Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bändikämpän seinän "vaimennus"
1
Wolfwoods
15.06.2012 00:23:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saatiin uusi kämppä bändille ja ensimmäisien treenien jälkeen huomattiin tilan akustoinnissa vähän paikkaamista. Tila on 3,5mx5,5m kokoinen. Rummut, laulukaapit ja vahvistimet ovat tällä toisella 3,5m seinän puolella, ja soittajat täällä toisessa päässä huonetta. Tarkoitus on, että suurin osa metelistä tulisi siis tuolta toiselta puolelta soittajiin päin. Mattoja ja muita tavaroita lukuunottamatta mitään akustointia ei ole vielä tehty.
 
Kaavailimme että laittaisimme tämän soittajien pään seinän täyteen akustolevyjä ja molempiin nurkkiin halvat bass trapit. Myös vierusseinille laitettaisiin osittain levyä sekä kattoon. Rumpujen ympärillä ei myöskään ole mitään akustointia.
 
Tarkoitus olisi saada (ehkä vähän raakakin soundi) tämä soittajien seinä niin, että siitä heijastuisi mahdollisimman vähän takaisin kaappeihin päin. Mm. laulumikki olisi tarkoitus pitää täällä soittajien seinän lähellä.
 
Alustavasti ajattelin mennä halvalla, ja katselin näitä halvimpia thomannin levyjä:
http://www.thomann.de/fi/the_takustik_sap80_pyramidenschaum.htm
http://www.thomann.de/fi/the_takustik_san30_noppenschaumstoff.htm
http://www.thomann.de/fi/the_takustik_cbt_37.htm
 
Budjetti olisi luokkaa 100-150e. Itse mietein varsinkin tuota pyramidimallia, sen kun luulis hajottavan äänen huoneen sivuille, eikä suoraan takaisin heijastuisi ääntä niin paljon. Tarkoitus olisi saada huone toimimaan niin, että saataisiin hiljaisemmatkin Chisun tyyliset kuiskauslaulu-kohdat Jotenkin toimimaan kuuluvasti.
 
Varastosta löytyy myös vanhempia akustolevyjä (saatu aikoinaan jostain toimistosta,), minkä materiaalista en ole varma, mutta jotain lasivillan tyyppistä vaikuttaa olevan.
 
Kuinka hyvin tuollainen auttaa jos pistää pyramideilla koko seinän umpeen? ja sivuseinille myös vähän. Vain tuo heijastuminen pitäisi saada minimiin. Nurkkiin yhdet basstrapit.
 
Kailis
15.06.2012 01:10:16 (muokattu 15.06.2012 01:19:40)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tolla budjetilla saat seitsemän noita pyramidilevyjä eli aika pieni on treenis jos sillä saat seinät umpeen. Ei kannata ehkä laittaa kaikkiin seiniin. Soundista tulee äkkiä liian dempattu ja se ei kuulosta hirveän kivalta. Itse kokeilisin ensin yhteen pitkää ja lyhyeen seinään, nurkkiin mahdollisesti bassosiepparit jos tarvetta ilmenee. Lattialle jotain jos on kova, kattoon myös jonkunlaista hajottavaa.
Jos teidän kämppä on luokkaa 20m2 ja haluat kaksi seinää umpeen pyramideilla ja joka nurkkaan siepparit niin budjetti on lähempänä 500€. Silloinkaan seinät eivät ole ummessa.
 
pekka montin: Rummutuksesta sen verta(yleisestiottan tässä maassa) että se on lajiteltavissa n. neljään eri kategoriaan:
Wolfwoods
15.06.2012 03:42:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Tolla budjetilla saat seitsemän noita pyramidilevyjä eli aika pieni on treenis jos sillä saat seinät umpeen. Ei kannata ehkä laittaa kaikkiin seiniin. Soundista tulee äkkiä liian dempattu ja se ei kuulosta hirveän kivalta. Itse kokeilisin ensin yhteen pitkää ja lyhyeen seinään, nurkkiin mahdollisesti bassosiepparit jos tarvetta ilmenee. Lattialle jotain jos on kova, kattoon myös jonkunlaista hajottavaa.
Jos teidän kämppä on luokkaa 20m2 ja haluat kaksi seinää umpeen pyramideilla ja joka nurkkaan siepparit niin budjetti on lähempänä 500€. Silloinkaan seinät eivät ole ummessa.

 
Uskon että niin pitkälle joudutaan kämppää levyttämään että saadaan nuo herkät laulut kuuluviin.. Taitaa mennä pidemmäksi projektiksi, kunhan nyt ensin tuo päätyseinä saadaan umpeen. Toinen huolenaihe olisi tietää, ovatko nuo pyramidilevyt hintansa väärtejä, vai saako saman hyödyn kun tekisi lasivillasta?
 
Jarmando
16.06.2012 10:53:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samaa ongelmaa ratkoimme intin villaisilla vilteillä, joita saimme ilmaiseksi. Myyntihinnallakin arvaisin mahtuvan teidän budjettiinne. Toisin sanoen mikä vain kirppislumppu ajaa asian. Ollen niin huokea, että sillä voi käytännössä kokeilla tarvittavan pinta-alan ja toimii siinä sen aikaa, kunnes lopullinen ratkaisu on hankittuna.
 
Lasivillaa en ehkäpä laittaisi, koska pölyää sellaista ikävää kutittavaa lasikarvanpätkää.
 
Omiin tiloihin olen varovasti mietiskellyt tuulensuojalevyä sisäpintoihin. Siinä ei ole muotoa, mutta on huokoinen, pehmeä ja halpa. Onko kellään tuollaisesta kokemusta?
 
Ihan oikeat kaupan akustolevyt ovat kaamean hintaisia ja usein varsin tehottomia (näin minulle siis juoruttu eri tahoilta), ainakin hintaansa nähden. Kokemusta ei ole.
 
Kurjaa olla niin älykäs, että käsittää, ettei ole kauhean älykäs.
Kailis
16.06.2012 11:04:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Intin kamat toimii. Yhtä hyvin kuin ohje ydinlaskeuman varalta. Eli kandee laittaa havuja seinille. Voitte jatkaa soittamista ydinhyökkäyksen jälkeen.
 
pekka montin: Rummutuksesta sen verta(yleisestiottan tässä maassa) että se on lajiteltavissa n. neljään eri kategoriaan:
Jarmando
16.06.2012 11:05:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ai niin. Hifiin hurahtanut inssiystäväinen suoritti laskelmia ja kertoi seuraavaa:
 
3mm musta nitriilikumilevy, 60cm jännevälillä, virittyy 40hz-seutuville ja vastaavasti 120cm noin 80hz-seutuville.
 
Eli huokein bassovaimennin syntyy "kakkoskakkosesta" erikokoisia raameja tekemällä ja kalvottamalla 3mm kumilla. Muuttaa siis matalia ääniä liikkeeksi. taidan kokeilla 60x60, 80x80 ja 120x120cm vaihtoehdot.
 
Tuostakaan en ole vielä saanut käytännön kokemuksia, mutta tekeillä on. Kunhan saan jotakin kokemusta, laitan tekeillä olevaan soittotilaan seinän sisään noita, jos siis toimivat.
 
Kurjaa olla niin älykäs, että käsittää, ettei ole kauhean älykäs.
Weetoz
18.06.2012 17:48:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jarmando: Ihan oikeat kaupan akustolevyt ovat kaamean hintaisia ja usein varsin tehottomia (näin minulle siis juoruttu eri tahoilta), ainakin hintaansa nähden. Kokemusta ei ole.
 
Näiden haukkujat taitavat olla usein niitä, jotka kuvittelevat että akustiikkalevyjen tarkoitus on vaimentaa ulospäin kuuluvaa meteliä.
 
RlrrLr llRlrr LrllRl rrLrll
Wolfwoods
21.06.2012 04:59:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Päädyttiin siirtämään kaiutimet samalle seinälle mikin kanssa, jolloin äänen matka tuolta rumpuseinältä takaisin mikkiin on pidempi. Saatiin tällä tavalla volaa paljon enemmän. Vanhassakin kämpässä oli järjestys tällainen, mutten sitä tietenkään muistanut :)
 
Suunnitelmissa on vielä lisätä feedback destroyeri, mikä ollut jo aiemminkin käytössä, joka auttaa sitten taas antamalla vähän volaa vielä lisää. Mallia en muista, mutta Behringering laite kyseessä. Lisää signaaliin kyllä aika paljon noisea, mutta se nyt on se pienin murhe tällä hetkellä.
 
Jollei tämäkään vielä ratkaise ongelmaa, ostan noita pyramidilevyjä tuonne rumpujen seinälle ja mahd. tänne uudelle kaiutin-mikki-seinälle. Jollei niillä pärjää niin sitten saa kaikua :-)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti