Muusikoiden.net
27.04.2018
Tilisali Oy | #1 tilitoimisto muusikoille 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Omat kappaleet alkaa kyllästyttämään/kuullostamaan huonoilta
1
Thubby
24.04.2013 12:24:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko ikinä tuntunut siltä että ne kappaleet mitä on tehny aikoja sitten alkavat kuullostamaan huonoilta? Itselle jotkut omat tehdyt kappaleet tekovaiheessa kuullosti hyvälle. Nytten ku jälkeen päin kuuntelee/soittaa tuntuu ettei ne enää yhtä hyviä olekkaan kuin sillon. Monesti tästä on johtunu että sitten ollaan tehty erityylistä musiikkia ja vanhat kappaleet sitten jääny.
 
Jeszse
24.04.2013 13:46:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On tuntunut.
 
Vittu mitä paskaa pistetään sleijeriä. » The Jasser Arafats «
elsewhere
24.04.2013 14:42:54
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä vaan.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
Lepardii
24.04.2013 16:34:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan perushomma. Bändin kanssa ollaan vedetty samaa 9 biisin settiä noin vuosi. Eka treenattiin, sitten äänitettiin ja nyt ollaan vedetty pari keikkaa ja alkaa maistumaan puulta. Kesän aikana sitten aletaan treenaamaan uusia biisejä.
 
http://www.myspace.com/sinkinmonks
tamms
24.04.2013 19:17:00
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kappaleet alkavat kuulostaa huonoilta, kun ne sävellettyäni esittelen bändille, ja sitten niitä ruvetaan rämpimään läpi. Vähitellen kuitenkin yhteissoitto alkaa sujua ja kappale jälleen maistua. Vanhimmat bändin kappaleet ovat nyt noin kaksi vuotta olleet olemassa. Kyllästymistä ei vielä ole.
 
"Life is a clay urn on the mantle and I am the ashes on the floor"
Niq
24.04.2013 19:59:00 (muokattu 24.04.2013 20:00:57)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jälkikäteen ajateltuna parhaimmat itse tekemät biisit ovat syntyneet vailla paineita ja yritystä tehdä mitään erikoisempaa tai ihmeellistä. Ja taas suurimmat myötähäpeät sellaisista mistä on vähän tarkoituksella haettu hittiä tai uskottavuutta. Ja välillä vanhat biisit alkaa tylsyttää, sit pitää tehdä uusia ja jättää tylsiä biisejä setistä pois. Toisaalta se vanha tylsä biisi onkin sit usein keikalla hauska soitettava, eli ehkä kannattaa vaan vanhojen biisien jauhaminen treeneissä jättää vähemmälle ja keskittyä uusiin biiseihin. Sit ennen keikkaa kertaalleen soittaa sen vanhemman biisin kertaukseksi.
 
EDIT: Ja jos joku kohta tai muu siellä vanhassa biisissä aina tökkii, niin ihan surutta muokkaamaan vaan. Harvoin niin kovia mestariteoksia kukaan tekee, ettei niitä voisi ajan myötä vähän muunnella. Monesti on muutama vuosi tullut soitettua biisiä ja sitten kyllästyttyä. Ja taas pienen tauon jälkeen muutettu vähän rytmiikkaa tai sovitusta ja johan taas vanhakin ralli maittaa. :)
 
PapaGomez
24.04.2013 21:06:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niq: Jälkikäteen ajateltuna parhaimmat itse tekemät biisit ovat syntyneet vailla paineita ja yritystä tehdä mitään erikoisempaa tai ihmeellistä.
 
Yhdyn tähän kyllä ihan täysin. Pakottamalla ei saa kuin p*skaa housuun ja pahan mielen. Sitten taas ne biisit mitkä syntyy helposti kuin itsestään, niiden takana seison edelleen. Jos en välttämättä 100%:sti, niin lähes.
 
firecane
29.04.2013 12:46:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Monet biisit on tullut soitettua "puhki" ja sen takia hylätty ja unohdettu. Eli kun käy kyllästyttämään joku biisi, niin se kannattaa tosiaan laittaa sivuun vähäksi aikaa.
 
Tietysti kestää aikansa ennenkuin aloitteleva bändi on saannut tarpeeksi biisejä, joilla voi rakennella omanlaisensa settilistan.
 
"Mulle brenkku ei ole koskaan ollut ongelma. Ei silti, toisinaan tykkään yhä rakentaa ranskalaistyylisen seitinohuen iltapäiväkännin." - Pentti Matikainen
PJS
29.04.2013 12:56:36 (muokattu 29.04.2013 13:04:14)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PapaGomez: Yhdyn tähän kyllä ihan täysin. Pakottamalla ei saa kuin p*skaa housuun ja pahan mielen. Sitten taas ne biisit mitkä syntyy helposti kuin itsestään, niiden takana seison edelleen. Jos en välttämättä 100%:sti, niin lähes.
 
Mä en ihan täysin yhdy tuohon. Itse olen tehnyt molemmilla tavoilla omasta mielestäni hyvinkin onnistuneita biisejä. Pääsääntöisesti biisit syntyvät kuin "itsestään" jolloin siinä työstövaiheessa vaan kaiverretaan alitajunnasta esiin se biisinmuotoinen möykky, usein se on hyvinkin helppoa ja intuitiivista ja toisinaan se työstettävä möykky on vähän kovempaa materiaalia ja vaatii enemmän aikaa ja vaivaa :)
 
Mut kyllä kelpo biisejä voi tehdä ihan tarkoitushakuisestikin ilman että niistä tulee mitenkään vähemmän merkityksellisiä. Usein siinä vaan käy niin että itselle niihin ei muodostu samanlaista suhdetta, mutta sehän ei tarkoita etteikö muille ihmisille voisi silti syntyä. "Tekemällä tekemisessä" pitää minusta vain osata asennoitua asiaan silleen eri tavalla, et pitää oikeasti kelata minkälaisia asioita sen biisin haluaa sanovan ja edustavan ja mitä sille biisille pitää tehdä että se tavoite toteutuu jotenkin originaalilla tavalla, se vaatii usein paljon aikaa ja iterointikierroksia sitten että ne lopulliset melodiset koukut ja lyriikan avainlauseet löytyy.
 
Pakko sanoa et toi tilanne, että oma matsku ei miellyttäis tai alkais kyllästyttämään saundaa itselle myös aika vieraalta.
 
Peace!
Kefiiri
29.04.2013 23:17:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PJS: "Tekemällä tekemisessä" pitää minusta vain osata asennoitua asiaan silleen eri tavalla, et pitää oikeasti kelata minkälaisia asioita sen biisin haluaa sanovan ja edustavan...
 
Juu... nopeasti syntyneessä biisissä se idea on usein selkeämpi. Tekemällä tehdessä saattavat suunta ja alkuperäinen ajatus päästä välillä katoamaan, eikä kantava idea oikein hahmotu. Mutta kärsivällisesti säätämällä ja tylsyyksiä karsimalla voi syntyä ihan asiallista tavaraa.
 
Jos jokin oma biisi kyllästyttää, se todennäköisesti on vaan huono. Ei kun keksimään parempia tilalle, tai muuttamaan sovitusta vähemmän jöötimäiseen muotoon :)
 
"Musiikki on ainut melu josta täytyy maksaa." -Alexandre Dumas
Janus
29.04.2013 23:59:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Jos jokin oma biisi alkaa kyllästyttää, se todennäköisesti on ollut alun alkaenkin vaan huono.
 
Arkka
30.04.2013 00:02:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oon tehnyt varmaan parhaat ja paskimmat biisini tosi hitaasti. Nopeissa rykäsyissä laatu tuntuu olevan tasaisempi ja monesti niistä jää parempi mieli kuin työläämmistä. Hitaasti jos tekee, niin parhaiten toimii ehkä ne, jotka on sellasen fiiliksen pohjalta, joka usein toistuu tai jonka osaa laukaista. Objektiivisuuden häviäminen on sellanen suuri haaste siinä. Mieli kun toimii jotenkin niin, että jos johonkin keskittyy pitkään, niin tulee sokeaksi sille mikä sen asian normaali merkitys on.
 
FuguManiac
06.05.2013 23:57:20 (muokattu 06.05.2013 23:57:48)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No kaikkeen kyllästyy. Meneehän se niinkin että oman lempibändin lempibiisit tulee kuunneltua puhki eikä niistä sit enää syty samalla tavalla. Mutta sitten jos pitääkin taukoa niiden kuuntelusta, niin jumaliste ne voi saundata hyvältä.
 
Omiin biiseihin pätee tietty sama. Ja toi uudelleensovittaminen on tosiaan kelpo työkalu myös. Ihan vaan soundimaailmaa ja rytmiä muuttamalla saattaa löytyä ihan uus ulottuvuus ja lisää potkua.
 
Lisättäköön vielä, että ensimmäinen itse säveltämäni biisi kului bändin kanssa niin puhki, että aloin pitämään varsinkin kappaleen keskeistä riffiä todella apaattisena vaikka se alunperin oli ollut aivan kunkku. No, nyt kun kuuntelen viime keikalta taltioitua livevetoa ko. biisistä, totean sen olevan aivan saakelin kova styge. Eli kannattaa kuunnella niitä omia biisejä välillä soittamisen lisäksi!
 
Play that funky music, white boy!
Point
24.05.2013 13:32:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omia biisejä tulee kuunneltua varmaan sata kertaa jo siinä tekovaiheessa, joten usein kyllästyn ennen kuin saan edes valmiiksi sitä. Monta varmaa hittiä jäänyt tekemättä, koska en ole viitsinyt viimeistellä niitä.
 
Speed King.
Stiiq
27.05.2013 23:45:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ne alkaa kuulostaa huonolta vain jos ne on aina olleetkin huonoja. Hyvästä biisistä taas ei saa huonoa. Tähän mennessä en ole tehnyt yhtään hyvää kappaletta, mutta yritän kovasti.
 
Kuivakka, englantilaistyyppinen huumori ei nyt auta.
Thubby
31.05.2013 10:28:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkohan joskus kyseessä jonkinasteinen luottamisen puute omaan tuotokseen ja sen kautta sitten biisi alkaa kuullostamaan "huonolta" vaikkei välttämättä ole sitä. Nimittäin joskus on käynyt niin, että ollaan bändin kanssa kappale väsätty ja vähän aikaa sitä veivattu. Jonkin ajan kuluttua kappale on jäänyt ja unohtunut. Sitten kun joskus on kuunnellut nauhoituksia treenikämpältä läpi ja löytänyt kyseisen kappaleen uudelleen, on ihmetellyt, että miksi tästä on luovuttu? Uudestaan löytyessä on saundannut hyvältä.
 
Huvittavaa tässä on, että tuon kappaleen tekemisen ja uudestaan löytymisen välissä voi olla vuosikin ja bändin musiikillinen tyyli on jo vähän vaihtunut (tai jopa kehtittynyt), niin kappale ei enää sovikkaan tuotantoon välttämättä. Ja tämä musiikkityylin pienoinen "vaihtuminen" on johtunut parhaimmassa tapauksessa siitä, että tuo kyseinen kappale on alkanut kuullostamaan tylsälle, huonolle jne..
 
Onneksi tuo musiikkityyli alkaa nyt asettumaan ja omakin juttu löytymään pikkuhiljaa. Ohan tuota jo hinkattukin päälle viisi vuotta. Voi tätä luomisen tuskaa..
 
PS. Äidinkielen tunneista on pitkä aika.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti