.2013 19:28:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Maailmasta ei laulut ihan heti lopu.
 
Bändi biletyskeikalla vetää ehkä viitisenkymmentä laulua illan mittaan. Yleisökään ei välttis tykkää, jos ne on ne samat jotka kyseisessä baarissa soi karaokessa kuus kertaa joka ilta.
 
Niinpä aikuinen nainen kandee jättää Paulalle ja tandemi Menneisyyden vangeille. Para- alkuiset kappaleen kandee skipata suosiolla. CCR:llä on enemmän kuin neljä laulua, Nurmio on tehny muutakin kuin Ramonan ja Elviksen repertuaarista löytyy kymmeniä miljoonahittejä jotka harvoin soivat missään.
 
On ihan mahdollista kasata ohjelmisto hemmetin hyvistä ja tunnetuista lauluista, jotka ei kumminkaan ole sitä puhkikuluneimpien osastoa.
 
One kind of music only - the good kind
Vessajono
14.10.2013 21:11:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Haipuma: Kuluneita bilecovereita on suuri osa siitä ohjelmistosta mitä bilebändit vetää. Listalle jatkoksi: Autiotalo, Let me entertain you, Tahdon rakastella sinua...
 
Levoton Tuhkimo on vielä pahempi.
 
"Vaihtovirta: Mitä tapahtuu kun moderaattori lukitsee toisen portaalin ja toisesta portaalista on tulossa Metallica-ketju 300km tuntivauhtia ja portaalien välissä sijaitsee Kuopio?"
musamies
14.10.2013 23:02:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainakin itsellä vaikuttaa jonkin verta fiilikseen ovatko solistit intoa täynnä esittämistään biiseistä vai ei. Mieleen tulee myös miksei hyvällä innolla voisi vetää jotain yllättävämpiäkin biisejä kuin niitä aivan perus perus biisejä.
 
Toisaalta ehkä perus perus biisit on yksi mahdollinen tapa kokeilla saattaisiko soitto toimia yhdessä joidenkin kanssa, jotka eivät ole ennestään tuttuja bändikavereina.
 
Omasta mielestäni melko epäinnostavaa olisi mennä mukaan bändeihin, joissa soitetaan pääasiassa omia biisejä joihinka tietenkään ei ole nuotteja. Samalla tapaa tylsältä tuntuu ajatus jos pitäisi osata ne perus perus biisit kokonaan ulkoa ilman nuotteja - ihan kuin ne olisivat niin kiinnostavia.
 
Dirtyh
15.10.2013 08:53:44
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: On ihan mahdollista kasata ohjelmisto hemmetin hyvistä ja tunnetuista lauluista, jotka ei kumminkaan ole sitä puhkikuluneimpien osastoa.
 
Todellakin näin! En ymmärrä miksi esimerkiksi Juicelta soitetaan aina se 15.yö tai Musta aurinko nousee kun kataloogissa olisi mistä valita. Samaten ihmettelen miksi Dingolta pitää vetää Autiotalo tai Levoton tuhkimo, veikkaan "bileyleisössä" olevan todella paljon niitä vanhoja Dingo faneja jotka osaavat jokaisen 80-luvun biisin edelleen ulkoa.
 
musamies: Ainakin itsellä vaikuttaa jonkin verta fiilikseen ovatko solistit intoa täynnä esittämistään biiseistä vai ei. Mieleen tulee myös miksei hyvällä innolla voisi vetää jotain yllättävämpiäkin biisejä kuin niitä aivan perus perus biisejä.
 
Todellakin näin!
 
musamies: Omasta mielestäni melko epäinnostavaa olisi mennä mukaan bändeihin, joissa soitetaan pääasiassa omia biisejä joihinka tietenkään ei ole nuotteja.
 
Edellä oleva kertoo hienosti sen miten erilaisia musikantitkin sitten loppupeleissä ovat. Itselle musiikissa kiinnostavin asia on nimen omaan se itselle uusien asioiden kartoittaminen, sattuman ja vahingon kautta löytäminen. Itselle olisi sitä kautta melko epäkiinnostavaa mennä bändiin jossa kaikki tekeminen olisi pureskeltu jo valmiiksi.
 
musamies
15.10.2013 11:32:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dirtyh: Edellä oleva kertoo hienosti sen miten erilaisia musikantitkin sitten loppupeleissä ovat. Itselle musiikissa kiinnostavin asia on nimen omaan se itselle uusien asioiden kartoittaminen, sattuman ja vahingon kautta löytäminen. Itselle olisi sitä kautta melko epäkiinnostavaa mennä bändiin jossa kaikki tekeminen olisi pureskeltu jo valmiiksi.
 
Täysin samaa mieltä, että valmiiksi pureskeleminen on tylsää. Itse käytän nuotteja vähän erilaisesta syystä kuin ensimmäisenä tulis mieleen - en niinkään oikein soiton tai oppikirjamaisen soiton takia vaan, että olisi riittävän rento ja itsevarma tilanne, jotta voi tehdä omaperäisiä ratkaisuja...
 
Lisäksi kun näkee biisin edessään nuottipallukkoina ja sointumerkintöinä, voi paremmin suunnitella mitä edessä tulee ja näin voi mopon karkaamatta käsistä aikaansaada vauhtia ja vaarallisia tilanteita.
 
Biiseihin voi tehdä vaikka kiipparista vähän "vaaran tunnetta" kun ei koko aika tarvi olla ihan kusi sukassa, että mikäs ny on homman nimi.
 
Epämuusikko
15.10.2013 11:40:13 (muokattu 15.10.2013 14:29:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Edellämainitsemienne ohella itseäni sapettaa ihan vain kappaleena tai muina biisivalintatrendeinä (joita silloin tällöin kuulee mutta koska mielenterveyteni vuoksi oon rajannut coverbändien vapaa-ajalla väijymisen minimiin, niin en tiedä paljonko näitä ralleja livenä tuutataan):
 
-Kickstart my heart.
-se youresofinebabeireallywannamakeyoumine-ripulipaska, en googleta.
-kaikki hevi- tai ei-lennokas-hardrock-biisit jotka naamioidaan bilekuosiin.
-punkvivahteiset turpaanvedot, en ala erittelemään
-Unchain my heart ynnä muut norsunvitulla soitettavat keskitempoiset ammattimuusikkohekumoinnit. Keskitempoja ja groovea vastaan minulla ei oo mitään, mutta tuo tietynlainen yli-ikäisten VHS-miesten baaribänditöhö soitettuna ylihintaisilla kitaroilla etätyönä kaljamahan ylitse ei kuulu meikän maailmankuvassa biletouhuihin. Toki, jos kyseessä on "vain" baarikeikka niin sitten menköön.
-Grooven korvaaminen lujempaa tai nopeampaa soittamisella.
-Levyllä olevan kitara-, yms. soolon tai sen olennaisimpien osien plokkaamatta jättäminen silloin kuin tähän on ehdottomasti aihetta. Ja sama toisinpäin: 1:1 kömsöjen tai hällävälien alunperin voidaan-olettaa-että-improvisoitujen osuuksien toisintaminen.
 
Yleisohjeina cover-keikalle lähtemisen yläikärajana ~35 +-3v riippuen naaman rohtuneisuudesta ja paitavalinnasta.
 
(meikältä tulee taustanauhoista ja jonkinlaisesta omaleimaisuudesta siellä KuinLevyltäKuuntelisi-efektin seassa sekä mikro-että makrotason improvisointitaidosta varauksetonta plussaa. Joku muu voi olla eri mieltä mutta itse kun en noita hommia enää tee kuin one-nightereinä jos joku pyytää, eikä oo onnekseni/onnekseen pyytäny, niin olkoot).
 
olisin voinut jatkaa tätä tekstiä, sen ehkä teen jahka joudan.
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
Dirtyh
15.10.2013 12:33:12
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Täysin samaa mieltä, että valmiiksi pureskeleminen on tylsää. Itse käytän nuotteja vähän erilaisesta syystä kuin ensimmäisenä tulis mieleen - en niinkään oikein soiton tai oppikirjamaisen soiton takia vaan, että olisi riittävän rento ja itsevarma tilanne, jotta voi tehdä omaperäisiä ratkaisuja...
 
Ahaa okei, nyt ymmärsin. Minulle tosin omien biisien tekemisessä on parasta juuri se kun istutaan porukalla treenikämpän lattialla ja mietitään miten helvetissä jokin kohta oikein voisi mennä. Ymmärrän kyllä että kaikki eivät ole samaa mieltä ja haluavat enemmänkin värittää biisiä kuin rakentaa sitä.
 
Mutta niinhän se menee että joku haluaa rakentaa taloja ja toiset ottaa niistä kuvia. Molempiin voi saada parhaimmillaan jotain todella omaleimaista.
 
Epämuusikko
15.10.2013 14:16:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja vielä samaan syssyyn sanon sen, että jos ei "osaa" soittaa "covereita" niin ei oo suuret odotukset "omiltakaan" biiseiltä. Vaikka muiden ihmisten biisien soittaminen ei välttämättä ole kaikkien ihmisten elämäntehtävä, korreloi siinä onnistuminen minusta aika hyvin muunkin musiikkikäsityön kanssa.
 
Puhkisoitetuista puhkisoitetuin on Runaway. Suomalaisista Tuhkis. Myöskin Hurriganesin koko tuotannon julkinen esittäminen tulisi tehdä lainvastaiseksi. (HUOM! Myös tribuutit. Muuten tribut on tosi jees juttu)
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti