Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kokemuksia Pietarissa/Venäjällä keikkailusta?
1
owlie
29.10.2010 13:08:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

morjens,
 
ollaan bändin kanssa lähdössä keikkailemaan Pietariin ens vuoden alussa. Tiedustelisin ihan jos ihmisillä on paikasta ja Venäjältä kokemuksia ihan näin soittelijan näkökulmasta. Tullit ym. häslingit.
Oltiin jo heinäkuussa baltiassa pyörimässä mutta Venäjälle tosiaan nyt vie reissu. Tarviiko soittimia varten olla jotkin paperit paluumatkaa varten?
 
Kyllä muutkin kokemukset Venäjästä kiinnostaa. Enkä siis tarkoita vodka- tai naisjuttuja..
 
kiitos ja kumarrus.
 
kivi
31.10.2010 18:37:37 (muokattu 31.10.2010 19:03:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

owlie: morjens,
 
ollaan bändin kanssa lähdössä keikkailemaan Pietariin ens vuoden alussa. Tiedustelisin ihan jos ihmisillä on paikasta ja Venäjältä kokemuksia ihan näin soittelijan näkökulmasta. Tullit ym. häslingit.
Oltiin jo heinäkuussa baltiassa pyörimässä mutta Venäjälle tosiaan nyt vie reissu. Tarviiko soittimia varten olla jotkin paperit paluumatkaa varten?
 
Kyllä muutkin kokemukset Venäjästä kiinnostaa. Enkä siis tarkoita vodka- tai naisjuttuja..
 
kiitos ja kumarrus.

 
-Vakuutusten (matkavakuutukset, autovakuutus) voimassaolosta pitää hakea erikseen todistus vakuutusyhtiön konttorista, ja siinä pitää olla leimoja(!). Värillisiä leimoja. Ainakin Pohjolan vakuutukset toimii nykyään Venäjällä, ei siis tarvi mennä säätään enää Ingosstrahiin kuten ennen vanhaan.
-Viisumit kannattaa hakea erikseen Venäjän konsulaatista vähintään 10 vrk etukäteen (Suurlähetystön takaovella, Tähtitorninmäen puolella, avoinna 9-10 aamulla tms, aikaisin. Siellä on ovipuhelin, huutakaa sihen että "viza, pashalusta" koska matkatoimisto ottaa yli satasen välitysmaksua. Sitten käytte pankissa maksamassa viisumin ja tuutte heti takas jonoon, niin hakemus voidaan hyväksyä. Tarviitte viisumihakemuskaavakkeet jotka voi printata minkä vaan matkatoimiston sivulta, kutsukirjeen tai sen VÄRIprintin (koska leimojen pitää näkyä värillisinä), ja passikuvat ja sen vakuutuskaavakkeen.) Rouvat puhuu venäjän ohella huonoa englantia, ei suomea.
-Varatkaa viisumiin pari ylimääräistä päivää kumpaankin suuntaan. Koskaan ei tiedä, koska pääsee rajalle.
-Auto parkkiin lukittavaan pihaan tai talliin, kitarat ja pedaalit huoneeseen.
-Vesijohtovettä EI SAA juoda.
 
-Kaikista soittimista, pedaaleista, vahvareista, kameroista ym ym. on oltava mukana tarkka lista sarjanumeroineen ja tää lista leimataan samalla kun tuutte maahan. Ilman listaa (ja leimoja!!!) saattaa olla että tulee palatessa selittämistä, varsinkin kun mukana selvästi on enemmän kuin tavallinen pyjama-ja-hammasharja.
 
Mukava maa, mukava kansa. Paljon on muuttunut Kailiksen neukkulanreissuista. Älkää juoko liikaa votkaa, mutta ei siitä voi kieltäytyäkään kun tarjotaan jos ei oo lääkärintodistusta. Kaiken voi tehdä halvalla tai kalliisti, hintahaitaria on kerrankin kylliksi
;-)
Onnea matkaan.
 
PS. Jos meette kylään jonkun kotiin, älkää kehuko mitään kotiesineitä, tauluja, maljakoita ym. tai teillä pitää olla samanarvoinen vastalahja valmiina.
 
Jos (kun) meette kirpputoreille, muistakaa että vain neuvostoaikana ja sen jälkeen valmistettuja tavaroita saa ostaa vietäväksi maasta, samoin kuin Baltiassakin. Jättäkää siis ikonit rauhaan.
 
Metro on omien jalkojen ohella paras tapa liikkua Pietarissa. Metropoletti maksaa 22 ruplaa (ei paljon mitään) ja sillä saa ajaa niin kauas kuin metro kulkee.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
ubik
08.11.2010 12:58:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuossaha nuo ylempänä tuli tärkeimmät.
Kovasti on kehuttu paikkaa ja järjestelyitä.
järki käteen ja tarkkana niitte hommien kanssa, siel asiat hoidetaan/tapahtuu pikkasen eri tavalla ku tällä puolen rajaa, helkkarin hyvä homma ois jos ois paikkallisia tuttuja jeesimässä.
 
ubik
08.11.2010 13:01:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ubik: tuossaha nuo ylempänä tuli tärkeimmät.
Kovasti on kehuttu paikkaa ja järjestelyitä.
järki käteen ja tarkkana niitte hommien kanssa, siel asiat hoidetaan/tapahtuu pikkasen eri tavalla ku tällä puolen rajaa, helkkarin hyvä homma ois jos ois paikkallisia tuttuja jeesimässä.

ja vielä ihan kaikkeen ei tartte suostua mutta kaikesta ei voi kieltäytyäkkää, diplomaatin taitoja tarvitaan plus sitä vodkan sietokykyä, rahaa kannattaa varata matkaan koska sillä selviää moni asia nopeammin mut sitä et sitä on mukana ei kannata mainostella.
 
owlie
17.11.2010 15:16:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset neuvoista Kivi & Ubik!
 
kyllä sitä vähän osaa aavistaa että kaikenlaista säätöä voi olla tuolla tiedossa ja pitää sitten moiseen henkisesti varautua... :)
Pietarissa on kaveribändi joten varmasti niiltä saa apuja ja tosiaan ei sitten kehuta niitten tavaroita/instrumenttejä... :)
 
Cheers mates!
 
hevipossu
26.12.2010 00:01:30
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse bändin kanssa 4 keikkaa heitetty venäjällä eikä koskaan mitään suurempia ongelmia ole ollut.
- Matkatoimistossa hoidettiin asiat eikä kalliiksi tullut eikä kauaa kestänyt viisumeissa.
- Vakuutukset kuntoon ja kopiot kaikista asiapapereista (passit yms.)
- Lista kamoista.
- Jos ette omalla autolla mene niin suosittelen junaa. Minibussissa on tunnelmaa eikä maksa paljoa mutta kaupanpäälle tulee helvetillinen persehiki ja paikat kipeänä.
 
Venäjälle päin mentäessä ja paikanpäällä kukaan ei sitten puhu englantia, suosittelen opettelemaan parit sanat ja lauseet venäjää.
 
Erittäin huolellinen tutustuminen kulttuuriin auttaa myös huomattavasti.. noh, päivänselviä asioita ei tässä nyt varmaan kannata enempää luetella.
 
Saako muuten kysyä, miten järkkäsitte itsellenne keikan vai kutsuttiinko teidät ja minkäs niminen bändi? jos vaikka olisi tuttuja :)
 
Ps. Tullirajoituksia ei kannata kauheasti kuumotella. ei ne niin tarkasti ainakaan junassa/bussissa tsekkaile kamoja vaikka ollaankin hampuusimuusikoita. Suomeen tultaessa käykääpä tullikaupassa, löytyy mm. 3e 1,5l viinapullo :)
 
Mexican seafood
owlie
07.03.2011 20:33:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä nyt keikkailureportaasia sitten.. laitoin jo tonne viimeinen keikka juttuun mutta tässä on osanottajille maistiainen miten meillä siellä meni...
 
Dasputnik Porvoo-St.Petersburg tournee

Bändissä viisi henkeä, lisäksi mukana piirtoheitinvisut & kankaat, visumies & autokuski/visumiesapulainen

Autona toimi "luotettava" minibussi 80-luvun VW lempinimeltä sepi. ainoa tiedetty ongelma autossa oli bensamittarin toimimattomuus.. siksi bensakanisteri aina mukana...

Lähtö 10.2. Turusta piti olla klo 16 mutta pääsimme liikkeelle noin klo 17. Motaria pitkin Porvoota kohti huimaa 55 km maksiminopeutta.. ylämäessä huomattavasti hiljempaa.. sori vaan kaikille kenen tientukkeena oltiin...
Lämmitin ei toiminut "kunnolla" ja yhdestä ovesta veti koko reissun ajan = lämpötila pakkasen puolella kun ulkona oli jatkuva -15- -25 astetta hellettä.. Auto imi 20 litraa löpöä satasella ja kolkytkilsaa salon jälkeen huoltiksella (bensa loppu..) sitten avattiinkin moottori ja tsekattiin että mitä vittua..

Tässä vaiheessa kävi vakavasti mielessä pitäisiköhän vaan jättää sikseen koko paska.. no matka jatkuu kohti porvoota.. aikataulun mukaan porvoossa piti olla roudaamassa ja soundchekkiä tekemässä klo 19.. keikka piti olla 23-24..

Autoa tankattiin matkan aikana useasti ja hintaa syntyy reissulle.. useiden pysähdysten jälkeen olimme perillä n. klo 23.. reiluun 200 kilsaan meni noin kuusi tuntia..

kamojen roudaus & visut pystyyn -> soundcheck -> vartti odottelua sisältäen hätäisen settilistasäädön -> keikka

Keikka meni hyvin, massia tuli jonkin verran ei tietystikään kattamaan bensoja.. Kiitos NYKE:lle keikan järjestämisestä. toisena bändiä oli täysin erilaista musiikkia soittava porvoolainen Jane from Jermaine. heidän keikkaa ei valitettavasti tullut nähtyä koska oli taas kiire yöpaikkaan..

pe 11.2. Aamuseiskalta sitten ylös ja liikkeelle kaheksalta nokka kohti rajaa ja Pietaria.. matka jatkui lähes samaan tyyliin kuin edellisenä päivänä eli hitaasti, palellen ja useasti tankaten, lisänä nyt auton sammuminen noin 15 km rajasta ja auton akkustartti ylämäessä. Rajan tuntumassa virojoella päätettiin pitää paussi, auto hajosi Virojoen keskustassa eikä suostunut käynnistymään, mutta sopivasti se teki niin sattumalta korjaamon edessä. Tulppien vaihto, uusi akku, toimii (huippunopeus 100 km/h!!!) eikä syö enää niin paljoo bensaa. Tullissa papereiden kanssa (pelkästään venäjäksi..) tappelua puolitoista tuntia ja matka jatkuu.

Pietari 10 km keikkapaikasta = Auton akkulaturi hajosi ja ajettiin ainoastaan akkuvirran varassa, jota piti ladata pari kertaa toisesta autosta, jotta päästiin keikkapaikalle ajaen liikenneturvallisesti ilman valoja Pietarin keskustassa. klo 22.10 oltiin keikkapaikalla. Reiluun kolmeensataan kilsaan siis 13 tuntia ajamista.. Bändimme piti olla paikalla siis puoli seiskalta ja illan aloittaja

Paikan päällä Baikonur klubilla "u have forty minutes to bring equipment, do souncheck and play the gig".. Paikka oli vanha tehdas aivan keskustassa. Käytävillä klubia kohden oli muiden bändien treeniksiä ja punkin räimettä kaikui käytävillä..

Kädet jäässä ja bändiläiset äärimmäisen väsyneenä ja vittuuntuneena.

Roudaus visut pystyyn -> ei checkkejä vaan suoraan soittamaan. soundit yllättäen paremmat kuin normi tsekkien jälkeen... soitettiin typistetty setti vihaisesti (paikka sulkee siis 23 ja maassa miliisin pelko on kova..) setin jälkeen kysyttiin kuinka paljon aikaa on jäljellä. " u have three minutes -> käsien huitelua ja kiivasta keskustelua paikan omistajien ja ystäväbändimme Roz Vitaliksen välillä -> " u have maximum 15 minutes.. sitten vielä yksi biisi ja keikka oli siinä. Keikka meni hyvin, paikka oli loppuunmyyty, yleisö tykkäsi ja jopa miliisin näköinen kaljupää (paikallinen turvamies) tuli keikan jälkeen parilla englannin sanalla kehumaan samalla kun hääsi meitä ulos... kuulemma ensimmäinen kerta kun mesta ollut auki yliaikaa.

Muita bändejä Baikonur Clubilla oli keikalla Roz Vitalis (pietari) & Ptitsa Si (pietari)

Keikan jälkeen uusi "reilumpi" lataus toisesta autosta (akun laturi siis paskana) ja yöpaikalle. Auto sammuu suoraan yöpaikan eteen..
Yösija sijaitsi suht lähellä noin 10 kilsan päässä. Sattumalta yöpaikkamme vastapäätä oli korjaamo, joka oli erikoistunut Volkwageneihin.

Melkein yön läpi kestävät parti-partit.. Auto korjaamolle sitten seuraavana päivänä ja bändiläiset visumiesten kanssa pyörimään kaupungille.

La 12.2. seuraava keikkamesta ESG-21 ( http://www.tac.spb.ru/ ). Mutta autonkorjaus venyi. Kun auto oli saatu kuntoon työmiehet häipyivät paikalta puoleksi tunniksi.. Tämän jälkeen auto taas toiminnassa ja ekaa kertaa reissulla keikkapaikalla jopa etuajassa. Sokkeloiden läpi tavaroiden roudausta klubille. Saapuessamme klubi on täynnä muovituoleja auditoriomalliin (WTF?).. Roz Vitaliksen keikan katsomista ja sitten itse lauteille. Soundcheck & visukankaiden virittämistä ym. lennosta ja sitten odotetaan tovi ja vedetään keikka. Keikka meni hyvin hauskaa improiluakin välissä ja taas yöksi vielä mestoille parti-parti ja seuraavana päivänä kohti rajaa.
Pysähdys Viipurissa syömään, viinaksien ostoa ja liikkeelle.. tai ei aivan.. starttimoottori paskana. 3 tonnin auto työntöstartilla liikkeelle ja auto käynnissä koko loppumatkan.. onneksi bensa riitti rajalta Turkuun ja auto sammui bensan loppuessa sopivasti aamuyöllä treeniksen edessä..

Semmoinen reissu..

kuvia matkasta on nähtävissä täälä -> https://www.facebook.com/album.php?aid=62934&id=156516564365307&ref=mf
 
SludgeFactory
19.04.2011 14:33:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkäs luokan viisumia olette hakeneet keikkareissua varten? Tarjolla on viisumeita ainakin turisti- , työ- ja yksityistarkoituksiin. Ja oletteko hakemuksessa maininneet että tarkoituksena on soittaa keikkoja?
 
absqua
19.04.2011 23:25:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SludgeFactory: Minkäs luokan viisumia olette hakeneet keikkareissua varten? Tarjolla on viisumeita ainakin turisti- , työ- ja yksityistarkoituksiin. Ja oletteko hakemuksessa maininneet että tarkoituksena on soittaa keikkoja?
 
Me ollaan orkan kanssa käyty keikoilla Venäjällä 7 kertaa parin kolmen viime vuoden aikana ja joka kerta on viisumissa lukenut "turism". Rajalla ei ole kertaakaan ollut aiheeseen liittyviä ongelmia.
 
Always play on one and don't fake the funk. -Bootsy-
SludgeFactory
20.04.2011 11:45:52
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OK, mennään siis turisteina.
 
Jalmis
20.04.2011 14:31:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksi mahdollisuus on hakea myös kulttuuriyhteistyöviisumia, mutta silloin keikkajärjestäjällä täytyy olla oikeus tällaisten kutsujen tekemiseen. Venäjästä kun on kyse, niin tällaista oikeutta ei ole liiemmälti jaettu. Virallisemmat instanssit pystyvät tekemään tällaisia ja etu on, että ne ovat ilmaisia. Paitsi jatkossa kun viisumipuoli Venäjän suurlähetystössä ulkoistetaan. Myös kulttuuriviisumista joutuu maksamaan 29.4. alkaen n. 20 euroa käsittelymaksua.
 
Toisin päin hommaa toimii helpommin, olen itsekin tehnyt viisumikutsuja venäläisille toivoen ilmaista kulttuuriviisumia ja niitä on myös myönnetty.
 
www.myspace.com/surviainen
owlie
21.04.2011 11:00:11 (muokattu 21.04.2011 11:01:58)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Me saatiin tuo kulttuuriviisumi tuon The Finnish Institute in St. Petersburgin kautta. Sieltä voi kysäistä ( http://www.instfin.ru/fi/ )kuitenkin noissa viisumeissa menee tovi..
 
SludgeFactory
12.05.2011 14:56:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia vinkeistä! Hakemus on vetämässä. Tällä kertaa päädyttiin ihan jo aikataulullisista syistä turistiviisumiin. Mutta täytyypä tosiaan vastaisuudessa harkita tuota kulttuuriviisumiakin yhtenä vaihtoehtona. Sitten pitää vaan olla ajoissa liikkeellä, mikä ei ole nyt reissuun lähtevälle orkesterille ollut se kaikkein luontaisin toimintatapa
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti