Muusikoiden.net
21.06.2018
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mielipidettä kaivataan
1
Lunatic
22.11.2010 09:23:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäli olisi tarjolla "bändikeskus", jossa olisi kuusi treenikämppää sekä studio näin alkuun, mitä ihmiset ja bändit olisi valmiina maksamaan vuokraa treenikämpästä ja studiosta? Paikka sijaitsisi Hyvinkää-Riihimäki akselilla, jolloin junayhteydet muista kaupungeista on mahdollisimman hyvät.
Lisäksi, mitä treenikämpällä pitäisi olla valmiina (PA?) ja mitä muuta ihmiset kaipaavat treenaamisen ohella? Vessa varmasti olisi kiva asia.
Mikäli palaset osuvat kohdalleen, rakennamme tälläisen bändikeskuksen, joten nyt tarvitsemme mielipidettä alan ihmisiltä, että siitä tulisi oikeasti sopiva musiikkitoimintaan.
 
JnZm
22.11.2010 09:32:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos keskuksessa on studio, niin pidempiä sessioita varten minä arvostaisin keittiötä. Varusteiksi riittäisi ihan vanha jääkaappi ja mikro.
 
Hinta menee tietty kysynnän ja tarjonnan mukaan. Onko alueella kilpailevia tahoja ja kuinka paljon? Riippuu myös kämppien koosta. Onko tarkoitus tehdä voittoa vaiko olla vain hyvä tyyppi ja tarjota hyvää hyvyyttään?
 
Olisko joku 100-150 euroa kuussa?
 
Vussia, kompuraa ja plaastkomppia | Afterburner
Teijo K.
22.11.2010 09:37:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No ainakin sen, että treenikämppä on treenikämppä. Studio sitten erikseen. Treenikämpästä voisi varmaan maksaa noin pari-kolme kymppiä kuukaudessa. Studiosta erikseen tarpeen mukaan vaikka parisataa euroa päivä. Treeniksellä en tarvitse välttämättä mitään. Omat laulukamat löytyy. Jos siellä on PA, niin se on turhaa lisämaksua vuokraan.
Bonham
22.11.2010 10:39:08 (muokattu 22.11.2010 10:40:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kulunvalvonta
Äänieristys
Akustointi
Ilmastointi
Riitävä sähkö
Varstotilat
Siivous
Lämmitys
Sopivat käyttöajat
Esteetön kulkeminen
Kirjalliset sopimukset + pelisäännöt
Eri hintaluokat esim. talon kamoja käyttäville ja omilla vetäville
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
Lunatic
22.11.2010 11:57:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kilpailijoita ei juurikaan ole, sillä treenikämpistä on aina pulaa. Ja varsinaista voittoa ei olisi tarkoitus tehdä, vaan mestan olisi tarkoitus tuottaa sen verran että se kattaa kulut. Kämppien koot ja muut tilat (varastot) ovat tällä hetkellä täysin auki, sen takia täällä asiasta kyselen. Saataisiin tarpeita vastaavat tilat.
Yhteyteen olisi tarkoitus myös tehdä pieni keittiön tyylinen, jolloin pidemmät äänityssessiot helpottuisivat hieman. Nälkäisenä on kettumaista vedellä samaa riffiä edestakaisin. ;)
Äänieristyksen olisi tarkoitus olla sellainen, että monta bändiä pystyy soittaa samaan aikaan vaikka keskellä yötä ilman että muut bändit tai naapurit häiriintyy.
Niin, ja kaikki toiminta bändien kanssa olisi sopimuspohjaista (kokemuksen mukaan tämä on kaikkia osapuolia palveleva käytäntö).
 
Kiitokset jo tulleista kommenteista, lisää vaan tulemaan! :)
 
Kailis
22.11.2010 16:29:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Treenikämpästä voisi varmaan maksaa noin pari-kolme kymppiä kuukaudessa.
 
Per bändi??? Haloo. Per käyttäjä on aika hankala hinnoitella.
 
Numb
23.11.2010 14:34:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Per bändi??? Haloo. Per käyttäjä on aika hankala hinnoitella.
 
Ei se niin vaikeata ole. Otetaan kokonaisvuokra, ja jaetaan se käyttäjien määrällä. Jos käyttäjämäärä muuttuu, lasketaan uudestaan. Tällä hetkellä tulee makseltua reilut 30€/kk/käyttäjä. Eikä mielellään enempää makselisikaan.
 
Mrwggrgrgglrlrlrlrgrglrllgrl - Kampela77
Kailis
25.11.2010 09:59:40 (muokattu 25.11.2010 10:01:59)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Numb: Ei se niin vaikeata ole. Otetaan kokonaisvuokra, ja jaetaan se käyttäjien määrällä. Jos käyttäjämäärä muuttuu, lasketaan uudestaan. Tällä hetkellä tulee makseltua reilut 30€/kk/käyttäjä. Eikä mielellään enempää makselisikaan.
 
Mutta jos kysyjä on vuokraaja? Mitä sille hyödyttää vastata kuinka paljon sä oot omalta osaltasi valmis maksamaan vuokraa. Vai vuokraisko se kämppiä satunnaisille ihmisille 30€/kk ja siellä sitten ihmeteltäisiin mitä tehtäis.
 
Numb
25.11.2010 10:29:44
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Mutta jos kysyjä on vuokraaja?
 
Joo, tää olikin näin päin. I stand corrected.
 
Mrwggrgrgglrlrlrlrgrglrllgrl - Kampela77
Kailis
25.11.2010 10:47:27 (muokattu 25.11.2010 10:47:53)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muttapa. Jos ajatellaan että 20m2 kämppään menis kahdet rummut, käyttäjiä kahdeksasta ylöspäin, niin vuokra olisi maksimissaan 240 €/kk, joka kuulostaisi sijaintiinsa nähden kohtuulliselta, varsinkin jos fasiliteetit on kondiksessa. 30m2 menee kolmet kannut ja käyttäjiä vois laskea 12, joten 360€/kk vois olla jees.
Mun mielestä just fasiliteetit ratkaisee aika paljon tuota hinnoittelua. Ja kysyntä, toki.
 
Teijo K.
25.11.2010 17:15:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Mutta jos kysyjä on vuokraaja? Mitä sille hyödyttää vastata kuinka paljon sä oot omalta osaltasi valmis maksamaan vuokraa. Vai vuokraisko se kämppiä satunnaisille ihmisille 30€/kk ja siellä sitten ihmeteltäisiin mitä tehtäis.
 
Voihan se bändienkin määrä vaihdella. Jokatapauksessa sen vuokranantajan pitää ihan itse laskea miten paljon sen tarvitsee pyytää siitä koko tilasta vuokraa.
 
Mitä itse juhlasalin vuokraan tulee, jos käytetään kaupungin pianinoa tanssimusiikkiin (flyygeliä älköön siihen sallittako käyttää) lisäksi 5 mk.
Lunatic
26.11.2010 11:14:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä, kysyjä on vuokraaja... ;)
Mestassa olisi luonnollisesti fasiliteetit kunnossa, sekä jonkinlainen taukotila missä voi vetää hetken henkeä kun alkaa treenit käymään ylivoimaisiksi..
Ja tässä puhutaan uudesta rakennuksesta, joten ilmanvaihtoa sun muuta yleistä ei tarvitse miettiä, jo laki määrää ne kohdalleen.. Koko idea itseasiassa lähti siitä, kun missään ei oikein ole juuri musiikkihommiin tarkoitettuja tiloja, tai ne ovat tolkuttoman kalliita.
Ja kuten mainitsin aikaisemmin, juuri sen takia näitä asioita kyselen, että paikka vastaisi mahdollisimman hyvin musahommien ja bändien tarpeita..
 
Tuohon hinnoitteluun vielä: Mitä mieltä olette käytön mukaan menevästä hinnoittelusta? Olisi jokin alhainen perusvuokra ja sitten loppusumma tulisi käytön mukaan? Eli toisin sanoen sähkön käytöstä.. Vähän sama tyyli kuin joissain vuokrakämpissä..
 
Kailis
26.11.2010 22:09:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä mieltä olette käytön mukaan menevästä hinnoittelusta? Olisi jokin alhainen perusvuokra ja sitten loppusumma tulisi käytön mukaan?
 
Ihan fiksu ajatus, mutta miten kontrolli? Lepakossahan oli kolikkosähkö =D Muutenkin tuntuisi reilulta että siitä todellisesta käytöstä maksettaisiin. Saattaahan olla pitkiä aikoja ettei edes käy treenikämpillä. Vois olla fiksu ajatus että olisi eri toimintaperiaatteilla toimivia kämppiä. Jotkut haluaa varmaan ihan oman kämpän ja normaalin vuokrasysteemin, joillekin kävisi hyvin se että pääsisi treenaamaan vaikka jotain proggista varten.
 
JuXu
26.11.2010 23:01:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuohon hinnoitteluun vielä: Mitä mieltä olette käytön mukaan menevästä hinnoittelusta? Olisi jokin alhainen perusvuokra ja sitten loppusumma tulisi käytön mukaan? Eli toisin sanoen sähkön käytöstä.. Vähän sama tyyli kuin joissain vuokrakämpissä..
 
Ton sähkön jyvittäminen käytön mukaan vaatis varmaankin treenikämppäkohtaisen sähkömittarin jokaiseen treenikseen. Sähköisen kulunvalvonnan avulla varmaankin pystyis sitten kohdistamaan sähkökulutuksen oikeisiin käyttäjiin.
 
Käytännössä sähkönkulutusta pitäis varmaan seurata tunnin tarkkuudella. Noin tarkan treeniskohtaisen sähkönkulutuksen seuraamiseen tarkoitettujen järjestelmien hinnoista ei kyllä ole mitään havaintoa, mutta teknisesti toi on kyllä nykypäivänä ihan toteutettavissa. Paikallinen sähköyhtiö osannee parhaiten neuvoa asiassa.
 
Järkevyyteen en osaa ottaa kantaa :)
 
http://www.myspace.com/grainvilletrain
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti