Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bose
1
rolffi
18.05.2010 00:09:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs mieltä olette Bose compackt I / II pa-kamoista
pitäs olla hyvät soundit , eikä tarvi monitooreja kun siinä on 24 kpl pieniä kaiuttimia.
Soundi on lähes sama itse soittajalle kun yleisolle n. 30 m. päähän.
onko kokemusta tai tietoa ?
 
htm
19.05.2010 09:57:10 (muokattu 19.05.2010 09:57:50)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kävin silloin bosella kattomassa kun ne tuli. Ei säväyttäny, vaikka ihan näppärä systeemi onkin, jos ei katu-uskattavuudesta välitä. Toimii varmaan pienellä kokoonpanolla jazz-trubaduuri-yms linjalla firman bileissä ja pikkukuppiloissa. Rokkia en lähtis vetämään. Olen ehkä enemmän vanhan liiton miehiä.
 
Ja tietty siitähän ei tule mitään, kun kaikki bändissä ruuvaa omaa volaa...
 
Antti1
19.05.2010 17:27:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bosen yleiseksi vitsaukseksi yleensä mainitaan äänenpaineen ja levityksen riittämättömyys lähes järjestelmästä riippumatta. Sen lisäksi tärkeä pointti lienee ns. valmiiksi ekvalisoitu järjestelmä: kuulostaa hyvältä, kun 58:n törkkää suoraan kiinni ja rupeaa puhkumaan. Entäpä ne muut äänilähteet, joissa ei kaipaakaan moista, vaan suoran vasteen?
 
Nämä kaikki netistä useaan kertaan luettua tietoa, mä en oo koskaan ite tehnyt ääntä noiden järjestelmillä. Monesti olen nähnyt ja kuullut, muttei silleen pelkästään oikein voi mitään sanoa niistä.
 
"Jazz is just a series of mistakes without the 'oops'" - Nigel Tufnel
UncleZ
19.05.2010 19:59:16 (muokattu 19.05.2010 20:44:40)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Boset toimii joillekkin bändeille joissakin olosuhteissa. Ideahan on ollut tehdä paljon tehoa kestävillä pikku kaiuttimilla laaja ja tasainen äänikenttä ja ekvalisoida sisäisesti toisto tasaiseksi. Kyseessä on tavallaan sivulleen käännetty line array. Olen kuullut muutaman filippiino orkan vetävän ilman backline kamoja suoraan Bose PAhan ja saundi oli kuin CDltä.
 
En pidä Boseja oikein rock bändi kamoina, mutta yllättävän tiukalta ne kuullostaa. Laajasta äänikentästä johtuen huoneen akustiikka tulee mukaan enemmän pehmentämään saundia.Tavallisissa kamoissa on aika terävä suuntakuvio, joten ne kuullostaa selkeältä vain edestä kuunneltuna.
 
Omakohtainen kokemus oli soittaa 6 miehisen orkan instrumentit L1 torniin jossa 4 subbaria, mökää riittii peittoamaan kovaa lyövän rumpalin. Kyllä niistä tehoa löytyy, mutta subbareita pitää olla. Jos ostaa ToneMaster mikserin siittä löytyy hyvät presetit monille instrumenteille, kanavat tosin loppuvat kesken, koska yks L1 on tarkoitettu vain yhdelle soittajalle.
 
Laskin jossain vaiheessa, että vaikka L1 on aika kallis, niin se tulisi halvemmaksi mitä backline + tavallinen PA + monitorit, ja miksaajaa ei varsinaisesti tarvitsisi ja vain muutamissa isommissa 250+ ihmisten paikoissa tarviis extra PA kaapit hoitamaan salin takarivit. Tavallisella PA setillä ei kyllä mitään selkeätä äänikuvaa saa aikaan, koska ääntä tulee 3-4 eri paikasta yhtä aikaa, ja varsinkin lavan edessä parhailla paikoilla on yleensä toivottoman kehno balanssi.
 
Ostamatta nuo L1 systeemit on kuitenkin jääneet vaikka kaikki suunnitelmatkin pistettiin paperille.
 
http://www.youtube.com/watch?v=E4INbzxnGyY tuolta löytyy muutama video jossa L1 on käytössä (Guzheng tulee stereona PA pöntöistä). Vaikka kaksi noista videota on kuvattu suoraan L1 kaiuttimen sivulta ääni on silti hyvä. Mestari Debojyoti (sarodin soittaja) ei ollut koskaan soittanut L1 läpi vaikka oli tehnyt tuhansia keikkoja, sanoi tuon konsertin jälkeen et paras saundi koskaan, balanssi oli täydellinen eikä tablan soittajakaan päässyt sitä pilaamaan, koska kaikki pystyivät vaikuttamaan balanssiin luonnollisella tavalla.
 
MakkeJ
21.05.2010 12:55:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meidän 4-henkisellä poppoolla on ollut nämä käytössä jo kolmisen vuotta. Kaksi tornia tuplasubbareineen bändin takana. Vedetään työväentalo-kokoisissa paikoissa joissa riittää hyvin myös rokkin backlinen tueksi. Ollan jopa pari ulkokeikkaakin vedetty.
Eli laulu, kiipparit kokonaan näitten läpi ja sitten bassorumpua, bassoa ja kitaraa hieman vahvistettuna mixerin kautta. Ihan pienissä paikoissa ollaan käytetty vain yhtä tornia+subbarit ja bassostyrkkarin on jätetty pois. Toimii hyvin näinkin.
Näillä on minusta helppo miksata lennosta kun lavalla on sama soundi kun yleisölläkin.
 
loud&proud
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti