Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kriisi
1 2 3
Porscu
01.03.2012 14:48:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meillä on nyt bändin kanssa kriisi kun pitäis erottaa rumpali, siitä syystä että kakkoskitaristi, joka ei ole kauhean hyvä kitaristi, onkin yhtäkkiä paljon parempi rumpali kuin alkuperäinen rumpali. No ongelma on se että, rumpali on ostanut bändiä varten pa-laitteita ja saattaa ottaa aika isonkin herneen nenään nyt kun niille ei ole enään käyttöä.
 
Mikä olisi hyvä tapa erottaa rumpali, kun kaikki bändin tyypit on kavereita keskenään ja rumpali on kyllä hyvä tyyppi ?
 
BubbleBob
01.03.2012 15:28:48 (muokattu 01.03.2012 16:56:17)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tsekkaa nyt ettei rumpali ole bändin paras laulaja, sattumalta ?
Kun nyt toi line-up on muutenkin muuttumassa.... ja tarvitaan bändiin muutakin väkee, roudariautokuskista manageriin ja keikkamyyjästä ties mihin!
 
Ed. Kilpailuttakaa jokainen instrumentti (vähintään rummut) ja löydätte näin parhaat veistäjät veneeseen. Samalla valkenee taju hommasta, että "Piru periköön, näinhän tää on !".
 
Musan valtamerestä on mistä ammentaa.
JCM
01.03.2012 15:28:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Porscu: Meillä on nyt bändin kanssa kriisi kun pitäis erottaa rumpali, siitä syystä että kakkoskitaristi, joka ei ole kauhean hyvä kitaristi, onkin yhtäkkiä paljon parempi rumpali kuin alkuperäinen rumpali. No ongelma on se että, rumpali on ostanut bändiä varten pa-laitteita ja saattaa ottaa aika isonkin herneen nenään nyt kun niille ei ole enään käyttöä.
 
Mikä olisi hyvä tapa erottaa rumpali, kun kaikki bändin tyypit on kavereita keskenään ja rumpali on kyllä hyvä tyyppi ?

 
Ostakaa ne pa-kamat häneltä mitkä hän on ostanut käyttöönne samalla kun otatte aiheen puheeksi. Kaikista paras ratkaisu on tottakai kertoa tilanne sellaisena kuin se on. Muuten tuppaa tommoset asiat menemään metsään ja rikkomaan välit.
 
Eli nätisti vaan asia puheeksi.
JCM
01.03.2012 15:29:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BubbleBob: Tsekkaa nyt ettei rumpali ole bändin paras laulaja, sattumalta ?
Kun nyt toi line-up on muutenkin muuttumassa.... ja tarvitaan bändiin muutakin väkee, roudariautokuskista manageriin ja keikkamyyjästä ties mihin!

 
Meinasin itsekin kirjoittaa, että joku toinen rooli bändin sisällä voisi olla aiheellista kartoittaa hänelle. Se olisi toki paras ratkaisu.
Numb
01.03.2012 15:35:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaihdatte kakkoskitaristin ja rumpalin paikat...
 
Mutta tuota, monasti vähän hankalia hommia nuo. Eivät nämä bänditouhut yleensä maailman tärkeimpiä asioita ole, vaikka siltä voi joskus tuntua. Mutta kaverit ovat tärkeitä. Helpostihan tuo kärjistyy siihen, että pidetäänkö heikompi rumpali ja hyvä kaveri, vai otetaanko parempi rumpali ja yks kaveri vähemmän.
 
Tosiaan, jos herra pannuttaja on juuri tämän bändin takia ostanut kamoja, niin olisihan se herrasmiesten käytöstä lunastaa ne.
 
Lanke trr gll -Kurt Schwitters
Sergei Fallinen
01.03.2012 15:50:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ette viitsi ottaa asiaa puheeksi niin rupeatte pitämään treenejä aina pikkasen harvemmin ja harvemmin, ja alasajatte sen bändin. Samanaikasesti perustatte sivussa toisen yhtyeen vähän eri kokoonpanolla. Alotatte jonain vähän läppä-kokoonpanona (esim krapulabändinä jolla on vammanen nimi) niin että voitte käyttää samaa treenistä ja naureskellen joskus selitellä rumpalille teidän hölmöstä projektista. Sit vaan perseilettä sen alkuperäisen bändin kanssa ja odotatte että rumpali kyllästyy koko musiikkiharrastukseen. Kun aikaa kuluu tarpeeksi ( esim n. puoli vuotta) ja läppäbändistä tulee yhä vakavampi juttu, kysytte ohimennen että jos ostasitte ne kamat kun se ei vissiin nyt tarvi niitä hirveesti?
 
vain taito on rajana
Kailis
01.03.2012 18:07:44
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo just EI näin.
 
majuku: Kirjota myyjälle että rummut on tehty sun pihalta kaatuneista puista ja käytännössä melkeen kuuluvat sulle.
Lennu
01.03.2012 18:10:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sergei Fallinen: Jos ette viitsi ottaa asiaa puheeksi niin rupeatte pitämään treenejä aina pikkasen harvemmin ja harvemmin, ja alasajatte sen bändin. Samanaikasesti perustatte sivussa toisen yhtyeen vähän eri kokoonpanolla. Alotatte jonain vähän läppä-kokoonpanona (esim krapulabändinä jolla on vammanen nimi) niin että voitte käyttää samaa treenistä ja naureskellen joskus selitellä rumpalille teidän hölmöstä projektista. Sit vaan perseilettä sen alkuperäisen bändin kanssa ja odotatte että rumpali kyllästyy koko musiikkiharrastukseen. Kun aikaa kuluu tarpeeksi ( esim n. puoli vuotta) ja läppäbändistä tulee yhä vakavampi juttu, kysytte ohimennen että jos ostasitte ne kamat kun se ei vissiin nyt tarvi niitä hirveesti?
 
Toinen on tekstarilla.
 
no is any good musics maked anymore...
markus16
01.03.2012 18:23:27 (muokattu 01.03.2012 18:24:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä olen avoimen kirjeen kannalla.
 
E: Mahtaako teidän rumpali olla mnettiläisiä? Voi olla homma jo ns. hoidossa.
 
Old school? New school? Shit! I didn't even go to school.
Porscu
01.03.2012 18:48:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kaikista vastauksista!
 
Objectif Lune
01.03.2012 19:46:57 (muokattu 01.03.2012 19:49:32)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun mielestä teidän kandeis vielä miettiä mitä te haluatte saavuttaa erottamisella. Jos kitaristin ja rumpalin paikkaa ei voida vaihtaa, voi miettiä, ovatko he kuitenkin riittävän hyviä soittajia tonteilleen. Yleisesti ottaen vaikeinta ei ole löytää hyvä soittajia vaan sitoutuneita soittajia. Jos rumpalinne on sitoutunut kehittämään itseään muusikkona ja olemaan bändin tukena (PA:n ostaminen viittaa siihen) ei ehkä kannata pitää häntä huonona rumpalina vain sen takia, että joku on teknisesti parempi.
 
Hyvää tyyppiä ei kannata välttämättä erottaa ja aiheuttaa turhia ristiriitoja, jos soittajat ovat riittävän hyviä siihen musiikkiin, jota teette. Sosiaalisesti hyvin toimivassa porukassa huonommastakin soittajasta helposti kehittyy hyvä ja hommaan sitoutunut soittaja, jos häneen luotetaan. Mä soitan bändissä, jossa kukaan ei ole superhyvä, mutta kaikki ovat riittävän hyviä hoitamaan hommansa. Mutta koska kaikki ovat sitoutuneita harjoittelemaan omat stemmansa ja tulevat jokaisiin treeneihin, homma skulaa tosi hyvin.
 
Mä en haluaisi soittaa bändissä, jossa mut voitaisiin erottaa paremman soittajan osuessa kohdalle. Miettikää, haluatteko te soittaa sellaisessa!
 
BubbleBob
01.03.2012 20:32:12 (muokattu 01.03.2012 20:32:26)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiva kun tietäis;
onko kakkoskitaristi kauankin soittanut rumpuja, vai vaan eri lahjakas rytmisesti ?
Entäs, kauanko rumpali on skolannut ?
Nyt, taitaa olla taas palaverin paikka !
 
Musan valtamerestä on mistä ammentaa.
kuutiohead5000
08.03.2012 02:33:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun mielestä voisi vielä harkita sellaista yllättävää vetoa, että erottaisi bändistä ykköskitaristin ja basistin, kuitenkin. näin syntynyt vapaampi ilmapiiri voisi ruokkia taiteellista tuottavuutta ja yhteissoittia.
 
ja sikäli kun pa-laitteet tätä kautta jäävät bändiin, niin: kutistunut kokoonpano voisi vielä vaihtaa kielisoittimet syntetisaattoreihin, ja musiikkityylin vaihtaa 80-lukulaiseksi syntikkapopiksi.
 
markus16
08.03.2012 19:00:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

^ Tämä on juuri sitä laatikon ulkopuolista ajattelua!
 
Old school? New school? Shit! I didn't even go to school.
Toomio
09.03.2012 15:12:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meillä on bändissä ollut jo noin 10 vuotta ollut äkkiseltään oudon kuuloinen järjestys:
 
Rumpali: bändin paras rumpali, ei riittävän hyviä muita taitoja.
Basisti: paras kitaristi, paras basisti, teknisesti paras laulaja, toiseksi paras rumpali sekä kosketinsoittaja
Laulaja: kolmanneksi paras laulaja, toiseksi paras akustisen soittaja
Sähkökitaristi: paras laulaja äänen ja tekniikan yhteistulemana. toisiksi paras kitaristi, ihan ok rumpali
Kosketinsoittaja (itse): paras kosketinsoittaja, ihan hyvä muissakin paitsi rummuissa.
 

Joku voisi ajatella, että mitvit!?! Miksei nää laita parhaita parhaille paikoille?
 
Perusteet: Rumpali ja kiippari on oikeilla paikoillaan. Basisti haluaa olla basisti, laulaja on paras säveltäjä, ja antaa tarvittaessa tilaa muille. Sähkökitaristi on omaperäisin muusikko, vaikkei teknisesti huikea, niin todella omalaatuisien juttujen keksijä.
 
Ja miksi tällainen tarina: Ihmiset kehittyvät soittaessaan, bändi ei välttämättä toimi jollain muulla järjestyksellä. Kaikki meistäkin tietävät, että menestyksen puolesta voisi olla järkevää vaihtaa joku soittaja. Jos tavoittelee vain menestystä niin siitä vaan, huippumuusikoita on maailma pullollaan.
 
Saappineste
18.03.2012 21:52:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bändistä erottaminen on kyllä todella paskaa hommaa. Kukaan ei haluaisi ottaa vastuuta sanoa asiaa kasvotusten. Se on myös että oikein hyvien kavereitten kanssa ei kannata ehkä bändiä perustaa. Jos hommat kusee, voi mennä kaverisuhde samalla. Itsellä on ehkä vastaavanlainen tilanne tulossa, kun kemiat ei pelaa soittohommissa.
 
dewfall
19.03.2012 11:17:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saappineste: Se on myös että oikein hyvien kavereitten kanssa ei kannata ehkä bändiä perustaa. Jos hommat kusee, voi mennä kaverisuhde samalla.
 
Paitsi kun ollaan tarpeeksi hyviä kavereita tarpeeksi pitkältä ajalta eikä millään tällaisella ole mitään merkitystä.
 
http://www.minutian.com/
artope
19.03.2012 11:58:22
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dewfall: Paitsi kun ollaan tarpeeksi hyviä kavereita tarpeeksi pitkältä ajalta eikä millään tällaisella ole mitään merkitystä.
 
Niin no... Paljon aikaa sitten soittelin "perustamassani" porukassa tanssimusaa ja jätkät halus välttämättä mennä ohjelmatoimiston leipiin. No minä vastustelin asiaa. Sitten mulla tuli inttiin meno välissä ja sovimme että pidän välivuoden. Kaverithan menivät sitten heti turkulaisviihteen kirjoille.. No intti tuli lusittua ja eipä ollutkaan sitten paikka enää mulle....
 
No se oli kuitenkin viimekäessä ihan ok asia koska jatkoin soittelua toisaalla. Kului vuosia ja sitten oli uuden kiipparistin haku edessä. Kyselin vanhaa kaveria mukaan. Olimme jopa kyläilleet pariin otteeseen. Yhdet treenitkin saatiin aikaiseksi. Sitten olisi ollut jo keikkojakin tiedossa ja viime tippaan kaveri ei sitten lähtenytkään mukaan. No välithän tulehtui sitten lopullisesti. Ja satavarma on että asiassa kaihersi tuo varhaisajan juttu...
 
"Pelimanni kolmannessa polvessa. Toisessa polvessa kuluma"
Lennu
19.03.2012 17:03:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dewfall: Paitsi kun ollaan tarpeeksi hyviä kavereita tarpeeksi pitkältä ajalta eikä millään tällaisella ole mitään merkitystä.
 
Kyllä nää jää kaihertamaan aina. Varmaan kymmenen vuotta sitten erotin yhden bändinjäsenen ja vaikka kavereina pysyttiinkin, niin kyllä se välillä ryöpsähtää katkeransävyisesti illanvietossa. Se on ihan jees ja ymmärrän ja hyväksyn, mutta kandee tosiaan miettiä, perustaako ihan peppiksien kanssa bändiä ollenkaan.
 
no is any good musics maked anymore...
baron
24.03.2012 09:05:52
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lennu: Kyllä nää jää kaihertamaan aina. Varmaan kymmenen vuotta sitten erotin yhden bändinjäsenen ja vaikka kavereina pysyttiinkin, niin kyllä se välillä ryöpsähtää katkeransävyisesti illanvietossa.
 
Mut on tässä vuosien saatossa useastikin erotettu, pääasiassa "silkkihansikkaisiin" kiedotulla sähköpostiviestillä ("Kyllä sä oot ihan hyvä soittaja mutta....").
Niistä ei mitään bad feelings mutta se kerta jäi vituttamaan kun kaverit kertoi että teillä on keikka siellä ja siellä silloin ja silloin ja mä sanoin että olette erehtyneet, kyllä mä tietäisin jos olisi mutta enpä vaan tiennyt, kyllä oli - ilman mua.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti