Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Toimisiko tällainen musabaarikonsepti?
1 2 3
Ylläri
11.03.2011 09:50:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tilanne on tämä: soittajakaverini on muutaman muun jannun kanssa pistämässä pystyyn livemusaa tarjoavaa baaria Helsinkiin jonnekin keskusta/Kallio/Sörnäinen-akselille. Kokemusta ravintola-alalta ja yrittämisestä löytyy paljonkin, joten mistään amatöörien puuhastelusta ei ole kyse.
 
Baarin erikoisuus olisi se, että perusfasiliteettien (lavan, PA:n ja valojen) lisäksi paikalla olisi myös oma backline: rummut, bassokamat, kitaravahvari tai kaksi, ehkä keikkapiano. Ideana olisi
 
a) laskea aloittelevien bändien keikkakynnystä, jolloin musiikkia voisi olla vaikka joka ilta
b) järjestää jamihenkisiä iltoja, joihin saattaisi saada houkuteltua nimekkäitäkin esiintyjiä paikalle kohtuuhintaan.
c) toimia yhtenä päivänä viikossa (esim. sunnuntai) treenikämppänä yhdelle tai useammalle bändille. Samat bändit voisivat myös toimia "house bandeina" em. jami-illoissa ja muutenkin esiintyä säännöllisesti.
 
Miltä tällainen konsepti kuulostaa esiintyjän kannalta? Oletetaan, että backline on "hyvää peruslaatua" esim:
-4x10 bassoläjä tehokkaalla nupilla, esim. Hartke, Ashdown, Ampeg
-Kaksikanavainen 1x12 putkicombo kitaralle, osastoa Fender, Marshall tms.
-Rummuista nyt en hirveästi ymmärrä, mutta joku perushyvä setti Yamahalta, Pearlilta tai vastaavalta
 
Käytännössä baarissa treenaavat bändit vastaisivat siitä, että kamat ovat aina hyvässä kunnossa (rumpukalvojen säännölliset vaihdot yms.) Lisäksi luonnollisesti baari olisi muutenkin "bändiystävällinen", ts. lava on fiksusti suunniteltu ja akustiikkaankin panostettu, PA kohtuullisen laatuinen ja henkilökunnan asenne kohdillaan. Ideana olisi tehdä paikasta "soittajien olohuone", jossa muusikot tykkäisivät hengailla, tsekata bändejä ja tietysti juoda kaljaa.
 
Lähtisittekö tällaiseen baariin keikalle? Käyttäisittekö talon backlinea vai roudaisitteko joka tapauksessa omat kamanne paikalle? Vaikuttaisiko backline palkkioon, ts. olisitteko valmis lähtemään keikalle hieman halvemmalla siitä hyvästä, että voitte käytännössä kävellä suoraan lavalle ilman roudaamisen iloa?
 
"if there is a God, I think most reasonable people might agree that he's at least incompetent, and maybe, just maybe, doesn't give a shit" - George Carlin
doctrine
11.03.2011 10:52:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulostaa hyvältä ajatukselta, mutta enemmän suunnattu varmasti täysin aloitteleville bändeille joissa soittaa nuoria / opiskelijoita joilla ei ole varaa ostaa omia kamoja. aloittelevat bändit tulevat varmasti ilmaiseksikin soittamaan, ja jos vielä backline tarjotaan niin mikäs sen parempi kavereille, joilla ei omaa PA:ta esim ole.
 
Omalta kohdaltani pitää sanoa, että talon setit jne on enemmänkin haitta kuin hyöty. Meistä jokainen on panostanut omiin laitteisiinsa ja instrumentteihinsa aika paljon pääomaa, rumpalilla räkki ja tuplabasarit ja näin päin pois ja jos joutuisi talon setillä vetämään (mitä on myös tehty) niin musiikki kärsii, koska tomeja / peltejä ei ole tarpeeksi. En olisi valmis tinkimään tämän takia keikkaliksasta, ettei tarvitse roudata, vaan toisin omia kamoja niin paljon kuin vain voisin koska ne on tutut, niissä on oma soundi ja ne on ehjät ja toimii 100%. On aika nihkeää lähteä sitten keikkapaikalta ajamaan takaisin treenikselle kun soundchekissä huomaa että mikserissä on liian monta kanavaa pimeänä jne.
 
Panostakaa ennemmin valoihin ja stageen ja muuhun oheisjuttuun, aika harvalla bändillä on kuitenkaan kunnon valoshowta itellään. Esim Semissä on aika hyvä konsepti mun mielestä, toimiva PA ja valot, ja sitten bändit tuo itse omat rummut / backlinen jne.
 
Tosin tuo jamimeininki on kyllä hyvä pointti, open stage-mestoja on liian vähän.
Dropped C
11.03.2011 11:38:04 (muokattu 11.03.2011 11:43:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannatan lämpimästi ajatusta ihan senkin vuoksi että mun mielestä rokkibaareja ei ole koskaa liikaa. Ei ainakaan sellaisia mihin bändit pääsee soittaan. Ja se olisi jo massiivibonus jos rummut olisi talon takaa PA:n lisäksi ja rumpalin tarvisi tuoda vain omat pellit.
 
2x12" tai 4x12" + 50-100W nuppi olisi ehkä kiva ton kombo-osaston sijasta kitarakamoihin. Noi bassokamat on hyvät.
 
Ja rafla toki mielummin Kallion suuntaan, kun keskustaan.... Ja sitten tietty vielä sellanen toivomus, että raskaammatkin bändit pääsis soittaan. Esim. Liberteen ei pääse hevibändit soittaan. Me saatiin esimerkiksi aika tyly vastaus, kun keveribändi yritti ujuttaa meitä samalle keikalle tonne.
 
Dropped C
11.03.2011 11:47:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuun ainakin bisselle tsekkaan mikä meininki jos pistätte pystyyn.
 
kimurantti1
11.03.2011 12:28:36
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällaisia baareja on parikin. Jyväskylässä Poppari (entinen Jazz Bar) ja Tampereella mm. Jack The Rooster. Molemmat loistavia paikkoja.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Tomtom
11.03.2011 12:34:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Popparissa homma näyttäis näin ulkopaikkakuntalaisen näkövinkkelistä toimivan upeesti. Aina kun siellä on käynyt ( lauantaisin, melko harvoin) lavalla on todella osaavaa porukkaa, ilmeisesti tosin osittain samoista orkestereista jne. En tiedä kuinka kamapuoli pyörii / toimii, mutta asiakkaan näkökulmasta homma toimii "ku junan vessa".
 
"Jos tämä jatkuu pahasti, joudutaan menemään instanssiin." - Lasse Mårtensson
doctrine
11.03.2011 12:42:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kivenlahden Seurahuoneella on myös sunnuntaisin open stage ja jossain välissä oli käsittääkseni myös kampin Teerenpelissä. Jos keskustan hoodeille tulisi joku vastaava paikka nii tulisi varmasti käytyä, vaikken baareissa muuten juuri viihdykään :) Ilmapiirillä on iso osa tässä hommassa.
kimurantti1
11.03.2011 12:42:05 (muokattu 11.03.2011 13:18:03)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tomtom: Popparissa homma näyttäis näin ulkopaikkakuntalaisen näkövinkkelistä toimivan upeesti. Aina kun siellä on käynyt ( lauantaisin, melko harvoin) lavalla on todella osaavaa porukkaa, ilmeisesti tosin osittain samoista orkestereista jne.
 
No kuten kaikissa tän kokoisissa kaupungeissa, piirit on aika pienet, niin että porukka tuntee tai ainakin tietää toisensa jotain kautta. Aika paljon Popparissa käy (itseni lisäksi) konservatorion porukoita jamittamassa, mutta kyllä siellä säännöllisesti muitakin näkyy. Kaikin puolin hyvä paikka.
 
Talon backline todellakin alentaa kynnystä lähteä keikalle, olettaen tietenkin että se backline on kelvollista perustasoa ja kunnossa. Välillä bändit roudaa Poppariin omia kamojaan, monesti paikalliset jotka tuntee backlinen hyvin vetää sillä, juurikin helppouden takia. Se talon backline ei ole kovin paha rasti kantaa siitä 5 minuutissa pois, jos porukka haluaakin käyttää omia kamojaan.
 
Aika paljon homman toimivuuteen tietenkin vaikuttaa, että millaista porukkaa baarissa alkaa käydä, jos siis ylipäätään alkaa. Tällä Jykylässä toi konservatorion läsnäolo dominoi Popparin jamiskeneä aika paljon, ja lavalla pääsääntöisesti on porukkaa joka osaa oikeasti soittaa. Oon joutunut toisinaan todistamaan "jameja", joissa kukaan ei tiedä biisejä, osaa soittaa tai porukka on muuten vaan niin kännissä, ja ulostulema sellaista, ettei sitä kukaan jaksa kuunnella. Siispä kantsii panostaa markkinointiin, ja saattaa juttu niiden porukoiden tietoisuuteen, joita sinne mieluusti haluttaisiin. Enkä nyt siis meinaa vain ammatikseen musiikkia opiskelevia, vaan ylipäätään osaavaa porukkaa jonka soittoa kuuntelee mielellään. Sen musan mitä porukka soittaa myös pitää olla sellaista jota mielellään kuuntelee, ja järkevällä volumella, eihän siellä muuten kukaan viihdy.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
nannne
11.03.2011 13:00:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimurantti1: Tällaisia baareja on parikin. Jyväskylässä Poppari (entinen Jazz Bar) ja Tampereella mm. Jack The Rooster. Molemmat loistavia paikkoja.
 
Vastavirraltakin tapaa löytyä mööpelit valmiina myöskin. Kyllä se oikeastaan on aika nasta juttu ettei tartte roudata juur mitään, ei se mitään glämyyriä oo kyllä. Semminkin kun ei ole niin nuukaa noiden vehkeiden kanssa, kyllä niistä on aina itseltään kuulostanut niin hyvässä kuin pahassa. Voipi vaan olla että jostain rockneutraalista kombosta ei niitä tykeimpiä hevijyriä saa taiottua.
 
Konsepti on kyllä kiva, houkuttaa varmasti bändejä paikalle kauempaakin kun tarvitsee vain henkilötransportaatiota harrastaa.
 
kimurantti1
11.03.2011 13:03:50
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nannne: Voipi vaan olla että jostain rockneutraalista kombosta ei niitä tykeimpiä hevijyriä saa taiottua.
 
Jep. Hevi nyt on muutenkin sellainen musatyyli, joka luottaa niin paljon laitteisiin, siis että niistä saadan hyvin tietynlainen soundi, että se vaatii backlinelta vähän omaa juttuaan.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Cucumber?
11.03.2011 13:29:18 (muokattu 11.03.2011 13:38:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Baari kuin baari, sijainti on kriittinen tekijä. Ja kyllähän noita bändejä riittää jotka ilmaiseksi keikkaa tekee kun saavat vain soittaa, taso voi olla sitten mitä sattuu vaan. Ja se tarkoittaa sitä että ketään ei ole katsomassa, ja baari ei saa rahaa.
Kyllä omat kamat pitää olla, toki roudaus on vittumaista puuhaa. En silti buukkaisi keikalle bändiä jolla ei ole edes omia kamoja. Huh...Etkä voi perustaa baaria ajatellen muusikoita/esiintyjiä, kyllä sen lähtökohdan pitää olla ihan muu. Ja se muu on se että maksavia asiakkaita riittää. Jamikulttuurin piristäminen silti on hyvä ajatus, nyt tarjolla on parissa paikssa (stadissa) ja päivinä sunnuntait ja maanantait. Uskon että vetäisi jengiä hyvinkin paikalle. Jonkunlainen livebändi karaoke meininki voisi olla myös jännää, ja näitähän on toisinaan aina ollutkin jossain päin.
 
Ja sanotaan vielä, baaritilojen vuokraaminen päiväsaikaan (tai kun suljettu muuten)treeniskäyttöön on tietysti hyvä ajatus, näin pystyy maksimoimaan tietysti tilankäytön ja vuokran. Ja kyllä mä hyvässä musabaarissa joka sijaitsee hyvällä paikalla niin viihtyisin liiankin hyvin, koska olen juopp...Ei ku hetkinen ei, vaan koska musa on jees. Tärkeää on viihtyvyys ja rentomeininki, varsinkin jameissa, se että kaikki kokee olevansa tervetulleita. Eikä vain tietty sisäpiiri tai musiikinopiskelijat ;) . Toisinaan muusikot tuntuu olevan hyvinkin ennakkoluuloista sakkia.
 
Myös jonkunlaiset teemaillat saattaa vetää jengiä mestoille. Muistettava on että kilpailu on kovaa kuitenkin.
 
kimurantti1
11.03.2011 13:34:07 (muokattu 11.03.2011 13:37:41)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cucumber?: Ja kyllähän noita bändejä riittää jotka ilmaiseksi keikkaa tekee kun saavat vain soittaa, taso voi olla sitten mitä sattuu vaan. Ja se tarkoittaa sitä että ketään ei ole katsomassa, ja baari ei saa rahaa.
Kyllä omat kamat pitää olla, toki roudaus on vittumaista puuhaa. En silti buukkaisi keikalle bändiä jolla ei ole edes omia kamoja.

 
Onko sulla paljonkin kokemusta aiheesta, kun noin asenteellista tekstiä tulee? Noita on olemassa muutamakin paikka, joissa homma toimii tosi hyvin. Kyse ei ole siitä etteikö porukoilla olisi omia kamoja, vaan siitä, että kun paikan päällä on oikeasti mukiinmenevät kamat niin ei välttämättä tarvitse roudata omia. Ainakin näissä mainitsemissani Popparissa ja Roosterissa taso on jotain aivan muuta kuin "mitä sattuu", niin että molemmissa paikoissa on ihan yleisöä kuuntelemassa jameja. Kannattaa käydä joskus tutustumassa jamiskeneen, saatat saada vähän toisenlaista näkökulmaa.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Dropped C
11.03.2011 13:41:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Punk In Finland:in laudalla on kovaa huhuilua siitä että Lepis on myyty ja keikat loppuis. Jos näin on, niin toi teidän proggis osuis kun nyrkki simmuun. Jos siis baari syntyy johonkin Pitkänsillan paremmalle puolelle...
 
Cucumber?
11.03.2011 13:49:40 (muokattu 11.03.2011 13:53:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Et ehkä ymmärtänyt pointtia , aloittaja kirjoitti että haluaisi tarjota aloittelevillekin bändeille keikkaa yms. Mä olen pyörinyt musaskenessä aika kauan ja käynyt aika monissa jameissakin. Joten näkökulmaa kuule riittää ja vähän eri puoliltakin, en silti väitä etteikö olisi paljonkin opittavaa vielä ja näkökulmassa laajentamista (toisin kuin sinulla mitä ilmeisemmin ). Olen myös kaänyt mainitsemassasi popparissa, tai silloin se oli vielä jazz . Toimi oikein hyvin ja oli muutenkin mukava paikka. Mutta esimerkkinä jos Rane buukkaa keikkaa meiningillä "oon Rane 18vee mul ois bändi, meil ei o kyl kamoja tai treenistä mutta voitas tulla keikalle" Niin mitäs luulet? Kertoo kait sekin jotain? Tietysti audionäytehän kertoo paljon, sitä ei aina vaan löydy, eikä aina löydy aikaa kuunnellakaan niitä. Tollaseen baariin joka ottaa keikalle bändejä tulee aika helvetisti sähköpostia.
 
On aivan eriasia jos on kyse jameista tai siitä että paikalla on kamat helpottamassa roudausteknisiä asioita. Säästäähän siinä kaikkien aikaa kun on toimivat kamat paikanpäällä ja piuhat,mikit kohdillaan. Selvä se.
 
kimurantti1
11.03.2011 13:52:36
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cucumber?: Mutta esimerkkinä jos Rane buukkaa keikkaa meiningillä "oon Rane 18vee mul ois bändi, meil ei o kyl kamoja tai treenistä mutta voitas tulla keikalle" Niin mitäs luulet? Kertoo kait sekin jotain?
 
Jep, toki näin. Kuten ylempänä sanoinkin, niin sen ulostuleman pitää olla sellaista jota mielellään kuuntelee, ei siellä baarissa kukaan muuten viihdy.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Cucumber?
11.03.2011 13:59:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sepä se, mutta laadunvalvonta on vaikeaa toisinaan. Joskus tuntuu siltä ettei asioita pidä tehdä liian helpoiksi. Ja vittu että olen paska kirjoittamaan, en tajua itsekään omaa pointtiani näistä...Joopa joo ...Ehkä se suurin seikka oli se että baarin perustaminen on vaikeaa ja siinä pitää ottaa monia seikkoja huomioon. Tosin ketjun aloittaja mainitsi jotain että kokemusta on ...Ehkäpä olen...hiljaa taas...
 
Murgo
11.03.2011 16:52:56 (muokattu 11.03.2011 16:56:18)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä idea kyllä. Eihän se että kamat on talon puolesta tarkoita että keikalle pitäisi ottaa vain 18 vuotiaiden makuuhuonebändejä (toki niitäkin voisi ottaa jos vaikkapa löytyy demoja joiden perusteella voi päätellä onko edellytyksiä), uskoisin että se roudauksen pieneneminen alentaisi keikalle lähtemisen kynnystä monellakin harrastebändillä, vaikka omat kamat ja treenikämppä olisikin niin niiden kamojen roudaaminen saattaa jäädä kiinni ajasta, kuljetuskalustosta, jaksamisesta jne. Ei se roudaaminen mikään ilo ole, olisihan se kiva jos koko bändi pääsisi keikalle yhdellä henkilöautolla kun ei tarvitsisi kuin ottaa kitarat, bassot, synat, pellit ja kapulat sen sijaan että pitäisi lisäksi roudata pakettiautollinen rumpuja, kaappeja, nuppeja, telineitä jne. Jopa julkisilla kulkuneuvoillakin pystyisi viemään ne henkilökohtaiset vermeet kun tilaavievimmät ja painavimmat rojut olisivat jo paikalla.
 
Open stage-tyyliset tapahtumat olisivat myös sellaista mitä itse saattaisin lähteä jopa Helsinkiin asti katsomaan. Toki kunkin illan teema pitäisi olla ennaltamäärätty, kaikille metallimiehille kun tuskin jazz uppoaa puhumattakaan toisinpäin. Tosin saattaapa löytyä yllättävän monta joille uppoaa laajakin kirjo, ainakin itse voisin hyvinkin lähteä kuuntelemaan niin metalli- jazz- kuin vaikkapa bluesiltaakin.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
burdon
11.03.2011 17:13:31 (muokattu 12.03.2011 01:51:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ylläri: Lähtisittekö tällaiseen baariin keikalle? Käyttäisittekö talon backlinea vai roudaisitteko joka tapauksessa omat kamanne paikalle? Vaikuttaisiko backline palkkioon, ts. olisitteko valmis lähtemään keikalle hieman halvemmalla siitä hyvästä, että voitte käytännössä kävellä suoraan lavalle ilman roudaamisen iloa?
 
Örisevänä sooloartistina tulisin ainakin hyvinkin mieluusti keikalle ilmatteeks ja tarviisin pelkän PAn (ja optionaalisesti kitaravahvistimen) käyttöön. Bändinkin kaa tulisin jos ois semmoinen mut eivät vaa pysy kasassa.
 
Muutenkin mielestäni tää kaupunki ja seutu tarviis sellasen aloittelijoiden paikan, ennen se oli Factory mut sit sekin sulkeutu. Niin oma kuin yhden tutunki sooloproggis ja varmaan monet monet bändit kaipailis paikkaa missä turvallisesti testata vesiään. Aikaisemmin mainitut teemaillat ois mielestäni kanssa hyvä idea.
 
Muita juttuja jotka saisivat mut ja pari kaverii raahautuu baariin ois että tulis musaa vinyyliltä, jos ei joka päivä niin edes joskus, ja nimenomaan muuta musaa kuin regeetä, räppiä, tanssipoppia tm konemusaa. Wanhaa 70-luvun rockia ym ku sais vinyyleiltä kuunnella niin aijaijai. Yleensä äänentoistoon (levyiltä tulevaan musaan, varsinkin kaiuttimiin) ois myös hyvä satsata, niin monessa baarissa alimitoitetut budjettiluokan muovipöntöt jyskää täysiä ja korvat vuotaa verta. Vanhan ajan videopelikoneet ja flipperit myös sais mut baareilee. Se nykybaareis on ku ne ei tarjoo mitää, RAYn paska pelejä, huonoa musaa huonolla laadulla ja yleensä tylsyyttä ja kokeneita bändejä vain. Ois oikeesti hauska nähdä väliin tosi huonojakin bändejä ja esiintymisiä!
 
4-track 4 life !
Music_Fighter
11.03.2011 22:18:49
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä idea, tällaisia musabaareja saisi olla enemmän. Backlinen käyttö riippuu siitä kuinka hyvä se on ja kuinka paljon siitä laskutetaan, eli sitä kannattaa miettiä tarkkaan. Mitä parempi hinta/laatu-suhde, sitä enemmän bändit tulevat käyttämään backlinea.
 
Ylläri
11.03.2011 23:11:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vaan palautteesta, mielenkiintoista kuulla että samansuuntaisia baareja on jo olemassa muualla, täytyypä ottaa hieman selvää asiasta.
 
Totta on, että aloittelevia bändejä saa keikalle ilmaiseksi ilman mitään valmista backlineakin, mutta tässä konseptissa avainasemassa olisivatkin ns. "edistyneemmät" bändit. sellaiset, joilla alkaa olla jo jonkin verran paikallistason mainetta ja fanipohjaa, mutta joilla ei ole vielä levytyssopimusta, keikkamyyjää ym. Voisi ajatella, että tällaisten bändien olisi helpompi lähteä keikalle esim. keskellä viikkoa, kun he tietävät etteivät joudu roudaamaan kamoja pois yömyöhään.
 
Ja toisaalta ainakin itse ajattelisin, että aloittelevienkin bändien kohdalla vakioitu backline voisi tuoda tiettyjä etuja. Monissa tapauksissa talon kamat saattaisivat olla laadukkaammat kuin bändin omat ja muutenkin soundit hiottu paremmin tilaan sopiviksi. Soundcheckit ja muut valmistelut sujuisivat myös huomattavasti ripeämmin, kun rumpujen mikitys ym. olisi jo valmiiksi kunnossa. Tämä vähentäisi sitä ylenpalttista sähellystä joka aloittelevien bändien keikkailuun valitettavan usein liittyy ja joka kiristää niin henkilökunnan kuin sottajienkin hermoja.
 
Mutta ennen kaikkea oma backline palvelisi kuitenkin tätä "soittajien olohuone"- ideaa, että se olisi paikka "jossa tapahtuu" ja "kaikki on mahdollista". Että baari olisi paikka, jossa joku nouseva bändi voisi käydä heittämässä vaikkapa vain pari uusinta biisiään. Tai jonne joku kaupungissa oleva toispaikkakuntalainen tai jopa ulkomaalainen esiintyjä voisi tulla spontaanisti vierailemaan...
 
Mitä tulee omat kamat vs. talon backline-pohdintaan: totta on, ettei mikään backline palvele kaikkien bändien tarpeita. Kitaristit varsinkin todennäköisesti haluaisivat tuoda paikalle joka tapauksessa omat kamansa. Toisaalta kuitenkaan vierailla kamoilla soittaminen ei tällä tasolla ole mitenkään poikkeuksellista: jos lauteilla on illan mittaan pari-kolme bändiä (kuten useimmiten on), harvoinpa niillä jokaisella on esim. omat rummut ja bassokamat.
 
Mutta katsotaan nyt. Itse olen vain tässä systeemissä vain eräänlaisen konsultin roolissa ja mahdollisesti koko baarin konsepti vielä muuttuu. Mutta itse ainakin näkisin tässä mahdollisuuden johonkin jännittävään.
 
"if there is a God, I think most reasonable people might agree that he's at least incompetent, and maybe, just maybe, doesn't give a shit" - George Carlin
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti