Muusikoiden.net
21.02.2019
 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Miten saisi paljon keikkoja
1 2
Aatsi90
10.08.2010 00:06:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisi kiva saada enemmän keikkoja kun n.5 vuodessa. nimeä tietenki pinnalle mutta saako muusikoiden netistä esim laitettua bändin nimes esille jonka kautte joku pyytää keikalle? bändin nimenä toimii Deathfracture ja 6 keikkaa tällähetkellä takana. bändi on perustettu -09 loppu keväästä. demo miksausta vaille valmis ym. olisi kiva keikkailla enemmän. genreä ei olla viel oikein saatu selville..black core taitaa mennä lähimmäs tällähetkellä
 
Antti1
10.08.2010 00:11:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämmöset perusjutut: kannattaa olla hyvä, aktiivinen, rehellinen, positiivinen, yrittää kovasti ja mainostaa itseään hyvällä maulla jokaisessa mahdollisessa tilanteessa. Tarvitaan niitä levyjä yhteystietojen kanssa keikkapaikkoihin, sähköpostiyhteyksiä, soittoja perään, linkkejä myspaceen/mikseriin/bändin sivuille jne. Kannattaa olla yhteydessä myös samanhenkisiin bändeihin ja koittaa tarjota keikkapaikoilla ns. valmiita paketteja, eikä niinkään yhtä puolen tunnin örinäaktia.
 
Kaikkea tommosta ihan "päivänselvää" juttua se loppujenlopuksi on. Jos oikeasti kaipaa paljon keikkoja, niin ei myöskään ole pahitteeksi ulkoistaa niiden hoitamista asiasta kiinnostuneelle tutulle, tai jollekin lafkalle.
 
Age quod ages.
TheEsa
10.08.2010 02:00:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No meidän bändi on soittanut nyt vuosina 2008-2010 about 60 keikkaa. Kaikki on buukattu ihan puhelinsoitoilla. Puhelimessa on hyvä mainostaa ja promota, kun sen saa tehdä suoraan paikan keikoista vastaavalle henkilölle. Yleensä päätös saadaan siinä melko nopeasti tehtyä, mutta jossain tapauksissa ovat halunneet sitten kuunnella esim. MySpacesta. Ja jos puhelu päättyy, että he lupaavat olla yhteydessä, niin he eivät ole. Pitää itse soittaa takaisin.
Käytännön järjestelyt kyllä sitten hoituvat, kunhan vain keikka on sovittu.
Niin ja ei ole mitenkään epätavallista että keikat buukataan puolen vuoden päähän. Tässä ruvetaan kohta buukkaamaan jo ensi vuoden kevään keikkoja..
 
Niin ja tuohon, että "joku pyytää keikalle"... en oikein usko. Kyllä itse pitää hoitaa.
 
http://www.freewebs.com/rock-ugly
puusormi
10.08.2010 07:45:56 (muokattu 10.08.2010 10:08:05)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuommoisia on ainakin aiheesta kirjoiteltu:
 
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=12&t=182661&co=90
 
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=162040
 
Niin ja tuohon, että "joku pyytää keikalle"... en oikein usko. Kyllä itse pitää hoitaa.
 
Itse hommailen muutaman bändin vuosittain yhteen tapahtumaan, omalle bändille järjestelen jonkun 15-30 keikkaa vuodessa. Sen olen huomannut että saatanan hankala on saada bändejä haalittua ilmaistapahtumaan jossa olisi kaikki bändille valmiina vaan rahaa ei ole tarjolla. Muutenkin on niin saatanan nihkeää olla tekemisissä ainakin 75% bändi-ihmisten kanssa. Maileihin, soittopyyntöihin ja kyselyihin ei vastata ja heti ollaan isoakin staraa kun joku erehtyy keikalle pyytämään. Vaan onneksi joka vuosi löytyy asiallisia jamppoja jotka vetävät lavalla kaiken lisäksi vielä erittäin hyvin. Eli kannattaa koettaa ainakin hoitaa asialliset hommat asiallisesti, niin tulee nohevan jätkän maine muiden soittajien keskuudessa. Ei siitä ainakaan haittaa ole.
 
Toki tehdäänhän mekin suurin osa keikoista pientä korvausta vastaan, vaan jos on ilmaistapahtuma tai joku muu jolla kerätään varoja johonkin muuhun kuin baarin kassaan niin mukana kyllä ollaan oltu aina. Suorastaan itseämme tyrkytetty.
 
Eli puhelinta kouraan ja soittelemaan kuin telemyyjä konsanaan. Suhdetoiminta kukoistamaan!
 
Saapiko lähettää terveisiä?
NeliX4
10.08.2010 11:16:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soittamalla finnhitsejä.
 
... eikä oo ees vitsi.
 
Volle
10.08.2010 11:41:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NeliX4: Soittamalla finnhitsejä.
 
... eikä oo ees vitsi.

 
Ei oo, ei.
 
TheEsa:
Niin ja tuohon, että "joku pyytää keikalle"... en oikein usko. Kyllä itse pitää hoitaa.

 
Heh, kyllä meidän pumpulle tulee ihan puhelimitse kyselyitä, että voidaanko tulla häihin soittaan agentsia ja baddingia, vaikka meillä ole edes nettisivuja. Useimmiten toki nää kyselijät on nähny meidät jossakin toisissa bileissä tai kuullut tutultaan. Mainostamattomuus on meidän kohdalla ihan tietoinen valinta ja johtaa juuri sopivan harvaan keikkatahtiin (kerran kuussa tai kahdessa).
 
Mut niinkun edelliset kirjottaa, oma aktiivisuus kaikin eri tavoin on paikallaan, jos keikkaa haluaa tehdä enemmän, soitti bändi sitten millaista musaa tahansa. Jos bändin soitto ja show muodostaa viihdyttävän paketin, on myyminen ja mainostaminen tietty helpompaa, eli reenikämpälläkin olisi syytä kuluttaa jonkun verran aikaa muuhunkin kuin nenän kaiveluun. Yhteydenpitovälineenä puhelin on ehdottomasti paras. Sähköpostia ei kukaan lue tai vaikka lukisikin ei vaivaudu saman tien vastaamaan ja sitten asia unohtuukin.
 
TheEsa
10.08.2010 12:22:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo ilmaistapahtumat on aina erikseen.. olemme noista em. 60 keikasta neljä soittaneet ilman rahallista korvausta (kilometrikorvauksia lukuunottamatta) tuollaisessa jonkinlaisessa tapahtumassa siis. Tosin kahdesta niistä sai kyllä kaljaa.. Ja on niissä se hyvä puoli, että ei tarvitse soittaa täyttä koko illan keikkasettiä vaan sellainen reilu 30 minuuttia riittää.
 
Mutta kyllä se on se oma aktiivisuus tärkein näiden keikkojen hommaamisessa. Ja muutenkin on tärkeää olla yhteydessä puolin ja toisin..
 
http://www.freewebs.com/rock-ugly
SuomiRokinToivo
11.08.2010 11:22:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omaa tuotantoa vetävän bändin keikkoja kauppaavana olen törmännyt seuraavanlaiseen ilmiöön.
"Hei, se on nönnönnöö, hyvää iltaa. Kukahan teillä vastaa bändeistä?"
"Minähän se, minkälaista olisi tarjolla?"
"Suomenkielistä rokkia vetävävä nelihenkinen orkesteri"
"Ootteko te cover-bändi?"
"Emme ole, toki pakolliset coverit kuuluu settiin mutta pääasiassa omaa tuotantoa."
"No mitä teille pitäis maksaa?"
"No jos nyt 300 euroa niin sais kulut pois"
 
Keskustelu menee monesti tuohon asti ihan samaa rataa mutta sitten tulee hyvin usein vastaukseksi joku seuraavista:
"No meillä on kyllä tuo karaoke..."
"Saatte 450€ jos tuutte ja vedätte 2x45 min covereita (tyyliin Eput, 3. nainen, Juice)"
"No jos saatte ruoat ja pari kaljaa"
 
Eli kuten tuolla jo sanottiin niin vedetään niitä finnhitsejä jos mielii tehdä paljon keikkaa.
Toinen hyvä keino on ottaa selvää lähialueen tapahtumista, minifestareista yms.
Tosin nuokin monesti menee vähän turhan pienissä piireissä niin että lehdestä saa lukea mainoksen että tuollainen tapahtuma on kahden viikon päästä, ja bändit on buukattu 2 kuukautta taaksepäin.
Eli soittoja lähialueen elävän musiikin yhdistyksiin ja muihin vastaavanlaisiin tahoihin.
Mikäli bändin jäsenet ovat nuoria niin kannattaa rankuttaa myös nuorisotoimet läpi.
 
Ja myös hiljaa soittaminen on hyödyllinen taito, omalta bändiltä tämä kyseinen hyve puuttuu, joten mihinkään 70 paikkaiseen kuppilaan en enää edes yritä meitä tarjota. Toki meille tämä on harrastus eikä rahanlähde joten vaikka potentiaaliset keikkapaikat jäävät meidän tapauksessa on murto-osaan siitä mitä hiljaisella volalla soitavalla cover-triolla, niin tehdään sitten vaan vähemmän keikkaa ja vedetään kovaa.
 
Ja mitä katselin TheEsan keikkakalenteria niin täytyy nostaa jätkille hattua, persoonallisella musiikilla ja omalla tuotannolla on puskettu aika reippaasti keikkaa.
Ja jos on tiedossa jotakin tapahtumaa Seinäjoen ympäristössä niin ei muuta kuin vaan rohkeasti yhteyttä.
 
www.myspace.com/rockoteband
 
Raivoa, räimettä ja melkein melodista laulua
Jeszse
13.08.2010 08:23:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aatsi90: bändin nimenä toimii Deathfracture ja 6 keikkaa tällähetkellä takana. bändi on perustettu -09 loppu keväästä. demo miksausta vaille valmis ym. olisi kiva keikkailla enemmän.
 
Meidän pändi on perustettu -08 lopussa, ja demokin on ollu jaossa melkein puoli vuotta ja ollaan soitettu yks keikka. Revi siitä. :)
 
Teistä ei ole mihinkään, jos siihenkään. -Kapt. Leinonen, PsPionK 2007.
puusormi
13.08.2010 08:42:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeszse: Meidän pändi on perustettu -08 lopussa, ja demokin on ollu jaossa melkein puoli vuotta ja ollaan soitettu yks keikka. Revi siitä. :)
 
Eikä kukaan oo tullu kotoa keikalle hakemaan? On se niin väärin.
 
Saapiko lähettää terveisiä?
Jeszse
13.08.2010 09:24:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

puusormi: Eikä kukaan oo tullu kotoa keikalle hakemaan? On se niin väärin.
 
Eiks oo. :( Eäh, kyl me ollaan demoo jaeltu ympäriinsä. Vastavirtaklubille olis tarkotus mennä tässä syksyllä, paikan oman keikkavastaavan mukaan.
 
Teistä ei ole mihinkään, jos siihenkään. -Kapt. Leinonen, PsPionK 2007.
Simo78
13.08.2010 13:05:09 (muokattu 13.08.2010 13:07:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TheEsa: Niin ja tuohon, että "joku pyytää keikalle"... en oikein usko. Kyllä itse pitää hoitaa.
 
Toki itse pitää hoitaa. Mutta aina meidän vanhempien soittajien pitäis muistaa, että tuskinpa nuorilla on omia kamojaan, joten silloin keikkapaikkojen määrä onkin jo huomattavasti rajoittuneempi. Arvaanpa vaan että tuskin ootte 60 keikkaa vetäneet ilman omia pa-kamoja, pelkästään paikoissa mistä löytyy kamat talon puolesta?
 
Jotenkin tuntuu, että aikamoista lamaa eletään ug-musassa, onko sitten yksi syy siinnä, että ennen pikkubändeille riitti palkaksi pari sataa markkaa ja nykyään riittää pari sataa euroa?
 
Eiks oo. :( Eäh, kyl me ollaan demoo jaeltu ympäriinsä
 
Mun näkemyksen mukaan aika paska hailee lähetellä noita demoja, tai jos lähettää niin soittelee sitten parin viikon päästä perään ja kyselee onko mahiksia päästä...
 
Bonham
13.08.2010 13:59:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Simo78: Toki itse pitää hoitaa. Mutta aina meidän vanhempien soittajien pitäis muistaa, että tuskinpa nuorilla on omia kamojaan, joten silloin keikkapaikkojen määrä onkin jo huomattavasti rajoittuneempi. Arvaanpa vaan että tuskin ootte 60 keikkaa vetäneet ilman omia pa-kamoja, pelkästään paikoissa mistä löytyy kamat talon puolesta?
 
Jotenkin tuntuu, että aikamoista lamaa eletään ug-musassa, onko sitten yksi syy siinnä, että ennen pikkubändeille riitti palkaksi pari sataa markkaa ja nykyään riittää pari sataa euroa?
 

 
Mun näkemyksen mukaan aika paska hailee lähetellä noita demoja, tai jos lähettää niin soittelee sitten parin viikon päästä perään ja kyselee onko mahiksia päästä...

 
Toi markkojen muuttuminen euroiksi on aivan totta! Sen huomas jossain vaiheessa parhaiten, kun piti saada ns. headlinerin ja lämppärien väliin jotain seminimeä... hinta oli sama, mutta valuutan merkki muutui... ja jäi ne bänsit ottamatta.
 
Osaltaan varmaan niitä keikkoja on nykyään vaikeampi saada myös siitä syystä, että suht kaikki haluaa vetää sitä saatanasta olevaa troo heavyä, jota ei erkkikään tahdo kuunnella. Niitä mestoja, joissa se putoaa on kuitenkin rajallinen määrä.
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
baron
15.08.2010 17:47:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kantsii pitää puhelinta ja sähköpostia auki ja vastaanottaa kaikki tulevat keikkapyynnöt ja vastata niihin asiallisesti, ei pistää mitään maailman huipun raideria niille vaan ihan kohtuullisesti, pari koria kaljaa, pari jallua ja liksaakin vain kohtuullisesti.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
Simo78
15.08.2010 22:52:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

baron: Kantsii pitää puhelinta ja sähköpostia auki ja vastaanottaa kaikki tulevat keikkapyynnöt ja vastata niihin asiallisesti, ei pistää mitään maailman huipun raideria niille vaan ihan kohtuullisesti, pari koria kaljaa, pari jallua ja liksaakin vain kohtuullisesti.
 
Eiköhän toikin raideri ole aloittelevan omia soittavan bändin osalta pikkaisen liikaa...
 
Antti1
15.08.2010 22:57:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Simo78: Eiköhän toikin raideri ole aloittelevan omia soittavan bändin osalta pikkaisen liikaa...
 
Noh, riippuu mistä roikkuu. Onhan noita ja paljon rahaa tullut ihan kertaluontoisistakin esiintymisistä ajan saatossa jollain poppoilla. Pitää osata vaan puhua ja olla vakuuttava, sekä vähän enempi, kuin 15v ikää. :)
 
Tekninen raideri tosin olis syytä olla bändillä, kuin bändillä, jos ei oo kaikkia kamoja itsellään. Ei se välttämättä toteudu, mutta tietää paikan ääniseppo sitten ainakin varautua hoitamaan homman jotenkin.
 
Age quod ages.
Simo78
15.08.2010 23:08:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Noh, riippuu mistä roikkuu. Onhan noita ja paljon rahaa tullut ihan kertaluontoisistakin esiintymisistä ajan saatossa jollain poppoilla. Pitää osata vaan puhua ja olla vakuuttava, sekä vähän enempi, kuin 15v ikää. :)
 
Tekninen raideri tosin olis syytä olla bändillä, kuin bändillä, jos ei oo kaikkia kamoja itsellään. Ei se välttämättä toteudu, mutta tietää paikan ääniseppo sitten ainakin varautua hoitamaan homman jotenkin.

 
Saa ainakin Helsingin suunnalla olla aika kova puhuja:-). Tilanne muualla maassa taitaa olla aikasta erilainen, tai näin ainakin meillä ollut...
 
Antti1
15.08.2010 23:30:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Simo78: Saa ainakin Helsingin suunnalla olla aika kova puhuja:-). Tilanne muualla maassa taitaa olla aikasta erilainen, tai näin ainakin meillä ollut...
 
Taas yksi hyvä syy muuttaa hittoon sieltä, vaikka keikkamestojen määrä voikin neliökilometrin säteellä tipahtaa aika rajusti.
 
Age quod ages.
Simo78
16.08.2010 00:30:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Taas yksi hyvä syy muuttaa hittoon sieltä, vaikka keikkamestojen määrä voikin neliökilometrin säteellä tipahtaa aika rajusti.
 
Nykyisessä elämäntilanteessa keikkailun rooli on sen verta minimaalista, jotta taidanpa muiden syiden takia jäädä tänne. Mä en kyll ees ole helsinkiläinen, vaan ihan puhdasverinen matu:-D
 
Lennu
16.08.2010 09:16:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Noh, riippuu mistä roikkuu. Onhan noita ja paljon rahaa tullut ihan kertaluontoisistakin esiintymisistä ajan saatossa jollain poppoilla. Pitää osata vaan puhua ja olla vakuuttava, sekä vähän enempi, kuin 15v ikää. :)
 
Tekninen raideri tosin olis syytä olla bändillä, kuin bändillä, jos ei oo kaikkia kamoja itsellään. Ei se välttämättä toteudu, mutta tietää paikan ääniseppo sitten ainakin varautua hoitamaan homman jotenkin.

 
Jos bändissä on joku didgeridoo tms niin voi soittaa sille sepolle. Ei perusrokkipumpun tekniikkaraideria kukaan jaksa lukea. Muutenkin puhelin on aika kiva
 
My life is like an Opel-highway.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti