Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bändi junnaa..
1
Erska88
07.11.2012 18:45:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kokemuksia orkesterin totaalisesta jumahtamisesta ja lässähtämisestä. Meillä oli pändi, kaikki alko uljaasti, pistettiin biisit kasaan(coverit) ja tehtiin levyllinen omaa tuotantoa ja vallotettiin kaikki kotikaupungin lavat noin luokkaa. Kaikki tämä noin vuodessa.
 
Sitten homma jumahti, Reenien määrä tippu 3/vkosta noin kertaan per kaks viikkoo. Välit viileni jonkin verran ja jos ja kun päästiin reenaan, ei edistustä tapahtunut. olo oli kiusallinen. Uusia biisejä yritettiin tehä, mutta ne oli kaikki ihan puhdasta skeidaa. Laulaja lähti menee ja erotettiin komppikitaristi. Sitten kolmistaan homma lähti taas uuteen nousuu hienosti, mutta tietyn huuman jälkeen homma taas lässähti ja nyt on sama meininki. Reenien päälle on aina töitä tai jotain pakollista menoa. Sillon tällön käydää rämpyttelee pöhnässä ja puhutaan et nyt on hyvä meininki ja tästä lähtee! Viidet reenit ens viikolle! Sit taas EI MITÄÄN..
 
Mitähän tässä tilanteessa voisi tehdä? Lisättäköön että olen ainoa diktaattori jolla on resursseja ostaa reenikselle mitään. Yhteensä noin 10000 verran panostanu äänitys/soittokamaan ja reenis on mun. Olisi kiva saada se vanha ROKKENROLLIFIILIS et millään ei oo väliä ja mennään vaan täpöö ja homma toimii..
 
Kailis
07.11.2012 18:49:00
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä kuulostaa nyt siltä että ainoa vaihtoehto on huumeiden käyttö.
 
jazzmies: Minua aina ahdistaa arvailu ja spekulointi asioista mitä ei voi kuin arvailla ja spekuloida.
Erska88
07.11.2012 18:55:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kannanotosta!
 
LaMotta
07.11.2012 19:10:54 (muokattu 07.11.2012 19:35:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuota pitäisi varmaan kysyä niiltä jotka menestyivät. Ja heitä ei tällä sivustolla ole :)
 
No kai se asia sitten on niin, että se vaatii koko porukan omistautumista tälle asialle. Aika harva työelämässä oleva aikuinen ainakaan viitsii enää ottaa soittohommia niin vakavasti, että alkaisi tosissaan jotain läpimurtoa tekemään. Ja toisekseen se vaatii hyviä piisejä, jotain massasta erottuvaa ja omaa soundia.
 
Kailis
07.11.2012 19:26:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä sellainen tietty notkahtelu kuuluu asiaan, se on osa elämää. Kannattaa ehkä miettiä mitä haluaa ja sen jälkeen mitä olisi tehtävissä että se toteutuu. Sitten vaan kovaa duunia. Kuitenkin silleen jalat maassa, Suomi on pieni ja markkinat ankarat.
 
jazzmies: Minua aina ahdistaa arvailu ja spekulointi asioista mitä ei voi kuin arvailla ja spekuloida.
Erska88
07.11.2012 19:49:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varsinaisesti emme olekaan mitään läpimurtoa hakemassa vaan ns. vakavaa harrastusta jolla sais kaikki tekeen duunia ja työ kiittäisi tekijäänsä. Eli tietysti omaa musiikkia omaksi iloksi ja tietenkin keikkalavoille sen suurempaa voittoa tavoittelematta. Ongelma on vaan eniten se kipinän hiipuminen mikä sai kaikki reenaan ihan hulluna ja odottamaan uusia reenejä / keikkoja. Kaikilla jäsenillä kun on soittotaito hanskassa mutta oisko se sit motivaatio hukassa. Haastetta pitäis saaha mutta kärsivällisyys puuttuu..
 
En tiedä pitäisikö ehdottaa kokonaan uutta tyyliä tai vaikka opetella jonkun kaikille mieluisan artistin tuotannon helmet? kai kaikkia vaan turhauttaa kun uutta laulajaa ei löydy mistään ja rumpalina kykenen laulamaan ainoastaan kotiteollisuutta kun on tarpeeksi helppoa.
 
Joku mielenkiintoinen haaste voisi saaha fiiliksen taas kasaan.
 
trippe
07.11.2012 22:31:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meillä oli tuossa pari vuotta sitten saman kaltainen tilanne.Motivaatio nolla ja kiinostus vielä heikompi.RUmpali sai lähteä,laulajia oli ja meni, ja mikään ei oikein onnistunu.
Viittä vaille,ettei pistetty kioskia lopullisesti kiinni, tehtiin radikaali vaihdos. Entinen kitaristi (ex. rumpali) laitettiin takaisin rumpujen taakse,hommattiin uus komppi kitaristi ja laulaja.Eli pakkaa sekotettiin oikein kunnolla. Tässähän nyt ei sinällään ollut mitään erikoista,mutta se mikä tuosta jäi mieleen oli laulaja. Persoonana hirveä organisaattori,tarkka ja energinen.Homma sai aivan uutta tulta alle, ja porukan mörrikät joutu väkisin vääntään suun "n muodosta u muotoon".Se oli meidän pelastus ja uuden "keulahahmon" myötä monet asiat on ratkennu. Eli kehotankin valitsemaan huolella sen teidän laulajan. Ei välttämättä timanttisen taidon, vaan persoonana tehokas. Meillä tämä toimi,mutta teillä voi asia olla toisin..kemiaahan tämä kaikki vaan on ;)
 
Ùp ò òwñ
Viocress
07.11.2012 22:34:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Erska88: kai kaikkia vaan turhauttaa kun uutta laulajaa ei löydy mistään
 
Siinäpä se taitaa olla. Jos kokoonpano on vajaa, motivaatio katoaa hyvin helposti. Ainoa ratkaisu tuohon on löytää se laulaja, tai laittaa joku bändistä opettelemaan laulua. Vajaalla kokoonpanolla homma ei oikein voi edetä, joten niin kauan kun haku on päällä, keskitytte vain tapaamaan toisianne ja pitämään biisit jonkinlaisessa muistissa.
 
kausalgia.bandcamp.com
Bonham
08.11.2012 09:54:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bänditouhuissa saa aika usein sitä, mitä tilaa ja/tai ansaitsee. Jos kännissä unelmoitte toimivasta bändistä tekemättä asialle mitään - on tuo jämähtänyt tila varmasti just sitä mitä ansaitsette...
 
Pitäkää selkeä breikki.
Järjestäkää itse tapahtuma jonkin teeman ympärille. Siinä on pakertamista.
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
Miikss
08.11.2012 20:02:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No te sentään saitte jotain aikaseks. Meillä oli pari jäätävän hyvää biisiä entisen bändin kanssa, mutta kun vuoden yhdessäsoittelun jälkeen kitaristit ei osannu vieläkää edes niitä omia biisejä, niin päätettiin laulajan kanssa lähteä bändistä. Ja siihenhä se sitte kaatu koko rojekti. Ikävä kyllä välillä ainoa järkevä ratkasu on pistää bändi paistiks ja hommata uus porukka.
 
Nyt on onneks lupaavamman olonen kyhäys. Hyvin etenee hommat, vaikka välillä on tullut takapakkiakin touhuissa erinäisten syiden takia. Eiköhän tuolla projektilla keikkailemaankin pääse jossain vaiheessa; kiipparistin (säveltäjä, "johtaja") soolobiiseillä on kolmisenmiljoonaa kuuntelua youtubessa, niin ainakin hyvä pohja.
 
"Lähinnä sie oot sellanen inhorealistinen postmodernia kautta seuraava taidelaji"
LaMotta
08.11.2012 20:52:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soittajat ja / tai ohjelmisto uusiksi. Eiköhän se näillä metodeilla korjaannu.
 
Kefiiri
13.11.2012 09:19:27 (muokattu 13.11.2012 09:25:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Soittajat ja / tai ohjelmisto uusiksi. Eiköhän se näillä metodeilla korjaannu.
 
Vaihdatte soittajat ja ohjelmiston, niin bändi on kuin uusi!
Oikeasti, laulaja on nyt hommattava tai sellaiseksi ryhdyttävä. Vajaalla kokoonpanolla homma menee äkkiä ihmettelyksi ja tarkoituksettomaksi pyörittelyksi.
Hommaatte laulajan ja sovitte keikan. Ellei sekään motivoi treenaamaan, täytyy tosiaan vaihtaa bändin miehistö viimeistä jannua myöten.
 
Edit: joku siitä triosta voi vallan hyvin ryhtyä soiton ohessa laulamaan. On tilastollisesti todennäköistä, että yksi kolmesta kykenee laulamaan sen verran mitä perus rokkihommaan tarvitaan.
 
Juntunen
13.11.2012 12:54:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täälläpä ne neuvot on aikalailla jo tulleetkin. Istutte alas selvinpäin ja mietitte mitä hommalta haluatte ja miksi sitä teette. Jos joku ei jaksa olla mukana, niin ukkoa vaihtoon. Jos kukaan ei jaksa oikeen panostaa, niin breikkiä sitte. Mun mielestä ei oo mitään järkeä käydä viittä kertaa viikossa soittelemassa jos homma ei meinaa muutenkaan maistua. Ja jos näyttää siltä, että itse olet ainoa ketä kiinnostaa, ni sano ettet nyt jaksa enempää tätä hommaa ja perustelet hiljalleen uuden poppoon.
 
Niin ja hauskanpitoakaan ei kannata unohtaa, eli jos ootte täysi-ikäsiä ni käykää joku ilta muutama kalja ja soitelkaa vähän rennommissa merkeissä. Kunhan ei vaan sit jää siihen että päissään vaan soittelette.
 
Päämäärätietoisuutta peräänkuuluttaisin. Tärkeintä lienee se, että kaikki ukot on samalla sivulla sen suhteen mitä oikeen haluatte tehä.
Rämppy
13.11.2012 15:06:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bändin jämähdys voi johtua myös joidenkin soittajien turhautumisesta. Mennäänkö liikaa jonkun/joidenkin jäsenten ehdoilla? Pääsevätkö kaikki riittävästi toteuttamaan itseään soittajina, ohjelmiston väsäämisessä ja muussa bändiin liittyvässä?
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
Saappineste
15.11.2012 15:06:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos se ei tule ponnistamatta, nii sitte se on ripulia. ;)
 
Mie ehkä miettisin bändin sisäistä kemiaa. Mikä toimii soittotasolla tai henkilötasolla. Koska omalla kohdallani (itekki bändin "johtohahmo") tuntuu siltä, että vaikka soitto kulkisi, mutta muu kemia ei, niin sitten asialle pitää tehdä jotain, tai muuten se tietää ongelmia tulevaisuudessa. Olen pyrkinyt siihen että omassakin bändissä, joka on siis kokenut jäsenten vaihdoksia, kaikki tuntisivat soittokaverin hyvin myös henkilönä. Tällä hetkellä tilanne ei ole näin. Uusi jäsen on tullut bändiin ja on tuonut mukanaan visiota, kokemusta ja motivaatiota. Mutta sitten taas meillä on niin ikään uusi rumpali, jota kukaan ei tunne LIIAN hyvin. Ja tässä näenkin sen ongelman. Pitäisi ottaa joku ilta pieni bändipalaveri. Tutustua toisiin paremmin, kuulla jokaisen jäsenen mietteet, mikä menee hyvin, mitä voidaan parantaa ja ennen kaikkea mitä tältä itse kukin oikein haluaa. Eli kyllä sen bändin pitää olla IMO demokraattinen laitos.
 
Sulle antaisin vinkiksi, vaikka piettää tämmönen pieni palaveri. Jos ei hommat toimi, niin jäseniä vaihtoon.
 
tepeh
10.01.2013 18:52:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän off topicia, mutta jotenkin arvasin, että ketjun aloittaja oli Hämeenlinnasta.
 
Musiikin takia tänne tultiin, rölöjen takia tänne jäätiin.
misty
25.01.2013 10:35:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teidän tapauksessa kannattais ottaa lomaa hommasta vähäksi aikaa. Typerää siellä treeniksellä on puolilöysällä käydä luikkimassa.. Bändi telakalle siis. =)
 
Mun mielestä bändi toimii aika hyvin silloin kun:
-oikeat henkilöt remmissä (ei frendiroikuttelua, fudut vaan jos ei homma toimi)
-konsensus siitä mitä tehdään, milloin ja miten
-yhtäläiset tavoitteet bändin suhteen. Tahdotaanko takoa keikkaa jatkuvasti? Purkitetaanko biisejä, joita hinkataan kuukausi tolkulla? Vai juodaanko keittoa treeniksellä?
-oikeudenmukainen ja selkeä työnjako
-tavoitteiden mukaisen työmäärän ymmärtäminen
 
Jos jengi haaveilee ihan eri asioista, niin ei se toimi. Sillon tulee ns. kivirekifiilis aika nopeesti.
 
http://www.damiancullenband.com http://www.indiloveless.net http://www.trevolution.fi http://www.nuotti.net http://www.adore.fi
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti